Gå til innhold
Hundesonen.no

Forkalkning i leddene-trenger tips /erfaringer


Synnis

Recommended Posts

Hei.

Vår Snowboxer, Diva, har en stund nå haltet innimellom ved høyt aktivitetsnivå. Vi hadde hun inne til dyrlegen, og fikk beskjed om at hun mest sannsynlig hadde forstrukket leddbånd eller noe, og måtte ta det rolig fremover. Så vi gjorde det, men tingene ble ikke bedre.

Så derfor tok vi hun til røntgen, og fikk diagnosen forkalkning.

Hun halter innimellom, og har tydelig vondt/er stiv. men så er det helt flott, og hun er den hunden hun alltid har vært.

Det jeg er på jakt etter, er erfaringer med dette. Tips og erfaringer så vi kan gjøre det bedre for Diva.

Hun går nå på noe tilskudd i pilleform, og skal begynne på spesial for.

Har nå lest en del om dette, og tatt en del lærdom av det. Men søker fortsatt erfaringer fra dere andre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt sånne hunder i mange år, og har funnet ut at man bare må ta det litt rolig og la tingene gå sin gang. Man kan forebygge en del, men alt må jo uansett tilpasses hver enkelt hund, og ikke minst hver enkelt eier.

Prøvde hylartil satt direkte inn i leddene, og det hadde god effekt etter noen uker, og vanligvis kan hunder fungere ganske smertefritt i noen måneder etterpå. Det er ikke godkjent for bruk på hund i Norge, men vi fikk gjort det likevel, om enn på eget ansvar.

Hyonate intravenøst hadde også en viss effekt, men det måtte gis 5-6 ganger en gang i uka, og hver sprøyte kostet ca 900kr. Blir fort dyrt! Det var egentlig ikke verdt pengene, men for noen fungerer det veldig bra.

Han tåler ikke rimadyl og metacam, så vi måtte finne et helt annet middel.

Prøvde akupunktur med god effekt. Fikk også satt inn gullimplantat med dårlig effekt, men nå hadde ikke dyrlegen vi brukte særlig mye erfaring med akkurat dette. Ville brukt Are Thoresen i Sandefjord om jeg skulle gjort dette på nytt.

Svømming har vi ikke tilgang til, men har du muligheter til å bruke et basseng ville det vært bra.

Bruker kosttilskudd som glucosamin i så høy dose at den er effektiv, omega3 med høyt innhold av EPA og i høy nok effektiv dose. Har fòret med tørrmat som inneholder mye hvete, men hvete kan forsterke artritt. Kuttet ut hvetefòr og den evige hevelsen i albuene gikk ned etter noen uker. Er mange som erfarer akkurat dette, men selvsagt er det individuelt hvor mye fòring har å si.

Jevnlig daglig mosjon i skog og mark er det beste, med muligheter til å løpe løs uten å overanstrenge seg og ikke for lenge av gangen. Ikke sykle, kløve eller trekke, ikke for mye bratte bakker, ikke isete underlag eller mye snø. Ikke ballkasting eller andre stressende form for lek, de klarer ikke begrense seg selv.

Ikke sitte ute i kulde, bruke varmedekken om vinteren, lun liggeplass innendørs.

Kommer ikke på mer i farta..Er jo veldig ulikt hva som fungerer for den enkelte hund, man må liksom bare prøve seg fram. Jeg syns det er viktig at de får leve livet, og ikke må ta så mye hensyn at de bare eksisterer. Et kort, morsomt liv eller bedre enn et langt og kjedelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei, For oss handler passivitetstrening om det om å kunne finne "av-knappen" og kunne slappe av i mange ulike settinger. Ro-trening brukes mulig også om tilsvarende type trening. Flere fine momenter er nevnt i innlegg lenket til under: https://www.fluentdawg.no/miljøtrening/ro-trening-passivitet
    • Takk for delte erfaringer og fine svar begge to. Her har firbent blitt unghund, og vi har hatt og har det mye gøy sammen - både i hundelivet generelt og under mer fokusert trening. Vi har også funnet god inspriasjon i hundeklubb, kurs, bøker og på nett underveis. Vi lærer gradvis og inkrementelt begge to, og har funnnet en fin treningsrytme som tilpasses etter hverdag og form. Vi beveger oss i rolig tempo i en god retning. Noen overordnede mål får veilede prosessen.  
    • Jeg sier ikke at det gjelder denne situasjonen, men selv om det er viktig at eier også har et fint liv med hunden, så er det ikke alle som greier å skille mellom egen og hundens komfort.
    • Personlig er jeg veldig for kastrering dersom det gir hunden et bedre liv = Dyrevelferd  
    • Hva annet har dere gjort? Får han nok aktivisering? Hvor går grensen mellom at dette er et problem, og naturlig adferd? Det er normalt at en hannhund ikke går overens med andre hannhunder. Og at de kan stresse en del når det er løpetid i nærheten, og stikke på damejakt om de får muligheten. En del adferd blir fort forsterket om hunden ikke får nok eller riktig aktivisering. Og en del kan bli bedre med trening. Og så er det noen som har såppas sterk hormonell adferd at det er et problem som bare kan løses med å kastrere. Uten at jeg vet bakgrunnen din for hundetrening så ville jeg vurdert en time med en adferdsekspert for å vurdere hunden også, om han får riktig aktivitet, og om det er noe som evt. kan hjelpe.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...