Gå til innhold
Hundesonen.no

Første utstilling rett rundt hjørnet!


Muffins

Recommended Posts

Skal snart på min første utstilling med mopsen min Troja, men har ikke akkurat mye peiling på detta. Hva er viktig? Hva bør jeg trene på? Må jeg vaske henne før vi drar? Må hun pusse tenner? Altså, jeg lurer på ALT! Alle dere med erfaring, kom med tips :D hehe..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å bade henne kan jo være lurt.

Ellers må du huske å pakke gjærne dagen før, slik at du ikke glemmer noe vis du er stresset dagen før.

Ta med deg:

Nummerklype

Nummer lapp

Vaksinasjons atest

Utstillings line

Godbiter vis du bruker det

Bæsjeposer

Penger (til parkering, program, sløyfer, mat og div)

Mer kommer jeg ikke på som er super nødvendig. Husk å ha med bur enten inn på utstillingen eller la hunden ligge i bilen, slik at den ikke er kjempe trøtt når dere skal i ringen.

Viktig og huske hvor gammel hunden din er, sånn nøyaktig (ikke dager og timer men månder) for dette kommer dommeren til å spørre om.

Pusse tennene til hunden er vell ikke nødvendig, hehe.

Men du kan klippe klør vis det er lenge siden sist.

Det er viktig å trene på tann visning.

Gå fint, at hun ikke skal løpe bort til de andre hundene i ringen.

Stå fint.

Lykke til og håper du har fått vite det du trenger å vite i fra meg :D

NB: Husk vann til hunden

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spør oppdretteren din eller andre med mops om hvordan pelsen skal forberedes. Noen raser skal bades så nærme utstillingen som mulig, andre skal ikke det fordi pelsen skal rekke å legge seg ned igjen, også videre.

Det er ikke nødvendig å pusse tenner, men fjern gjerne tannstein hvis hun har det. Enkelte dommere påpeker det. Det gir ikke trekk, men det er jo hyggelig for en dommer som skal se inni kanskje hundre munner på fem-seks timer at de er litt delikate. Dessuten er jo ikke tannstein sunt for hunden.

Du sier ikke hvor gammel hunden din er, så jeg vet ikke om dette er valpeshow eller offisiell utstilling. Derfor tar jeg det litt fra scratch:

Det er viktig at hunden din er vant til å gå i bånd. Altså ikke setter seg hver meter for å klø, ikke føler ubehag ved lenka, ikke skal bite i den, også videre. Men er det valpeshow, så vil jo dommeren ha mer forståelse for at ingen valper kan alt.

Hunden skal kunne gå pent, i trav (altså at venstre framme og høyre bak beveger seg samtidig, og deretter høyre framme og venstre bak, også videre. For en del hunder er dette deres vanlige ganglag, og ikke noe å tenke på). Selv om mops er en liten rase, ser jeg folk har litt tempo på hunden sin i ringen. Så tren på forhånd litt for å finne ditt tempo. Husk: Du må ikke nødvendigvis gå like fort som den foran deg eller den bak deg. Du er der for å vise din hund, og da må du få gjøre det som trengs for å vise den best mulig (innenfor visse grenser, selvfølgelig). Så tren litt for å finne ut når hunden begynner å løpe/jumpe, og når den traver - finn deres tempo. Og lær hunden å gå med et visst løftet hode, ikke spore i gulvet hele tiden. Altså trene kontakttrening av en eller annen sort.

Det er jo også greit at hunden respekterer at selv om det er andre hunder foran og/eller bak, så skal ikke de være lekekamerater der og da.

En mops vil i 99 av 100 tilfeller bli undersøkt på et bord. Er hunden din vant til å stå på bord? Hvis ikke kan det være lurt å trene på det.

Og selvfølgelig: Hunden må tolerere at en fremmed person undersøker den. Åpner munnen for å se på tenner (en sjelden gang vil dommeren be eieren vise tennene selv, men det er sjelden - og jeg ser det oftere på store raser enn små...), testikkelkontroll (med mindre det er en tispe), hender som tar på hele kroppen, titter på øyne, holder fast, klemmer og sjekker.

Det med bånd og tempo er jo greie ting å trene på hjemme.

Du sier ikke når utstillingen er, men har du tid kan du jo oppsøke et miljø for å få trent på selve bedømmelsen - tannvisning og slikt. Er du med i en hundeklubb? De behøver ikke å tilby utstillingstrening, du kan bare spørre de som er der om å kjenne på hunden din. Kanskje har de også et bord der hun kan trene å stå på, også kan dere fake utstilling.

Som sagt: Er det valpeshow, er dommeren mer enn tålmodig. Og uansett kan du, hvis du er nervøs eller usikker på hva du skal gjøre, bare si at dette er din første gang. Da vil gjerne ringsekretær og/eller dommer gjøre det de kan for å hjelpe deg og gi dere en positiv førstegangsopplevelse.

Så må du slappe av, kose deg og ha moro. Belønn hunden din, og vit at den er verdens vakreste uansett!

Ta gjerne med en stol, så slipper du å bli utslitt i beina av en lang dag. Og kanskje fotoapparat? Og det kan være lurt å komme i god tid, så hunden (og du!) rekker å ta inn en del inntrykk, gli inn i miljøet, falle til ro og bli klar for show og action.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, så flott :) Takk for mange fine tips :P Troja er tispe. Hun er nesten akkurat et år når utstillinga er 02. juni :P

Hehe, jeg burde kanskje tenkt på at Troja er et feminint navn. Men da behøver du i hvert fall ikke å bekymre deg over testikkelkontrollen! (Selv om en av mine tisper ble tatt testikkelkontroll på en gang...)

Lykke til! Det er jo såpass lenge til utstillingen at du rekker både å trene og å forhøre deg om hvordan pelsen skal ligge (innbiller meg å ha hørt noe om at mopsepelsen blir myk av å bades rett før, men jeg skal ikke si det sikkert).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...