Gå til innhold
Hundesonen.no

Bassemor

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Bassemor

  • Bursdag 07/06/1964

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Interesser
    Hund, lokalhistorie, folkevalgt for mdg, mat, håndarbeid og friluftsliv.
  • Hunderase
    Basset hound, golden og setter
  • Mine dyr
    Snehvit, Donald og Fred.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bassemor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Rase: Basset hound Navn: Snehvit Kjønn: Tispe Alder: Født 4. mai 2012 Farge: Hvit og rød Oppdretter: Astrid Grendstad Beste utstillingsresultat: Champion Snehvit behersker å søke opp andre hunder. Brukes til: Utstilling, smeller, jakt, søke opp andre hunder, selskap, besøkshund, flokkleder
  2. Poenget mitt er at hunder som i dag blir "dømt" i en rettsak og begjært avlivet, blir det uten at det finnes en faginstans som kan vurdere hundens atferd. Enten det var bite noen i buksa, eller hoppe opp på en barnevogn. Det blir bassert på politiet som kom der og da, eller i en setting der det skrives en anmeldelse. Ikke bassert på hunden i seg selv, men på de innvolverte parter, hundeeier og person som opplevde dette. Hunden er en slags uskyldig tredjepart, og som muligens rammes hardt av at den ikke blir vurdert av fagkyndige som kan atferd hos hund. Gjerne rett etter en hendelse. Derfor har hunder dårlig rettsvern desverre. Vi har sett det på hunder som blir hentet ut av mattilsynet i hjem, og som har stått på hundepensjonat i påvente av dom. Ikke nødvendigvis at hunden er så ille. Jeg har vært med på å argumentere for at hunder må få leve. Det har også blitt dommen, og hundene har blitt gamle. Bare de kom i rett hjem, hos noen som kunne hund (kommentar på generelt grunnlag uten dom som nevnt i tråd).
  3. Om en hund biter noen i buksa, og samme hund hopper opp og vil se i barnevogna, så spiller det en rolle. Spørsmålet er om hunden har gjort dette tidligere, settingen og hva eier har utført av handling for å hindre denne atferden? Hunder som napper i buksa gjør dette for å signalisere noe. Igjen vil da skjønn komme inn, i forhold til årssakssammenheng. Hunder gjør vanligvis ikke denne type atferd, med mindre det er en ung, litt større hunderase, som ikke har erfaring. Hunder vil gjerne se hva som er oppe i en barnevogn. Babyer lukter godt, og enkelte individer av hunder liker babyer. Men det betyr ikke at hunden skal få lov til å hoppe opp for å se hva som er i en barnevogn. Nettopp pga trygheten til barnet. Vogna kan velte av tyngden til hunden, hunden kan gjøre babayen noe med mer. Barn i barnevogn er noe en skal lære hunden å ikke undersøke noe mer. Ignorere. Da kan eier f. eks bruke avledning som metode, la hunden bli opptatt av noe annet. I Norge mangler vi et system for å bevise om hunder er årsaken til denne type handlinger. En hund som utfører denne type handlinger har sannsynligvis ikke gjort det bare en gang, men flere ganger. Sakkyndige på atferd hos hund. Burde kunne ha benyttet f. eks film av hund i samme settinger for å sjekke dette. Men vi har som sagt ikke noe slikt system.
  4. Har ikke vært på hundesonen siden 2011. Fikk ikke til å få opp gammel profil. Mye skjer også politisk som berører oss hundeeiere. Ofte blir det skarpe fronter mellom de som taler hundens sak, og de som ikke "liker" hund. Det er ikke lett å finne forsoning mellom frontene, og enes om noe.

×
×
  • Opprett ny...