Gå til innhold
Hundesonen.no

Tuttifrutti89

Medlemmer
  • Innholdsteller

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tuttifrutti89

  1. Neinei, bare i boligområdene og sentrum :)

    Ved skogen henger det plakat om båndtvang 1.april til 20.aug, så regner med det bare er den generelle som gjelder der :)

    Så flott!:) Takk for info. Nå blir en stykk løpeglad collie lykkelig:)

  2. Bor på Langhus/Bøleråsen. Vis a vis med Vevelstad :-) Flyttet hit sommeren 2013 fra Oslo. I tillegg til allerede nevnt er det perfekt for hunder på Breivoll strand, 10 min med bil fra Langhus. Vi er der en del på kvelden, da er det ikke er så mye folk! Evig store gressplener, tre strender og litt skog.

    Tussetjern ved Oppegård st er også et sted fint for hundene å løpe litt. Lite folk på kveldene og i regnvær ;-) Da er man alltid alene der!

    Flotte turområder i Siggerudskogen, lysløype (grusvei om sommeren, skiløype om vinteren) fra Vevelstad til Siggerud. Her bruker vi langline og går gjerne litt utenfor hovedstien så bolla får løpe skogsraptus! Virkelig fine turområder med flotte grusstier også til Ski og Kolbotn.

    Utenom golfsesongen er det også perfekt for hundene på golfbanen på Greverud :-) Kjempefint der!!

    Ok, og på disse områdene er det ikke båndtvang utenom sommern? NICE!

  3. "Nå som det er båndtvang i skogen" mener jeg vel heller å si. Jeg har også sett at det er helårs båndtvang i de tettbebygde områdene her, så den gjelder nok på gressletta der jeg slipper han løs også, men.. ja, han er vant til å få løpe løs i et par timer hver eneste dag når det ikke er båndtvang i skogen, og da synes jeg det blir for slemt å skulle lenke han fast hele sommerhalvåret altså :P Så da slipper jeg han heller på gressletter el. der jeg har god oversikt :)

    Ok, for det er ikke båndtvang i skogene hele året?

  4. Som nevnt av flere har du Hundehjørnet ja, og resten av Hebekkskogen - der er det fint å gå, men litt for mye folk for min del. Jeg har en hund jeg ikke kan slippe på slike steder med mange andre hunder, så vi går bare tur i skogen om vi er der. Mange som har hundene løse der når det ikke er båndtvang.

    Jeg går mest i Gaupesteinmarka (Tomter), tar ca 10 min å kjøre dit fra Ski, og der er det ordentlig skog med uendelig mange stier og turer å velge mellom. Der har jeg hunden løs (evt. langline nå i båndtvangen) :)

    Si ifra hvis du vil ha en omvisningstur der :D:teehe:

    For at hunden skal få løpe fra seg litt nå som han ikke kan være helt løs i skogen bruker jeg å dra ned på ei stor gresslette som ligger rett nedi gata her.

    Jeg vil ikke si at Ski (eller Langhus da..) er det værste stedet å ha hund altså :D Anbefaler deg å melde deg inn i Follo brukshundklubb om du vil trene agility eller lydighet - gratis treninger i begge grener hver uke for alle klubbens medlemmer :)

    Fantastisk! Dette høres jo lovende ut. Jepp, jeg har planer om å trene litt agility, så follo brukshundklubb blir det nok:)

    Du sier "nå som det er båndtvang" - slik jeg forsto forskrift og et avisoppslag, var det helårsbåndtvang i ski, oppegård og ås. Men da er det altså steder båndtvangen ikke gjelder hele året? Omvisningstur høres topp ut!

    Vi flytter inn 1. juli.

    Rett ved oss er det også en gammel fotballbane som jeg veit mange bruker til hundeherjing :)

  5. Finnes vel en gruppe på fb som heter "Hundehjørnet i Ski" eller noe slikt. Om jeg kjører så parkerer jeg i området ved Dagbo og tusler innover i skogen. Synes det er et fint område de har gjerdet inn, men det kan være litt godt og blandet av hunder der på de travlere tidspunktene og alle er ikke like trivlige. Vi er der ikke så ofte, men da tar vi gjerne turen inn på formiddagen eller senere på kvelden.

    Tusen takk for tips, Janson!:) Plutselig sees vi :)

  6. Har de endra reglene? Langhus hadde hvertfall bare båndtvang til 20. august da jeg bodde der (og dermed innså jeg at det snart er 10 år siden jeg bodde der :icon_redface: ) Den gang var det fine skogsområder å gå, både ved sloratoppen og "nedenfor" toppen, på andre siden av veien der.

    Jepp, de har nok det. Står i forskriften at det er båndtvang i vanlig periode (april-august) pluss hele året i alle tettstedene og turstiene. Men etter litt søking funnet ut at det er friområde på Ekornrud også - i regi av Kolbotn hundeklubb..

  7. Det finnes også et frislippområde i Ski (Hebekk). Tar vel et sted mellom en halvtime og tre kvarter å gå fra Langhus stasjon ville jeg tro. :)

    Oj! Spennende! Hvor nøyaktig er det? Finnes det info om dette noe sted? Har bil, så kjører eventuelt:)

  8. Den 15. september 2012 måtte vi la Candy slippe, og jeg får fortsatt tårer i øynene av å tenke på det. Det hele startet på høsten i 2011, da analkjertlene uten forvarsel sprakk. Vi dro til dyrlegen og fikk smertestillende og no salve. Sårene grodde imidlertid ikke, og dyrlegen gav diagnosen Schæfer-rumpe. Vi prøvde alternativ medisin, akupunktur og diverse salver, men fistlene ble ikke bedre. Hele systemet stoppet nesten opp en gang, men vi fikk det i gang igjen. Da bestemte vi oss for at når det stoppet opp, måtte vi la henne få slippe. Vi var på hyttetur i Østfold da hundepasseren ringte oss og sa vi måtte komme, og visste allerede da at vi måtte avlive henne den dagen :icon_cry: Da vi kom hjem etter en lang togtur kom hun overlykkelig løpende mot oss, og vi brøyt begge totalt sammen. Vi hadde noen timer med henne med kos, godbiter og noen siste bilder før vi dro til dyrlegen. Å gå ut fra dyrlegen med et tomt halsbånd, sorte elver fra øynene og et savn større enn Russland var helt grusomt. :bye: Candy ble bare 6 år, og vi savner henne hver eneste dag.

    I tiden som fulgte var vi overbevist om at vi ikke skulle ha hund på lenge, fordi det var så fryktelig vondt. Vi rydda ut alt som kunne minne om hundeutstyr fra leiligheten. Men, to uker senere var valp bestilt fra Tyskland, og 8 uker senere hentet jeg hjem Mila. :wub: Hun har beriket hver eneste dag siden hun kom, og vi er så glad i henne. Vi håper imidlertid at hun blir GAMMEL.. :)

  9. Hei!

    Jeg og mannen min har akkurat kjøpt oss hus på Vevelstad/Langhus. Bor nå i blokkleilighet, så blir supert med større plass og hage, men er vant til Oslos regler om båndtvang samt en park hvor hunder alltid er velkomne 5 minutter unna.

    Veit Ski kommune opererer med helårs båndtvang i alle tettstedsområdene, og det gjenstår få steder der hundene kan gå løs. Er det noen som veit om noen steder?

    Vi var på en visning på Greverud, og selgeren der nevnte noe om at det var en gjeng med hundefolk som hadde kjøpt opp en eiendom i området for å lage et privat hundejorde. Noen som veit no om dette? Eventuelt steder som er særlig hundevennlige (i bånd)

    Jeg veit at det er fullt mulig for hunder å gå i bånd altså, men dyra må jo få løpe litt løs også! :)

    Synes forøvrig reglene om helårs båndtvang er direkte hundefiendtlige. Herlighet, hunder er jo lagd for bevegelse! :no:

    Uansett; alle tips mottas med takk!

×
×
  • Opprett ny...