Gå til innhold
Hundesonen.no

Æsj.. bedervet kjøtt!


Shortybebeh

Recommended Posts

Jeg og gubben handlet middag for ikke så lenge siden, marinert flintstek til grilling..

Har spist det før og hatt veldig god erfaring (NAM!)

Men denne gangen var det annerledes.. Skjønner ikke at jeg ikke merket det i butikken!

Selv om jeg la merke til at marinaden var blekrosa og litt tykk og kjøttet litt hvitere enn normalt..

Jeg skar opp pakken og mot meg kom en ENORM stank av sur tåfis, lutefisk og gammel melk (og enda verre ting!)

Jeg rygget og sa "fy f*** for en stank!" Gubben kom bort og merket det også med en gang.. Men jeg er hysterisk når det gjelder holdbarhetsdatoer og gammel mat. Jeg eter f.eks ikke reker dersom pakken er åpnet for lenger enn 3 dager siden etc..

Mannen min er litt mer fleksibel og tenker litt mer i disse baner "jammen, jeg vet jo ikke hvordan bedervet kjøtt lukter, og kanskje det ikke er bedervet, så jeg steiker det jeg, og så eter jeg det!" :)

Så vi diskuterte litt og jeg fortsatte å skjære opp kjøttet, med strake armer og nesa en annen vei..

Og så sa jeg, "Nei, dette vil jeg ikke spise!".

Vi ringte svigermor og spurte om kjøtt skulle lukte, men hun visste ikke.. Så da bestemte vi oss for å gå over veien til butikken og levere kjøttet tilbake.

Vi la det i en pose og gikk ned.

Gutten vi møtte løftet bare på en flik av posen og så rynket han på nesen og trakk seg unna, og så sa han, "Det er greit..!" Vi fikk pengene tilbake uten å ha spurt engang.

Jeg spurte ham "Ja, for du synes det luktet vondt ikke sant!?" og han svarte "Ja, jeg hadde i hvertfall ikke spist det!"

Så gikk vi for å finne noe annet.. men hadde fortsatt lyst på flintstek.

Så i frysedisken fant vi et annet stykke, hvor kjøttet var rødere og marinaden tynn og rød.

Datoen på denne var 5/8. Det andre var merket 29/7.

I vår leten på bedre kjøtt fant vi to stykker til nedi der som var merket 29/7 og som så like ut som det bedervede.. Den ene så ENDA verre ut og nesten litt gelè aktig ut! Så vi tok de med til kassa og jeg sa "Disse ser helt like ut og er merket med samme dato, kanskje dere skal spare andre kunder for en slik opplevelse som vi har hatt og ikke selge disse!?"

De var enige og tok vekk alle pakkene..

Så der "reddet" vi kanskje noen mer tolerante kunder fra en dårlig natt med spy og diarè! :rolleyes:

Skal innrømme at jeg nå er litt skeptisk til middagen vi snart skal spise, og en ting er sikkert, jeg kjøper ALDRI kjøtt som går ut innen 3-4 dager igjen!

Så kresen tillater jeg meg å være.

Så en advarsel til dere;

Ser dere kjøtt hvor saftene er hvitaktig, kjøttet er grålig/lysere enn normalt som går ut et par dager etter, LIGG UNNA!

Og dersom det i tillegg avgir en lukt som rett og slett gir deg lyst til å la være å spise det, så bør du mest sannsynlig la være!

*Grøss*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig, jeg er en superpyse når det gjelder holdbarhetsdatoer selv.. Ikke det at jeg er redd for å dø eller noe, men tanken på å tømme seg i to ender samtidig (worst case scenario..liksom) er ikke videre tiltrekkende!

MEN, samtidig, så sier de at kjøtt i utgangspunktet er grovt "undervurdert" mtp holdbarhetsdato. Mao, så går det liksom ikke ut før etter datoen.. OG at det blir mer og mer mørt etterhver jo mer eldre det blir.. *brekke seg*

Men menn er menn.. og de får sikkert hår på brystet av å spise "veldig død mat", hehe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, men så er det visst også forskjell på

Minst holdbar til

Best før og

Siste forbruksdag også...!

Kan ikke regla jeg, men siste forbruksdag betyr at varene ikke kan selges etter datomerkingen. Best før betyr at den kan selges og spises etter, men da er kvaliteten butikkens ansvar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha, du skriver så bra at jeg bare måtte le litt :angry:

Men det hørtes ut som en usannsynlig ekkel opplevelse, og det er tragisk at kundene må be butikken om å fjerne det. At de ikke kan tenke seg til det selv når de står der og pakker og stempler bedervet kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...