Gå til innhold
Hundesonen.no

rime

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av rime

  1. Takk for svar. Bare for å oppklare så lar jeg ikke hunden min sprette opp på andre hunder mens de er i bånd, men han legger seg ned når han ser dem, og vil ikke opp før de andre kommer nærmere/går forbi - så vi blir stående på siden og la dem passere. Jeg har egentlig ikke gått noe særlig i hundepark, men gikk dit i dag da det kun var vår og en jevnaldrende han leker godt med der. (Så kom flere til og vi gikk ganske snart etter den ene som gikk i klinsj med alle i tur og orden møtte opp). Når jeg tenker på det har all knurringen, unntatt med den over, skjedd i bånd. Han hilser ikke på alle han møter i bånd (selv om han vil) men jeg opplever til tider at selv om jeg trekker unna med min hund, så hender det at andre hundeeiere likevel løsner båndet for å la hundene hilse. Svaret ditt fikk meg til å tenke litt og jeg ser at det er mønsteret her hva knurring angår. En ting er å håndtere min hund, men det er vanskeligere å håndtere situasjonen når andres løser hunder kommer bort og deres eier dermed ikke er der for fjerne sin hund tilbake. (Det var forøvrig på et område med båndtvang).
  2. Jeg har en unghund på åtte måneder. Han er stort sett en kjempeglad liten kar som pleier å legge seg flat når det kommer andre hunder mot ham, men gjerne vil hilse om han får lov. I dag traff han forøvrig en hund som snerret til ham, og for første gang blottet han selv tenner og snerret tilbake. (Det var i en situasjon der han skulle få leke med en jevnaldrende valp han har god tone med - og så dukket denne andre hunden opp - den andre hunden kom i klinsj med flere hunder på plassen og vi avsluttet oppholdet vårt der kjapt). Vi var ved et annet tilfelle i en situasjon der vår hund var i bånd, og en annen hund kom bort for å hilse. Den andre hunden begynte å jokke på vår, og da reagerte han med å knurre. (Det tok litt lengre tid enn ønskelig å komme ut av situasjonen fordi den andre hunden fulgte etter oss da jeg jobbet med å trekke oss ut av situasjonen). Jeg tenker jo at han ikke er bitte liten lenger og at han rett og slett setter grenser. Jeg prøver selvsagt å hindre situasjoner i å oppstå, men jeg syns likevel det er uforutsigbart når en evt situasjon er i emning. Han er jo ikke en veldig dominant hund i utgangspunktet. Men det har skjedd at han og en annen hund (der begge har vært i bånd, med hver sin familie, på hva sin side av lekeplassen f.eks) plutselig begynner å bjeffe på hverandre uten at jeg skjønner hva som utløser det. Jeg har tidligere hatt omplasseringshunder og de har jeg typisk fått i litt eldre alder, så jeg lurer litt på om dette er en del av å modnes, det at reaksjonsmønsteret i situasjoner endrer seg? (Jeg har prøvd å skrive om innlegget så det ble litt tydeligere)
  3. Takk - der fikk jeg litt å tenke på i dag. I dag har han også møtt fremmede, men helt uten problemer. Samme teppet på gulvet er heller ikke lenger et problem. Jeg tror kanskje han har vært overtrøtt, ja. Han sover fint om dagen, men det er kun på kveldstid han har hatt slike reaksjoner.
  4. Jeg har en herlig valp på ti uker. Egentlig er han veldig trygg, men i det siste har han plutselig blitt redd helt rare ting. Som en tom leverposteiboks på gaten, eller nabo med caps på, eller i dag - et teppe som lå på gulvet (som han selv hadde dratt fra buret sitt og ut på gulvet). Jeg er litt usikker på hvordan håndtere det på best måte for valpen? Er det bare slike nykker de får? (Han har ikke reagert slik på leverposteibokser, menn med caps eller tepper før). Skal vi bare stå i det, eller skal vi unngå det som er "skummelt"? Det ser ut til å være mest på kvelden, når valpen sannsynligvis er litt sliten, at han reagerer slik - om det kan ha noe å si.
  5. Hei jeg får snart en tibetansk terrier i hus og lurer på hva jeg trenger for å kunne stelle pelsen dens? Skjønne det forskjell på børster og utstyr. Jeg har hatt hund som krever napping før, men akkurat denne type pelsstell blir nytt for meg. Tar supergjerne i mot anbefalinger.
  6. Om litt over to uker kommer det altså valp i hus. Noen som vil dele sine hotteste tips med meg - fra hverdagslogistikk til "must-have"-utstyr? Vi bor i et hus med mange trapper, så en ting vi må gjøre er jo å sperre det av. Men det betyr, at nå som vi er i hjemmekontorverdenen, så oppholder vi oss over flere etasjer i løpet av dagen (kontor på loftet, soverom i andre etasje, kjøkken/stue i første).Skal jeg forberede meg på å bære valpen med meg der vi er til en hver tid? Trenger han et teppe/seng i hver etasje? Siste jeg hadde valp bodde vi leilighet uten trapp, så akkurat dette var en litt annen verden. Regner jo med at på sikt vil han gå der i huset som han vil, men i begynnelsen skal de jo ikke gå i trapper OG de ønsker å være i nærheten.
  7. Jeg begynte med å sjekke alle kennelene som hadde hjemmesider og der det står at valper planlegges, sendte jeg melding og spurte om de hadde tid til en prat. Deretter tok jeg runden til de som ikke hadde hjemmesider. Responsen varierte fra at oppdretter hadde fått 70 henvendelser i år, til at vi kom inn som nr 9 på liste. jeg tror du bare må holde ut. Ikke alle svarer på mail - men en kjapp tekstmelding for å høre om kull i det hele tatt er planlagt var der jeg begynte. Lykke til! Det tok oss tre måneder å få napp og vi ble advart om at det kunne ta to år.
  8. Takk for svar. Vi har plass og er villig til å holde dem adskilt, men det er jo viktig at hunden likevel klarer å finne roen. Vi ser på et par selskapshunder også, så vi er ikke låst til disse to rasene. (Men begge barna er stupforelsket i dvergschnauzer og jeg må jo si at jeg forstår dem! Jeg er mest vant til DSG selv).
  9. Hei! Du gjør riktig i å gå til vetrinær og jeg vil råde deg til å be om røntgen av hunden. Jeg hadde også en hund som fikk problemer med trappegåing, og som etterhvert begynte å utagere. Det viste seg at hunden hadde fått en brist i en virvel og var i store smerter. Men: det tok oss mange vetrinærbesøk å finne ut av dette; de fleste ville se på hofte/bein (skaden var i en virvel i overgangen rygg/nakke.)
  10. Vi er en familie på fire som vurderer flere raser nå som vi vil skaffe oss hund, rasene vi vurderer inkluderer bl.a dvergschnauzer og dansk-svensk gårdshund. Jeg lurer på om noen her kjenner dvergschnauzer og DSG godt og kan gi noen pekepinner på hvordan disse rasene er med tanke på jaktinstinkt? Vi har marsvin (de går ikke løst) - og har stort nok hus til at marsvin og hund kan holdes adskilt, men det er greit å få til nok sameksistens til at hunden ikke er konstant "på" pga dem. Er dette mulig med dvergschnauzer eller DSG? Jeg er vant med hunder, men ikke så vant med å ha dem sammen med andre dyr.
×
×
  • Opprett ny...