Jump to content
Hundesonen.no

Ivrig

Medlemmer
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Ivrig

 1. Dette gjør vi allerede:) Det beste er null kontakt og avstand. Og de må «miste» godbit, ikke kaste eller tilby. Så jobber vi derfra. Problemet med hundeparken er jo at hun eeeeeelsker det.... Hun er døv på innkalling, så det er der hun kan «rase fra seg». Og hun elsker å herje med andre valper. Ingen hunder vi kjenner vil leke med henne. Kun jokke eller overse henne... Men nå er jeg 100% på når vi er der, og hun er tydelig i språket. Så mulig vi bare får dra når hun virker usikker på en av de andre hundene. Evt holde oss unna tisper som har kommet i puberteten.
 2. Stella blir 1 år 28 mai, og hadde sin første løpetid i slutten av januar. Hun har blitt mer skeptisk til fremmede (barn som er yngre enn våre og menn (vi er to kvinner) er skumlest). Hun har også «havnet i bråk» med to andre unge tisper (mellom 1 og 2 år) i hundeparken. Ang det siste; Stella er veldig «valpete» i møte med andre hunder. Kan det være at hun har mistet «valpepasset» og ting er litt forvirrende?! Hun eeeeelsker å leke med yngre valper, da herjer hun skikkelig. Hun hun ikke kom over ens med i går var en Cairn rett under 2 år. Hun virket «redd henn
 3. Stella (Løwchen) er nå blitt 14 uker og veier ca 3,5 kg. Hun får ca halvparten av beregnet mengde med tørrfôr blandet ut i ca 45 g vom 2 ganger om dagen. Hun kan også få feks pølsebiter til trening, og spiser innimellom av kattematen om vi ikke er rask nok til å huske å ra den opp fra gulvet. Greia er at hun virker så sulten hele tiden. Problemet er at hun ikke er så interessert i tørrforet om vi ikke blander det ut med vom. Bør vi la henne innse at om hun faktisk er sulten må hun spise rent tørrfôr, eller øke mengden vom? Greia er at hun biter, bjeffer og blir frustrert når
 4. Har du sjekket ut Løwchen?!
 5. Stella på 3 mnd er såååååå missunnelig på katten som får kokt sei. Er det ok å gi henne sei blandet med tørrfôr? Bare en bitteliten smak. Hun spiser vom og tørrfôr i tillegg.
 6. «Gå på do» funker på natta her også:)
 7. Stella er blitt 11 uker:) Greia er at hun ikke for noe særlig tegn på at hun skal tisse. Hun piper ikke eller noe. Vi tar henne jo ofte ut, og tisser hun inne, går hun stort sett på paden. Men hun gir ikke tegn på at hun må. Når hun skal bæsje blir hun helt rabiat. Og så snuser hun rundt i «sirkler», men da er det nesten for sent å bære henne ut. Når begynner de å skjønne selv at de må på do?
 8. Jeg hadde også Stella bare løs på fanget. Hadde med en veske jeg hadde tenkt å ha henne i, men det ville hun ikke. Hadde også med plastbur som ikke ble brukt.Vi begynte i baksetet, men så kastet hun opp, så vi satte oss foran så hun hadde bedre sikt. Men hun la seg bare ned i fanget mitt og lå i ro hele tiden. Hadde hun stresset veldig og beveget seg mye så hun utgjorde en fare for sjåføren så hadde vi nok måtte vurdert buret. Men det trengte vi ikke:)
 9. Noen erfaringer? Vi fikk en prøve på Hund som hobby og Stella eeeelsket det.
 10. Stella haaaaater å ha på sele... Hun klarer å få tak i selen under haka for å tygge på den. Problemet er at hun ofte setter seg fast, og jeg er redd hun skal skade kjeven. Noen tips? Vi hadde Curly først. Så dro vi på dyrebutikken og fortalte om problemet og fikk anbefalt Rogz utility step in. Da sa vi at curlyselen var litt stor og «ruvende» også.
 11. Den testen om hundemat som nettopp var i avisen? Sto om den her inne også?
 12. Tusen takk! Så de ikke anbefalte fullfôring til valp, så vi kjører 50/50:)
 13. Hmmm... nå er ikke matte min sterkeste side... Så 2% av kroppsvekt i vom og så halvparten av anbefalt mengde tørrfôr daglig da? 2% av 2,7 kg er 54g. Det blir ca 3 slike kjøttboller da. Og så rundt 50g tørrfôr. Høres det riktig ut?
 14. Dette er slike «kjøttboller». Veide 1 stk til å veie 16g.
 15. Vi har en liten Løwchen på snart 11 uker og hun veier 2,7 kg. Voksenvekt er ca 6-7 kg. Vi tenkte å gi henne vom til «middag» i tillegg til tørrfôr. Hvor mye bør vi gi henne? Hun skal ha litt over 100g tørrfôr hver dag. Hvordan beregner vi det?
 16. Takk! Jeg blir bare svett når jeg leser at valper skal sove 18-20 timer...
 17. Stella er 10 uker og helt fantastisk❤️ Vi har en del trapper og for å komme oss ut og inn må hun bæres. Hun synes det er helt greit å bli båret, men hun rygger/stikker når vi skal ta tak i henne. Vi passer på å ikke bøye oss/komme mot henne. Prøver å sitte på huk med siden av kroppen mot henne og lokke henne til oss ved å klappe på bakken osv. Samme når hun vil opp i sofaen; Hun vil opp, ber om å få komme opp, men rygger når vi prøver å ta etter henne. Jeg ser liksom på henne at hun egentlig vil, men så stopper det og hun rygger. Noen ganger tillater hun det, men det er mer når
 18. Stella er 10 uker i dag og har vært hos oss i to dager. Alt er egentlig ganske supert, men vi/hun sliter med å finne søvnen. Vi har en liten leilighet, og tre unger fra 8-14 år. Ungene er jo store, og lydene er mest TV, prat, hverdagsliv, biler, busser osv. Hun prøver virkelig å sove. Legger seg med hodet under hundesengen/dyna osv. Men hun kommer ikke i dyp søvn. Derfor blir hun litt «overstimulert» om kvelden. Om natten ligger hun med meg i senga, sover som en sten og når JEG vekker henne for å tisse om natta, skyndter hun seg og tisser med én fang, og sovner som en stein til
 19. Endelig er Stella hjemme❤️
 20. Hun skal jo sove i senga mi, og kommer ikke til å ha vann der. Men kan evt ha en skål ved ytterdøra på vei ut om natta?
 21. Ikke fullfôring nei, bare for å få det brukt:)
 22. Vi kjøpte masse vom til katta som de ikke likte. Kan vi gi det til valpen?
 23. Anbefaler videoene til Kikopup og simpawtico på YouTube! Masse bra!
 24. Jeg er også mest spent på 8-åringen. Han er heldigvis vant til litt «ville valper» fra Svigers, men det gjør jo vondt. Jeg tenker JEG kommer til å trene en del slik som i videoen over. Så heller la minstemann leke dralek/apport (mer avstand til hendene) og trene enkle kommandoer osv. Leste et sted at det var smartere at de voksne leker med valpen, og barna trener.
 25. Når gir dere valpene mat/drikke siste gang før natta? Vi er ekstremt B-mennesker, så vår natt begynner sent;) Jeg kommer til å stå opp tidlig, og heller ta meg en middagshvil mens de andre passer på. Men sånn i forhold til «nattedoturer», når bør de spise/drikke?
×
×
 • Create New...