Gå til innhold
Hundesonen.no

Del dine beste vår- og sommeroppskrifter!


Aya

Recommended Posts

Sitter og planlegger ukesmeny, og trenger dine beste tips til knaskegod vår- og sommermat. På plakaten står kyllingsalat med stekte, marinerte og krydrede kyllingfilètbiter, grilling av sommerkoteletter dersom det blir greit vær en dag, og så skal vi ha indrefilèt av elg.. Men det er jo ikke sånn skikkelig vårmat da. Come on people!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har pitapizzadilla. Kjøp pitabrød, pizzasaus og ting du liker å ha på pizzaen. Skjær opp, legg på og sleng på ost, og stek i stekeovn i ca. 10 minutter (da kan du kose deg ute i finværet så lenge). Billig, godt og en sunnere variant av pizzaen :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har pitapizzadilla. Kjøp pitabrød, pizzasaus og ting du liker å ha på pizzaen. Skjær opp, legg på og sleng på ost, og stek i stekeovn i ca. 10 minutter (da kan du kose deg ute i finværet så lenge). Billig, godt og en sunnere variant av pizzaen :ahappy:

Åh, naam, det hørtes knask ut! Og ganske billig og..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke noe middagsmatforslag jeg altså, men det kan jo hende du vil ha litt dessert innimellom også?

Smelt lys kokesjokolade i vannbad, dypp jordbær oppi og legg dem på bakepapir på et fat, og sett dem i kjøleskapet en liten stund. Romtemperer dem før du spiser.

Også er det veldig godt med gulrot, agurk, tortillachips og tzatsiki.

Grillet maiskolbe (i aluminiumsfolie altså) er forresten veldig godt. Også kan du prøve å grille pommes noisettes ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1/2 Creme Fraiche

1/2 Kremost med kryddersmak

Bland sammen, ha i bacon som er lettstekt og kuttet i små biter.

Kok opp pasta, legg i en form og hell blandingen over. Ost på toppen. Ha i ovnen en stund og lag gjerne olivenbrød ved siden av. Namnam :ahappy: Er kraftig kost, men godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Jeg er ingen stor kokk, det skriver sambo gladelig under på! Men jeg har oppskrift på en super god og veldig lettvindt gulerot kake. Den blir aldri mislykket!

Kake:

8 egg

6 dl sukker Piskes til luftig eggedosis

6 dl hvetemel

2 ts salt

4 ts kanel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 dl soyaolje

7 dl revne gulerøtter (3-4 store)

Hell i soyaolje, det tørre og gulerøtter til slutt. alt røres sammen, helles i smurt langpanne, stekes midt i ovnen på 180 C ca 40 min (varierer fra ovn til ovn) For å finne ut om kaken er ferdig, stikker du bare en trepinne i midten, hvis ikke degen kleber seg fast i pinnen er kaka ferdig stekt.

Mens kaka kjøles ned blander man toppingen: (jeg bruker miksmaster)

100 g smør smeltes og avkjøles litt

2 ts vaniljesukker

250 g melis

300 g kremost Tine eller philadelphia.

Smøres oppå når kaka er kald.

KJEMPEGOD OG LETTVINT!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten, enda et tips: Bak horn og putt revet ost, mais, paprika osv oppi deigen (helst før du tar oppi væska, så blir det jevnere fordelt) og steik dem. Ta med en flaske vann, et par-tre-fire horn, hunden og et sitteunderlag og spis lunsj/middag ute i skogen eller ved sjøen.

Druer, aprikos, plommer, banan, epler og masse andre frukter og grønnsaker er også fin sommermat.

Wok?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du trenger 1 avocado, 1 sitron, 1 boks lett rømme, 1 boks skinke/kylling file, championg og fersk pasta.

Rens avocadoen og putt det sammen med rømmen. Bland godt med feks stavmikser. Tilsett saften av 1/2 sitreon, salt og pepper (sitron, salt og pepper er alt etter hva du liker av smak)

Sett i kjøpeskap.

Kok pasta, og stek skinke og championg.

Avacado "dressingen" bruker du som kald dressing på pasta og skinke. Utrolig godt, lett kost og ganske så sunt også. *mmmm* tror jeg må lage det når jeg kommer hjem fra jobb i dag :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bedre kokt(dampet) eller stekt på grillen :ahappy:

(det må jeg kjøpe en dag).

jepp sant det, men når det er bergensvær ute så tyr man til mikroen :D

sitter akkurat nå og spiser det faktisk, og man blir meeett av en kolbe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uh, nå ble jeg sulten gitt. Takk folkens! Den gulrotkaka hørtes fantastisk god ut..

Jeg kan dele noen av mine og..:

Kjempegod blomkål-mat

Du trenger: en/to fine blomkålhoder, pasta ("bamsepasta"), rømme og gresk dressing (tre små grønne poser, står i dressinghylla), og bacon.

Kok opp vann og kok pasta, trekk blomkålen (ca tre/fire minutter i varmt/småkokende vann). Kutt baconet opp i små biter og stek. Bland gresk rømmedressing. Finn en stor form, legg blomkålhodet i midten, hell over pastaen, og strø bacon rundt omkring. Spis med dressing og drikk f.eks sitronvann til. Kjempegod, kjempekjapp og deilig sommermat.

Sommermat 2)

Sommerkål, nypoteter og "tjukke pølser".

Trekk/småkok kålen, kok potetene og stek pølsen. Server med f.eks smeltet smør. Er myyye bedre enn det høres ut!

Kyllingspyd!

Grillspyd med biter av kylling eller kalkun, løk, paprika, sopp osv.

(alt er godt på grillen!)

Goode baguetter.

i sommervarmen er det ikke alltid like fristende med varm mat. Stek baguetter, fine. Kjøp kalkunskinke/skinke på boks (sånn i gelè), fjern gelèen, og skjær i tynne skiver. Legg salat, skinke, paprika, tomat, agurk og ost lagvis i baguetten, lag en haug i slengen. Knaskegodt!

Ting som er godt å dippe:

gulrot, kålrot, paprika, agurk, selleri.

(Ingvild: den jordbær og sjokoladeoppskriften.. Nam!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Du trenger 1 avocado, 1 sitron, 1 boks lett rømme, 1 boks skinke/kylling file, championg og fersk pasta.

Rens avocadoen og putt det sammen med rømmen. Bland godt med feks stavmikser. Tilsett saften av 1/2 sitreon, salt og pepper (sitron, salt og pepper er alt etter hva du liker av smak)

Sett i kjøpeskap.

Kok pasta, og stek skinke og championg.

Avacado "dressingen" bruker du som kald dressing på pasta og skinke. Utrolig godt, lett kost og ganske så sunt også. *mmmm* tror jeg må lage det når jeg kommer hjem fra jobb i dag :ahappy:

OJ. Det hørtes yum-yum ut, må prøves! Blir sulten av å lese denne tråden jeg. Nypoteter, nykål, blomkål, masse gode sunne(?) oppskrifter som må prøves. Tipper sambo blir imponert når jeg disker opp med noe nytt i løpet av uka. Rapport kommer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OJ. Det hørtes yum-yum ut, må prøves! Blir sulten av å lese denne tråden jeg. Nypoteter, nykål, blomkål, masse gode sunne(?) oppskrifter som må prøves. Tipper sambo blir imponert når jeg disker opp med noe nytt i løpet av uka. Rapport kommer...

MMmmm det er knall!

Tok ett bilde, jeg bare måtte lage det når jeg kom hjem i dag :ahappy: Ser du nøye etter så er det en liten Kelpie nese helt øverst i venstre hjørne også... Snik..

april07190.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jepp sant det, men når det er bergensvær ute så tyr man til mikroen :ahappy:

sitter akkurat nå og spiser det faktisk, og man blir meeett av en kolbe

èn kolbe? :D jeg må ha Minst to, men for å bli mett så må man hvertfall ha 4.

Og ennå da vil jeg ha mer. :P (der har du meg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går det for tiden i varme salater:

Kjøtt eller fisk etter lyst grilles (i ovnen foreløpig dog)

Champignon, paprika, løk grilles

Kutt opp salat og annet stæsj haes på ( f eks mais, agurk, tomat osv). Skjær opp kjøtt/fisk og hell over alt det varme. Toppes med salsa og litt rømme.

Ellers skal jeg til pers på kjøkkenet og lage kalkunburgere i kveld. Kjekke og ha i frysen og kan serveres som smørbrød, med ris, salat osv.

Oppskrift kalkunburgere:

4 porsjoner:

400 g kalkunkjøtt

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ss potetmel

1 egg

1/2 løk, finhakket

1/2 dl vann

Kvern kalkunkjøttet sammen med salt og pepper i foodprocessor. Tilsett resten av ingrediensene og bland det lett sammen. Form til store, flate burgere, og stek dem i litt smør ved middels varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løvstek i pita med lassevis av salat ved siden av. Kjempegodt å så er det så raskt å lage :icon_confused: Bakt potet med kryddersmør eller rømme samt bacon og mais oppi, og gjerne salat ved siden av. Det er også godt med blanding av tacosaus (sterk) og rømme, men da passer det best med svinestrimler oppi istede for bacon syns jeg. Bakt potet passer også som tilbehør til koteletter, biff, etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...