Nirm Skrevet 6. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2007 Lunsj og lunsj... Den fortæres klokka to på natta, men mat må man nå en gang ha... Jeg er ekstremt lite fantasifull ang lunsj, og lurte på om noen hadde noen flere forslag. Det går som oftest i salat med pasta og kjøtt (kylling eller tunfisk som oftest). Brødmat er jeg lite glad i. Spiser egentlig bare knekkebrød, men de er det for lite energi i til å klare meg igjennom natta på. Så jeg trenger forslag på mulige lunsjretter med nok næring, men med minst mulig fett i. Det bør kunne pakkes i plastbokser, og gjerne både kunne spises varm eller kald (eller bare kald). Ikke alltid man rekker inn til spisepausene og får mulighet til å varma maten. Noen gode forslag folkens? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ellish Skrevet 6. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2007 Hva med en sans yoghurt? 0,1 % fett i den og de er utrolig gode Også litt frukt da Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingvild Skrevet 6. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 6. Mars 2007 Omelett er lett å lage, mettende og smaker godt, og kan gjerne spises kald. Lag før du drar avgårde (gjerne et par timer, så rekker den å kjøles litt uten å bli "svett" når du legger den i boks). Også kan du fylle med akkurat hva du vil av grønnsaker, ost, kjøtt... Hva med å lage noe pizzaruller av noe slag eller noe sånt? Er godt kaldt også. Vanlig pizzadeig, fyll og ost og rull sammen og skjær opp, også stek. Jeg pleide å fylle på med sånn hermetisk fyll på boks (fra Toro eller noe), det var kjempegodt i alle fall. Går også an å lage horn og putte oppi mais, purre, paprika, skinke etc oppi deigen før du steiker. Eller lage deg en slags kebab (pitabrød med diverse fyll oppi), eller lage to-tre tortilla med fyll (men ikke så mye fyll at det blir upraktisk og grisete å spise). Bønner er proteinrik fyllmat, og veldig godt i salater med for eksempel mais, ost, salat, agurk og reven gulrot. Hmm... Du kan lage pai i små former og ta med en hver dag (eller natt da, hehe). Å steike for eksempel mais, paprika, purre, gulrot og bønner (evt noe kjøtt av noe slag) på svak varme og blande sammen med ris er godt både kaldt og varmt. Og gjerne med noe saus oppi også. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nirm Skrevet 7. Mars 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet 7. Mars 2007 Takker. Mange gode tips. :-) Så da fikk jeg noen ideer. Mye av det kan jo lages i friuka og fryses ned også. Youghurt vil nok ikke holde til lunsj, men sikkert godt som et mellommåltid i løpet av natta (jeg går ca 1.5 mil per natt...). Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
hanne-pia Skrevet 7. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 7. Mars 2007 Wesminster hadde jo mange bra forslag, ble jo nesten litt inspirert selv nå... Selv er jeg veldig glad i horn med ost og skinke, og pleier alltid å ha med meg det på nattvakt. Like godt varmt som kaldt også er det jo veldig fort gjort å lage. Pleier å lage mange i slengen og fryser ned, og tar opp like før jeg drar på jobb, for de tiner raskt. Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anettex Skrevet 7. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 7. Mars 2007 Wesminster hadde jo mange bra forslag, ble jo nesten litt inspirert selv nå... Selv er jeg veldig glad i horn med ost og skinke, og pleier alltid å ha med meg det på nattvakt. Like godt varmt som kaldt også er det jo veldig fort gjort å lage. Pleier å lage mange i slengen og fryser ned, og tar opp like før jeg drar på jobb, for de tiner raskt. det er skam godt! er en gang i ukas middag hos meg det Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HHC Skrevet 7. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 7. Mars 2007 Veldig masse gode forslag Ingvild! Kan noen gi en god oppskrift på disse hornene? De forrige jeg prøvde på ble ikke så veldig gode neei.... :glare: Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anettex Skrevet 7. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 7. Mars 2007 kan bare bruke vanlig bolledeig så tar du ost og skinke eller det fyllet du vil ha i og ruller og steker! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Line_ Skrevet 7. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 7. Mars 2007 Pizzasnurrer (samme opplegg som kanelsnurrer, bare med pizza deig og pizza fyll, og ost på toppen)! Mamma (snille mamma'n min ) pleier å lage 100 stk. av gangen, og deretter fryse dem ned. Tar en god stund å lage de, men det holder veldig lenge. Man trenger heller ikke varme dem på noen måte. Ta dem opp når du står opp eller rett før du skal dra, legg dem i en plastboks, så er de ferdig tinte til lunsj tider Anbefales virkelig! Ellers er et godt tips å lage pitabrød med fyll. F.eks. ost, skinke, salat (og alt av agurk, tomat, paprika osv.) og en eller annen dressing. Bare å steke pitabrød (tar ca 5 min), avkjøle dem, og putte inn fyll. Hvis du vil ha vegetar version, så er det veldig godt med raspede gulerøtter. Hilsen en som hater brødmat-matpakker Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Wanderlust Skrevet 7. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 7. Mars 2007 Pizzasnurrer (samme opplegg som kanelsnurrer, bare med pizza deig og pizza fyll, og ost på toppen)! Mamma (snille mamma'n min ) pleier å lage 100 stk. av gangen, og deretter fryse dem ned. Tar en god stund å lage de, men det holder veldig lenge. Man trenger heller ikke varme dem på noen måte. Ta dem opp når du står opp eller rett før du skal dra, legg dem i en plastboks, så er de ferdig tinte til lunsj tider Anbefales virkelig! Sånne lagde vi mye av før, men jeg har ikke den oppskriften lenger, lyst til å legge den ut? De ER jo faktisk gode de Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HHC Skrevet 7. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 7. Mars 2007 kan bare bruke vanlig bolledeig så tar du ost og skinke eller det fyllet du vil ha i og ruller og steker! Takk, men mener jeg kunne bruke slik "grove-rundstykker-deig" så noe slik på God Morgen Norge i dag tror jeg. Syntes bolledeig er noe søtt til det.. Kresen, jeg? Noen som vet om det går? Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingvild Skrevet 7. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 7. Mars 2007 Deig for grove rundstykker burde også gå bra, ellers så finner du jo garantert grov grunndeig i en eller annen kokebok (står i alle fall i boka dere fikk på heimkunnskapen, om dere fikk bok der). Ellers så er det faktisk ikke så ille med brødmatpakke. Man må bare ha litt godt brød, også fins det masse godt pålegg. For dere som eter kjøtt er det bl.a. vanlig skinke, ovnsbakt leverpostei, spekeskinke, morrpølse osv. Pålegg uten kjøtt er forskjellige kremoster, taffelost, cashewnøttsmør, nøttepålegg, gräddost, brunost, vanlig hvitost osv. Om man tar seg en tur i kjøledisken, finner man masse godt man kan ha på brødskiva. I tillegg syns jeg at det er greit å gjøre litt mer utav det enn bare å smøre et par skiver og ta med... Legg ved eple skjært opp i biter, gulrot skjært på langs, yoghurt, noen tapini-kjeks, en liten sjokoladebit, kiwi, litt steinfrie druer eller andre ting, og ta med juice eller vann. Matpakka blir utrolig mye bedre av det! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
magicka Skrevet 13. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 13. Mars 2007 Rundstykker med gräddost... mmmmm Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 13. Mars 2007 Rapporter Share Skrevet 13. Mars 2007 Kjøp nan - brød og stek dem i to minutter (står på pakka). Legg salat, agurkskiver, og hva du nå liker av grønnsaker på halve brødet. Ta en halv kylling og fordel biter av det hvite, magre kjøttet på grønnsakene. Ta med en majonestube og ta på en liten dæsj når det skal spises. Eller la det være . Brett brødet dobbelt og spis hele greia som en pølse eller kebab, kanskje. Veldig enkelt og godt! Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Arkivert
Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar