Gå til innhold
Hundesonen.no

Del dine beste vår- og sommeroppskrifter!


Aya

Recommended Posts

Sitter og planlegger ukesmeny, og trenger dine beste tips til knaskegod vår- og sommermat. På plakaten står kyllingsalat med stekte, marinerte og krydrede kyllingfilètbiter, grilling av sommerkoteletter dersom det blir greit vær en dag, og så skal vi ha indrefilèt av elg.. Men det er jo ikke sånn skikkelig vårmat da. Come on people!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har pitapizzadilla. Kjøp pitabrød, pizzasaus og ting du liker å ha på pizzaen. Skjær opp, legg på og sleng på ost, og stek i stekeovn i ca. 10 minutter (da kan du kose deg ute i finværet så lenge). Billig, godt og en sunnere variant av pizzaen :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har pitapizzadilla. Kjøp pitabrød, pizzasaus og ting du liker å ha på pizzaen. Skjær opp, legg på og sleng på ost, og stek i stekeovn i ca. 10 minutter (da kan du kose deg ute i finværet så lenge). Billig, godt og en sunnere variant av pizzaen :ahappy:

Åh, naam, det hørtes knask ut! Og ganske billig og..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke noe middagsmatforslag jeg altså, men det kan jo hende du vil ha litt dessert innimellom også?

Smelt lys kokesjokolade i vannbad, dypp jordbær oppi og legg dem på bakepapir på et fat, og sett dem i kjøleskapet en liten stund. Romtemperer dem før du spiser.

Også er det veldig godt med gulrot, agurk, tortillachips og tzatsiki.

Grillet maiskolbe (i aluminiumsfolie altså) er forresten veldig godt. Også kan du prøve å grille pommes noisettes ved siden av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1/2 Creme Fraiche

1/2 Kremost med kryddersmak

Bland sammen, ha i bacon som er lettstekt og kuttet i små biter.

Kok opp pasta, legg i en form og hell blandingen over. Ost på toppen. Ha i ovnen en stund og lag gjerne olivenbrød ved siden av. Namnam :ahappy: Er kraftig kost, men godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Jeg er ingen stor kokk, det skriver sambo gladelig under på! Men jeg har oppskrift på en super god og veldig lettvindt gulerot kake. Den blir aldri mislykket!

Kake:

8 egg

6 dl sukker Piskes til luftig eggedosis

6 dl hvetemel

2 ts salt

4 ts kanel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 dl soyaolje

7 dl revne gulerøtter (3-4 store)

Hell i soyaolje, det tørre og gulerøtter til slutt. alt røres sammen, helles i smurt langpanne, stekes midt i ovnen på 180 C ca 40 min (varierer fra ovn til ovn) For å finne ut om kaken er ferdig, stikker du bare en trepinne i midten, hvis ikke degen kleber seg fast i pinnen er kaka ferdig stekt.

Mens kaka kjøles ned blander man toppingen: (jeg bruker miksmaster)

100 g smør smeltes og avkjøles litt

2 ts vaniljesukker

250 g melis

300 g kremost Tine eller philadelphia.

Smøres oppå når kaka er kald.

KJEMPEGOD OG LETTVINT!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forresten, enda et tips: Bak horn og putt revet ost, mais, paprika osv oppi deigen (helst før du tar oppi væska, så blir det jevnere fordelt) og steik dem. Ta med en flaske vann, et par-tre-fire horn, hunden og et sitteunderlag og spis lunsj/middag ute i skogen eller ved sjøen.

Druer, aprikos, plommer, banan, epler og masse andre frukter og grønnsaker er også fin sommermat.

Wok?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du trenger 1 avocado, 1 sitron, 1 boks lett rømme, 1 boks skinke/kylling file, championg og fersk pasta.

Rens avocadoen og putt det sammen med rømmen. Bland godt med feks stavmikser. Tilsett saften av 1/2 sitreon, salt og pepper (sitron, salt og pepper er alt etter hva du liker av smak)

Sett i kjøpeskap.

Kok pasta, og stek skinke og championg.

Avacado "dressingen" bruker du som kald dressing på pasta og skinke. Utrolig godt, lett kost og ganske så sunt også. *mmmm* tror jeg må lage det når jeg kommer hjem fra jobb i dag :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bedre kokt(dampet) eller stekt på grillen :ahappy:

(det må jeg kjøpe en dag).

jepp sant det, men når det er bergensvær ute så tyr man til mikroen :D

sitter akkurat nå og spiser det faktisk, og man blir meeett av en kolbe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uh, nå ble jeg sulten gitt. Takk folkens! Den gulrotkaka hørtes fantastisk god ut..

Jeg kan dele noen av mine og..:

Kjempegod blomkål-mat

Du trenger: en/to fine blomkålhoder, pasta ("bamsepasta"), rømme og gresk dressing (tre små grønne poser, står i dressinghylla), og bacon.

Kok opp vann og kok pasta, trekk blomkålen (ca tre/fire minutter i varmt/småkokende vann). Kutt baconet opp i små biter og stek. Bland gresk rømmedressing. Finn en stor form, legg blomkålhodet i midten, hell over pastaen, og strø bacon rundt omkring. Spis med dressing og drikk f.eks sitronvann til. Kjempegod, kjempekjapp og deilig sommermat.

Sommermat 2)

Sommerkål, nypoteter og "tjukke pølser".

Trekk/småkok kålen, kok potetene og stek pølsen. Server med f.eks smeltet smør. Er myyye bedre enn det høres ut!

Kyllingspyd!

Grillspyd med biter av kylling eller kalkun, løk, paprika, sopp osv.

(alt er godt på grillen!)

Goode baguetter.

i sommervarmen er det ikke alltid like fristende med varm mat. Stek baguetter, fine. Kjøp kalkunskinke/skinke på boks (sånn i gelè), fjern gelèen, og skjær i tynne skiver. Legg salat, skinke, paprika, tomat, agurk og ost lagvis i baguetten, lag en haug i slengen. Knaskegodt!

Ting som er godt å dippe:

gulrot, kålrot, paprika, agurk, selleri.

(Ingvild: den jordbær og sjokoladeoppskriften.. Nam!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
Du trenger 1 avocado, 1 sitron, 1 boks lett rømme, 1 boks skinke/kylling file, championg og fersk pasta.

Rens avocadoen og putt det sammen med rømmen. Bland godt med feks stavmikser. Tilsett saften av 1/2 sitreon, salt og pepper (sitron, salt og pepper er alt etter hva du liker av smak)

Sett i kjøpeskap.

Kok pasta, og stek skinke og championg.

Avacado "dressingen" bruker du som kald dressing på pasta og skinke. Utrolig godt, lett kost og ganske så sunt også. *mmmm* tror jeg må lage det når jeg kommer hjem fra jobb i dag :ahappy:

OJ. Det hørtes yum-yum ut, må prøves! Blir sulten av å lese denne tråden jeg. Nypoteter, nykål, blomkål, masse gode sunne(?) oppskrifter som må prøves. Tipper sambo blir imponert når jeg disker opp med noe nytt i løpet av uka. Rapport kommer...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OJ. Det hørtes yum-yum ut, må prøves! Blir sulten av å lese denne tråden jeg. Nypoteter, nykål, blomkål, masse gode sunne(?) oppskrifter som må prøves. Tipper sambo blir imponert når jeg disker opp med noe nytt i løpet av uka. Rapport kommer...

MMmmm det er knall!

Tok ett bilde, jeg bare måtte lage det når jeg kom hjem i dag :ahappy: Ser du nøye etter så er det en liten Kelpie nese helt øverst i venstre hjørne også... Snik..

april07190.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jepp sant det, men når det er bergensvær ute så tyr man til mikroen :ahappy:

sitter akkurat nå og spiser det faktisk, og man blir meeett av en kolbe

èn kolbe? :D jeg må ha Minst to, men for å bli mett så må man hvertfall ha 4.

Og ennå da vil jeg ha mer. :P (der har du meg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går det for tiden i varme salater:

Kjøtt eller fisk etter lyst grilles (i ovnen foreløpig dog)

Champignon, paprika, løk grilles

Kutt opp salat og annet stæsj haes på ( f eks mais, agurk, tomat osv). Skjær opp kjøtt/fisk og hell over alt det varme. Toppes med salsa og litt rømme.

Ellers skal jeg til pers på kjøkkenet og lage kalkunburgere i kveld. Kjekke og ha i frysen og kan serveres som smørbrød, med ris, salat osv.

Oppskrift kalkunburgere:

4 porsjoner:

400 g kalkunkjøtt

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ss potetmel

1 egg

1/2 løk, finhakket

1/2 dl vann

Kvern kalkunkjøttet sammen med salt og pepper i foodprocessor. Tilsett resten av ingrediensene og bland det lett sammen. Form til store, flate burgere, og stek dem i litt smør ved middels varme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løvstek i pita med lassevis av salat ved siden av. Kjempegodt å så er det så raskt å lage :icon_confused: Bakt potet med kryddersmør eller rømme samt bacon og mais oppi, og gjerne salat ved siden av. Det er også godt med blanding av tacosaus (sterk) og rømme, men da passer det best med svinestrimler oppi istede for bacon syns jeg. Bakt potet passer også som tilbehør til koteletter, biff, etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kan hende det bare er jeg som er fullstendig glemsk her altså, men jeg var så sikker på jeg hadde laget en «min hund» tråd til Karma, men isåfall er den borte nå. 🙈  Kan dere se på «bakrommet» om tråder har eksistert og er blitt slettet av en eller annen grunn? Eller er den sporløst borte isåfall?  Vil jo gjerne unngå at det skjer igjen om det er en grunn til at den er borte og det ikke bare er jeg som innbiller meg at jeg laget den tråden. 😂
    • Om du får til å taime vekkerklokke og morgenrutine sånn at valpen sover når dere forlater bilen den første tiden, så får du mer tid til å trene den mer forsiktig og gradvis på å være alene.  Meninger om tyggesaker uten tilsyn er delte mellom teoretikere og praktikere. (Det meste KAN i verste fall drepe hunden ved kvelning eller blokkering av tarm, men barn kan brekke nakken av å falle skeivt ut av en høy seng også, og en bekjent snublet på en skogssti og døde momentant av å lande med hodet på en stein. Det er mye potensielt veldig farlig som veldig sjelden skjer.) Fra flere tiår med skadefri altmuligtyggere våger jeg banne i kirka og trosse de mest forsiktige ved å anbefale en fordøyelig tyggesak, f.eks. okse*****, eller en fryst Kong, så har valpen noe annet å fokusere på enn at den er forlatt alene. Beste er selvsagt om den sover i bilen i starten, så du får mer tid til å venne den til å være i buret alene.   
    • Ved henting tenker jeg at stoffburet er helt greit. Når dere kommer hjem ville jeg hatt transportburet inne, hjemme, med et mykt pledd og noen godbiter i. La valpen utforske buret og oppfordre den til å være der litt, uten å lukke. Så ville jeg prøvd å ta med buret i bilen allerede første dag, og kaste noen godbiter eller legge inn en god tyggeting de 10 minuttene du skal levere. Hvis valpen kommer fra en skikkelig oppdretter bør den har erfaring med bilkjøring fra før, selv om det ofte er med mor og/eller søsken. Hvis valpen IKKE er trygg alene de 10 minuttene så er den tryggere i et solid bilbur enn et stoffbur den kan tygge seg ut av... Hvis det viser seg å være et problem ville jeg fått noen til å sett etter den den korte tiden leveringen tar.
    • Jeg får valp imorgen. Vi er godt forberedt og skal ha fem uker fri.    Det jeg stresser med er at barnet mitt skal i barnehagen neste uke for å gi valpen litt mer ro den første uken. Det jeg bekymrer meg for er at jeg må ha den med i bilen når jeg leverer i barnehagen. Er det innafor å la den være i bilen de 10 minuttene det tar å levere barnet?    til vanlig skal jeg ha hunden i et transport bur bak i bilen, men tenker at den skal få være i et Stoffbur i passasjersetet ved siden av meg når jeg henter den imorgen og den første uken.  
    • Hadde nettopp en kjempefin tur uten noe tull, og masse pen lineføring. Ede var skikkelig på tilbudssiden og ikke engang utålmodig på godbitene. Det går virkelig fremover. Ordentlig godgutt i dag 🥰 Flink vaktbikkje også, for anledningen i Miljøpatruljen. Forsøpling tar vi alvorlig.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...