Gå til innhold
Hundesonen.no

Zirael

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Dalmatiner, boston terrier

Nylige profilbesøk

805 profilvisninger

Zirael's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

8

Nettsamfunnsomdømme

  1. Kjenner du de jeg gikk kurs hos? Gøy isåfall! Kjempehyggelige folk. Hva er det du har så lyst å finne ut av da?
  2. Nei, men da får det bare være. Jeg har ikke nevnt utseende, men egenskapene til hunden. Jeg nevnte spesialsøk og firmaet mitt fordi jeg akkurat har startet opp og ble godkjent gjennom k9-academy (dogpoint) nå i sommer, og jeg lever ikke av det fordi det enda er såppass nytt her i nord så jeg må starte nesten helt fra scratch for å bygge meg et nettverk her med kunder osv men målet er jo å kunne leve av det etterhvert. Nå synes jeg uansett du sporer litt av. Det er irrelevant hvem du ser på som din livsledsager eller hvorvidt du har god oversikt over spesialsøk-miljøet i norge eller ikke. Så jeg foreslår vi avslutter den der.
  3. Jeg skjønner tankegangen din og setter pris på anbefalingen, men om jeg hadde ønsket meg en lettrent hund egnet for søksarbeid der fokuset kun er på jobben den skal gjøre hadde jeg ikke skaffet meg dalmatiner i første omgang. Det er en grunn til at jeg sikter mot beauceron, jeg liker kreative hunder som krever kreative løsninger. De er morsommere å jobbe med synes jeg. Dessuten skal ikke hundens eneste oppgave i livet være å finne veggedyr for meg, men den skal også være en livsledsager jeg kan dele mine opplevelser og utflukter med. Hvis la oss si bare 2-4 timer i uka går til søksarbeid skal hunden resten av tiden gjøre andre ting, så da nytter det ikke helt å bare gå etter søksegenskaper. Hvis du skjønner hva jeg mener ?
  4. Hva falt valget ditt på i stedet for beauceron da? Om jeg får spørre ?
  5. Fint å høre noe ordentlig positivt! ? Det gir mening nå at de er litt vanskelige å motivere i trening om de ikke er så veldig interessert i å leke, da bør man være litt over gjennomsnittet kreativ med belønning. Tusen takk for innspill!
  6. Det kan godt hende jeg har misforstått, men det er som sagt basert på lite kunnskap om rasen og på det ene møtet jeg hadde med en person som hadde to beauceroner. Begge hundene var i følge han helt umulig å ha i hus fordi de ikke fant roen. De stresset og sytet, fikk ikke til å legge seg ned for å sove i mer enn korte omganger om dagen. Selvfølgelig kan det ha noe med eier å gjøre, men hannhunden roet seg etter han ble kastrert. Da ble han alt eier hadde ønsket seg og all tidligere trening ga resultater disse var av "brukslinjer", og det var eier selv som anbefalte meg å lete etter hunder som ikke hadde så høyt energinivå og satte meg på tanken på hunder av "utstillingslinjer". Men dette er jo uansett ikke slik andre oppfatter rasen. Resten av det du snakker om er jeg helt klar over, det er derfor jeg vil ha hund etter linjer som er mentaltestet med godt resultat. Jeg har ingen oppfatning av at rasen er farlig, jeg lurte i utgangspunktet bare på hvor god av/på knapp hundene deres har og om det er noe jeg bør forvente å få om jeg velger å anskaffe meg denne rasen.
  7. Du plager meg ikke med dine erfaringer, jeg ba jo trossalt om det. Jeg synes det er fint å få høre om forskjellige erfaringer, men det blir bare litt vanskelig å lage seg et bilde av rasen med så mange motstridende meninger men sånn er det kanskje med de fleste raser. Jeg har undersøkt flere oppdrettere i sverige og finland og ser mange lovende oppdrett som har hunder som kan passe meg og mitt bruk. Spørsmålet mitt er egentlig bare om aktivitetsnivået til hunder av topp brukslinjer er såppass høyt at jeg blir å slite med å lære hunden ro inne i forhold til f.eks hunder av utstillingslinjer. Så er det jo mentaliteten da... jeg vil jo aller helst ha en stødig og trygg hund, og oftest er det lettere å avgjøre hvilken mentalitet man kan få om oppdretter har mentaltestet hundene sine og man kan se resultatene bakover i linjene. jeg har ikke tenkt å konkurrere i noe med hunden, men bruke den til spesialsøk. Jeg har eget firma og en godkjent søkshund på veggedyr hjemme og jeg trenger enda en hund som kan avlaste dalmatineren min i søk på jobb, men som også vil fungere bra som hobby/familie hund hjemme samt lydighet på hobbybasis. Jeg har absoutt ikke bestemt meg for noe som helst, men heller foreløpig mer mot ustillingslinjer enn brukslinjer. Kom gjerne med innspill om dere har noen å tilføye. Hyggelig å høre at du er fornøyd! Har du en kennel å anbefale?
  8. Mye interessant lesning her. Men jeg føler det er en gjenganger at beauceroneiere IKKE vil anbefale rasen til "nye" folk som viser interesse for den. Jeg får litt følelsen av at det er en slags skremselspropaganda ute og går, og drittslenging om visse norske oppdrettere. Så om man skulle ha valgt oppdretter kun etter hva andre sier og mener hadde man blitt helt tullerusk ? Jeg har bare møtt noen få invidier av rasen selv, mest fordi jeg bor helt i nord og det sålangt bare er èn person i byen jeg bor i med denne rasen, men også fordi jeg ikke klarer å bestemme meg for å satse på beauceron eller ikke etter så mye motstridende svar ang. Folks erfaringer med rasen. Jeg kunne godt ha reist sørover for å møte flere bosser og snakket med oppdrettere, men jeg vet virkelig ikke i hvilken ende jeg skal begynne i. HVORFOR har mange her så mye imot en viss oppdretter i norge? Jeg har selv fått et godt inntrykk av oppdretteren. Og hvorfor skal man absolutt importere hunder, det er jo slettes ikke sikkert man blir fornøyd da heller ? Har hørt flere som angrer seg etter å ha importet hunder fra utlandet og fått mye mer hund enn de i utgangspunktet var ute etter. Da i form av skarphet, gjeterinstinkt, vokt mm. Jeg tenker selv jeg ville ha begynt å lete i norske utstillingslinjer, og ikke i de mest ihuga brukslinjene. Jeg vil ikke ha en energibunt som aldri klarer å slappe av hjemme og som må stimuleres hele tiden for å ikke kjede seg. Er det noen her som har hunder fra Norske oppdrettere, gjerne fra utstillingslinjer som har noe å tilføye her?
  9. Enig med @Lola Pagola, godt vinklede og godt pigmenterte dalmatinere som oppfører seg pent er noe av det vakreste som finnes ?
  10. Jeg har blitt veldig interessert i Beauceron og vurderer den som neste hund. Det er ikke så altfor mye informasjon å finne om den på nett så om noen har erfaringer å dele hadde det vært supert! Alt er av interesse både positivt og negativt. Hva bruker dere dem til, hvordan opplever dere gemyttet til rasen er, har de god av/på knapp (spesielt AV knapp!), sykdommer etc. Fyr løs!
  11. Ok, fint å høre Vi har trent en del på frihandling og det går veldig fint hjemme uten forstyrrelser og slikt, men på utstillingsområdet blandt andre hunder blir han helt vill! Han trekker og går mer på to enn på fire, jeg er egentlig ganske inponert over at hun klarte å få han til å stå rolig lenge nok til at dommeren fikk sett ham skikkelig ? Han har vært på to utstillinger og ble begge gangene stilt av noen andre flinke handlere. Jeg skal stille han selv etterhvert men ønsker å delta på utstillingskurs først for å lære meg mer om hvordan det skal gjøres. Men jeg er uansett enig med deg, frihandling ser mye bedre ut og er mye bedre for hunden i ringen. Takk for innspill
  12. Jeg fant visst et par bilder i arkivet. Det første bildet viser ganske greit høydeforskjellen når han står omtrent normalt, og det andre er når han blir "stablet" rett og da ser det pent ut
  13. Jeg har en dalmatiner på 7 mnd som er utrolig vakker og rasetypisk. Oppdretter har store forventninger til han, og meg siden hun ønsker at han skal stilles gjevnlig. Men det som er greia er at han har vært høyere bak enn fremme siden han var 4-5 mnd gammel og ser ganske så uproposjonert ut jeg vet at de gjerne vokser litt her og litt der, men nå har hatt blitt ganske stor (30 kg og ca 60cm over skuldra) og jeg lurer på om det fortsatt kan rette seg ut? Har noen erfaring med det? Han skal i all hovedsak bli veggedyrhund og er under utdanning, så om det skal vise seg at han ikke egnes til utstilling så gjør det absolutt ingenting for min del. Han er jo bare koseklumpen selv ? Skal se om jeg får tatt et bilde av han senere der høydeforskjellen vises så dere kan få se.
  14. Jeg leste litt om acana singles med lam og det virker som et godt fôr for følsomme hunder, men jeg kunne ikke unngå å legge merke til at de bruker lever i foret sitt. Hva tenker du om det, siden det finnes mye puriner i lever? Er det slik at alle dalmatinere sliter med å bryte ned puriner eller er det bare et fåtall av de? Kunne godt tenkt meg å prøve dette foret på Ludwig når han blir gammel nok til å gå over til voksenfor, det virker som de kun bruker høykvalitetsråvarer og legger vekt på sunt innhold. Men for nå holder jeg meg bare til hill's valpefor så får vi se om utslettet forsvinner ettersom han blir eldre Mener du at jeg skal gi beskjed til avlsrådet før jeg får utslettet undersøkt eller kun hvis han fortsatt har det når han har blitt voksen? Takk for svar
×
×
  • Opprett ny...