Gå til innhold
Hundesonen.no

Når dere går tur


Taz

Recommended Posts

det er alt etterom egentlig. Men jeg går ofte med de hver for seg, slik at de får prøve seg i div. situasjoner alene.

Er livredd det "nr 2 hund" syndromet... Vil ikke ha en hund som ikke finnes selvstendig og er avhengig av den andre for å fungere. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går somregel med begge to i lag. Da har jeg den ene laus, og den andre i bånd (hvis vi går på sykkelsti). Ellers har jeg begge laus i skogen og slik. For å skille de så trener jeg med de hver for seg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har mammahunden her flyttet med eldstebarnet og det er utrolig greit med bare en hund! Vi har vher for oss fått trent mye bedre med bikkjene. Sist jeg hadde Solo på besøk, gikk det to tollertisper ved min venstre fot i dobbeltbåndet! Stilig!

Jeg kan også binde dem et sted og legge ut til en runde søk til en og en av dem! Det går helt fint å trene på den måten. Syns nok likevel at det er best å ha en hund om gangen, ja! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har to, har hatt tre før, og det hender fremdeles at jeg har med meg tre på tur. Jeg synes rett og slett litt av kosen med å ha flere hunder er at de skal trives sammen ute på tur... og det ser jeg mine gjør; de driver og ordner og styrer litt sammen :)

Men hele utgangspunktet blir jo at hundene samtidig trenes så de blir MER opptatt av meg totalt sett, der kan man utnytte det å trene én - mens den andre sitter i bånd og ser på. Jeg jobber mye med at bare den ene kan kalles inn, eller at den ene må ligge i dekk mens jeg gjør noe med den andre - et felt eller litt fri ved foten-trening.

Veldig nyttig, for da får man "individuelt styrte" hunder - og ikke de som bare hiver seg med den andre, som er mer opptatt av hva den andre hunden gjør. For DÉT er ikke så gøy, før jeg ble mer bevisst slet jeg mer med det...

Ja, man kan trene hver hund separat - men det handler også om en egen dynamikk som man får når man har flere hunder ute. Mine er mest lydige alene, men det MÅ fungere med begge to sammen - derfor trener jeg på akkurat dét. Og da blir hverdagen litt lettere, iallfall når man har jobb i tillegg! Og så er det deilig å legge ut på lange turer med "flokken" samlet... vil jo at ALLE skal ha det hyggelig.

Husker hvordan Thorleif Lundqvist i sin tid innså dette og satte igang kurs for "flerhundseiere". Også en dyktig amerikansk hundetrener ved navn Patricia McConnell har tatt for seg det å eie flere hunder; jeg har ikke lest boken, men tipper hun er innom dette med turgåing/flere hunder sammen ute - boken heter "Feeling Outnumbered?". Så dette er nok noe flere tenker på :)

Sånne ting er forresten lure å tenke på når man skaffer seg hund nummer to: At man velger en rase som ikke har førstehundens diller! Har man en hund som er litt usikker i noen situasjoner, er det ok å finne en selvstendig sjel som ikke aper etter den første. Sånne ting som gjør det videre livet litt enklere...

For hunder blir også "tøffere" når de har med seg flere. Når vi er flere venner som går tur med hundene våre, bemerker noen av de med "enehund" som på egenhånd er litt mer forsiktige og usikre at de TØR mer når de er flere sammen. Så det er mye å tenke på. Hannhunder kan begynne å passe på tispene de går sammen med mot andre hannhunder; to tisper eller to hanner kan finne ut at det er "kult" å løpe mot og skremme andre hunder sammen i miniflokk. Så når jeg møter andre hunder, tar jeg alltid og roper inn ene hunden, kanskje begge, og kontrollerer hilsingen litt - fordi det for andre hunder kan bli litt sterkt å møte flere hunder som kjenner hverandre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stort sett går jeg med dem sammen, men trener jeg går jeg ut med dem hver for seg... Har hatt besøk av enda ei en halvannen ukes tid, og det er en utfordring og gå med 3 bånd altså :) I går hadde jeg med alle 3 på kurs.. Litt av en jobb å ha med 3 stk. på bussen ja (hadde 2 i bur sammen, men likevel..)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så lenge evita ikke har løpetid, er de ofte på tur sammen, men nå har jo ik evita flyttet inn enda heller da :) Men når hun kommer blir det nok mesteparten av turene sammen ja. Treingen kommer jeg til åta separat, da ask trenes aktivt, og evita ikke i det hele tatt. Hun kan ikke sitt en gang, i en alder av 9 år... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går med alle 3 sammen på tur stort sett. Unntaket er når jeg har besøk av andre turvenner med hund; da blir det for komplisert å ha med hele bøtteballetten :rolleyes: Da er det yngstemann Amigo som er med. Han trener jeg også alene i forhold til spor.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, litt både og.

Skal jeg opp i skauen tar jeg med begge, da Geisha kan gå løs uten problemer, og Misty kan være i langline.

Men ellers så går jeg aldri med begge sammen. Hvorfor?

-Misty må bli mer selvstendig, hu kan ikke forvnete at Geisha alltid vil være der.

- Geisha påvirker Misty til å dra i båndet. Og Misty skal IKKE bli noen dra bikkje.

- Det er veldig slitsomt med begge. Da de leker og herjer konstant.

Nei, tar heller 2-4 turer i løpet av en dag, enn en lang og slitsom en.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stort sett går jeg med begge to på tur. I hilsesituasjoner så prøver jeg på at en hund hilser om gangen, slik som akela. Shaylee er en tøff liten rakker så jeg tror ikke hun har"hund nr 2 syndrom". Miljøtrening har hun mye alene, f.eks når vi er på utstilling så er ikke Aro med, og jeg ser ingen forskjell på henne da og ellers viss Aro er med. Trener dem en og en. Er jeg på tur og bestemer meg for å trene så bider jeg den ene fast. Dette funker veldig bra fordi da blir den som må vente så giret :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...