Jump to content
Hundesonen.no

Rocket

Medlemmer
 • Content Count

  3342
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Posts posted by Rocket

 1. On 1/30/2023 at 11:15 PM, Hannah said:

  Låner tråden litt.

  Vet det er mange brukshunder som tar MH, men er det noe vits å ta den for "hverdagshunden", og spesielt når den er 6 år?
  Synes jeg leste en plass at man har mest utbytte av det når hunden er ung, så tenker bare på om man kanskje ikke får så mye ut av det når de er eldre?

  Noen som også vet hvordan det er om hunden ikke kan være løs? Kan han ha en langline etter seg i tilfelle han stikker av?

  Har hørt en del snakke om MH i det siste og tenkte det hadde vært kult å gjennomført en, men det er ikke så mange som avholder det, og få plasser. Så ønsker liksom ikke å ta opp plassen til noen som har mer nytte/trenger den mer enn oss. Tenker liksom en bruks-doberman unghund, hvor eier ønsker å få den mentalbeskrevet så de kan utvikle seg og trene videre i en eller annen gren og konkurrere, kontra en familie og turhund.

  Jeg hadde ikke giddet å ta MH på en 6år gammel hund med mindre jeg trengte det for noe konkurranse messig, men alle kan i praksis delta på en MH slik jeg har forstått det. Som avlsverktøy vil jeg si at flest mulig i kullet og foreldre etc burde testes for å virkelig få utnytte av det. 
  Jeg har hørt du helst skal ta den tidlig rett og slett for at tillært atferd ikke skal ha fått tid til å sette seg om du vil, man ønsker jo få et mest mulig reelt bilde av hva som ligger naturlig for hunden rent instinktivt. 

  Jeg gikk MH med frøkna mi for å se hva som bodde i henne rett og slett. Det er jo situasjoner man mest sannsynlig ikke akkurat opplever i hverdagen spesielt ofte. 
   

  • Like 1
 2. Kommer helt ann på om det er salg noen plass og hva lommeboka sier, og ikke minst om jeg har sjåfør eller busser. Men sånn baseline si størst mulig sekk med tørrfôr (9 til 16kg, vanligst 12kg etter min erfaring) og 20kg råfôr. (En eske med 0.5kg V&H) Og ikke minst om vi har vunnet noe eller arvet fra venner med kresne hunder.

  1. Hvor ofte kjøper dere mat til hunden(e) deres? og hvor lenge varer hvert innkjøp?
  Tørrfôr, i gjennomsnitt ca hver 3-4mnd. 100g pr dag tilsvarer 120dager om jeg handler 12kg.
  Råfôr, ca hver 3 måned. 200g pr dag tilsvarer 100 dager om jeg kjøper 20kg. 

  2. Sekkene med mat kan være store og tunge, er det tungvint for deg/dere å dra for å kjøpe?
  Ja jeg har hverken lappen eller bil, så er avhengig av sjåfør eller hjemlevering. Ev dra det med meg på buss. (Gikk f.eks til og fra 2 runder med ryggsekk med gamlehunden til butikken når jeg bodde nærme nok. Så slo vi tur sammen med henting av råfôr. )

  3. Er fór-merket viktig for deg?  
  Merket? Nei. Innhold, så absolutt!

  4. Hvor mange kg kjøper dere om gangen og hvor mye koster det? 
  Enormt avhengig av hva jeg fôrer på, men pr idag koster 12kg av "mitt" tørrfôr 950,- ca.
  Råfôret ligger på rundt 20kr pr 0.5kg pølse. Så har du eventuelt mengde/volumrabatt. Musti kjører vel 10 pølser for 180 tror jeg? Husker ikke i farten prisene til PetXL og HCpet, men er vanligvis en av disse 3 jeg handler hos. Så si 700ca for 20kg? 
  Så jeg betaler rundt 500kr måneden for hundemat? 

 3. Bumper denne litt, de har vel egentlig landet på at de aller helst vil finne en oppdretter i nærområde slik at de lettere kan besøke valpene før henting og ha "sikkerheten" det er i å ha oppdretter nærme generelt. Så noen som har noen info eller innsikt i oppdretterne her i rogaland? Eneste erfaringen jeg selv har med noen av dem er at jeg har stilt hund med Børge som dommer 1 gang liksom. :lol: 

 4. 2022. For ett år! Og jammen endte ikke Limit som mestvinnende korthåret collie tispe i collie klubben, og havnet på en delt andreplass på nkk sin mestvinner liste i rasen, bare 1 poeng bak vinner! 😍

  209423642_20221222_1445041848.thumb.jpg.da81b217ac1d261ab4faf830ea10176c.jpg

  • Like 1
 5. "Tilgjengelighetstesten utføres rett utenfor ringen i forbindelse med at ekvipasjen skal starte. Ekvipasjens stiller seg opp ved kjegle utenfor ring. Hunden føres i godkjent bånd og oppholder seg ved førers side. Det er valgfritt om fører ønsker å slippe hunden frem til dommer for å hilse, eller om fører ber dommer komme bort til ekvipasjen. Dommer berører hundens snute, kinn eller skulder."

  Står det i regelverket. 

 6. 43 minutes ago, maysofie said:

  Jeg har ikke lest meg så veldig opp på dette, da vi i grunnen har sluttet med rally. Men syntes å ha fått med meg at tilgjengeligheten skal sjekkes utenfor ringen like før man går inn? Hva har man egentlig tenkt her, det siste jeg ønsker er jo å bryte konsentrasjonen til en oversosial hund og en eier med angst for folk like før vi skal gå inn. Er det mulig å få gjort dette, så varme opp? 

  Det er det jeg ser de fleste sier på facebook også, og ikke minst all treningen som er lagt ned i at hunder ikke skal hilse når de er i jobb modus. Heldigvis er det bare 1 gang da, så sant man får det godkjent den første gangen. Så jeg ser jo at det kan åpne sporten for flere mtp at de andre øvelsene der dommer skal ta på hunden i banen nå er borte. 

 7. Nå er det en stund til det er aktuelt for oss, men jeg er også usikker på hva jeg skal velge. Det kommer veldig an på dommer også føler jeg. Limit er veldig enten eller på dagsformen, enten ELSKER hun alle (hilsen vil aller helst vær bestevenn med tidtaker istedenfor å gå banen), eller så er hun litt mer sånn meh, kan vel svippe borti hånda di eller no, men ikke så interessert. Eller så synes hun folk er ekle, kommer helt an på deres kroppspråk og væremåte samt mine nerver. Er jo sånn sett ikke værre for meg enn å med vilje stille for en dommer vi "kjenner"/har gått kurs hos første gang i klasse 3 da, sånn hvis mine egne nerver skal være under kontroll. :lol: 

 8. On 12/12/2022 at 5:59 PM, Rocket said:

  Kjøpte meg nylig en IQ multifunksjonsjakke og jeg ELSKER den! Jakker – K9 NORWAY (k9-norway.myshopify.com) Jeg har min i XL dame størrelse. Burde nok egentlig gått opp en størrelse eller valgt L i unisex, men det hadde han ikke inne. :lol: Den er ikke supertykk, men absolutt polstret og vind/vanntett. 20.000 i vannsøyle. ( Beste jeg har sett til nå! Beltet på damemodellen virker forøvrig mest som pynt og jeg bruker det ikke selv. Er strikk i livet inni uansett man kan justere på om man ønsker det. 
  Lommen bak er bittelitt grunn, så jeg tørr ikke stappe den like full som Pinewood vesten min som har luksuslomme, men den holder fint det man har behov for uten at jeg er redd for at noe ramler ut. Masse lommer generelt og "godbit" lommene i front har liner man kan ta ut og riste smuler av/vaske. :D Lommene under disse har fleece i seg og er gode for kalde hender! Ev en kong m tau ekstra lett tilgjengelig f.eks. Og har da fremdeles plass til hånden inni der. Eneste jeg savner er en trykk knapp på hetta, da glidelåsen har en tendens til å åpne seg litt i enden. Men ikke sånn jeg er redd hetta skal dette av, er snakk om en 3 ish centimeter max etter flere gangers bruk/holdt i hetta etc
  God kvalitet synes jeg foreløpig! 

   


  Kan jo oppdatere, fant ut at det var hendige borrelåsgreier på sidene av hetta inni en slags lomme, som gjør nettopp det jeg ønsket en trykk knapp til. :lol: Så hetta henger godt og fast nå! Fremdeles VELDIG fornøyd med denne jakka! Gruer meg faktisk til det blir varmere i været og den blir for tykk. :( 

  • Like 1
 9. Jeg brukte Pure Natural når limit var valp. Enkelt å få tak i hos Musti f.eks.  Og innholdslista virka grei. Har venner som er veldig fornøyd med Nutrima, men har ikke prøvd det selv. 

  Jeg gir 50/50 rått og tørt, stort sett V&H, men har noe fra smaak akkurat nå som en venninnes hund ikke ville ha lenger. (kresen hund) Samt noe tilskudd (multiflex og antiplakk fra norsk dyrehelse samt fiskeolje) 
  Jeg tester akkurat nå ut Farmina Ancestral Grains Lamb & Blueberry. Synes kanskje det kommer ut litt mye, men det forventer jeg når det er korn i det og spesielt om jeg har glemt å ta opp råfôr eller er gått tom og hun dermed kun får tørrfôr, formen og farge på avføring er ellers fin.
  Foreløpig fornøyd, pels, form, energinivå osv virker bra/ikke endret. Er på sekk nr 2 nå. Har dog blandet inn litt div vi har vunnet/fått her og der også da. (Farmfood, Core, RC, Carnilove etc)

  Bikkja er uansett fasiten er min filosofi, så samma hva det heter så lenge hunden fungerer bra på det! 

 10. 12 hours ago, maysofie said:

  Sånn litt på siden av å danne en ny rase, men mer når kan en hund kalles av rase X. 

  Min rase, border collie, har åpen stambok i både opprinnelsesland og i Norge. Uregistrerte hunder kan innregistreres som raserene om de beviser at de er rasetypiske nok, gjennom Registration on Merit (ROM). Dette er enten ved å ta en arbeidstest som gjeterhund på sau i UK hvor to stk erfarne tillitsvalgte vurderer om hunden innehar de typiske raseegenskapene, hovedsaklig som gjeterhund. Andre alternativ er å vise til harde krav som konkurranseresultater, inkludert delta på landslag. De trenger i tillegg gyldig øyelysing og/eller DNA-resultater for CEA. I UK registrerer de også det de kjenner til av stammen for disse hundene. 

  I Norge skal hundene godkjennes på gjeterhundprøve i klasse 2 inkludert en tannsjekk, og dermed vise at de er av rasetypisk karakter i både arbeid, med funksjonelt eksteriør og væremåte. Slik går en uregistrert hund inn til å bli en fullverdig NKK-registrert hund, dog uten stamme. 

  Dette tillater at gode raserepresentanter som finnes rundt de mange gårdene, gode arbeidshunder, uten stamtavle kan innlemmes i raseavlen for fremtiden. Det betyr lite om der er et spøtt kelpie eller bearded collie baki linjene, om hunden viser sin anvendbarhet som border collie. Som forsåvidt er en relativt lite homogen rase i farger og fasong, men likevel 'alltid gjenkjennbar i arbeid'. 

  Så kan man jo kanskje diskutere om det er litt one track minded å ikke ha feks. flere helsekrav for å verne litt for mye sykdommer, men tanken er vell den at jo bredere genpool jo bedre, og de fleste som innlemmes er så renrasede som standard (eller med litt av raser med samme helseutfordringer). Men all den tid vi klarer å bevare den egenskapsrettede avlen av rasen, så er dette et positivt tilbud for å se til at vi ikke misser ut av gode raserepresentanter. 

  Skulle helt ærlig ønske at de fleste raser hadde ett slikt opplegg. Gjerne med DNA prøve da så man kan sikre at det ikke blir innavl utav det, om deler av stammen er ukjent eller i tvil. Altså ser og virker bikkja som en gjennomsnittlig raserepresentant så ser jeg ikke problemet. 🤷‍♀️ Og såklart helseteste dem generelt. Litt som på hest egentlig faktisk, at man kan få individer godkjent for avl på/til avl på x rase basert på ekteriør og type (væremåte/gemytt/egenskaper tenker jeg da på hund). Er så mye innavlsdepresjon i div raser nå at noe MÅ skje snart. 

  • Like 3
 11. Så er vi hjemme fra Sandefjord. MED NY TITTEL! :bananas:Lørdagen fikk hun flat rødt, veldig fornøyd med det! Streng dommer og fin kritikk som stemmer godt med hunden. Søndag gikk hun rett og slett hen og tok det siste CERTet sitt og ble BIM, slått av broren sin som ble BIR og fikk sitt første CERT! Og med det er hun rett og slett Norsk Utstillings Champion! Hvem skulle tro det, første hunden jeg har med meg i ringen og hun tar tittelen knappe dager etter hun fylte 2 år. ❤️ Fineste poteten min som er med på alt jeg ber henne om. :wub: 
  Limit The Smoothie på Instagram: “What a weekend!!😍 
  321053011_1193561501253872_4896769530166351550_n.thumb.gif.9266d13057af56742764fad9e5c48bb6.gif

  • Like 2
 12. Kjøpte meg nylig en IQ multifunksjonsjakke og jeg ELSKER den! Jakker – K9 NORWAY (k9-norway.myshopify.com) Jeg har min i XL dame størrelse. Burde nok egentlig gått opp en størrelse eller valgt L i unisex, men det hadde han ikke inne. :lol: Den er ikke supertykk, men absolutt polstret og vind/vanntett. 20.000 i vannsøyle. ( Beste jeg har sett til nå! Beltet på damemodellen virker forøvrig mest som pynt og jeg bruker det ikke selv. Er strikk i livet inni uansett man kan justere på om man ønsker det. 
  Lommen bak er bittelitt grunn, så jeg tørr ikke stappe den like full som Pinewood vesten min som har luksuslomme, men den holder fint det man har behov for uten at jeg er redd for at noe ramler ut. Masse lommer generelt og "godbit" lommene i front har liner man kan ta ut og riste smuler av/vaske. :D Lommene under disse har fleece i seg og er gode for kalde hender! Ev en kong m tau ekstra lett tilgjengelig f.eks. Og har da fremdeles plass til hånden inni der. Eneste jeg savner er en trykk knapp på hetta, da glidelåsen har en tendens til å åpne seg litt i enden. Men ikke sånn jeg er redd hetta skal dette av, er snakk om en 3 ish centimeter max etter flere gangers bruk/holdt i hetta etc
  God kvalitet synes jeg foreløpig! 

  Arrak som nevnt over, usikker på om Canelana og Pinewood sine er fôret? Kan være verdt å sjekke om de har da.  


  Vet Hooks har hundefører jakker også, som er en del billigere, en venninne av meg har den ene derifra. Usikker på om den er fôret dog(den blå), men den sorte ser ut som den er det på nett hvert fall. Hundefører - Hööks (hooks.no) 
   

  • Like 1
 13. Altfor mye. :lol: Tenker du rent på påmeldingsavgiften eller "hele turen" med potensielt kjøring, overnatting osv? 

  Kan jo si jeg betalte i overkant av 2 tusen denne måneden for 3 dager med utstillinger i Danmark i mai 2023, for 1 hund. På toppen kommer hvert fall 5 tusen i leie av campingvogn samt campingplass til denne. Så kommer fergebilett og drivstoff i tillegg. Hadde ikke hatt råd til det alene, men reiser sammen med noen, så alt utenom påmeldingen blir jo da fordelt likt på oss. Som ufør må sånt spres utover året for å si det sånn, så påmelding på nov utbetaling, camping enten des eller jan, og leie av vogna en gang innen 1.mai. Jeg reiser "på jakt" etter Dansk CERT da, for tittel. Og ikke minst opplevelsen i seg selv, Danmarkingene vet å lage det sjovt har jeg hørt! 
  Sto mellom Euro Dog Show eller Crufts, i England har jeg i det minste gratis boplass en times tid unna, men selvom frøkna er kvalifisert så er det kjekkere med jentetur til Danmark! Så får jeg heller se om hun kvalifiserer seg neste år også så får vi vurdere det til 2024 heller. 

  Skal også til Sandefjord nå neste helg, der gikk det 830kr i påmelding for 2 dager. Så hotellrom for 2 netter, 2000kr som egentlig skulle deles med noen dog, hadde jeg booket enkeltrom hadde jeg nok komt meg ned på 1,5k istedenfor, og valgt ett annet sted. Og drivstoff frem og tilbake. Jeg blir jo også litt bundet mtp hvor jeg kan leie iom jeg ikke har bil selv, så må noen ganger dermed betale litt mer for en kollektivtransport vennlig plass når jeg reiser alene, og ikke leier boplass på samme sted som andre jeg kan sitte på med. Togbiletter østover er heller ikke gratis, dyrere for bikkja enn meg jo! 
  Skal til samme plassen for en 3 dagers neste år, men da reiser jeg med noen andre, og vi booker nok en AirBnB eller camper iom det er mildere i været på sommeren enn i desember. 

  Det er galskap, ingen tvil om det, spesielt om man velger å reise litt. Men med god planlegging og økonomistyring så går det. Og det er den eneste hobbyen jeg betaler for, hund generelt. Det være seg kurs, stevner, utstillinger, trening/medlemskap i en klubb etc. Og det blir kun disse 2 reisene i 2023, alt annet vi eventuelt deltar på blir lokale greier. Og jeg reiser ikke på ferier utenom dette etc. 

  Jeg synes ikke påmeldingsavgiften for en vanlig utstilling skal krype spesielt høyere opp, NKK har jeg forståelse for at må opp i pris mtp områdene de leier ofte er større pga høyere påmeldings antall og gjerne også dermed må ha flere dommere og generelt betale for bemanning rundt om til div arbeid, der de lokale klubbene oftere har mer dugnad. (Ikke dermed sakt at de ikke skal ha inntekter altså, men du skjønner hva jeg mener)

  • Like 1
 14. 5 hours ago, Rufs said:

  Da er vi kommet til den mørkeste måneden i løpet av året. Snart snur sola, Heldigvis!! 😄

  _____________________________________________________________________________________________________

  Naboen vurderer å avlive sin 4 år gamle hund. Fordi den knurrer, og hun vil ikke ha en hund som knurrer (for hun mener at knurring = aggressiv) Og når hun tar hunden fordi den knurrer, så har den bitt. Den har bitt henne, og den har bitt sønnen (som er 12 år) - dvs bitt og glefset flere ganger.

  De har heldigvis hatt besøk av en adferdsterapaut som har forklart dem at de må respektere hundens språk, ungene MÅ la hunden få være i fred når den ber om det. osv

  Naboen syns at terapauten som var på besøk var veldig flink. Men hun orker ikke all denne godbit-styret han viste dem, og han forslo også at de kunne kjemisk kasterer han for å se om det kunne hjelpe. Og det ville hun ikke, for da mente hun at hunden ville bli lat og nekte å gå på tur  🤔 

  Men naboen vil ikke ha en hund som knurrer...  🙄

  Jeg blir stadig overrasket over hvor dårlig mange hundeeiere forstår hunden sin. (mens de forventer at hunden skal forstå dem helt og holdent)

  Høres ut som de skulle hatt seg IKEA hund, ikke en som lever. :blink: Noen folk altså.... Får håpe de tar til vett etterhvert, men stakkars bikkje i mellomtiden da. 

 15. On 12/3/2022 at 3:12 AM, Pingeling said:


  Hvis du klarer å gjennomføre dette, så blir alle de andre målene lettere å nå! 

  Et lite tips, dersom du er interessert, er å søke på "ADHD friendly home." Jeg har også problemer med eksekutive funksjoner, og det gikk opp et lys for meg når jeg så en video om dette. Jeg har prøvd å organisere hjemme i mange år, men jeg har gjort det feil! Jeg har fulgt vanlige organiseringsråd som ser bra ut i teorien, men fungerer dårlig for meg i praksis. ADHD-tipsene gjorde at jeg bruker mye mindre energi på å gjøre enkle ting (som å lage kaffe), og mye mindre energi på å  bekymre meg for å ha glemt noe (som refleks og turutstyr).


   

  Så absolutt! Fikk dessverre avslag på henvisningen min, men av en som er godt kjent lokalt for å nettopp avslå slikt, gammel gubbe som ikke er spesielt oppdatert for å si det sånn. Jeg skrev en klage det omtrent sto flammer av, jeg har legen min i ryggen og også dokumentert fra tidligere behandling, behandler som nettopp foreslo utredning av ADHD. Min leges kollega skal uansett overta ADHD delen hos den lokale DPSn etterhvert, så jeg vet at når hun bare begynner der så kommer jeg og mange, mange fler inn til utredning ved ny henvisning om ikke klagen min går igjennom. :lol: 

  • Thanks 1
 16. Stiller meg bak det som er sakt ang Pawforia/Lønnelappen. Disse kennelnavnenes innehavere er nå forøvrig endret, så begge er ikke registrert på begge, men hver for seg slik jeg forsto det utifra kennelnavn dokumentet hos nkk for noen måneder siden (august tro?). Regner med dette er for å distansere seg fra den andre parten, men det vet jeg ikke. 

  Jeg er venn med noen som har hatt hund på fôr fra dem og jeg var selv med å hentet nevnte hund. Første røde flagg var at vi ikke var hjemme hos vedkommende, men hjemme hos deres mor for å hilse på/hente hunden. 
  Har også vært en del styr etter dette ifht hannhunden som har div issues, men den er nå overtatt 100% og kastrert av min venn så blir heldigvis ikke noe avl på han. 

  Og man kan be mattilsynet om å få se hvem som har forbud mot dyrehold i Norge, selvom disse listene ikke er publisert så eksisterer de hos dem internt. 

  "Mattilsynet har et register med navn

  – Det finnes et register på Mattilsynets interne nettsider, men det er ikke offentlig tilgjengelig. Registeret inneholder også forbud som er ilagt av domstolen, forutsatt at vi får orientering om dommen.

  Er du skeptisk til en person som ønsker å kjøpe dyret ditt, er det mulig å be om denne listen hos Mattilsynet, sier Knævelsrud.

  – Av personvernhensyn kan Mattilsynet ikke gjør denne listen tilgjengelig på Internett, men alle kan få oversikt over hvem som har fått et aktivitetsforbud dersom de ber om det, sier hun.

  "
  Tenker dette også gjelder når man skal kjøpe hund av noen. 🤷‍♀️

  Ene hunden i artikkelen her er pappaen til min venns hund. (Og man forstår jo fort hvorfor vedkommende ikke møtte oss hjemme hos seg selv)
  Stadig fleire bekymrar seg for andre sine kjæledyr – NRK Rogaland – Lokale nyheter, TV og radio 

 17. On 1/1/2022 at 11:55 PM, Rocket said:


  Mål for 2022:
  Limit
  1. Starte Rally ila året.
  2. Starte CERT jakten i utstillingsringen.
  3. Spor eller Smeller/Nosework kurs?
  4. Røntge for HD/AD, genteste for MRD1 & DM samt øyelyse kanskje? 
  5. Få tatt MH (eventuelt minst en K test).
  6.  Trene jevnlig med venner/lokale klubbene.
  7. Gå masse fine turer og kose oss sammen!

  Meg selv
  1. Komme i mål med alt jeg vil i leiligheten.
  2. Ikke få korona!
  3. Ta lappen.
  4. Gå litt ned i vekt/trene jevnlig.

  Får si som jeg sa i fjor, eeeeh ja, det gikk sånn noenlunde. :lol: 

  1. Vi har starta rally, med 2 napp til klasse 2! 2. Hun er fullcerta og forhåpentligvis tar vi championatet nå i desember! 😮 3. Ikke noe sånt kurs ble det dessverre. 4. Rønket fri for HD og AD, øyelyst fri. Ikke tatt gentestene. 5. MH gjennomført. 6. Eeeh, nei, det har vi ikke gjort. 🙈
   7. Så absolutt! Til og med hatt henne med på noen rideturer! 😍
  1.Absolutt ikke, har blitt nedprioritert når psyken min har vært dritt. 2. Ikke fått korona som jeg vet om hvert fall!. 3. Eh nei. Så langt kom jeg ikke. 4. Jepp, men også opp igjen. :lol: 


  Mål for 2023: 
  1. Trene mer/jevnlig med andre/forstyrrelser! 
  2. Ikke dø av nerver på EDS eller Norsk Vinner. :lol: 
  3. Siste nappet i Rally kl.1. 
  4. Starte klasse 2 i Rally! 
  5. Tørre å starte ett blåbærstevne i agility!
  6. Ta lappen. Eller i det minste øvelseskjøre mer!
  7. Forhåpentligvis bli utredet for ADHD, og kanskje få hverdagen hakket mer rutinert!
  8. Fortsette med mealprepping og hive mindre mat! 
  9. Kose oss masse! Både i og utenfor diverse ringer, samt på tur med og uten hest! 

   

 18. Ukene har atter en gang flydd avgårde! Rallystevne nr 2 gikk helt greit! På lørdag gikk vi inn til 185p og en 10.plass i en sterk klasse! Hun var ikke helt med meg når vi startet så vi fikk en SL på en 360 mot venstre, fikk litt senere en altfor skjev sitt så valgte å repetere pga det. (Sitt, Dekk - gå rundt) Fikk også en stopp i banen fordi jeg glemte at vi skulle rett ut i fot etter jeg hadde gått rundt henne. 🤷‍♀️ Så på en 270 mot venstre fikk vi en ny SL, tidtaker satt bak der og Limit kunne tenkt seg å hilse på. :lol: Repeterte, men hjalp ikke så mye, tidtakeren ble for spennende. :lol: Siste trekket vi fikk var uro hos hund i sitten til en 90graders høyre sving. Så ingen ting overaskende egentlig. Det er alle ting vi jobber med! 

  Søndagen gikk det rævva. Eller dvs, JEG følte det gikk rævva. Når jeg ser filmen i etterkant så er det virkelig ikke så ille 🙈 Hallen stevnet gikk i var delt i 2, så klasse 1 og 2 gikk parallelt med gjerde med presenning over i mellom ringene. Helt greit det. Problemet kom først når hunden i nabo ringen ble litt vel lykkelig og tok seg en seiersrunde, da ble det roping, plystring og klapping der borte. DET synes Limit hørtes veldig gøy å være med på, så hun ble særdeles distrahert ifht hva jeg er vandt til å jobbe med. Plystring er også innkalling for henne. Så jeg gikk litt i kjelleren, bet det i meg og tok det som trening. Så det ble en del ekstra repetisjoner og dobbeltkommandoer. Hun hadde også helst lyst å hilse på tidtakeren igjen som satt i en stol bak ett helomvendings skilt. :lol: Så repeterte der, gikk litt bedre på forsøk nr 2 da. Lurer på om vi ikke fikk en SL den dagen også, jeg husker ærlig talt ikke alt. Men vet vi hadde trøbbel med en dekk og spiral mot venstre. Hadde jeg droppa repetisjonene hadde vi gjort det vesentlig bedre, men men. Nå ble det slik det ble, jeg gikk for å få mer korrekte øvelser heller enn mest mulig poeng. Vi endte opp med 153 poeng og en 16.plass. Men igjen når jeg ser filmen av oss så ser jeg jo at de dommedagstankene om at dette gikk skikkelig dårlig og nå ble vi diska var mest i mitt hode og hvertfall ikke særlig synlig utenfra. Limit jobbet veldig bra til tross for distraksjonene. ❤️ Og knall belønning fikk hun ute etterpå for det! 

  Så det ble Rallystevnene for i år, neste mulige er 11 og 12 februar, får se om vi gidder å reise dit eller ei, det er dalane som arrangerer så blir litt reising da, og får se om lommeboka tåler det. 11 og 12 mars derimot er jeg rimelig sikker på at vi prøver oss på!

  Så reiste vi til Stord da, og vi fikk vårt 5 tellende resultat. Ble rett og slett BIR! :D Shortlisted i gruppa som vanlig. :lol: Reise vennen vår fikk også BIR valp i sin rase så vi er veldig fornøyde med turen. Og hundene storkoste seg sammen. ❤️ 


  Det blir også tur til Sandefjord, men ikke med det orginale reisefølget. Ett vennepar blir med istedenfor! De vil se hva det går i før de hiver seg uti det selv med nye valpen sin. (Som er akkurat noen dager for ung til å bli med der dessverre)
  Så her krysses alt som krysses kan for at vi tar Championatet! Hadde vært tidenes julegave! 

  Jeg og venninna mi med Sankt Bernard har også bestemt oss for å reise til Euro Dog Show i Herning i mai!! DET gleder jeg meg til det!! Mest for opplevelsen enn noe annet! Og så blir det bare en super bonus om vi tar med oss ett Dansk CERT hjem! ❤️ Kunne jo ha reist til Crufts også, men det blir hakket dyrere kan man si, så da ble prioriteten EDS. 

  • Like 2
 19. On 10/15/2022 at 5:02 PM, Ozzy said:

  Gidder ikke lage tråd så bare spør her. 

  Hvor mye bryr dere om piping/syting ved hjemme alene trening? Vi har god tid og har ikke styra så mye med å øke fort, på det meste har Lotta vært aleine 3 timer. Men siste uka har hun begynt å syte litt. Dvs, hun får noe når jeg går, spiser opp det, går til døra, går tilbake for å dobbeltsjekke at godis er borte, går til døra, piper en gang eller to. Så kanskje hun går og leker eller gjør ugang, piper et par ganger, legger seg ned. Eller så legger hun seg med en gang. Ligger i 20 min, vil bytte til buret og piper en gang før hun går inn der i en time. Osv. Tre siste gangen hun var aleine pep hun 7 ganger totalt (2,5 timer), 1 gang (1,5 timer) og 1 gang (25 min). Hun piper enkelt-ganger, aldri sammenhengende. 

  Det virker som syting, hun er nesten alltid rolig. Hun gjør det samme innimellom når jeg dusjer, sitter på utsiden og piper en gang. 

  Ble litt langt, men bør jeg bare ignorere det og fortsette å øke litt og litt, eller bør jeg gå tilbake litt? 

  (Hun har aldri bjeffet, hylt eller vært veldig urolig. Ødelegger hun ting er det ting som er gøy, dvs hun stjeler, leker og tygger på tyvegods når jeg har rydda dårlig😂) Ligger nesten utelukkende på dørmatta eller buret ved siden av døra, innimellom i senga på stua. Sover godt virker det som. 

   

  Jeg hadde ikke brydd meg om det så lenge det bare holder seg stabilt slik og hun er rolig. Men hadde fortsatt å fulgt med på hvordan hun oppfører seg slik du gjør. 

×
×
 • Create New...