-
Innholdsteller
317 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Innholdstype
Profiler
Forum
Blogger
Articles
Alt skrevet av Mika
-
Øvrevoll Hestesport og Lillestrøm Hest og hund selger også Stride.
-
Min gamle vaskemaskin døde rett før jul og jeg ble anbefalt denne av selgeren: http://www.elkjop.no/product/hvitevarer/vaskemaskin/F14A8QDS/lg-vaskemaskin-f14a8qds Jeg er storfornøyd hittil Alt går i vaskemaskinen og det er tørt på utrolig kort tid (jeg har ikke tørketrommel).
-
Fungerer kjempebra Dyret her forfrøs ballene for ett par år siden, og etter å ha sett hvor jæv... vondt han hadde det i nesten et døgn så kjøpte jeg en sånn ballevarmer. Han kan nå fint være ute på timesvis i -20 med ballevarmer, potesokker og dekken. Iflg veterinærkontoret jeg bruker så kastreres det en god del hannhunder hver vinter pga forfrosne baller, så de anbefaler å bruke disse på korthårete hannhunder.
-
Tusen takk for svar Det ble Los Gigantes denne gangen, men jeg ser ikke bort fra at de prøver seg på noen av forslagene til Simira senere
-
Oppskrift på Vohrbis og Vohdding.
-
Har fått spørsmål fra min far om å bestille sydentur til ham og min mor, ca 14 dagers tur fra Værnes. Jeg har bare vært en tur i syden selv og da i Puerto Rico for mange, mange år siden så jeg kan vel sies å ikke ha så god peiling på hvor det er fint å dra på denne årstiden. Det de ønsker er: Varme, sandstrand i nærheten, opplevelsesturer de kan være med på evt at de ikke risikerer liv og helse ved å leie bil (mitt ønske). De er forresten nesten 60 begge to. Jeg har kikket litt på Los Gigantes, Tenerif, Spania. Noen som har vært der? Alle forslag om mulige reisemål mottas med takk.
-
Jeg kjenner litt til oppdretteren. Hun kaller en spade for en spade, på både godt og vondt. Jadda Siri, jeg vet at spade er et graveredskap Om denne oppdretteren mener at hunden har for mye bagasje til å kunne fungere i en familie, så hadde den aldri blitt annonsert. Så lang er ikke turen ned til veterinæren. Evt hadde hun annonsert den som en hund for spesielt interesserte. De hundene jeg har sett komme fra denne oppdretteren har virket som helt greie allroundhunder. De fungerer i LP, bruks, agility og i familier. Man kan stort sett gjøre og trene på det man vil, og ingen av de krever det ekstreme eller rakettforskere for å fungere i en familie og samfunnet generelt. Men det er det jeg har sett.
-
:lol: Tastaturdreper :lol: Tusen takk pen_fremmedkar For trimming av muskler jeg ikke ante at jeg hadde i dag
-
Bruk bånd i innlæringsfasen. Da får du stoppet henne fra å komme for langt frem. Og belønn bestandig med venstre hånd, da slipper du at hun prøver å vri seg for å komme nærmere din høyre hånd. Skjønner jeg deg rett i at du først gir henne kommando for å ta kontakt med venstre hånd og så prøver å viderekommandere henne i fot(utgangsstilling)? For om det er slik så hadde jeg droppet den første kommandoen (å ta kontakt med venstre hånd). Ellers hadde jeg trent sånn ca. som du beskriver. Men med bånd i begynnelsen slik at jeg hadde fått stoppet henne fra å gå for langt fram. En annen ting man kan prøve for å få en fin utgangsstilling er å kommandere sitt for så og gå inntil hunden og stille seg selv rett i forhold til hunden. Kommandere og belønne hunden, og så ta treningen videre derfra. Da slipper man rotet som gjerne oppstår med å kalle inn hunden fra front, rettlede hunden inn på plass og så etter ett par pustepauser og samling av både seg selv om hunden trene fot (at hunden følger venstrebenet). En fordel med denne metoden er at hunden får som minnesbilde hvor fører er i forhold til den når kommandoen gis, uten stress og rettledning først. Om man har en snartenkt evt lat hund går det rimelig kjapt at de oppfatter hvor det lønner seg å være når fører sier fot/på plass.
-
Jeg ville tatt en sjekk hos veterinær bare for å være på den sikre siden at det ikke er tenner, ører olign som plager. Og ellers ville jeg gjort som Gråtass har skrevet.
-
Det er ikke alle hunder og eiere som passer sammen. Dessverre. Og etter det jeg har lest av hva du har skrevet om deg og Nora, både i denne tråden og i AN tråden så virker dere å være et slikt par. Enkelte eiere og hunder har litt startproblemer men vokser sammen, men dere virker å ha vokst fra hverandre og har kommet så langt at ingen av dere stoler på den andre. Du er redd Nora skal bite og Nora virker ikke å stole på at du vet hva du gjør i enkelte situasjoner og føler seg dermed presset. Jeg tror at det skal enormt mye til for at dere skal klare å bygge opp noe som helst tillitsforhold imellom dere to. Om Nora har noen mentale brister eller om du har driti på draget er ett fett. Forholdet mellom dere to fungerer ikke. Flere her inne har anbefalt deg å ta kontakt med oppdretter og levere henne tilbake. Jeg anbefaler det samme. Jeg ser at du har skrevet at du er redd for at hun da bli stående i en hundegård, men kanskje det er noe som passer Nora bedre. Enkelte hunder trives faktisk bedre i hundegård enn i et hus med alle dets regler og krav. Å ha hund skal være koselig, i alle fall mesteparten av tiden. Jeg tror hverken du eller Nora har det så koselig det meste av tiden. Så som tidligere nevnt: Ta en telefon til oppdretter og fortell ALT om hvordan du og Nora har det og hør om h*n kan hjelpe. Aller helst med å ta Nora tilbake. Og så kan du tenke på å starte på nytt med helt ny hund.
-
Jeg ser at det jeg skrev nok ble litt mer krasst enn jeg mener, men: Valper er som små barn. Vi forventer ikke at et barn som har lært seg bokstavene A og E skal kunne lese Ringenes Herre etter en uke. Forholdet mellom fører og valp tar også tid å bygge, spesielt om valpen syns verden er stor, stygg og skummel. Det tar tid å bygge tillit. Spesielt i forhold der ting muligens har kommet litt skjevt ut fra begynnelsen av. Så senk skuldrene, pust med magen og la Nora være valp. Vær den store sterke personen som ikke er urettferdig og setter henne i situasjoner hun ikke takler. Vær rettferdig og vær konsekvent. Tilliten kommer nok, men skyndt deg langsomt. Ikke gå i fellen og sammenlign deg og Nora med andre. Det er alltid noen som er bedre og flinkere, uansett. Ting Tar Tid
-
Dette er faktisk beste måten å trene en usikker valp til å forstå at hun må kjempe for å beholde det hun har. Med alle midler! Hun gir deg til og med beskjed opptil flere ganger om at hun syns hele situasjonen er ekkel, og likevel fortsetter du å presse henne. Ref hun velger å forlate griseøret og gjemmer seg under pulten og du følger bare på. Jeg tror du har helt rett i at Nora ikke stoler på deg, og jeg skjønner henne faktisk veldig godt. Jeg hadde heller ikke stolt på noen som driver å ombestemmer seg i hytt og pine om jeg skal få noe eller ikke. Jeg hadde blitt veldig frustrert, og ikke mindre frustrert når jeg hadde prøvd å fortelle personen at dette er ikke morsomt overhodet, og personen bare hadde fortsatt og turet fram. Jeg hadde nok ikke bitt deg, men muligens prøvd å tatt deg med gaffel. Du skriver: "Vi trener bare positivt." Jeg tror nok at du prøver å trene positivt, men for Nora oppleves det nok ikke sånn. Du er inkonsekvent og uforutsigbar i Noras verden, og det er ikke mye positivt for en valp som iflg deg er usikker. Noe av det viktigste en lærer valpen er at fører er stabil og konsekvent. Fører er den "stabile klippen" som fikser alt valpen syns er ubehagelig. Man klarer aldri å bygge tillit om man setter valpen i situasjoner der den føler at den er nødt til å forsvare seg mot fører.
-
Universalløsningen Jeg bor sånn til at jeg ønsker bjeffing når det kommer noen
-
Wow! Patrick Oware ble nr 3 på juniorhandlinga :cheer:
-
De fleste gangene jeg har hørt dommer bruke ordet innskrenkninger på schäferutstilling har det dreid seg om at hunden ikke får vist fram jordvinnende trav pga innskrenkninger i fronten. For steil front, kort overarm osv. Ordet brukes ikke så ofte på kritikkskjemaet, men dukker som regel opp under dommerens åpne begrunnelse over hvorfor hunden ble plassert sånn og sånn i klassen. Eks: Hyggelig hannhund, som pga innskrenkninger i fronten ikke får vist jordvinnende trav. Jeg velger derfor å plassere hunden bla.bla.bla..
-
Eli. Passer både hannhund og tispe.
-
I alle fall syns de fleste det. Når man ser på straffeutmålingene så kan en jaggu begynne å lure...
-
Har du prøvd å tjore ham opp og så trene/leke med tispen mens han bare må se på hvor gøy dere har det? Du skriver at etter 5 min med biteskinn så er han lei. Leker du i 5 min i slengen? Hva med å "terge" med biteskinnet? Gjerne ha to, sånn at når han vinner og stikker på dobervis med skatten, så kan du dra fram det andre og juhue ham inn, uten at han må ha kjedelig avlevering hos deg. Drit i om han slipper biteskinnet han har i kjeften på tur mot deg, det kan du plukke opp mens han er på seiersrunde med det han vinner fra deg. De fleste dobere er utrolig barnslige, masse humor, med føtter i alle verdenshjørner og de liker stort sett litt røff fysisk lek. Godbiter blir da utrolig kjedelig. Slipp deg selv løs. Gå litt bananas med leker og ikke krev noe av ham i begynnelsen. forresten kan det godt hende at han blir sittende å se på deg litt oppgitt, mens du ruller rundt, kaster på baller/filler/pinner/frisbee/5l dunker/bamser hva enn du har, de første gangene. Stjeler han lekene du prøver å leke med så hiv deg rundt på jakt etter ham, ikke sint, ha det gøy. Bli litt fysisk under drakamp, noen klaps på sidebena, terg med stemmen. Og la ham vinne. Ikke krev at han skal avlevere skatten han har vunnet. Det er kjedelige voksenkrav. Om dette funker så legg opp "treningene" slik at belønningen er veldig uforutsigbar. Av og til kan det være nok at han bare sitter på siden av deg kaster et blikk opp og dere er i lek. Og ingen voksenavlevering. Andre ganger kommer belønningen på første steget på "fot". Osv. Ikke "tren" lenge. Små, korte økter.
-
Den oppned T-en du beskriver brukes ikke for at kua ikke skal rygge bakover og slite seg. Den brukes for at kua skal rygge bakover når hun skal drite, sånn at man slipper å få båsen full av kumøkk. Kua krummer (skyter opp) ryggen når hun skal gjøre fra seg. Hun kan ikke gå fremover, der er det stengsel. For ikke å få støt må hun rygge når hun krummer ryggen. Noen bønder bruker denne T-en på grisete kyr, som ikke lærer av seg selv at det lønner seg å rygge når en skal gjøre fra seg. Kua trenger ikke å ligge i sin egen avføring og bonden slipper å bruke timesvis på å få kua ren. Mange bønder fjerner T-en når de ser at kua har lært, men noen bønder lar den bare henge der.
-
Fyda er vakker hun Om du velger å spise alle "kantarellene" du fant så syns jeg du kan gi meg adressen din, så skal jeg være snill og komme å lufte Fyda-damen mens du er *hm, hva skal en kalle det* indisponibel
-
Bli ikke forbauset om han slutter å bevege seg fremover. Det kan hende at han av seg selv oppdager hvilken måte å stable beina på som er mest lønnsom. Er jo ingen vits i å bevege seg fremover mot deg, når belønningen ligger bak ham. Bortkastet energi det
-
Du har til torsdag på å lure det til Tren rett før kveldsmaten og morgenmat (om du gir to ganger om dagen). Om det ikke fungerer med matskål så bruk leken. Stå under marsj: Sett matskålen(leken) i retningen dit du skal gå, la gjerne dyret være med og se at du setter ut matskålen(leken) de første to gangene. Ta hunden med på fot (det kan hende at han kommer litt langt fram på fot, drit i det i begynnelsen) og gå mot matskålen, kommander stå, forlat hunden, gå så langt du skal, snu gå tilbake mot hunden. Når du kommer på høyde med hodet hans så gir du versegod kommando. For hver gang du går tilbake mot hunden gir du versegodkommandoen lenger og lenger bak hunden. På torsdagen går du bak og så inntil hunden og setter/tar han med deg(husker ikke reglene). Dette er luring for å berge best mulig poeng på torsdag, trene ordentlig kan du gjøre etter torsdag. Avstandskommandering: Belønn bakover. Her kan du også bruke matskålen (leken). De første to gangene får han være med å se at du plasserer ut matskålen(leken). Plasser hunden med ryggen ett par meter fra matskålen, gå selv 1-2 meter unna hunden og kommander. Etterhvert strekker du avstanden fra deg til hunden eller hopper rett til 5 meter. Gi ofte værsegod i begynnelsen, og legg ut "depoer" slik at du kan legge ham ned uten at han har fått sjekket om du har lagt noe godt bak ham. ALDRI versegod på trening hvis det ikke ligger noe godt bak ham. På torsdagen, når han ligger i helspenn og venter på versegod så går du inntil ved øvelsens slutt og kommanderer sitt/på plass. Som nevnt, pirk og ordentlig trening kan du gjøre etter torsdag. Nå skal det berges poeng Lykke til.
-
Det hadde vært meg en glede om jeg tok feil ang bilkjøringen, men så vidt jeg vet er vel høyeste fartsgrense i Norge 100km/t (muligens 110km/t, jeg bor på landet her er 80km/t max), så om man kjører i 120 med påkjørt hund i baksetet for å komme seg hurtigst mulig til veterinær så har man jo brutt fartsgrensen. Og da har man gjort noe ulovlig. Blir man stoppet mister man førerkortet evt får bot. Hvis du vet om noen forskrifter evt § som kan lovligjøre at man kjører i 120km/t pga en hund som trenger veterinær omgående så vær så snill å del det.