Gå til innhold
Hundesonen.no

Brakar

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Lier
  • Hunderase
    Karelsk bjørnedachs

Brakar's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Så flott at det har blitt enda en Geo-hunde-cacher...! Velkommen skal du være! Når det gjelder egne utlegg vil jeg anbefale deg å vente til du i hvertfall har funnet 100 cacher selv. Da vil du garantert ha funnet både cacher du har gledet deg voldsomt over og som du ha ergret deg grenseløst av. Min erfaring er at den gode cachen enten er den som: - Viser frem et spesielt flott sted (eller turområde) - Er et historisk interessant sted - Har et spesielt eller morsomt konsept I tillegg løfter en god cachebeskrivelse opplevelsen. Et annen viktig suksesskriterie er å lære deg å lage gode koordinater (vha gjennomsnittsmåling). Når du har cachet noe mer vil du også ha funnet ut hvor irriterende det er når koordinatene er upresise, dette er gjerne den feilen som hyppigst går igjen hos ferske utleggere. Jeg vil ikke skremme deg fra å legge ut selv, jeg har 7 ute og syntes det øker motivasjonen ytterligere, men bare oppfordre deg til å vente til du har litt mer erfaring. På den måte vil din opplevelse med egne utlegg også helt sikkert bli bedre da mange av cacherne i miljøet ofte ikke sparer på kruttet over en dårlig geocache. Vil ellers oppfordre deg til å besøke http://forum.gcinfo.no. Dette er cachingens svar på hundesonen.no. Lykke til!
  2. Enda en sonenhund har blitt reisevenn: http://www.geocaching.com/track/details.aspx?tracker=TB5495J
  3. Lier/Tranby ble jo foreslått over. Noe av det beste med dette området er hvor sentralt det er. Her har du Norges største arbeidsmarked, kort vei til sentrale flyplasser, jernbaneknutepunkt, kulturtilbud med mer. Og det er så absolutt landlig.
  4. Kjører nedover til Kristiansand på påskeferie i morgen og tenkte jeg skulle lufte pelsen litt underveis. Kristiansand hundepark var den opprinnelige planen, men ser nå at de på mandager har innført "leketid for de aller minste". Da faller vi utenfor. Med glans. Skien kan jo være et greit kompromiss, er det noen soniser som kan gi en stakkars drammenser/liung en veibeskrivelse...? Vestre Gulset var det så??
  5. Da er jeg redd Drammen ikke har det beste utvalget å by på Baker Hansen har ganske bra kaffe og flott å sitte ute er det fint vær. Det er også en brukbar kaffebar i bygget på venstre side umiddelbart på den andre siden av bybrua (Bragernes), men der må dere sitte inne. Blir abstinensene for sterke kan du jo stikke innom Kaffekværna på Magasinet...
  6. Alle kommunale P-plasser er gratis etter kl 1800. Det fine med Drammen er forøvrig at det er Norges minste storby (evnt. største småby), vi diskuterer egentlig 100 meter med bro som skiller de to torgene... Hvis dere møtes ved jernbanen er det enkelt både å finne frem, parkere og finne hverandre. Derfra er det bare å bestemme hvorvidt dere vil bli på Strømsøsiden, promenere over bybrua til Bragernes eller rusle noen hundre meter oppover langs elveparken til Drammens "Aker brygge"; Grønland Torg (bare å sikte seg inn mot den høye, hvite gangbrua). OT1: Jeg skjønner ikke hvorfor dere kvinner skal ha alt mulig rart i kaffen deres... OT2: Marianne&Java; flott presentasjon i Brukshundposten!
  7. Gå for Strømsø du. Mye lettere å parkere og enkelt å finne fra E18 (kommer du nordfra, ta avkjøringen umiddelbart etter motorveibrua). Strømsø torg har blitt veldig fint og på Baker Hansen kan dere nyte vårsol, god kaffe og noe å bite i.
  8. Brakar

    Bikkja i bakken

    Jaja, så ble det ikke oss da. Vinneren, den langhårede vorstehren Fifi, hadde følge av norske flagg og en god historie som gjorde oss andre sjanseløse... Her er Aftenpostens reportasje fra arrangementet: http://www.aftenposten.no/webtv/Fiffi-er-den-nye-Bikkja-i-bakken-6778419.html Legg merke til den gulbrune blandingshunden som kommer som nr. 3 i trappen, i tillegg er det en herlig GD-gutt og så Bamse da selvsagt som tar seg goooooood tid opp igjen for å avlevere apportert tennisball.
  9. Det er forskjell på hvor mye jobb en seriøs oppdretter legger ned i et valpekull kontra hva som er vanlig ved en tilfeldig parring. I tillegg er selvsagt etterspørsel en viktig faktor, så lenge folk er villige til å betale mer for en renraset hund er de også dyrere. En tristere årsak er at en del renrasede hunder har blitt avlet slik at de ikke er i stand til å føde på egen hånd, men må ha keisersnitt (som er kostbart). Jeg er mer opptatt av egenskaper og lynne hos hunden enn rase. Som Husvarm sier er det vanskelig å vite hva man får med blandinger, men det kan det også være med renrasede hunder. Seriøse og gode oppdrettere har (bør ha) kunnskapen og erfaringen til å matche riktig hund med riktig kjøper, men det finnes mange useriøse oppdrettere og mange feller å gå i. Det er også forskjell på planmessig avl av blandinghunder og blandingshunder som har blitt til ved tilfeldig parring. Min "Karelske bjørnedachs" finnes selvsagt ikke i noen rasebok, han er blanding av Huskey, Malamute, New Foundland og Labrador. Til mitt bruk er han ypperlig, og som omplasseringshund trengte han et hjem. Jeg syntes uansett ikke folk skal velge hund ut fra prislapp, blir nesten litt skremt av å se hvor "billige" enkelte BCer og huskeyer annonseres på Finn.
  10. Brakar

    Bikkja i bakken

    Den ekte "Bikkja i bakken" ble vel nettopp det fordi den ikke var helt sharp på innkalling, skulle lille Bamse bestemme seg for å ta en ekstra æresrunde blir det bare litt mer autentisk... Innkalling til hverdags er jo en ting, innkalling i et fullsatt Holmenkollen noe ganske annet. Kommer til å ta med favorittleka på audition, ser for meg at jeg må stå på sidelinja og vifte vilt og hemningsløst med den, så får vi se om vi passerer gjennom nåløyet...
  11. Brakar

    Bikkja i bakken

    Yess, da har Bamse fått invitasjon til audition. Kjipt tidspunkt for matfar som bør være på jobb mens det hele foregår, men spørs om det ikke blir en aldri så liten avspasering. Noen andre her som har fått invitasjon?
  12. Hei, hiver meg på her. Åssiden VGS er god egnet, Oslo Hundeskole bruker denne plassen til sine kurs tirsdager og torsdager hver uke og har selv gått kurs der. Den asfalterte plassen øverst (mot hundeparken) er den som brukes av hundeskolen og er nok best egnet. Der er det lys og trolig er hele plassen bar nå.
×
×
  • Opprett ny...