Gå til innhold
Hundesonen.no

Nucleus

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Utlandet
  • Interesser
    Vær og vind
  • Hunderase
    Gråpels

Nucleus's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Nettsamfunnsomdømme

  1. Min hund holder på likedan, bortsett fra at hun jakter på alle. Det er hennes form for "lek". Ofte ser jeg at hun kutter ut adferden hvis hun blir sysselsatt med en ball f.eks, da skal hun ha den for seg selv og holder avstand fra de andre hundene.
  2. I hesteverdenen har man register for "blandinger", disse er ekskludert fra avl, championater og årgangsklasser. Man kan godt konkurrere med de, men det hjelper ikke hvor bra individet er i sporten, avlsdyr blir det ikke uansett. Hundeavlen savner en "foredler" som hesteavlen har, det er vanlig å tilføre fullblod i en stamtavle for å lette opp og få større genpool. For de største bruksrasene innen hund er jo dette snart mulig med tanke på at en del raser har delt seg opp hva angår type og genetikk. Sånn sett ser jeg ingen grunn til at blandinghunder skal få titler i f.eks RIK, de har ingen funksjon mtp avl. En IPO 3 prøve er ikke eneste kriterie for valg av hannhund, men det en av kriteriene som bør være i orden når man avler mot bruks.
  3. Anbefaler showshine, spray på pelsen og så bruk børste. Pelsen blir superglatt! http://www.skoies.no/hesteutstyr-id-343/pleiemidler-id-379/pelspleie-id-386/absorbine-show-sheen-947ml.html
  4. "Dersom du sjølv reiser for å kjøpe eit dyr i utlandet, gjeld verdigrensa for toll- og avgiftsfri import. Det vil seie at dersom du har vore i utlandet meir enn 24 timar, kan du ta med varer (dyr reknast som vare i denne samanhengen) for inntil 6 000 norske kroner. Er opphaldet kortare enn 24 timar, er verdigrensa 3 000 norske kroner. Dei fleste kjæledyr er tollfrie, men du må alltid betale meirverdiavgift på 25 prosent dersom verdien er over verdigrensa." Jeg har reist med hunden i lasterom flere ganger, alt av papirer ordner jeg før reisen. Nå har jeg enda ikke blitt stoppa i tolla, men jeg har med meg studiebevis i tilfelle det skulle bli spørsmål om import og etc. Hunden er kjøpt for mindre en 6000 NOK så jeg skal ikke betale noe for å ta den med over.
  5. Det står i henhold til produsentens anbefaling, jeg ga en vaksine tidligere en 3 måneder på bakgrunn av dette. I Norge bruker de kun Rabisin, mens i europa er det mange typer rabiesvaksiner å velge blandt. Jeg fikk med meg pakningsvedlegget fra vet og har det i passet dersom det skulle bli noen spørsmål.
  6. Er skaden beskrevet av noen andre en media/foreldre? Ikke at det er så viktig med skadens omfang egentlig, mest av medisinsk interesse. Det koker jo ned til at hunden bet, som den skulle. Den slapp først på kommando fra eier, etter boka. Etter mitt syn har hunden handlet korrekt ut i fra gitt situasjon, utfallet ble tragisk for jenta desverre. Jeg syns ikke hunden er farlig, den gjorde det den har blitt trent til hele livet. Men den blir så klart farlig dersom den havner i gitt situasjon, igjen. Gjennom omplassering til ny hundefører som kanskje bor bedre til slipper man å bekymre seg for det.
  7. Dette kunne jeg godt tenkt meg! Noen som har funnet litteraturliste eller mer inngående fagbeskrivelse?
  8. Hendelsesforløp ble feil her. Jeg syns den artikkelen var oppklarende på en del punkter, blandt annet det at hunden slapp da den fikk kommando fra eier. Ellers, opplysende artikkel uten så mye trøing rundt grøten.
  9. En artikkel om hendelsesforløpet, litt mer korrekt en VG sin versjon. http://www.politiforum.no/no/nyheter/2014/oktober/Pelles+liv+avgj%C3%B8res+i+retten.d25-T2lDW2x.ips
×
×
  • Opprett ny...