Jump to content
Hundesonen.no

Gelli

Medlemmer
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

145 Excellent

About Gelli

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 04/30/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Stjørdal
 • Hunderase
  Svensk Lapphund
 • Mine dyr
  Har to tisper av rasen Svensk lapphund, og planen er å avle på disse og bidra til å bevare denne fantastiske og dels ukjente rasen;) Foruten å være familiehundene våre, deltar jeg en del på utstillinger, og samboeren skal liksom bruke de til å gå spor og sånt.. Gelli er veldig dyktig og elsker det, men har ikke akkurat fått brynt seg så veldig mye på oppgaven enda;) Ellers har jeg og Gelli vært innom flere sporter og smakt litt, agility, smeller, rallylydighet og lydighetskurs for bronsemerket.. Hun er helt fantastisk lettlært, og når jeg skriver dette blir jeg igjen grepet av dårlig samvittighet overfor henne.. Vi har nemlig knapt trent på noe av overstående utenom kurs.. Jeg skylder på min svingende helse siste halvår, og prøver å love meg selv og hundene at snaaart kommer det bedre tider;) Heldigvis virker ikke hundene sure, de er like harmoniske selv om de lever "kjedelige" liv for tiden, heldigvis;)

Recent Profile Visitors

1174 profile views
 1. Ta kontakt med Norsk lapphundklubb, eller sjekk ut hjemmesiden. Den er ny og ikke heelt ferdig enda, men det skal komme en liste over oppdrettere der iallfall;) Finsk lapphund burde ikke være umulig å få tak i, de er langt mer tallrike enn Svensk lapphund, som jeg har;)
 2. Takk! Alt går bra, men den valpen med ganespalte ble avlivet i morges. Den bare gikk ned i vekt, og det gikk ikke an å flaskefore den.. jeg kunne lite om ganespalte fra før, så desto mer jeg leste og hørte, desto sikrere ble jeg på at avliving var den beste løsningen. Resten har lagt på seg mellom 50-70 gram, vokser og trives;) Det ble mye stillere og roligere i Valpekassa nå også:) GOD JUL!
 3. Sorry!? 3 hanner og 4 tisper;) Skal prøve å få tatt bilde av ganen:)
 4. Det gikk plutselig fort! Vannet gikk 13.35, så kom de på rekke og rad fra 13.45 til 15.45, 7 stk! Nr 6, ei tispe, har dessverre en liten ganespalte. Blir vel ikke så lett å for den å vokse opp:/ Hun ser ut til å ha veer i ny og ne nå også, jeg er litt usikker på om hun er ferdig..? Kvelden vil vise. Hun er utrolig flink med valpene iallfall!!?
 5. I Tusen takk:) vi har sovet av og på helt til kl 10 i dag, ingen forandring på Naana, tempen er fortsatt 36.6. Fikk lurt i henne litt havresuppe med kjøttfond nå, i frykt av at hun skal gå tom for krefter innen fødselen:p Hun er jo ganske tynn også, har vært vanskelig å få henne til å spise nok i løpet av drektigheten.. jaja, jeg behøver vel ikke være bekymret for fødselen så lenge temperaturen fortsatt er lav ifølge hva jeg har lest..:)
 6. 7 timer siden temperaturen begynte å synke, 3 timer siden den nådde det jeg tror er bunnen;) krafsing og uro her nå!
 7. Hihi, ja jeg klarte ikke la være;) Er spennende å se skjelettene deres? Var litt kjipt med vårt røntgen da, det var jo ikke noe klart svar på hvor mange små det var.. menmen.. mange nok da iaf! Om dag 1 er første parringsdag stemmer det at hun er på dag 59 nå ja:) Spennende at du også venter julekull!???
 8. Første paring søndag 22.10, siste 23.10. Progesteronet var 20 på fredag, så antagelig eggløsning onsdag 18./tors 19. okt? Vet jo ikke når LH-peaken var, det er vel det som hadde vært mest nøyaktig å måle fra..?:) Skal man telle med dagen de paret på, eller telle dagen etter som «dag 1»..?
 9. Kom hjem og fant dette nå, slimklump i pelsen der bak. Temperaturen har ikke falt enda, iallfall har ikke mine målinger oppfattet det. Men tispa er helt rolig, bare sover, så tviler på at det er nært forestående med fødsel. Hva er dette da, en såkalt slimpropp..?
 10. Begynte med tempen i formiddag, tar igjen i kveld? Har laget klar en liten notisbok for kullet sammen med niesen i dag, med bilde av Naana og skjema for kjønn og vekt;) Måtte aktivisere henne? Jeg piner ikke meg selv helt enda, skal jobbe mandag, tirsdag og halve onsdag, så blir det ferie.. da begynner vel neglebitingen og overanalyseringen av fødselstegn for fullt..? Håper ikke det blir før torsdag kveld tidligst egentlig, har flere avtaler og møter frem til da?
 11. Takk! Er enig i det forsåvidt? Hadde norrønske navn på A-sist gang, det passet også synes jeg:) Det er veldig vanlig med samiske navn på lapphundrasene, forløpig har jeg ikke vært så fristet til å bruke det..:)
 12. Hun er på dag 57 fra første parring, 56 fra siste, jeg har liksom ikke begynt å ta temperaturen enda.. men gav henne en bollebit nå som hun bare ville grave ned, da måtte jeg telle etter dagene.. og nå går det jo opp for meg at det ikke er umulig at valpene kommer «når som helst» fra nå..? Iom at det er et stort kull og det er første gang for henne:p Hmm.. Hvor tidlig har dere erfart at valpene har kommet..? Jeg burde kanskje begynne å ta tempen om det skal være no vits..
 13. En uke til termin, og valpekasse er innviet:)
×
×
 • Create New...