Jump to content
Hundesonen.no

Lurveleggen

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Lurveleggen

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Siberian Husky

Recent Profile Visitors

633 profile views
 1. Veldig godt innspill! Jeg har tenkt på veien videre og tenker outcross kan bli aktuelt. Hva er folks erfaringer med outcross? Blir kullene homogene eller er det store variasjoner? Eller er det tilfeldig? Eventuell partners linjer må også granskes nøye og heldigvis så har jeg god tid til det. Er helt enig med deg når det gjelder bærere. Skal vi utelukke disse, så er det omtrent ingen igjen som vi kan avle på av de brukstestede. Mitt fokus kommer til å være å pare mot fri og på sikt ha helse-testet flere generasjoner. Har akkurat de samme tankene om utstilling. Det er ikke al
 2. Godt innspill. Tenker at utstilling og løp begge er krevende når det gjelder mentalitet. På løp er det også mye støy, mange andre hunder, gjerne fremmede folk som hjelper å føre spannet i riktig retning, chipavlesing av fremmede, veterinærsjekk på lange løp, passering av fremmede hunder i løypen, osv. Type og bygning dømmes veldig varierende i min rase når man sammenligner rasens spesialutstilling og NKK sine store utstillinger. Er nok derfor jeg tenker slik som jeg gjør.
 3. Føler jeg er noenlunde på rett vei når det gjelder å studere linjer. Foreldre, besteforeldre, søsken, halvsøsken, osv. Jeg har et ønske om å besøke flere slektninger for å få vite mest mulig. Jeg graver etter info og noterer meg alt jeg kommer over. Tenkte kanskje mer på egenskaper når det gjelder kompensering. Poter, pels, matlyst, utseendet, osv. OK poter + gode poter? OK pels + god pels? OK matlyst + god matlyst? Medium størrelse + stor størrelse? OK bygget + godt bygget? Gemytt er ikke noe jeg ønsker å kompensere, det bør være godt på begge parter. Helse føler jeg ikke har hatt e
 4. Jeg er ganske fersk innen avl og synes det hadde vært interessant å høre om andre sine avls-kriterier. Ting man bør tenke på, hva som er sterkt arvelig, hva kan kompenseres med riktig partner, osv. Jeg har en bruks-rase selv, og kommer selvsagt til å vektlegge dette ved valg av avls-individer. Hva er viktig for deg?
 5. Hva med for eksempel en Siberian Husky av brukslinjer, som har blitt trent aktivt hele livet, gått mange løp, vært frisk hele veien?
 6. Hei! Har prøvd å lese meg opp litt angående første kull. I Norge er anbefalingen første kull før fylt 6 år. Når tenker dere er "siste frist" for første kull? Spiller rase noen rolle? Sykdomshistorikk? Aktivitetsnivå i hundens liv?
×
×
 • Create New...