Gå til innhold
Hundesonen.no

MayB

Medlemmer
  • Innholdsteller

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MayB

  1. 1 time siden, AussieAllTheWay skrev:

    Det viktigste for små kyllinger er å få i seg næring- dvs kyllingfor (gjerne kjørt i stavmixer i starten) og sørge for at de ikke drukner i vannskåla eller fylles opp med sand eller flis. Sand og undulatfrø kan fort gi forstoppelse i starten- og om de begynner å gafle i seg sand, så glemmer de maten. Men når de har skjønt at mat er mat og det er DET som skal spises, så er andre ting ok. Skjellsand trenger de ikke før de evnt skal begynne å verpe :D

    Du slipper jo unna de første dagene @Raksha :D 
    Men pass på rumpene... om de har skit i baken må de vaskes ellers kan de dø av forstoppelse der bak også.

    Det er også viktig at de får noen sandkorn i kroen sånn at fordøyelsen fungerer optimalt fra starten. Det er ikke snakk om at de skal gafle i seg, men noen få sandkorn. Tror ikke de får forstoppelse av en halv teskje med undulatfor, det er kun for at de skal bli interessert i maten da kyllinger ofte hakker etter ting som er blankt. De har jo også med seg egen "matpakke" til et par dager når de er nyklekket, så om de ikke spiser første dagen er ikke det unormalt.
    Jeg har gjort det på denne måten i 25 år og har ingen negativ erfaring. Mine har i tillegg fått tørket gressløk da det kan forebygge koksidiose hos små kyllinger. 

    https://okologisklandbruk.nlr.no/media/ring/3550/ØL nr 2 2011/22-23 Grøtta.pdf

     

  2. 5 timer siden, AussieAllTheWay skrev:

    Sand trenger de ikke når de er så små- men senere JA- da skal de ha sand. vi bruker sand (kjøper strøsand) året rundt og de gafler i seg.

    De første ukene bruker jeg aviser med tørkepapir over, og skifter papiret bare- når de begynner å ødelegge det- så legger jeg høy over avisene i stedet, og så bytter jeg ut avisene med spon, med høy over, og tilslutt bare spon..

    Har alltid brukt varmelampe, og man ser fort om de er varme/kalde på hvor de oppholder seg :)

     

    I vinter slo jeg sammen de to flokkene mine, og slaktet ene hanen, og ett par gamle høner- så nå bor alle de 11 gjenværende i campingvogna. Så da har jeg masse Mix (av Faverolles, tverrstripet maran, Susse,  Ross + + i ulik blandingingsforhold) og noen renraset maran. Alle er tverrstripet unntagen ei høne og hanen. Begynner å bli voksne damer de fleste, så vi får langt ifra 10 egg om dagen :P
    Stusslig at det er bedre miljø i ei gammel campingvogn, enn i campinghytta jeg kjøpte og restaurerte for masse penger- selv med vifte, så blir det alt for rått inne der, fordi vi ikke fikk isolert taket.
    De liker seg også bedre i vogna, for den kan de gå under, så de slipper det ekle hvite som de er så skeptiske til.

    Vurderer om jeg skal kjøpe egg i år, så vi får byttet ut noen høner og får litt mat i fryseren- men får se om jeg orker :D

    Hvorfor trenger de ikke sand når de er nyklekket?

    Mine kyllinger har alltid spist litt sand før de begynner på maten, dette er viktig for at fordøyelsen skal virke optimalt. Jeg har brukt stavmikser på foret og strødd en liten klype undulatfrø på sånn at de skal bli interessert i foret.

    5 timer siden, Colargol skrev:

    Vi la på sand først, før vi byttet til handduk, men da spiste de ingen verdens ting, for det var jo så spennende med den sanda... Først når jeg byttet ut sand med håndduk skjønte de poenget med mat ? Hadde sand i ei skål, men den ble først interessant når de ble litt større. 

    Jeg hakker forresten opp kraftfôret litt når de er så små som ei bare ei uke gammel, det glemte jeg å skrive i forrige innlegg. Mulig det avhenger av hønserase, men våre fikk ikke til å spise kraftfôret uten at det ble hakket litt opp for dem. 

     De hadde vel fått nok sand så det var derfor de ikke spiste noe fra skåla kanskje. De skal jo ikke spise sand hver dag, men ved behov. Sandkornene blir etterhvert slitt av malingen av foret i kroen og da trenger de påfyll :-)

  3. 2 timer siden, Colargol skrev:

     

    Våre bodde i et bur på stua, og i buret hadde jeg en handduk inntil de var noen uker gamle og jeg byttet til sand. Skal ikke ha spon eller sand for tidlig, for de kan finne på å spise det når de ikke har ei hønemor som kan lære dem hva som er spiselig eller ikke.

     

    Jeg er ikke enig i at de ikke skal ha sand for tidlig, det bør de få fra dag 1. Grunnen er at kroen er en muskel  som maler maten de spiser og sanden hjelper til med prosessen. Undulatsand egner seg fint som underlag til små kyllinger. Når de blir større vil de selv finne grus og småstein ute. 

    Spon er jeg derimot enig i, den kan svelle i kråsen og gjøre at systemet tetter seg hvis man er uheldig. 

  4. 1 time siden, Snusmumrikk skrev:

    Hvis de ikke hadde vært interessert i det hele tatt, så hadde jo arten hund dødd ut. Det er helt normalt at hunder ønsker å reprodusere seg :) Men at de stresser og styrer er ikke normalt, selv om det finnes en del som gjør det. Flere i enkelte raser. Det har forøvrig tispene mine også lyst til. Når jeg setter hannene utenfor rekkevidde, så jokker de på hverandre isteden. De er verre enn hannene :lol:  

    Ja, det er klart, men dette var tisper de kjente godt så det kan nok ha noe med saken å gjøre. Den ene tispa holdt de god avstand til både med og uten løpetid da hun hadde en ganske stor intimsone som helst ikke burde krysses :ahappy: 

  5. 1 time siden, QUEST skrev:

    Jeg vil tro at det er både rase og individ avhengig. Jeg har hatt hanner som var helt fjerne når det var løpetid ( i samme hus riktignok) og jeg har hatt hanner som lå i sofaen sammen med høyløpsk tispe. Så ja, det kan være store forskjeller :) 

    Ja, det tror jeg også. Jeg passet to tisper en gang som begge fikk løpetid etter et par dager her (de skulle være her i to uker) og det gikk helt fint. Den eneste som ble litt interessert etter 10 dager var valpen på 12 uker :P

    • Like 1
  6. Nå er det vel forskjell på raser, men jeg har hatt hannhunder i over 30 år og har enda ikke hatt noen av disse hormontrollene som beskrives her. De fleste naboen har tisper og jeg aner ikke når de har løpetid da ingen av mine har reagert på det. 
     

     

    • Like 2
  7. 1 time siden, Teserere skrev:

    Hjelp igjen :icon_redface:

    har flere prosjekter på gang. Strikket ermer og bol på nancy og satt alt sammen på rundpinne. Har  379m. Skal strikke mønster videre, i oppskriften står det (se bildet).

    hvorfor står det at B=145 (str s) masker? Hva betyr det? Går ikke opp i 379...

    image.jpg

    Når du har strikket diagram B  feller du på siste omgang til 145 masker.

    • Like 1
  8. 9 timer siden, Raksha skrev:

     

     

    Halm får de, men blir litt rått i fjøset så blir litt fukt uansett,  og de driter jo så absurd mye at jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal klare å holde det helt tørt :lol: men skader jeg dem med varmelampe? 

    De jeg kjenner som har og har hatt moskusender har aldri for og vann inne, den fukten som vanligvis blir i et fjøs kan ikke sammenlignes med det sølet som endene forårsaker. Ca en gang i uken, eller ved behov, blir det lagt på et nytt lag med halm og så tas alt ut til våren.


    Nei, de skades ikke av varmelampe, men det er helt unødvendig da det er beina som er det viktigste å holde varme og det gjør halmen :-) 

     

    • Like 1
  9. Moskusender trenger ikke varmelampe, men masse halm for å ikke fryse på føttene. Et tips er å ikke ha vann til de inne da det blir veldig fuktig. Legg halm på bakken og la de gå ute på dagtid for å drikke og skylle øynene. Moskusender tåler mange kuldegrader hvis de ikke fryser på føttene. 

  10. 2 timer siden, CrazyTerrierLady skrev:

    Det jeg kjenner til er etter at MT kom inn i bildet, så det kan godt være at forholdene var annerledes før. Håper det betyr at de hundene han har igjen får et bedre liv da.

    Man kan jo håpe,men jeg tviler.

    2 timer siden, CrazyTerrierLady skrev:

    Det kan godt hende han pleide å avle med gode intensjoner og hadde hunder med god mentalitet, men fikk ikke inntrykk av at det var så mye planlagt avl der i senere år. Jeg tenker uansett at med så mange hunder og i et slik miljø, får man ikke et så grundig innblikk i mentaliteten på hundene.

    Planlagt kan vel diskuteres, men av det jeg så og de to hundene jeg kjente så var mentaliteten bra.

  11. 2 timer siden, CrazyTerrierLady skrev:

    Personen har visstnok "alltid" holdt hund på dette viset (tviler på at det har dreid seg om så stort antall hunder da). Etter min mening burde det blitt gitt ut forbud mot alt hold av dyr.

    Ingen av hundene satt i bur de gangene jeg besøkte gården for endel år siden, de hadde hundegårder med tilgang til oppvarmede hus med halm. Men da var antall hunder færre (selv om det var altfor mange da også) .
    Er enig at det burde gitt forbud mot hold av dyr i dette tilfellet.

     

    2 timer siden, CrazyTerrierLady skrev:

    Det er selvfølgelig opprørende at så mange hunder ble avlivet uten å få en sjanse. Men på den andre siden er jeg småskeptisk til å slippe usosialiserte fjøshunder som er avlet fram uten tanke på mentalitet av denne rasen ut i samfunnet.

    Tror ikke denne personen hadde gått med på omplassering av hundene.
    Jeg skal ikke uttale meg om mentaliteten til disse hundene som er der nå, men vedkommende har i "alle år" avlet med tanke på gemytt. Jeg har kjent to hunder fra dette oppdrettet og de var supre hunder med tanke på gemytt. 

  12. 1 time siden, simira skrev:

    Er det ren fox?

    Dessverre så tror jeg at jeg vet godt hvem dette er, og da er det ren fox. Er det han så er det blitt avlivet hunder der før for endel år siden og da var det langt fra så ille som disse bildene viser. Da hadde hundene greit store utegårder og oppvarmede hus og gå inn i og antallet hunder var betydelig mindre.

  13. Hvam, som ved landbruksskolen

    Jeg veit det er observert ulv i skogen oppi her *peke* Så jeg er brått litt delt. Jeg skulle gjerne observert ulv på ordentlig sjøl, men helst når jeg ikke har med firbeintingene her. Men så er jeg sjeldent på skogstur uten firbeintingene, og da vil jeg helst ikke observere ulv :P  

    Savner forøvrig også litt gråtoner i diskusjonene om ulv. Nei, ikke alle ulver er folkesky. Nei, en hund er ikke nødvendigvis trygg bare fordi den er i nærheten av eieren. Joda, vi vil ha ulv i utmarka, men helst ikke i nabolaget :P  

    Og jo, jeg kjenner det at det er ulv i området kommer til å begrense oss i hva vi gjør. Blir ikke mye løsslipp på pudlene tror jeg. Terven holder seg i umiddelbar nærhet, pudlene gjør ikke. Jeg vil helst komme hjem med like mange bikkjer som jeg dro ut med :P  

    http://raumnes.no/article/20150915/ARTICLE/150919947

  14. Pepper i blødende sår? Det hørtes ubehagelig ut..

    Går helt fint det. Hadde ikke foreslått pepper hvis jeg visste det var ubehagelig for hunden. Har ikke prøvd på egne hunder, men på en annen, det var ingen reaksjon fra hunden som tilsa at det var ubehagelig og blødningen stoppet umiddelbart.

    Du kan f.eks. bruke pepper på deg selv hvis du er uheldig og skjærer deg på papir. Det er selvfølgelig ikke egnet til store sår.

  15. På grunn av dette forumet fikk jeg stoppet blødningen med papir og kaldt vann.

    Må kjøpe slik blodstopp pulver. Den tråden jeg fant er arkivert. Men har noen spørsmål, kan det kjøpes hos dyrebutikk? Eller veterinær? Eller apotek? Og hvor dyrt er det? Funker det på smertene eller bare blodet?

    Du må ikke kjøpe blodstoppulver, finmalt pepper fungerer utmerket.

  16. 2. Jeg vil prøve meg på et litt større prosjekt. I alle år har jeg strikket luer, skjerf, votter og sokker, men nå vil jeg prøve meg på en genser eller jakke. Har dere forslag til noe som er artig og ikke for krevende å strikke, og som gjerne ikke har alt for dyre garnutgifter?

    I hele mai er det 35% på alt ullgarn fra drops, så du kan fint få garn til en genser uten at det blir altfor dyrt.

    http://www.garnstudio.com/post.php?cid=1&id=4975

    • Like 1
  17. Fantastisk stilig genser @AussieAllTheWay !

    Jeg strikker teppe og lurer på noe! Betyr det at når jeg strikker de 24 rillemaskene så må jeg strikke dem vrangt siden jeg strikker på den "rette pinnen"? Og så deretter strikke den 1m glattstrikk bare vanlig? :) Kommer sikkert flere spørsmål straks :P .

    "strikk videre slik fra retten: 24 m rille, 1 m glstrikk".

    http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=b18&d_id=30

    Riller strikkes rett på retten og rett på vrangen (to omganger rett - frem og tilbake er en rille) 1 maske glattstrikk strikkes rett på retten og vrang på vrangen.

  18. Jeg sitter fast igjen :icon_redface:

    - Kun de midterste foran skal på tråd, ikke de midt bak?

    - hva utgjør "hver del"? Jeg vil da ha 5 msk nærmest knappestolpen, 18 msk til hals, og resten av msk over armen og bakstykket?

    Her står det videre om hals:

    Kun de midterste foran skal på tråd ja.

    Maskene nærmest knappestolpen er en del og maskene over ermene og bakstykket er en del.

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...