Gå til innhold
Hundesonen.no

calypso

Medlemmer
  • Innholdsteller

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne

calypso's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

7

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg er i kontakt med henne nå, og skal kanskje nedover på besøk til våren Har du hørt om kennel Lilla Piröns fra Sverige? Jeg har fått god kontakt med henne, og hun skal ha kull på et tidspunkt som for oss passer veldig bra med tilsynelatende flotte hunder. Hun virker seriøs så langt. Har du noen tanker om hvorfor det virker som veldig mange oppdrettere er inaktive? Har vært innom flere kennelsider der det ikke er blitt oppdatert på noen år, og flere som sier de ikke skal ha kull i nærmeste fremtid. Rattenjäger fortalte meg litt om at det er mange som ikke gidder å holde på så lenge, da man ofte får minst en valp fra hvert kull i retur, når hunden er mellom 1- 1,5 år gammel?
  2. Dette hørtes jo ikke dumt ut nei. Jeg vet jo at det har mye med eiers treningsinnsats, treningsmetoder og også individ å gjøre også Så jeg satser jo på at det vil klaffe bra om jeg velger valp med omhu, pluss legger ned nok innsats i treningen som jeg har gjort med portisen. At de ikke er kjent for å være matkresne hunder gir også et veldig stort pluss Vet du hvor hunden er fra btw?
  3. Hadde håpet du skulle svare, hehe Kennel Dijontoma var den første jeg kontaktet, inntrykket mitt av henne er at hun er veldig seriøs og flink! Og jeg skulle gjerne hatt fra det kullet hun skal ha nå, men det passer elendig med tidspunkt, og tispene hun skal bruke senere er i minste laget utifra hva jeg leter etter størrelsesmessig... Kennel Rattenjäger har jeg ikke kontaktet, ser de skal ha et kull i 2015, kjenner du noen av de hundene? Skal i hvert fall sende henne en mail og høre litt Jeg håper ikke pinscheren er vanskeligere enn cc treningsmessig nei!! Hahah. Var vel portisen jeg sammenlignet med her da, som er noe ganske annet enn cc Og det jeg håper pinscheren er mer lik sånn ift. førervennlighet.
  4. Noen husker kanskje at jeg postet et innlegg for en goood stund siden dere jeg ønsket en sammenligning mellom rasene manchester terrier, dvergpinscher og pinscher. Vi hadde egentlig landet på manchester terrier som neste hund, men etter en ny diskusjon kom vi frem til at vi synes den blir for liten. Vi ønsker jevnstor hund med vår portugisiske vannhund, og valget falt derfor heller på pinscher Jeg er allerede i kontakt med flere oppdrettere og håper det blir valp i løpet av sommer/høsten. Det jeg derimot lurer litt på, som jeg håper noen kan svare meg på her, er; hvor har folk kjøpt hund fra, og hvordan står det EGENTLIG til med rasepopulasjonen når det gjelder både fysisk helse og gemytt? Er det mye usikkerhet i hundene, i form av aggressjon/utaggering? Jeg synes det er vanskelig å få noen god oversikt og ordentlige svar så langt, det virker ikke som oppdretterne har så mye innsikt i hverandres avl, og sier derfor heller lite om dette. Om noen vil komme med anbefalinger/advarsler til spesifikke oppdrettere fra både Sverige og Norge, mottar jeg gjerne disse på privat melding Jeg kommer til å besøke evt. oppdretter jeg vurderer valp fra, før valpene er født, men veldig greit å høre andres erfaringer. Det hadde hjulpet meg veldig. En annen ting jeg også lurer på er hvordan de er treningsmessig. Jeg har selvsagt lest rasestandard og også lest mye inne på pinscher-forumet, men føler ikke jeg har fått ordentlig svar på det jeg lurer på. Hvor enkle er de å motivere med lek og godbiter? Jeg trener agility og vil gjerne konkurrere med pinscheren slik jeg gjør med portisen og puffen, men jeg er noe bekymret for at pinscheren heller mer mot selskapshund enn brukshund på dette området? Eller tar jeg helt feil her nå? Jeg tenker nok å velge den valpen i kullet som viser mest energi og lekelyst, og ikke en valp som er mer bedagelig og rolig av seg. Fart er avgjørende i ag, så om noen trener ag med sin pinscher eller trener sammen med og har observert noen som trener ag; så vil jeg veldig gjerne høre detaljert hvor enkelt det lar seg gjøre Så en video av en pinscherhannhund på youtube som trente lp med stor iver, men jeg må vel egentlig vite om dette er mer unntaket enn regelen.
  5. Det er herlig å høre! Jeg føler jo selv at man kan forme en valp i ganske stor grad selv, et godt eksempel er jo dette med når man får besøk. MT er jo en vakthund, og jeg er forberedt på å jobbe målrettet med bjeffing på lyder og når noen banker på døra fra første dag. Og jeg har masse erfaring med dette fra før med minien jeg har. Hun har jo i tillegg et svakt gemytt med en heftig dose usikkerhet i seg, så jeg tror ikke en MT vil være verre å trene enn henne på det punktet, eller på andre punkt, sett at valpen har et godt grunnlag "genetisk sett". Og dette blir det jo understreket kraftig i rasestandarden også. De kan være reserverte, men skal aldri være redde eller aggressive. Og at en MT med mye god sosialisering skal kunne fungere i alle situasjoner Så det er vel egentlig alt jeg trenger å høre for å være solgt
  6. Har du truffet hunder fra deres oppdrett? Kan jeg spørre hvor du har hund fra? (hvis det er din hund du la ut bilder av da)
  7. Ååååå, så fin!! Jeg får helt hjertebank Jeg snakker med Kirsti som du viser til ja Simira Hun virker superflink og mange har tipsa meg om henne! Jeg snakker også med Grete fra RennChester Send gjerne en pm om anbefalinger.
  8. Ja, alle som skriver noe er til hjelp Og jeg blir bare mer og mer sikker på MT, det blir også sambo som skal eie hunden sammen med meg Han vil kjøpe hund i morgen liksom!! Så det blir suuperspennende å skje hva vi ender opp med i 2015 Tusen takk for alle innspill!
  9. 8, 5 kg Oi! Men han er like høy som min ccpp da ser jeg, selv om han er 3, 5 kilo tyngre. Kan ikke se bildet ditt forresten Garp, står jeg ikke har tilgang. Jeg skal jo ha tispe da, så jeg tviler på at den blir noe særlig større enn ccpp jeg har fra før, selv om den kanskje kan være litt tyngre. Pinscher skulle jeg gjerne valgt hadde det ikke vært for at jeg synes den blir for stor, dvs. jeg vil ha en hund som defineres som liten foran mellomstor. MT appellerer til meg på alle måter, utenom jaktinstinktet. Likevel har alle MT-eiere jeg har snakket med, bortsett fra oppdretteren i går, sagt at de har hunden sin løs uten problemer. Både i skogen og på fjellet. Og jeg vet ikke hvor ille det er når alle sier de har de løse og jeg ser bare bilder av hunder uten bånd på MT-facebookgrupper Jeg hjernevasker jo mine med både kontakt og innkallingstrening, og får tilbakemeldinger på at da er det ikke noe stress. Og jeg er jo egentlig stupforelska i MT allerede... Så avgjørelsen ender nok på MT når jeg får snakka ordentlig med MT-eiere om det og evt. sett selv at det ikke er noe å bekymre seg så mye for. Jeg vurderte jo faraohund ganske mye både i fjor og tidligere i år, før jeg fant ut at jeg egentlig synes portisen er stor nok hund. Da med tanke på hva jeg ønsker å bruke hunden til og hvordan hverdagen vår er. Og den har jo per. def. mye mer jaktinstinkt enn MT, likevel sa folk jeg snakket med (inkl. en oppdretter jeg fortsatt har kontakt med), at de har dem løse i skogen uten noe problem. Nevnte oppdretter møtte også på elg i skogen med 3 løse farao, og filmet møtet, der de holdt seg nær eier og bare var nysgjerrige uten å følge etter når elgene forsvant Så jeg bør vel kanskje høre mer på de som faktisk lever med dem, enn å henge meg for mye opp i hva som står i rasestandarden?
  10. Hvor tunge er deres dp? Jeg er kjempeinteressert i en dp som er trygg og sosial og ellers fungerer Likevel er MT mer tiltrekkende fordi det blir et "mellomledd" til de to jeg har i str, og kan derfor leke med begge mine i voksen alder. Jeg har også snakket med en oppdretter av MT i kveld, og hun sa at jaktinstinktet vil være ganske sterkt i rasen generelt. Hun fortalte at hun hadde en hund som løp etter rådyr og ble borte i en time. Det er det eneste jeg finner mindre attraktivt hos MT, ellers stemmer ALT etter hva jeg vil ha... Er det noen som vil utdype dette og har erfaringer med hvor sterkt jaktinstinktet ligger i dem? Jakt på fugler og mus kan jeg leve med, men å oppleve at jeg ikke kan ha hunden løs i skogen fordi den drar på rådyrjakt... Hmm, daaa blir jeg usikker ja
  11. Tusen takk for engasjementet!! Akkurat nå heller jeg mest mot MT, har tatt kontakt med et par oppdrettere med spørsmål jeg har Dp er ikke av banen dog! Høres ut som en fantastisk liten lykkepille
  12. Noen som kan sammenligne disse rasene for meg? Jeg ser på dvergpinscher, pinscher og manchester terrier som mulig neste rasevalg. Angående fysikken ser jeg forskjellene selv, men hva med mentalitet og helse på de tre? Blir supertakknemmelig om noen har en eller flere av de nevnte selv, eller som de kjenner til, og kan utdype litt hvordan en hverdag ser ut Jeg er ute etter en sosial, rask og energisk hund som kan fungere godt til tur og agility. Er det noen som har meninger om hvem av de tre som røyter mest? At hunden er reservert mot fremmede er flott, så lenge det er i den forstand "uinteressert" og ikke "skeptisk". Jeg vet alle tre er vakthunder.
  13. Hvor tungt er det? Dyr frakt? Jeg bor i Ålesund og er intr. hvis det går inn i bilen. Skal ta mål etterpå, men vil vurdere noe annet hvis frakten blir veldig dyr.
  14. Passering av mennesker er aldri noe problem Jeg kan ha henne løs og hun går frivillig fot og er ikke videre interessert i å hilse på noen sånn sett. Det er når noen vil hilse på henne jeg synes det oppstår problemer med at hun går opp i stress fordi hun blir så glad. Da tar hun tak i armen på folk - når folk prater lyst og klapper på henne. Det er ikke sånn at hun er usikker til folk på noen måte, men det er tydelig at det skal veldig lite til før hun har behov for å bære noe. Vi har faste leker liggende på gulvet til enhver tid, og jeg har fast kommando der jeg sier "ta leken" når noen kommer på døra. Utifra svarene så kanskje jeg har uttrykt litt dårlig hva jeg egentlig ønsker hun skal gjøre; nemlig hilse uten å måtte gå vekk og komme tilbake med noe i munnen. At hun kan stå rolig og bli klødd uten å ta rundt armen til folk. Men kanskje dette er noe som bare kommer med tiden, kanskje ikke. Skal i hvert fall be alle om å overse henne, og PRØVE å nå gjennom om at hunden faktisk er under trening. Kommer langt bare ved å få henne til å slutte å hoppe på folk i første omgang... Likevel har jeg fra tidligere erfaringer opplevd at mennesker har store vanskeligheter med å høre etter når det kommer til sånt.
  15. Oppdretter er i en vanskelig livssituasjon og jeg ønsker ikke å mase på henne om dette sånn som ting er for henne nå. Kan prøve å overse mer ja, men nå er problemet mer med andre enn med oss føler jeg. Vi er jo vant til henne, men kan godt prøve å overse henne mer enn vi gjør nå. Tingen er at hun er egentlig reservert ovenfor fremmede, og ikke videre interessert i dem annet enn at hun er glad generelt og glad i oppmerksomhet uten å ville ha noe særlig fysisk kontakt. Hvis jeg skal lære henne å ligge iro til jeg gir henne klarsignal tror jeg hun blir enda mer stressa av det, eventuelt vil hun skyte opp som en rakett på frisignalet.. edit: ja, hun er sånn om vi overser henne også. Går rundt i sin egen lykkerus, og setter vi oss ned kan hun finne på å slå poter på oss eller stikke nesen i ansiktet vårt mens hun holder noe i kjeften
×
×
  • Opprett ny...