Gå til innhold
Hundesonen.no

mammaen til Luna

Medlemmer
  • Innholdsteller

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mammaen til Luna

  1. Vår tispe skal hete Fiona Bella, Bella til vanlig.. har og Lucky fra før.
  2. Ingen må vel slippes, båndtvang nå.. Ellers er hovedregelen her at vi hilser ikke på noen, kun de vi kjenner fra før;) - vi gjør stort sett likt alle som lufter, greit med felles regler??
  3. Klart puddelen skal i sofa??
  4. Var ute å gikk med min kongepuddel i dag, kort bånd og han gikk fot. Plutselig dukket det opp en løs husky, helt alene, vi var da på en skoleplass. hunden reiste bust og flekket tenner, jeg brølte å hoiet, min hannhund ville self forsvare seg, prøvde å trekke meg unna å brøle mest mulig, på det nærmeste var huskyen ca en meter fra oss. Heldigvis dukket eieren opp, viste seg den bodde på andre siden av veien, huskyen lusket seg mot eiger, reist bust og lavt hode.. Pulsen min var høy og adrenalinet pumpet... Hva hadde vært lurt å gjøre om eiger ikke hadde dukket opp? Bært min hund? Prøvd å sparke vekk den andre? Min puddel på 21 kg hadde nok ikke hatt noe å stilt opp mot en kraftig husky hannhund.... Gikk heldigvis bra, men det var en lite kjekk opplevelse
  5. gammel tråd.. noen som har ny info på området? kommet bedre p-sprøyter? Vurderer p-sprøyte da vi har en av hvert kjønn i huset... var styr nå i høst (for å si det mildt)... -vil ta opp kastrasjon m veterinær og... vet det ikke er lov, og at hvert enkelt tilfelle skal vurderes individuelt..
  6. ja, med hensyn til skjerming tenker jeg for hennes del. Kan ikke være særlig kjekt for henne å bli stresset opp for ofte... Vi har gått kurs og hun ble den roligste på hele kurset, de andre var hannhunder i puberteten -hun roet seg da hun hver gang møtte de samme hundene og da ble de jo kjente.. -de andre på kurset forstod ikke hva vi gjorde der -før nest siste gang da vi skulle være hos veterinæren -Tispa mi klakket selvfølgelig dyrlegens hund rett i bakken da den kom løs mot oss (dyrlegen var der og sa vi bare måtte slippe henne, da hun hadde nål og tråd..hun hadde tispe på ca 1 år -vi måtte fjerne vår, hun slapp ikke selv, uten tenner da) Passe pinlig, men da fikk vi (hun) vist hva som er problemet...
  7. har ikke hatt henne så lenge, de fjellturene vi har vært på har hun vært løs og vi har ikke truffet andre hunder.. Er veldig fin løs, holdes seg rundt oss hele tiden og kommer på innkalling. Men har som sagt ikke truffet andre..
  8. Mistenker heller frykt enn aping desverre.. Hun ble alvorlig bitt før jul forrige år, faktisk vurdert avlivet pga skadene.. Ble angrepet av en kjempe på over 60 kg.. Ang mental trening, trener daglig små økter m godbiter ute i Hagen, ikke mer avansert enn sitt/bli/dekk/rull rundt osv
  9. forsvarer ballen i den grad at hun legger den ved siden av seg om hun får.. aldri vist tenner, knurret eller annet til den andre hunden. Han lar henne ha ballen -selv om jeg som regel legger den bort når den ikke er i bruk ute. Selv under passeringsutfordringene har hun aldri vist agressivitet som tenner, knurring
  10. Du forstår det rett, hunden får mosjon flere ganger til dagen og virker fornøyd. Det som jeg liker minst ved dette er å ikke ta henne med på kjekke turer, selv om jeg vet hun stresser ... -og å komme hjem fra kjekke turer og ikke ttruffet hunder, og hun kunne vært med... Har og lyst å gå i fjellet mer, med hunder.. Hun er en leonbergerblanding -hørte av en veterinær at rasen ikke har den høyeste levealderen.. gjerne 6 år.. -så hun er vel strengt tatt en eldre dame..
  11. vi fikk henne i mars i år, omplassering så jeg vet lite om tiden før. Fikk dessverre ikke info om dette før vi fikk henne, passe useriøse omplasserer..
  12. Mistenker heller frykt enn aping desverre.. Hun ble alvorlig bitt før jul forrige år, faktisk vurdert avlivet pga skadene.. Ble angrepet av en kjempe på over 60 kg.. Ang mental trening, trener daglig små økter m godbiter ute i Hagen, ikke mer avansert enn sitt/bli/dekk/rull rundt osv
  13. Mosjon får hun, hver dag. 5 dager i uken en times tur, vi løper på løpebane/stadion, kontrollert og greit. Ellers lek i Hagen på ettermiddag og 20 min kveldstur hver kveld. Siden hun har en annen hund å leke med får de virkelig tatt seg ut i Hagen. Tenker om det er vondt verre å stresse på henne møtesituasjoner ? Kløv har jeg, skal jammen finne den frem igjen! Takk for gode tips, vil ikke gi opp gojenta❤️?
  14. synsvidde er det hun ser ja, eller kan komme til å se, dvs om vi nærmer oss en bakketopp/sving er hun på vakt. Liker seg best på lange strekninger uten bakker/svinger, går en del på sykkelstier langs hovedvei, trygt og godt og hun er rolig. Hva gjør jeg? Jo ofte bare snur vi og går en annen vei, gir rom/plass. Om det ikke nytter og den andre kommer brått på holdes hun i selen/rygg. kan godt si hun skal sitte men det gjør hun nok ikke om jeg ikke sitter oppå. Stopper helt klart opp om det blir for nært, evt drar henne forbi om den andre står i ro -ser sikkert svært morsomt ut å halse i vei på en heller motvillig hund, og en annen forfjamset på slep.. Har for tiden et vondt kne så har som regel med meg en ekstra på tur, så har vi hver vår hund, fungerer bedre. Vil nødig at doodle gutten skal smittes av stresset hennes.
  15. fine tilbakemeldinger! Men tilbake til det opprinnelige, er det greit for en hund å leke i hagen, ha et par hundevenner samt å rusle tur i trygge omgivelser? Må og bør hun utsettes for disse stresssituasjonene hun misliker?
  16. Ja, gutten får så klart ball han og, men lar være å ta før henne, har flere;) de leker godt i lag og har aldri vært i konflikt, sover godt inntil hverandre.. Når det gjelder avstand og passering er det synsvidde som gjelder, ser hun noe som er en hund eller kan ligne.. Er hun i gang.. Slitsomt..
  17. Må bare sies at hun er den beste kosebamsen inne, rolig og fin. Demper hannhunden om den blir for ivrig. Kommer lett på innkalling i trygge omgivelser og rusler fint v foten på trygge steder. Har akkurat kjøpt Halti grime og sitter fint på, kun prøvd på to turer, ingen møtesituasjoner så spent på om det holder da. Bruker og Julius sele, helt påkrevd for å greie holde henne igjen..
  18. Dominant er hun iallefall ovenfor den andre vi har, hannhund på 4 år, 21 kg goldendoodle, hun bestemmer over ball/leker han tør sjelden ta ball, selv om han kunne klart det. Om han får oppmerksomhet/kos inne er hun der med en gang,
  19. kan godt være hun er usikker/redd, noe av problemet er jo at hun er så sterk, må jobbe for å holde henne igjen, har hendt at jeg må legge meg fysisk oppå henne slik hun styrer, har jo da den andre hunden med som blir usikker når hun styrer på. Om hun får hilse -dvs den andre kommer for nærme, evt løs (har hendt to ganger, hun i bånd, en løs kommer bort) da legger hun dem i bakken og holder de der, uten tenner da, men slipper ikke -før hun blir fjernet. Etter passering går det lang tid før hun roer seg, lenge etter den andre er ute av syne, om vi nærmer oss samme plass neste gang begynner hun å styre igjen, for det kan jo tenkes den er der i dag og..
×
×
  • Opprett ny...