Jump to content
Hundesonen.no

Hjemme-alene-trening


mara

Recommended Posts

Jeg er så oppgitt for tiden..tror jeg trenger noen tips.

Greia er at Miro er en veldig avhengig valp. Vi ble derfor rådet til å trene på å være alene fra dag 1, og det har vi gjort. Men så gikk vi litt for fort fram og er nå tilbake på scratch.. Han takler ikke å bli forlatt. Han piper og skraper på døra bare jeg er på do! Blir halvgal av dette. Hva kan jeg gjøre? Kommer det til å bli bedre med trening?

Har knapt vært borte fra bikkja på en mnd, og det er litt frustrerende.. :)

Link to comment
Share on other sites

Hørtes ikke så trivelig ut det da.. Jeg er ikke noen ekspert på dette med hjemme alene trening, men det er noe jeg må gjennom selv i sommer, skal nemmelig få min egen valp.

Men ettersom du har trent litt på det før, kan det ikke være lurt og bare starte på igjen, men bare forlate hunden i en liten stund, 1 minutt eller noe lignende, også kan du finne noe den liker av leker som kanskje kan holde hunden opptatt på noe annet en at du/dere forsvinner. Også bare rose mye og godbit når den er stille eller rolig. Du kan jo feks prøve det ut når du er på do, holde hunden opptatt med noe annet.

Det ble kanskje ikke så mye hjelp :), men håper du finner ut av det..;)

Link to comment
Share on other sites

Har ingen sånne kjemperåd å komme med kan egentlig bare snakke av egen erfaring.

Det jeg gjorde når jeg trente når vi fikk Mike var å legge noen godbiter rundt om på gulvet, han brukte ca 5 minutter på å finne alle de, og etter det så sovnet han... Da gikk jeg inn igjen.. Gikk aldri inn til han hvis han peip, ventet til han ble stille, da gikk jeg inn, men gav han ikke masse ros og styr, overså han litt når han ble helt i hundre for å se meg, lagde ikke noe stort nummer ut av det.

Når Mike skulle være alene 1-2 timer så passet jeg på at han ikke var sulten og hadde fått tur først, at han var relativt sliten. Jeg lar han ikke se at jeg går ut døren, jeg hiver alltid noen godbiter rundt før jeg stille lister meg ut, har tittet gjennom vinduet hva han gjør når jeg går, og det er å finne godbiter, gå opp på stuebordet (som han selvfølgelig ikke har lov til når jeg er hjemme) så legger han seg og sover.

Du må bare ta litt for litt rett og slett... Hunden min er enda med meg på do, men aldri vært noe problem å ha alene hjemme (dog nå har han vært på vet. høyskolen i 11 dager og fått en liten traume med at jeg skal forlate han igjen, så vi må begynne på scratch)

Link to comment
Share on other sites

kan jo begynne i det små med å gå fra han etter at han har sovnet. Hvis han sovner på stua kan man f.eks. gå inn på stua, men la døren være åpen. Så blir han vandt til at det ikke er kjempeforferdelig å være alene, og at du mest sannsynelig er like i nærheten

Link to comment
Share on other sites

Veit hvordan du har det!

Har ei tispe på 2 år som var sånn i nesten ett halvt år. Møtte veggen utallige ganger! :P

Sett hunden på ett rom, sett deg ned utenfor døra. (gjerne med ett blad,dette tar tid! :P )

Så fort han er stille i ca 5 sek gå inn og ros han masse og gi han go`biter.

Gjør dette ett par ganger om dagen. Og la det gå lengre tid han er på rommet etter hver gang.

Gi han gjerne en kong m fryst leverpostei eller en aktiviseringsball. Så har han noe og sysle med når du skal ut av huset.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Legg igjen noen leker og litt mat kanskje. Så går du bare ut. Så ignorerer du hunden i et par minutter(kvarter- tjue minutter). Bare la den pipe. Så når den har sluttet med pipingen og roet seg. Så går du inn og roser den :icon_redface:.

Husk... Bare ignorer den til den stopper av seg selv. viss du gir etter, så slutter den aldri.

Link to comment
Share on other sites

Legg igjen noen leker og litt mat kanskje. Så går du bare ut. Så ignorerer du hunden i et par minutter(kvarter- tjue minutter). Bare la den pipe. Så når den har sluttet med pipingen og roet seg. Så går du inn og roser den :blink:.

Husk... Bare ignorer den til den stopper av seg selv. viss du gir etter, så slutter den aldri.

Ville først og fremst gått tilbake _før_ den begynner å pipe jeg - når den oppdager at du jo kommer tilbake og blir trygg på det vil man kunne strekke tiden uten at den piper ganske fort. Ikke alle hunder funker å vente ut på denne måten, da trigger man gjerne heller seperasjonsproblemer. Om man går for fort fram og den først begynner å pipe så vent til den trekker pusten og er stille noen sekunder med å gå tilbake.

Pass på at hunden er god og trøtt, mett og godt luftet og gå til og fra mye, ikke la den fotfølge deg alle veier.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for masse fornuftige svar folkens!

Vi trener og trener, og han kan nå være alene en time i buret uten å få totalt panikk. Det er litt klynk og bjeff i starten, men han har nå lært seg å roe seg helt ned også. Så her nytter det å trene! Med masse mer tålmodighet regner jeg med at han kan bli ordentlig trygg på det etterhvert. *håper*

Det som hjalp var:

Veldig tydelig kroppsspråk (Type: "nå skal du i buret, vi skal gå, ikke protester")

Stimulert hund, ikke gira

Ordenlig underlag og teppe over buret, så vi vet han har det komfortabelt

Fortelle naboer at vi ikke plager bikkja, men trener på å være alene... :blink:

Link to comment
Share on other sites

Godt dere er i gang!

Jeg lot valpen være alene på natta i første omgang, der trivdes han. (han hylta da han var i samme rom, litt omvendt problem)

Teppe over buret brukte vi også, da var han trygg, men nå er det teppe bare ¨på toppen, ikke på sidene, men buret er langs veggen, så er jo bare kortsiden og ene siden som er åpen.

Da han sovnet som valp, gikk jeg på butikken/ i posten.

Det funket bra.

Nå kan jeg putte han i buret, gå før han sovner.

Men han er ikke alene mer enn 1 til 4 timer, så hele dager må også øves på.

Jeg gir han noe å tygge på inne i buret.

Målet er at han kan være løs, men da stresser han, tisser, gjør fra seg, biter.

Mens i buret er han rolig. Men jeg synes en hel natt pluss dagtid er altfor masse bur.

Så håper det ordner seg etterhvert.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...