Gå til innhold
Hundesonen.no

Oppdeling av V&H blokk


Renate A

Recommended Posts

Guest Snusmumrikk

Jeg har brukt øks. Er en fordel om den ikke er litt myk - dvs heller minus 10 enn minus 25. Syns det fuker helt greit. Blir jo ikke no klin når der er frossent. Har prøvd med motorsag også (vær obs på hvordan olje du bruker på kjede), men det blir veldig mye kjøttspon som fyker rundt. Ellers er jo det veldig enkelt da, og du får like store biter. Gjør du det ute i snøen kan du bare samle opp kjøttsponet og ha det i vanning el. Men jeg foretrekker øks. Enkelt, greit og miljøvennlig :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øks fungerer kjempefint, men kombinasjonen meg og øks er ikke like heldig bestandig, så jeg brukte et spett.

Nemlig det jeg også lurer på, kombinasjonen meg + øks... :) Enda verre vil vel kombinasjonen meg + motordrevet sag være... :P:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spør pent når jeg bestiller om han kan dele de opp for meg jeg... :P Får de da delt opp til biter på ca 1 kilo.. Helt perfekt! Ekstraservice kalles det visst... :)

Kanskje jeg også skal bruke litt kvinnelist og spørre jeg også.... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har pleid å la det tine litt så bruker jeg en sånn liten fancy sag som jeg ikke vet hva heter:)

Har gått mer over på pølser for synes disse blokkene er noe unødvendig griseri og arbeid. Mye mer behagelig å bare ta en pølse ut av fryseren hver dag:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gått mer over på pølser for synes disse blokkene er noe unødvendig griseri og arbeid. Mye mer behagelig å bare ta en pølse ut av fryseren hver dag:)

Det er det jeg gjør også akkurat nå, tenker at det er vel bedre å betale litt ekstra og slippe å stå med det styret, har jo råd til det, så da gjør jeg det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe :) det siden vi selger det her jeg bor så er "opphogging" av vom noe som forekommer ofte, for å få det så rydigt som mulig må man la blokka tine en del, ikke så den blir helt "sørpete" i kantene, men så du kjenner den er myk over det hele. Når du da begynner å hugge opp blokka så slipper du at det spretter biter over alt. For meg tok det laang tid for og dele opp vomma i gode 1 eller 2kg's klomper. men begynner å få dreisen på det nå. Jeg skjønner godt hvorfor prisen er 1kr dyrere for opphugget, for det er noe slit hvis du ikke har rett utstyr. Noe som kanskje blir kjøpt inn her en en "kjøttsag" da blir det jo perfekte biter og du slipper og holde på så lenge, men dette er ikke noe som kommer til å skje i nermeste framtid. så igjenn, la det tine i 3-5 timer, (kommer ann på tempraturen i rommet) så kan du begynne å hugge uten at biter flyger til alle kanter :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De to gangene jeg kjøpte frosset så lot jeg det tine til det var halvtint, så delte jeg det opp med en stor kjøkkenkniv. Hallo! Det er hundemat vi snakker om lilksom, de tåler å spise kjøtt som er tint og frosset igjen. :)

Ellers dro jeg alltid ned til Magne i Askim og kjøpte på den dagen han laget det jeg.. fikk det da i 20 kgs poser, men før det ble frosset. Så var det bare å fryse ned i porsjonsposer selv. Enkelt, greit, kjøpte store kvanta (som regel 100 kg eller mer om gangen) og fikk det billigere. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nå nærmer det seg 1,5 år siden det ble stille i huset, og det er på tide at noen andre får glede av hundeutstyret og bøkene jeg har. Her er Finn-annonsene jeg har lagt ut: Hurtta Lifeguard sele rosa, størrelse 90, ubrukt: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/390107305 Diverse apportbukker, rosa rute med hvitt bånd og neseprøver: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/390101594 Diverse hundebøker: https://www.finn.no/recommerce/forsale/item/388869585 Jeg har et pent brukt tøybur til salgs. Det har vært brukt 5-6 ganger på utstillinger og konkurranser til groenendael-tispe. Kan hentes i bergensområdet. Ta kontakt om du er interessert, så sender jeg bilder og detaljer. Jeg har også Vari Kennel Ultra Fashion størrelse large til salgs. Må hentes i bergensområdet (sentrum/Åsane). Det er mye brukt, og har blant annet reist fra USA til Norge med hund i. Så det bærer preg av å være brukt. Ta kontakt om du vil vite mer om buret og få bilder av det. Det er denne fargen:
    • I prinsippet tenker jeg at så lenge det er en god raseklubb så har de en oversikt over oppdrettere som følger deres retningslinjer. Men det er mye rart i hundeverdenen, og det kan være ulike årsaker til at en oppdretter ikke er med der. Det er uansett et ok sted å starte, tenker jeg. Fikk ihvertfall et godt inntrykk av nettsidene deres og informasjonen der. Ellers finner du mange gode råd om både kjøp, kontakter og valpetiden om du søker litt rundt på forumet her. Det ligger mange år med samlet erfaring rundt om. Lykke til!
    • Tusen takk for tipset! Magefølelse er kjempevanskelig 😅 når er den reell, og når er det bare sider ved den andre parten man ikke setter pris på, og som man reagerer på?  Jeg kan nok bruke litt mer tid på puddelklubben sine sider. I dag blir det fort facebook og Instagram siden det er så visuelt og lett tilgjengelig, men går sikkert glipp av en del gode oppdrettere ved å ikke tenke at man kan ringe rundt litt.  Til mitt forsvar er det første gang jeg skal kjøpe rasehund, så jeg vet ikke helt hva jeg driver med 🙈
    • Shirkus er vel eneste jeg kommer på som jeg kjenner og synes virker bra. Jeg tenker at det er viktig å sette seg inn i RAS-dokumentet som skal ligge på NKK, og sjekke at en oppdretter følger både NKK og puddelklubben sine retningslinjer for avl, som et minimum. Det med magefølelse er vanskelig. Prøv å dra på aktivieter du evt. selv kunne tenke deg med puddel, og se hvem du møter der?
    • Hei dere! Jeg planlegger anskaffelse av storpuddel-valp. Vet noen om gode oppdrettere? Helst parti, rød, brun eller grå.  Har vært i kontakt med et par oppdrettere, men er litt usikker på magefølelsen. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...