Jump to content
Hundesonen.no

Slalom nok en gang...


HHC

Recommended Posts

Driver og trener inn slalomen på Aris om dagen, hittil har vi holdt på i bånd for det meste, men problemet er at det virker som om han aaldri skjønner det.. Er det slik at man bare må holde på og holde på til de tar det?! Eller er det noen andre metoder man kan bruke for og få dem til å skjønne tegninga?

Så et spml til, Xanto kan slalom mellom beina og 8tall og slikt, hvordan overføre det på best mulig måte til slalomen?

Link to comment
Share on other sites

For å stille deg et spørsmål. Brukte du bånd da du lærte slalom mellom bena? Hvis ikke, hvorfor bruker du en annen måte på agility-slalom hvis slalom mellom beina gikk greit å lære?

Nå skal det sies at det tar tid før hundene skjønner prinsippet i slalomen, så det gjelder å ikke gi opp. Ikke krev for mye og start med få pinner.

Link to comment
Share on other sites

For å stille deg et spørsmål. Brukte du bånd da du lærte slalom mellom bena? Hvis ikke, hvorfor bruker du en annen måte på agility-slalom hvis slalom mellom beina gikk greit å lære?

Nå skal det sies at det tar tid før hundene skjønner prinsippet i slalomen, så det gjelder å ikke gi opp. Ikke krev for mye og start med få pinner.

Brukte bånd da ARIS lærte slalom. han kan ikke gå mellom beina, XANTO kan det :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor bruker du bånd, selv om det er den andre hunden som kan å gå slalåm mellom beina? Vet ikke hvordan du lærer inn slalåmen, men så lenge du ikke drar hunden i sikk-sakk mellom pinnene, er vel bånd helt bortkastet?

Det fins jo flere måter å lære inn slalåm på; allèslalåm, lokke hunden gjennom hele slalåmen, eller shape den inn. Jeg har brukt sistnevnte metode, begynte med få pinner (to, økte til fire, så seks osv). Min hund "skjønner" nå at pinnene er viktig, hun skjønner at hun skal gå (helst løpe/hoppe) nær de, og hun skjønner at hun skal ha de på siden av seg, og at hun skal ha de på motsatt side. Egentlig skal de jo egentlig bare gå i C form forbi pinnene, først ene veien, så andre. Da Tulla skjønte det, tok hun resten raskt. Jeg liker å tenke at hun har skjønt "prinsippet" med slalåmen, denne C-bevegelsen. Hun kan finne på å hoppe over en pinne (ta to i slengen) men det er siste tredjedelen av slalåmen. Dette fordi vi har shapet det inn, og trent minst på den siste delen, altså det å holde på lenger enn bare fx 6 pinner. Lengden på hinderet er altså største utfordring, i tillegg til å få frem denne karakteristiske "hoppe imellom" pinnene (farten).

Hvor lang tid det tok.. tja.. vi trente litt på det i fjor høst, hun skjønte det ganske greit da, men var slett ikke stødig. Begynte å trene nå for ca en mnd siden, nå begynner hun å få inn farten, og når den er inne, er det faktisk enklere for henne å få utførelsen rett også. Det er nemlig vanskelig å hoppe over to pinner, spesielt siden det blir en veldig rytmisk bevegelse.

Ang andre metoder å lære inn slalåmen på.. Jeg tror at uansett hvilken metode du velger, så kommer det til å ta tid å få hunden til å skjønne tegninga. Tror ikke det finnes noen "quick fix" her. Men andre metoder skal du få :P :

Allè-slalåm: det er 12 pinner (max, men også som oftest) i slalåmen. Kjøpt 12 "strøm-pinner", sånne til strømgjerder (helst plastikk, de i glassfiber er fæle å ta i, masse flis). (Her kommer den vanskelige delen, spørs om jeg klarer å forklare det godt nok.) Sett opp pinnene i to rekker, sikk-sakk mønster. Som en allè rett og slett. Men ingen pinner skal stå direkte ovenfor hverandre, blir som en glidelås du etterhvert skal flette sammen, bare med strømpinner. Skjønner? Avstanden fra ene "rekken" med pinner til den andre, kan være ca en meter. Hunden skal bare løpe gjennom denne. Da får du med farten med en gang, hinderet er enkelt og kjempegøy! Når hunden skjønner tegninga, setter du de litt nærmere, og på den måten går du gradvis frem, helt til de står sammenflettet, som en glidelås kan du si, i en rett linje, som en slalåm. Hunden vet jo at den skal "mellom" pinnene, men siden de etterhvert står så nærme at den ikke bare kan løpe rett frem, må den begynne å sno seg mellom i stedet. Når pinnene står ca 30cm fra hverandre, er jo hunden sikkert for stor til å bare løpe rett gjennom, og må begynne å bøye seg. Jo nærmere pinnene står, jo mer bøying/slalåm-løping, og jo nærmere kommer du slalåmen. En ag-instruktør jeg var på kurs hos, anbefalte denne metoden, og hadde jeg hatt mer penger akkurat da, hadde jeg kjøpt meg disse pinnene. Hun trente to ganger daglig (på ca ti min) i en mnd, og da kunne hunden slalåmen perfekt, med høy fart, og den syns hinderet var gøy og enkelt. (Husk avstanden fra en pinne frem til den andre skal være 60 cm nå.) Hun mente dette var den absolutt enkleste måten å lære hunden slalåm på, og som sagt, to ganger daglig i en mnd, det er jo litt tid investert i det, men så får du også en hund som virkelig KAN den. Sa hun, da.. :P Har som sagt ikke prøvd det selv.

Eller du kan lokke, godbit foran snuten, hånden din mellom pinnene. Har brukt litt av denne metoden også jeg, men den fungerer ikke optimalt for Tulla. Hun blir også veldig avhengig av meg, farten blir like dårlig som min fart, og etterhvert MÅ du lære hunden å gå det selvstendig. Men igjen, målet er vel at hunden skal kunne slalåmen godt nok til at den kan gå den selv, med deg på siden (i begynnelsen) og etterhvert skal du vel kunne bevege deg mot neste hinder mens den løper.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...