Gå til innhold
Hundesonen.no

AnneAndrea

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

AnneAndrea last won the day on 27. Februar 2023

AnneAndrea had the most liked content!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

AnneAndrea's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • One Year In

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vi har nylig kjøpt en valp som måtte omplasseres fra eier da tiden ikke strakk til men det ha oppstått kraftig allergi og vi kan ikke ha den. Jeg sendte melding til tidligere eier så de er klar over problemstillingen og de ønsker han tilbake men da ikke tilbakebetale noe av kjøpesummen. Jeg forventet ikke å bruke "angrerett", men jeg må jeg omplassere han videre da det ikke vil være mulig å ha det slik, verken for dyret eller menneskene. Hvordan går jeg videre? Jeg eier jo hunden og ikke noe annet står i kontrakten jeg ønsket å lage (de hadde ikke tenkt å skrive kontrakt) om problemer skulle oppstå slik som dette. Har de rett til å ta han tilbake uten å betale noe av summen tilbake? Har jeg som nåværende eier lov til å si at det ikke er aktuelt men heller omplasse han videre selv? ! Ja, dette er en dårlig situasjon for alle parter. ! Og nei, dette er selvfølgelig ikke slik dyr skal behandles (bli kasteball). Desverre skjer livet noen ganger og det eneste vi kan gjøre er å prøve å gjøre det hele på best mulig måte og ta med seg erfaringene videre. Selv om ønsket har vært stort i mange år nå må vi være et dyrefritt hjem, det har vi lært dyrt nå.
  2. Takk skal du ha for flott svar Jeg er fremdeles på utkikk så all informasjon kommer godt med. Vi har hilst på en del hunder (og katter) og merkelig nok, men positivt, har ikke frøkna reagert med noe allergi lignende symptomer så aner ikke om vi har vært for lite med hundene eller om det var et "engangstilfelle" med valpen som hadde trøbbel med allergi/pelsen/huden sin og dermed slapp ut noe som hun reagerte på eller hva det kan være. Vi fortsetter å både lete og undersøke ?
  3. Nå skjønner jeg. Jo, slik stimuli tenker jeg de aller fleste hundeeiere gjør litt uavhengig av rase og størrelse så lenge hunden er interessert så skrev ikke noe om dette i innlegget. Da tenker vi det samme.
  4. Har du eksempler på hva du mener med annen mental stimuli?
  5. Om du leser er jeg i begynnerfasen, gjør min research, spør om råd og har hatt veldig medgjørlige hunder som var med overalt, også til og fra barnehagen da dette var både lov og noe alle gjorde der vi bodde på landet i 2010 så nok mosjon fikk de men var ikke interesserte i noe mer aktivitet enn dette. Sikter du til at den eventuelle hunden "kun" ville blitt turkamerat og ikke blitt brukt til jakt/spor/trekk/agility ++ ?
  6. Omplasseringshund er absolutt flott så det er noe jeg ser på også ja. Godt inspill med tanke på hund som skal være med på henting og levering i barnehagen. Ser jo for meg en hund som er med overalt vi er da jeg er vant til dette men merker det er lenge siden jeg hadde hund og derfor er mye forandret. Det hadde vært på den måten hunden hadde fått nok mosjon i hverdagen men ser absolutt det du skriver! Må kanskje revurdere aktivitetsnivået jeg har mulighet til å gi den eventuelle hunden og velge en annen rase derretter. Litt lenge alene vil den jo da bli også... ? Eventuelt må hverdagen legges om. Nyttige poeng absolutt.
  7. Heisann. Jeg har sittet i noen uker og lest nettet opp og ned etter en rase som kan passe i vår familie. Er det noen som kan tenke seg å hjelper meg til å bli litt klokere i denne jungelen av raser? ☺️ Jeg har tidligere hatt shih tzu som ble 16 år og en chihuahua (som jeg desverre måtte omplassere etter to år da jeg måtte flytte til byen for å bli student og ingen leiligheter godtok dyrehold) men akkurat disse hundene passet ikke rase beskrivelsene sine helt da de var helt stille av seg, veldig lette å ha med å gjøre men ville bæres ofte men ikke noe annet "slitsomt". Altså, nesten ikke noe spesielt 'hund' i dem? Jeg ser etter en rase som er en god "førstegangshund" av typen som er familievennlig da jeg har et barn på 4,5 år og som klarer å være rolig inne. En som ikke er en typisk bjeffete rase men som lett kan eventuelt trene bort bjeffing da jeg bor i leilighet i by. Vi har ikke så mye besøk av andre men de vi har besøk av ønsker vi ikke skal bli redde og "slitne" av å møte på et rabalder av lyd ved inngangsdøren. (Selvfølgelig er dette noe som må trenes uavhengig av rase men noen ha mer vakt og vokt enn andre, disse rasene har nok dere mer informasjon om enn meg) Helst en mellomstor rase av typen selskapshund, det er vel dét som blir kategorien om man skal ha en hjemme og turkamerat? Eventuelt allergivennlig også som kan møte kriteriene. Vi går mye turer i helger om været tillater det (6 km +/-) og jeg går ca 2 timers "tur" ved levering og henting i barnehagen i ukedagene (ca 10 km til sammen per dag) uansett vær da dette er min form for å skvise innn trening og mosjon i hverdagen uten at det tr for mye tid men er ikke noe spesielt mer sportslig av meg enn dette egentlig hehe Av erfaring skjønner jeg det selvfølgelig har mye med hundens personlighet å gjøre også hvordan den vil matche oss og vi matche dens behov men tar i mot alle tips jeg kan få. Vi forhaster oss ikke til innkjøp av nytt familiemedlem.
  8. Takk for svar. Uff, så leit å høre. Jeg skjønner godt du i dag tenker du aldri ville vært hunden og livet sammen den foruten men samtidig huske at hunden hadde det slitsomt med allergien sin. Jeg er enig med deg i dette. Det var også noe dyrlegen forklarte over telefonen denne eventuelle veldig tidskrevende, energislukende og trøblete veien mot å finne ut hva allergien kommer av. Eller kanskje heller utelukke hva den ikke kommer av. Jeg hadde Shih tzu i 16 år med stamtavle fra en god oppdretter. Hun fikk litt problemer med for stort hjerte i sine senere år (poetisk nok) og døde til slutt av kreft men et lagt hundeliv uten andre problemer heldigvis. Hadde jeg kunnet trylle hadde jeg selvfølgelig ønsket å få oppleve livet med en som henne enda en gang. Vi har fått et innblikk i hva vi ser etter i en hund denne helgen og det er vi uansett takknemlige for selv om vi desverre ikke har funnet den rette hunden for oss riktig ennå.
  9. Takk for svar. Jeg tenker også som deg. Om det skal være masse problemer å ta tak i allerede kan det se mørkt ut for valpens og vår fremtid med tanke på diverse. Det er synd da valpen er et ellers nydelig eksemplar som virker som har et flott gemytt. Dyrlegen jeg snakket med i går anbefalte uansett å be om ny ordentlig helsesjekk selv om dette allerede er gjort før et eventuelt kjøp. Hun mente enten kan det være noe valpetrøbbel som ofte kan skje men løser seg relativt kjapt ettersom valpen vokser, eller det kan være tegn på et mer komplekst og komplisert underliggende kronisk problem som vil gjøre det hele litt mer trøblete, tidskrevende og ha sine økonomiske utfordringer. Selv om vi har falt pladask for valpen denne helgen heller jeg mer mot å stå over kjøp for denne gang og lete videre. Vi har på ingen måte hastverk eller ønske om å 'ta det første og beste'. Men litt trist er det da vi håper hun får et godt liv og skulle jo gjerne ønske det kunne være sammen med oss.
  10. Takk for svar. Ja, vi låner valpen denne helgen for å se ann. Valpen er sjekket for 12 ukers kontroll og har alt den skal ha. Dyrlegen har skrevet at plagene kom fra fôrallergi. Jeg har aldri vært borte i valp med fôrallergi før og alle disse "utslettene"/"flass partiene" på forskjellige steder rundt om på valpens kropp. Som skrevet anbefalte dyrlegen over telefonen i går å ta en grundigere sjekk før et eventuelt kjøp.
  11. Hei. Er det noen som har vært borte i ung valp med fôrallergi? Jeg låner en 12 uker gammel valp (miniatyr pincher og pomeranian), denne helgen for å se om det fungerer hjemme, har litt tørr hud, oppdretter har sagt at det kommer pga fôret. Valpene som ligner mest på far (miniatyr pincher) og derfor er korthåret har ikke dette problemet, men vet at to andre hunder, samme blanding (mer pomeranian gener med tykk pels) har samme problem og dette løser eier med å byte fôr i følge opdretter. Vedlagt bilder. Har dette problemet under halsen, bak på nakken, litt i "lysken" innsiden av beinet. Virker som noe klistret fast i pelsen. Ringte Anicura for en gratis konsultasjon over telefon. Fikk anbefalt å få grundig helsesjekk av dyrlege før jeg eventuelt kjøper selvfølgelig. Erfaring med noe lignende ? Kostnader igjennom hundens liv om dette er et kronisk problem? Takker for alle svar?
  12. Heisann. Jeg planlegger å hente en valp i slutten av Januar 2022 men kan ikke ta meg fri fra skole som er nå 4 timer, 3 dager i uken. Jeg har en uke med henne hjemme. Hun er da 9 uker. Jeg tror egentlig det blir skole over teams men sånn i tilfelle det er oppmøte er planen er at hun kan ligge i bilen i bur og så sjekker jeg innom henne hver halvtime og lufter henne hver time. Er dette en grei løsning da jeg selvfølgelig ikke skal la henne være alene hjemme?
×
×
  • Opprett ny...