Gå til innhold
Hundesonen.no

Del dine beste vår- og sommeroppskrifter!


Aya

Recommended Posts

Sitter og planlegger ukesmeny, og trenger dine beste tips til knaskegod vår- og sommermat. På plakaten står kyllingsalat med stekte, marinerte og krydrede kyllingfilètbiter, grilling av sommerkoteletter dersom det blir greit vær en dag, og så skal vi ha indrefilèt av elg.. Men det er jo ikke sånn skikkelig vårmat da. Come on people!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har pitapizzadilla. Kjøp pitabrød, pizzasaus og ting du liker å ha på pizzaen. Skjær opp, legg på og sleng på ost, og stek i stekeovn i ca. 10 minutter (da kan du kose deg ute i finværet så lenge). Billig, godt og en sunnere variant av pizzaen :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har pitapizzadilla. Kjøp pitabrød, pizzasaus og ting du liker å ha på pizzaen. Skjær opp, legg på og sleng på ost, og stek i stekeovn i ca. 10 minutter (da kan du kose deg ute i finværet så lenge). Billig, godt og en sunnere variant av pizzaen :ahappy:

Åh, naam, det hørtes knask ut! Og ganske billig og..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke noe middagsmatforslag jeg altså, men det kan jo hende du vil ha litt dessert innimellom også?

Smelt lys kokesjokolade i vannbad, dypp jordbær oppi og legg dem på bakepapir på et fat, og sett dem i kjøleskapet en liten stund. Romtemperer dem før du spiser.

Også er det veldig godt med gulrot, agurk, tortillachips og tzatsiki.

Grillet maiskolbe (i aluminiumsfolie altså) er forresten veldig godt. Også kan du prøve å grille pommes noisettes ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1/2 Creme Fraiche

1/2 Kremost med kryddersmak

Bland sammen, ha i bacon som er lettstekt og kuttet i små biter.

Kok opp pasta, legg i en form og hell blandingen over. Ost på toppen. Ha i ovnen en stund og lag gjerne olivenbrød ved siden av. Namnam :ahappy: Er kraftig kost, men godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Jeg er ingen stor kokk, det skriver sambo gladelig under på! Men jeg har oppskrift på en super god og veldig lettvindt gulerot kake. Den blir aldri mislykket!

Kake:

8 egg

6 dl sukker Piskes til luftig eggedosis

6 dl hvetemel

2 ts salt

4 ts kanel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 dl soyaolje

7 dl revne gulerøtter (3-4 store)

Hell i soyaolje, det tørre og gulerøtter til slutt. alt røres sammen, helles i smurt langpanne, stekes midt i ovnen på 180 C ca 40 min (varierer fra ovn til ovn) For å finne ut om kaken er ferdig, stikker du bare en trepinne i midten, hvis ikke degen kleber seg fast i pinnen er kaka ferdig stekt.

Mens kaka kjøles ned blander man toppingen: (jeg bruker miksmaster)

100 g smør smeltes og avkjøles litt

2 ts vaniljesukker

250 g melis

300 g kremost Tine eller philadelphia.

Smøres oppå når kaka er kald.

KJEMPEGOD OG LETTVINT!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten, enda et tips: Bak horn og putt revet ost, mais, paprika osv oppi deigen (helst før du tar oppi væska, så blir det jevnere fordelt) og steik dem. Ta med en flaske vann, et par-tre-fire horn, hunden og et sitteunderlag og spis lunsj/middag ute i skogen eller ved sjøen.

Druer, aprikos, plommer, banan, epler og masse andre frukter og grønnsaker er også fin sommermat.

Wok?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du trenger 1 avocado, 1 sitron, 1 boks lett rømme, 1 boks skinke/kylling file, championg og fersk pasta.

Rens avocadoen og putt det sammen med rømmen. Bland godt med feks stavmikser. Tilsett saften av 1/2 sitreon, salt og pepper (sitron, salt og pepper er alt etter hva du liker av smak)

Sett i kjøpeskap.

Kok pasta, og stek skinke og championg.

Avacado "dressingen" bruker du som kald dressing på pasta og skinke. Utrolig godt, lett kost og ganske så sunt også. *mmmm* tror jeg må lage det når jeg kommer hjem fra jobb i dag :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bedre kokt(dampet) eller stekt på grillen :ahappy:

(det må jeg kjøpe en dag).

jepp sant det, men når det er bergensvær ute så tyr man til mikroen :D

sitter akkurat nå og spiser det faktisk, og man blir meeett av en kolbe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uh, nå ble jeg sulten gitt. Takk folkens! Den gulrotkaka hørtes fantastisk god ut..

Jeg kan dele noen av mine og..:

Kjempegod blomkål-mat

Du trenger: en/to fine blomkålhoder, pasta ("bamsepasta"), rømme og gresk dressing (tre små grønne poser, står i dressinghylla), og bacon.

Kok opp vann og kok pasta, trekk blomkålen (ca tre/fire minutter i varmt/småkokende vann). Kutt baconet opp i små biter og stek. Bland gresk rømmedressing. Finn en stor form, legg blomkålhodet i midten, hell over pastaen, og strø bacon rundt omkring. Spis med dressing og drikk f.eks sitronvann til. Kjempegod, kjempekjapp og deilig sommermat.

Sommermat 2)

Sommerkål, nypoteter og "tjukke pølser".

Trekk/småkok kålen, kok potetene og stek pølsen. Server med f.eks smeltet smør. Er myyye bedre enn det høres ut!

Kyllingspyd!

Grillspyd med biter av kylling eller kalkun, løk, paprika, sopp osv.

(alt er godt på grillen!)

Goode baguetter.

i sommervarmen er det ikke alltid like fristende med varm mat. Stek baguetter, fine. Kjøp kalkunskinke/skinke på boks (sånn i gelè), fjern gelèen, og skjær i tynne skiver. Legg salat, skinke, paprika, tomat, agurk og ost lagvis i baguetten, lag en haug i slengen. Knaskegodt!

Ting som er godt å dippe:

gulrot, kålrot, paprika, agurk, selleri.

(Ingvild: den jordbær og sjokoladeoppskriften.. Nam!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Du trenger 1 avocado, 1 sitron, 1 boks lett rømme, 1 boks skinke/kylling file, championg og fersk pasta.

Rens avocadoen og putt det sammen med rømmen. Bland godt med feks stavmikser. Tilsett saften av 1/2 sitreon, salt og pepper (sitron, salt og pepper er alt etter hva du liker av smak)

Sett i kjøpeskap.

Kok pasta, og stek skinke og championg.

Avacado "dressingen" bruker du som kald dressing på pasta og skinke. Utrolig godt, lett kost og ganske så sunt også. *mmmm* tror jeg må lage det når jeg kommer hjem fra jobb i dag :ahappy:

OJ. Det hørtes yum-yum ut, må prøves! Blir sulten av å lese denne tråden jeg. Nypoteter, nykål, blomkål, masse gode sunne(?) oppskrifter som må prøves. Tipper sambo blir imponert når jeg disker opp med noe nytt i løpet av uka. Rapport kommer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OJ. Det hørtes yum-yum ut, må prøves! Blir sulten av å lese denne tråden jeg. Nypoteter, nykål, blomkål, masse gode sunne(?) oppskrifter som må prøves. Tipper sambo blir imponert når jeg disker opp med noe nytt i løpet av uka. Rapport kommer...

MMmmm det er knall!

Tok ett bilde, jeg bare måtte lage det når jeg kom hjem i dag :ahappy: Ser du nøye etter så er det en liten Kelpie nese helt øverst i venstre hjørne også... Snik..

april07190.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jepp sant det, men når det er bergensvær ute så tyr man til mikroen :ahappy:

sitter akkurat nå og spiser det faktisk, og man blir meeett av en kolbe

èn kolbe? :D jeg må ha Minst to, men for å bli mett så må man hvertfall ha 4.

Og ennå da vil jeg ha mer. :P (der har du meg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går det for tiden i varme salater:

Kjøtt eller fisk etter lyst grilles (i ovnen foreløpig dog)

Champignon, paprika, løk grilles

Kutt opp salat og annet stæsj haes på ( f eks mais, agurk, tomat osv). Skjær opp kjøtt/fisk og hell over alt det varme. Toppes med salsa og litt rømme.

Ellers skal jeg til pers på kjøkkenet og lage kalkunburgere i kveld. Kjekke og ha i frysen og kan serveres som smørbrød, med ris, salat osv.

Oppskrift kalkunburgere:

4 porsjoner:

400 g kalkunkjøtt

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ss potetmel

1 egg

1/2 løk, finhakket

1/2 dl vann

Kvern kalkunkjøttet sammen med salt og pepper i foodprocessor. Tilsett resten av ingrediensene og bland det lett sammen. Form til store, flate burgere, og stek dem i litt smør ved middels varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løvstek i pita med lassevis av salat ved siden av. Kjempegodt å så er det så raskt å lage :icon_confused: Bakt potet med kryddersmør eller rømme samt bacon og mais oppi, og gjerne salat ved siden av. Det er også godt med blanding av tacosaus (sterk) og rømme, men da passer det best med svinestrimler oppi istede for bacon syns jeg. Bakt potet passer også som tilbehør til koteletter, biff, etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • @MaskotMen alt det du nevner høres ut som amerikanske og europeiske trender. Selv om det såklart er mange som følger ulike sosiale media internasjonalt, så er det ofte ikke representativt for hva som faktisk beveger seg og skjer i de aktive hundetreningsmiljøene i Norge. Heldigvis. Dessuten, om du søker på begrep som "positive reinforcement" "fearfree" etc, så får du garantert masse innhold da også. Det handler litt om hva man velger å fokusere på, følge, og lytte til. Til en viss grad kan det være nyttig å følge med på hva som beveger seg utenfor egne kretser også, men det kan være greit å være litt bevisst på hvordan algoritmer fungerer i sosiale media. Samt at det du ser på blir også vist til din krets, så det spres ytterligere.
    • Da fikk vi trent trapp og lykkes med det Ikke en adferd vi fikk etablert med pålitelighet, men den kommer. I tillegg har vi fått trene heis, tog, roterende dører, ståk og kaos med ski og bagasje og rullestol og sikkert mye jeg ikke tenkte over. Tisse på asfalt og drite på perrong fikk hver sin ✅ på lista de også, fordi han ikke kan drite på cue ennå. Vi har altså vært på Trondheim Lufthavn Værnes i dag. Ingen trenger stille spørsmål ved mutterns motivasjon for å dra med Ede dit. View fra togvinduet forklarer mer enn et avsnitt med ord.  Allerede rett etter å ha forsert det skumle underlaget med farge og knatter og en stor sprekk i, uten å ha blitt gitt tid til å undersøke det nærmere på tur ut av toget, så møtte vi første virkelige utfordring: Jeg vurderte ikke prøve engang. Han hadde allerede blånektet de få trinnene fra sentralstasjonens hall opp til spor 1, hvor han måtte bæres av tidsnød. Manøvrerer fint i folkemengde på perrongen, men er ikke noen follower og måtte bæres ombord i toget også, av tidsnød. Ikke en god start på bekjentskapet med tog, men alternativet var å bli stående igjen på perrongen. Må man så må man. Vel inne i toget var han ikke fornøyd. Sutret og klagde fordi det var kjedelig, menneskene der inne ignorerte ham, han fikk ikke roame rundt i vognen og undersøke som han ville, men måtte ligge trangt på gulvet. Godisautomaten var skikkelig kjip og rasjonerte middagen hans som kommunistregimet i Venezuela, mens han var skrubbsulten. Hadde sikkert hjulpet om han kunne fått se ut vinduet, men hunder er forvist til gulvet, og der er det dørgende kjedelig.  Han er en skikkelig good boy. Utover litt klaging og sutring på et akseptabelt volum, bare noen få høye bjeff - forståelig som sulten og rastløs lite barn i en dørgende kjedelig situasjon hvor det duftet fulle lommer - så var han på ingen måte vanskelig å ha med å gjøre. Muttern fikk ta bilder av utsikten og tenke over hvordan dette myke, jakt-, beite- og jordbruksvennlige landskapet rundt den fiskerike fjorden full av blåskjell var et bra sted for forfedre å slå seg ned, mens stakkars liten måtte finne seg i å ligge på gulvet og kjede seg fordi dumme muttern glemte ta med noe å tygge på.    Etter å ha hastet ut av toget uten å få undersøke underlaget i tråd med HMS retningslinjer (leverte avviksmelding på den), blitt båret opp rulletrappen fra perrongen, så gikk han nonchalant gjennom den første roterende døren og fikk tisse på gress. Den neste roterende døren var heller ikke en issue. Inne i den travle ankomsthallen var det mye å ta inn, men muttern hadde et mål basert på et falskt minne om en kaffebar foran sikkerhetskontrollen på øvre plan. Viste seg at lagersjefen i hjernen hennes hadde effektivisert litt i overkant ved å sause sammen minner fra Værnes med minner fra Gardermoen. — Same/same og tar mindre plass på lageret, forsvarte han seg med. Jeg har gitt opp å krangle med ham. Det var altså ingen kaffebar oppe, men vi fikk ihvertfall tatt heis to ganger og sett og luktet mye rart, bl.a. en renholder med vasketralle som tømte en diger søppelbøtte rett foran oss og tok samme heis. Det luktet sterkt av vaskemidler fra den rare og skranglete tralla og de formene da hun åpnet den svære boksen og byttet sekkene var også store inntrykk. Heisen med glassvegger var helt ny, og Ede ble forfjamset da den beveget seg oppover. Genuint forfjamset. Tidligere har han bare tatt lukket heis med speil i, som han har antatt var en ekte sci-fi portal, uten å synes det var merkelig på noen måte. Å se heisens bevegelse var en Eureka opplevelse for ham.  Ede er god på læx lineføring gjennom søndagstravel flyplass. Passe folksomt. La inn noen sitt-ligg-stå for å stoppe en konsert han ville beære publikum med mens jeg sjekket prisene på kafeen vs Narvesen. Vi endte selvsagt på Narvesen hvor muttern tok til takke med en kjip latte fra maskin, uten sirup eller krem eller noe, og Ede fikk en wienerpølse. Ikke en hel på en gang, men muttern ble nødt til å kjøpe NOE for å bøte på sin manglende evne til å porsjonere ut en stor middag over et kjent tidsrom. Det krever gode bestikkelser å manøvrere ansvarlig sikkerhetspersonell mellom hyllene på Narvesen uten å undersøke noe. Han har en iboende pliktfølelse til å undersøke alt for å kvalitetssikre mutterns vurderinger av HMS. Vi hadde fortsatt mye å gjøre og jeg hadde vært for raus med godbitene, så wienerpølse ble en venn i nøden. Heller for mye motivasjon og glede enn for lite. Høy haleføring på trygg og selvsikker kropp i sånne miljøer er ikke noe jeg tør ta for gitt. Matserveringen hjelper trygge meg i troen på å få en miljøsterk og trygg voksen hund. Vi fikk besøkt et trangt toalett med kø av damer og Edeward lærte at det er sjarmerende og søtt å titte nysgjerrig under veggen til den fornødne ved siden av:  ✅ "Tnååå, så søt!" Vi oppdaget plutselig at roterende dører var rart, begynte bæde på dem og nektet entre. En grundigere sikkerhetssjekk ble foretatt ved å sitte på utsiden og se på et par rotasjoner, for å kartlegge mønsteret i bevegelsen. Den merkelige portalen fikk security clearance og ble ført tilbake på lista over ok ting det ikke er nødvendig å stille flere spørsmål ved.  Det ble tid til å blåse ut med lek etter så mye fokus og inntrykk. Utrolig befriende og skikkelig glad for å få hoppe og sprette og jage og kampe litt etter så mye øving på well behaved big boy gentleman rollen. En riesenschnauzer er alltid på vakt, though. Her lagde noen en lyd: ..men det var ikke noe som krevde nærmere undersøkelser. Mer heis, gullstol i rulletrapp og på egne bein gjennom roterende dører for å tisse før vi dro tilbake til perrongen med enda en failure på å gå opp liten trapp, men vellykket gjennom roterende dører og heis.  Ede ikke var super happy med å plutselig trenge drite på perrongen. Han så seg fortvilet rundt etter et bedre egnet sted, men måtte akseptere et folketomt område mot enden. Sånn kan det gå når en ikke har lært å drite på kommando ennå. Stor lettelse for ham og kanskje noen Shitbreak (American Pie) nykker redusert for fremtiden. Muttern var mest glad for at det ikke var morgendagens suppe av wienerpølse, og noterte seg at den bør siktes inn på et egnet sted.  På toget hjem påstod konduktøren over høyttaler at det ikke var lov med bagasje i midtgangen. Ede som har plukket opp at muttern tenker påføre ham stående spike hanekam (med stivelse) i puberteten, sånn bare for å kommunisere tydelig for omverdenen hvor landet ligger for tiden — han bestemte seg for å begynne øve på den rollen som teenage bøllefrø og holdt en sivil ulydighet protestaksjon. Her har konduktøren nettopp passert i den retningen:  Vi mistet bussen hjem med et simpelt minutt og fikk en hel time på sentralstasjonen, med potesokker, fordi muttern er langt mer germophobe angående togpassasjerer enn flypassasjerer.  Med en hel time til rådighet klarte Ede overkomme sin lammende frykt for trapper flere ganger. Bykset opp flere trinn. Den deilige mestringen han utstrålte da det løsnet var en vidunderlig gave. ..bare for å fryse til av skrekk og skuffelse da vi rundet hjørnet etter den første trappen og ble møtt med dobbelt så mye trapp. Trengte hjelp, men ikke like lammet av angst som før. Dette går seg til med mer trening.  Sitt og bli sittende fungerer fint i mange lange sekunder mens muttern tråkker rundt synlig på noen meters avstand i hallen. Våget på en bli stående som gikk over forventning. Reiste seg fra ligg før markør flere ganger før han koblet at min retur ikke var markøren. Det gikk seg til. Han er så flink gutt 💕 Sa fra om at han måtte tisse også. Skjønner fint forskjellen på inne og ute, selv på fremmede sentralstasjonen. Tisset dog rett på asfalten noen meter fra døren da vi kom ut, etter at jeg i mitt stille sinn hadde konstantert at her var det ingen egnede steder å tisse. Som om vi hadde en mental connection om situasjonen der, før han tok en selvstendig avgjørelse. Å klare dele soner av utendørs asfalt inn i grader av publikums aksept for å tisse på - her eller der borte - det er for mye forlangt av en 14 uker liten valp.  Jevnt over eksemplarisk adferd hele dagen, fra å stå i ro for å få på potesokker og løpe til bussen på dem hjemmefra. Har han tenkt fortsette sånn vil det være en ære å få bære ham opp rulletrapper i fremtiden. Such a good boy jevnt over, han kan få ha noen nykker. 
    • Mine videofeeds er fulle av prong collars, e-collars, absurde mengder røffe corrections for ingenting og trenere som advocater for det. Det røskes og rykkes hardt i vonde halsbånd og det strømmes. Hundene gjør nøyaktig som de blir bedt om og trenerne strutter av selvtillit, gir inntrykk av kompetanse. Guruvibber som tiltrekker følgeskarer.  Metoden deres fungerer jo. De gjør det godt i sport fordi hundene aldri vegrer å adlyde på flekken og aldri vender oppmerksomheten mot noe annet - de vet hva som skjer da - og folk lar seg forføre av at hundene opptrer som maskiner, derav populariteten.  Noe av det mest kvalmende var en video som representerte positiv forsterkning med en bøs kar utkledd som "Karen" med blågrønn parykk, med tynn pipestemme, unnskyldende kroppspråk, som klikket manisk, klikk, klikk, klikk, klikk, og ... Jeg finner den ikke igjen ved søk nå, men det var en utrolig teit og barnslig misrepresentation av klikkertrening for å latterliggjøre konseptet for menigheten, og menigheten synes det var morsomt. Flere titusen likes og mange hundre kommentarer, i hovedsak oppmuntrende til firmaet og trenerne. En må se den. Mye verre enn beskrivelsen. Det verste var at folk synes den var morsom og beskrivende og de hånlo i broderlig fellesskap av de dumme klikkertrenerne som ikke forstår at bikkja må røskes lydig. Ikke sett noe liknende fra skandinaviske content creators, her hjemme ser det greit ut på internettet, men innholdet fra over dammen vil antakelig smitte på den yngre garde. Ble vitne til det her om dagen da en dame med vesttysk frosk skulle entre en kurstime, og hunden ikke umiddelbart satte seg ved døren. Den fikk kjapt et hardt røsk i tynn kjetting helstrup som skar i ørene på 5 meters avstand. Usikker på om fører lærte det der på kurs eller fra internettet. Ikke pent ihvertfall. SÅ viktig er det ikke at hunden setter seg så intenst umiddelbart foran en dør på vei inn til trening.  Om en vil ha en titt down the rabbit hole, søk på øvelser fra ringsport og raser som rottweiler, doberman, malinois, dutch og german shepherd, så er feeden befengt med de der trenerne der på no time. 
    • Det var trist å høre, han var ung? (Heh, sjekket bloggen din, det er visst jeg som er gammel. Men trist likevel.) Ifølge Akkurat nå er det noen "motreaksjoner" mot den positive trenden:  Nå er det noen år siden jeg var aktivt inne i noe treningsmiljø selv, men jeg tenker jo at Canis og klikkertrening/positiv forsterkning fortsatt er greia, og jeg ville nå gått til de samme bøkene som for ti år siden. Men klart, noen endringer er det nok og sikkert noen nye flinke guruer kommet til, så håper noen kan bidra der!
    • Det er nå to år siden Pax vandret videre, og vi (jeg) har begynt å planlegge ny valp.  De siste årene har gått mye til småbarn, jobb og hus, så jeg har ikke fulgt noe særlig med på hva som går for seg i hundemiljøet. Det må jeg gjøre noe med, og derfor spør jeg dere på Sonen om hjelp til oppdatering. Hvis du skulle anbefalt meg, en kommende valpespekulant, noen ressurser, creators på sosiale medier jeg kan følge, bøker å lese, treningsmetoder, trender/diskusjoner som er sentrale, hva som helst egentlig, hva skulle det vært? Er det noen tema som er kontroversielle eller er alt bare fryd og gammen? Har Cæsar Millan kommet tilbake eller har verden gått videre? Hva bør jeg sjekke ut? Hva bør jeg holde meg langt unna?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...