Gå til innhold
Hundesonen.no

Dufus

Medlemmer
  • Innholdsteller

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Dufus

  1. 24 minutter siden, Tyttebæra skrev:

    Dersom omkledning er nok vil det jo ikke være noe problem, men må det dusj til blir det verre. Det vil være krevende tidsmessig og man risikerer å utvikle hudproblemer, man har jo minimum 3 tilsyn med påfølgende stell hver eneste dag med dyra ute.

    Ellers høres det jo ut som dere har perfekte forhold for hundegård. :)

    Ja, det er uansett ikke aktuelt enda, så vi får se an utviklingen på allergien og forhøre oss med leger om det i det hele tatt er noe som er vits i å vurdere. Ville bare høre hva folk tenker om hundeperspektivet i det. Har tidligere vært handler for en hundekjører i et par år, men mine egne hunder har alltid bodd inne, så det med å ha hunder som ikke går i spann ute til en hver tid er fremmed for meg. 

  2. 1 minutt siden, Tyttebæra skrev:

    Så lenge man har en rase/blanding som egner seg til å være ute under værforholdende og at man bor passe usentralt slik at det er forsvarlig å ha to hunder ute ubevoktet 24/7, er det neppe noe problem for hundenes del så lenge de får være minimum to.

    Men jeg tenker nok at du bør forhøre deg med fagpersonell (og kanskje flere av dem for å få fleres synspunkt) om hvordan dette vil kunne påvirke barnet ditt. Å ha hunder rett utenfor døra og personer i husstanden som er i kontakt med dem mange ganger daglig vil føre til omgang med allergener, om enn bare i små mengder.

    Ja, jeg tenker det er en forutsetning at lege som følger opp allergien sier det er greit, og jeg ser som sagt for meg å ha hundeklær og -utstyr i ett av omkledningsrommene vi har i driftsbygningene. Har dusj der også, så det er strengt tatt mulig å dusje seg før man går inn. 
     

    Vi bor på gård (ingen dyr), og det er langt mellom husene, så tenker det skal gå greit at hundene står ute ubevoktet. Hundegården er svært skjermet, så du skal vite om den for å kunne oppsøke den, du ser den ikke fra veien f.eks, og du må krysse hele gårdstunet for å komme deg til den. 

  3. Hva tenker dere om dette?

    Har labrador, og har egentlig begynt og følge med på oppdrettere som jeg tenker det kan være aktuelt å kjøpe valp fra om et par år. Det ene barnet mitt har imidlertid fått påvist allergi mot hund, og planene om en labrador til blir det dermed ikke noe av. Legen har sagt at vi kan beholde dyrene vi har i dag så lenge symptombildet er som det er nå (ingen merkbar rekasjon når han omgås hunden vår, men var tydelig utslag på test), men frarådet oss å skaffe flere. 
     

    Har hatt alaskan husky før, og trivdes veldig godt med den rasen og har alltid tenkt at jeg vil ha husky igjen en gang. Huskyene vi har hatt tidligere har bodd inne sammen med oss. Har sånn smått begynt å tenke på om det kan være aktuelt å skaffe husky igjen, men da ha de som utehunder. Ser i så fall for meg å skaffe to, slik at de har selskap i hverandre. Ser også for meg å skaffe to unghunder/voksne individer som allerede er vant med å være ute. Har mulighet til å ha hundeklærne i et annet hus enn bolighuset slik at jeg ikke drar med hundehår og slikt inn. 
     

    Er en aktiv person og vi er en aktiv familie, så dagene vil bestå av joggeturer, skiturer, fjellturer både med og uten overnatting, blodspor hvis hundene har interesse for det osv. Har som sagt mye erfaring fra tidligere med husky, så føler meg trygg på at vi vil kunne dekke aktivitetsbehovet. Er mer usikker på det at de ikke kommer til å bo i huset med oss, det har jeg ikke erfaring med. 
     

    Hva tenker dere? Er det en grei måte å holde hund på, eller er det tvers gjennom en dårlig ide, både med tanke på hundene og barnet?

  4. 38 minutter siden, Gåsa skrev:

    Hei! Jeg har gordon setter som ikke passer inn i noen ferdig sydde seler. Verken kort seler eller trekk seler. Jeg tror noe av grunnen er det spisse brystbeinet ja. Hun starter hvese straks drar litt. Jeg kom over Piap design på facebook. Det er svært lette trekkseler sydd på mål. Billig også forhold til mange andre 500,-. Veldig trivelig han som lager de. Kontaktet han på messenger jeg. Den sitter som støpt! Fryktelig fornøyd med den!Brukt nesten hver dag i 2 år holder nok lenge enda men,kjøpte ny i sommer for ha i resverve. Grunnen til at kortseler skaper hvesing hadde jeg en tanke om at er pga trekkpunktet er så langt fram. Så jeg fikk han som lager trekksela til sende meg en kort sele sydd på mål. Tenkte at passer ikke den er det ingen kortseler som passer siden den er sydd på mål. Som tenkt ble det hvesing der også. Så lenge hunden drar er det ingen som kommer til passe her. Vet nå det nå så slipper kjøpe enda mere utallige seler?

    96465CA4-712C-456A-A955-A17929E2FFE5.jpeg

    33F946CB-E285-4FEF-A15D-A989BA1B88A0.jpeg

    Takk for svar! Det var en ny produsent av sele for meg, skal sjekkes ut! ? Opplever du at selen ligger stødig/sentrert over brystet?

    • Like 1
  5. 4 timer siden, Tilly skrev:

    Veldig fornøyd med ruffwear webmaster selv (ruffwear har mange forskjellige seler til forskjellig bruk). Har også hørt at minipina har fine trekkseler som lages på mål :)

    Takk for svar! Har prøvd en fra ruffwear som ikke passet i det hele tatt, men skal sjekke de andre modellene. Minipina har jeg fått anbefalt av noen andre også, så mulig den er verdt et forsøk. 

  6. Må kjøpe nye seler til hunden, er ikke helt fornøyd med de vi har. Bryststolpen blir ofte liggende skjevt (jaktlabrador med ganske dyp og spiss brystkasse) og det høres ut som luftrøret kommer i klem eller noe når han har skikkelig drag i selene. Har combined harness fra nonstop til snørekjøring, og Jægerens kombisele til alt annet. 
     

    Tenker å kjøpe en nomesele til trekk, en kombisele av noe slag til turgåing, sykling osv og en til spor. Ser mange seler kan leveres med dobbel bryststolpe, og lurer på om det kan gjøre at den ligger mer stabilt? Eller er det bare flere potensielle gnagsårpunkt? Tips til seler jeg kan sjekke ut, enten ferdigproduserte eller seler som lages på mål.

  7. 11 timer siden, LØJ skrev:

    Om du tenker på det Outdoor Action-beltet, så har jeg sett det men ikke brukt det. Ser ikke like solid ut som non-stop sitt, ville ikke festet mange kg hund i det. Har heller ingen beinstropper.

    Trodde det beltet var mer sånn rumpetaske-belte, jeg, og ikke belte for å ha hund i? Altså for å få med seg ting og tang..?

  8. Hei!
    Oppsøkte veterinær for en drøy mnd siden pga at hunden (jaktlabrador) så ut til å klø i ørene. Han hadde en mild ørebetennelse. Veterinæren mistenkte allergi, så det ble tatt blodprøver. I går fikk jeg beskjed om at det var utslag på både inne- og utemiljø, gress og tre (er gjort bare en screeningtest, så vet foreløpig ikke eksakt hva i innemiljøet det var utslag på, det skal de sjekke nå i runde to). 
     

    Ble bl.a. anbefalt å gi allergifor med nytt protein for en periode, gi tilskudd av omega 3,  bruke seng som var enkel å rengjøre (veterinæren nevnte skai, som er enkelt å tørke av og hvor det ikke er fiber det setter seg midd i. Vi har frem til nå sverget til canelana sine madrasser og trekk), dusje ham to ganger i uken for å fjerne allergener i pelsen, mye utetid, samt vurdere vaksine. Veterinæren sa at de aller fleste hunder hadde god effekt av vaksinen, og at vår hund hadde gode forutsetninger for å leve et langt og godt liv med disse tiltakene. Han har ikke sterke symptomer nå, men allergi vil jo i de fleste tilfellee forverre seg hvis man ikke gjør noe, så vi har tenkt å gå for vaksine. 
     

    Det jeg lurer på ellers er hvilke erfaringer folk har med allergihunder. Jeg har googlet som en gal, og ser mange skriver at det er skikkelig vanskelig, er det ingen som har hunder som fungerer godt med vaksine og tilpasning av miljø og for? Veterinæren virket positiv, men mulig jeg har undervurdert den generelle innvirkningen allergi har på hunder? ? Lurer også på om noen kan anbefale seng, madrass til bilbur, samt madrass eller seng til huset i hundegården. Vi har brukt halm i hundegården, men skjønner jo at det kanskje ikke er det lureste.. Andre tips og anbefalinger?

     

    På forhånd takk for svar!

  9. 8 timer siden, maysofie skrev:

    Jeg riktignok ikke, men har brukt et nokså lignende belte med bevegelighet foran de siste 10 årene. Det fra Sundpro, brukt til alt fra ski og sykkel til turgåing og rattkjelke. Jeg elsker det, og panikkroken! 

    568A8BB3-D6EA-4D83-9682-EB66337266A1.jpeg.56e53a875a7ccf5f0cea1f4e0e746315.jpeg

    Takk for svar, det skal absolutt sjekkes ut! Hadde baggen før, og en av tingene jeg likte med det var at det hadde hurtigutløser. 

  10. Hei!

    Er på utkikk etter et nytt løpebelte, og har sett litt på non-stop canix. Liker at det festes med spenne (har non-stop ferd fra før, og synes festeanordningen er litt knotete), at det ser ut til å sitte mer over hoftene, og at karabinkroken som kobbelet er festet i kan beveges sideveis hvis hunden ikke løper rett foran deg. Noen som har erfaring med beltet? Evt forslag til andre belter som er egnet til jogging?

  11. På 10/5/2020 at 12:06 AM, tillien skrev:

    Hvilken type jakt tenker du på?

    Retrieverjakt simulerer vel mer type engelsk jakt med stor vilttetthet og relativt lite forflytning. Noe som blir ganske annerledes enn typisk norsk rypejakt (som vel er det vanligste) hvor man kan gå mil på en dag uten å se fugl i verste fall. Ved å trene retrieverjakt lærer du hunden det den trenger for slik jakt også, men problemet - i mitt hode i alle fall - oppstår ved denne fotgåingen. Jeg ser på det som svært lite hensiktsmessig at hunden skal gå jaktfot en hel dag, samtidig vil du ikke at hunden skal gå langt foran å støkke fugl heller (vel, om du ikke ønsker å trene hunden som støtende fuglehund da). Så en eller annen «hold deg bak»-kommando hadde jeg sett monn i i alle fall.

    I tillegg må man være sikker på at hunden ikke går etter fugl når de letter. Det har den jo absolutt alle forutsetninger for grunnet retrieverjakttrening, men det bør vel testes og evt trenes inn på fugl også. Spesielt om man ikke har hunden i jaktfot hvor den i prinsippet skal ha lært å ikke gå etter noe som helst.

    Gåsejakt og andejakt er mer stasjonær jakt og der bør vel hunden være relativt klar. Men det setter nok enda større utfordringer til passivitet (lengden i alle fall, litt uro er ikke nødvendigvis like ødeleggende) enn en normal prøve.

    For all jakt er det viktig å ha trent apport på det aktuelle viltet. Nå må man jo gjennom det for B-prøver AK, men skal man jakte før den tid så må det trenes inn og det må også holdes ved like når man er ferdig med AK. Skadeskutt vilt opplever man dessuten ikke på prøver, men det har jeg ikke begynt å tenke på hvordan man evt trener på.

    Det blir nok mest jakt i skog og fjell, men forhåpentligvis litt gåse- og andejakt også etter hvert. Har tenkt litt på det med å lære den å gå foran og støkke - vet ikke om jeg vil det, ikke enda i alle fall. Er redd det kan ødelegge litt for det vi trener på for å kunne stille på jaktprøver..?

  12. Drar opp denne, jeg. Er det elementer dere tenker det bør trenes på med tanke på jakt, som man ikke møter på prøver? Treningen vi driver med nå er veldig rettet mot jaktprøver, men har lyst til å prøve ham på jakt etter hvert også. Noe jeg bør huske å få med i treningen som ikke nødvendigvis favnes av jaktprøvetreningen?

  13. Hvilken v&h forer dere med? De har en digestive-variant med ris og bete(?)fiber som visstnok skal være fin for de hundene som har lett for å få hard mage av de andre typene. Har ikke prøvd digestive på noen av mine hunder, så har ikke noe erfaring med den. Ellers kan du jo tilsette en fiberkilde selv, som blir nevnt over her. Ville også ha prøvd med litt olje. 

  14. 6 timer siden, tillien skrev:

    Ja, det har vi gjort i hele vår sommer og er absolutt noe man MÅ gjøre. Problemet er at siden vi er en liten gjeng som holder på, så går det seg relativt bra til der også etterhvert. Hun kjenner igjen folka, hundene og helt sikkert situasjonene/vaner akkurat vi har lagt oss til også, så da lander hun etterhvert og klarer det ok. Så går forventningene enda et hakk opp når vi er på skikkelig prøve, med nye spennende folk og tilskuere og så rakner det igjen.

    Jeg er ikke den eneste som opplever dette blant oss, og vi har diskutert om vi skulle prøve å få inn flere frivillige for å få det enda mer realistisk ... vi får se om vi klarer det.

    Men jeg tror løsningen er trening, trening, trening ... og at mye trening i litt mer avslappede settinger enn ekte prøve etterhvert også vil betale seg under prøve.

    Ja, sikkert lurt å variere både med folk og hvor dere trener, men jeg tror også, som du sier, at trening, trening og atter trening til slutt vil gi resultater under prøve. 

  15. Vet ikke om du har lagt en strategi for hvordan du skal legge opp treningen, men hvis det er prøvesituasjonen eller jakt som trigger ville jeg med jevne mellomrom ha simulert jaktprøve/jakt på treningene. Konsekvensen er at hun ikke får hente dummyen/vilt med mindre foten er bra. 
     

    Synes også metoden til Ann Cathrins hundekurs fungerer bra, hun bygger opp øvelsene og øker vanskelighetsgraden på en veldig fin måte.  

    • Thanks 1
  16. Akkurat nå, simira skrev:

    Ikke så lett å stå på kobbelet med en stor golden. Da ville jeg heller prøvd med grime.

    Mulig grime er bedre, det har jeg aldri prøvd. Synes det har fungert fint å stå på kobbelet med de huskyene jeg har måtte gjøre det til og på labradoren jeg har nå, men kobbelet må være langt nok til at jeg kan føre det under føttene og opp til hånda igjen, slik at det blir vinkel på det. 

  17. Hvilken rase er det du har?
     

    Signerer de som sier at å legge i bakken bare vil virke mot sin hensikt. Ha langt nok kobbel på hunden til at du kan tråkke på det med begge beina i litt bred beinstilling og samtidig holde enden på det med en eller begge hendene. Når hunden får raptus tråkker du på kobbelet slik at det blir for kort til at han får hoppet på deg eller noen andre, ikke gi mer lengde enn at hunden får til å stå like ved siden av deg eller sette seg. Stå helt passiv til hunden har roet seg. Kan også være lurt å ha jaktkobbel med krok og ring i begge endene, slik at du enkelt kan feste hunden i et tre eller lyktestolpe og stille deg utenfor rekkevidde hvis den begynner å bli voldsom mot deg. 

  18. 16 timer siden, Illiya skrev:

    Ja! Røyting!

    Men det er også det eneste etter hva jeg har erfart. Og det var derfor jeg vurderte andre raser. Men ettersom jeg nå har enda en Labrador på 11 uker, så ser du at røyting er noe jeg velger å leve med. Vi må bare ha gode nok hjelpemidler :) Robotstøvsuger!

    Vet at andre som har Labrador muligens har andre erfaringer, men får du kjøpt en god hund, så får du ikke problemer, så lenge du selv kan gi den det den trenger av aktivitet, og oppdra den godt.

     

    Signerer det med røyting. Robotstøvsugeren ligger an til å bli «årets medarbeider» her ? Ellers har vi brukt og bruker fremdeles mye tid på å trene ro i alle situasjoner. Han er jo bare glad, men vi vil at han skal klare å styre seg selv om han bobler av glede noen ganger, det er ikke alle som er interessert i å få en hund på over 30 kg i fanget når de er på besøk ? Nå er det jaktlabbe vi har, og har ikke erfaring med standard, så vet ikke om den er mer sindig av seg. 

  19. Sparte ferie og avspasering til valpen skulle hentes. Samboer jobbet turnus på det tidspunktet, og jeg hadde en jobb hvor jeg kunne legge opp dagene og avspasere som jeg ville så lenge jeg fikk gjort det som skulle gjøres av arbeidsoppgaver. Husker ikke akkurat hvor mange uker ferie jeg tok ut sammenhengende, men da jeg startet å jobbe igjen tok jeg det gradvis - flekset ut i fra samboers turnus (dro tidlig på jobb og hjem tidlig hvis han hadde senvakt, og motsatt hvis han jobbet tidlig). Bodde 5 min unna jobben, så avspaserte en times tid i lunsjen i en periode. 

  20. Langt fra noen ekspert, men trener også (og går kurs i) retrieverjakt. Kurset er bygd opp slik at man trener på enkeltkomponenter i retrieverjakten som etter hvert settes sammen til mer komplekse oppgaver. Jeg har valgt å gjøre det slik at det som er nyinnlæring kjøres i separate rene økter, og så kjører jeg heller egne økter på komponentene hunden mestrer og det som jeg kan begynne og sette sammen. Vet ikke om det er riktigere enn andre fremgangsmåter, men det fungerer bra på hunden min.

     

    I likhet med yoloomg passer jeg på å ta små pauser i økten, samt heller gi meg tidlig, når hunden har utført oppgaven supert, enn å falle for fristelsen til å kjøre oppgaven bare eeeen gang til og risikere at hunden klapper sammen og at vi avslutter med en dårlig repetisjon. 

×
×
  • Opprett ny...