Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundegalskap.com

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hundegalskap.com

  1. Kassemetoden kan brukes ja, men man får ikke trent bakpartskontroll og kroppskontroll på samme måte som med mølle. Mine hunder er alle innlært med kassemetoden og kan det godt, men jeg vil uansett trene med mølle.
  2. Nå har jeg sittet å lest alt dere har skrevet her, og det som slår meg er at det virker som om dere tenker at på en tredemølle så må hunden gå/løpe rett fram, ingenting annet. Jeg driver med lp og ag og skulle gjerne hatt en tredemølle, men ikke for at hunden skal løpe rett fram på den, det kommer jeg nok aldri til å bruke den til, utenom akkurat i innlæringen av mølle så de lærer hvordan denne fungerer, jeg vil bruke den til å trene styrke, stabilitet og kroppskontroll. Det kan man selvfølgelig trene uten mølle også, men man får jo uendelig mange flere muligheter med mølle. Et par eksempler på mølletrening som jeg tenker :-) https://www.facebook.com/video.php?v=10205964506852169
  3. Jeg har litt fartstid innen både lp og ag og kjenner meg ikke igjen i det du spør om i det hele tatt, hverken på meg selv eller andre innen disse grenene hvertfall (andre grener har jeg ikke vært borti og skal derfor ikke uttale meg om det).. Sultet reglemessig over lengre tid: Kan jeg aldri tenke meg er noen god ide, en hund trenger muskulatur for å utføre de oppgavene vi pålegger dem, og den kan ikke opprettholdes ved sulting. Dette kan også overføres til burbruk, en hund kan ikke opprettholde nødvendig muskulatur ved å bli oppbevart mye i bur.. Turer er også viktig for å opprettholde muskulatur.. Strup, klyping og strøm var vanlig på 80-tallet, og jeg vet at klyping i øret er noe enkelte i fuglehundmiljøer driver med for å lære inn tvangsapport (de klyper i øret til hunden får så vondt at den åpner munnen og da stapper de inn apporten, men vet ikke om noen andre som driver med det, og det er garantert ikke alle i fulglehundmiljøet som driver med det heller).. Jeg jobber med mine hunder på en sånn måte at de er motivert til å jobbe uansett når jeg ber de om det, hundene mine sover i bur om natten, jeg trenger god søvn og orker ikke ha de i senga, i tillegg er den yngste bedre på å leke enn å slappe av, så om natten er dette mest praktisk, men jeg bruker ikke bur på dagtid. Og mine er altså like motivert for trening om de kommer rett ut av buret hver morgen eller om jeg nettopp har foret de og kjører igang en treningsøkt rett etter det.. Nå er ikke vi av de som hevder oss i elite-lp enda, fordi vi nettopp har fått opprykket med den yngste (17 mnd gammel). Men vi skal i første omgang søke rekrutt landslaget og senere også landslaget og planen vår er å delta i mesterskap og det skal vi gjøre med positiv trening! Jeg kjenner til mange endel i elite-lp, men ingen som holder på på den måten!
×
×
  • Opprett ny...