Gå til innhold
Hundesonen.no

Elliot

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Dalmatiner

Nylige profilbesøk

717 profilvisninger

Elliot's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Stakker liten sjel. For 2 år siden kom det en svart liten katt på besök i stallen. Siden vi har 4 hunder og en av dem var verdens störste kattehater turde vi ikke å ta den med inn i huset. Men katten bor forsatt i stallen og trives med det. Hver vinter har vi en katt som flytter inn i kjelleren. Den er nok födt vill for den er redd oss. Men vi setter ned mat til han og han har det godt og varm for vi har laget til soveplass bakom vedovnen. Men det er synd at folk fremdeles tror at katter klarer seg selv.
  2. Her hos oss bor det 5 hester. Stallen er ca 180 m2 stor så mine hester har store bokser. Nå har jeg varmblodshester men noen av dem ser ut som mammuter om vinteren. Jeg bruker ikke dekken på dem bortsett fra om det er 0 grader og sludd. De elsker å väre ute i snöen og 20- er ingen problem. MEN når det begynner å bli mörkt begynner de å bli urolig å vil inn. Så mine hester står inne hver natt utenom når de er på sommerbeite. Det å holde stallen ren til en hver tid er en selvfölge. Jeg lärte som liten at stallen skal kunne ta imot en inspeksjon til en hver tid. Hver sommer spyles og desifiseres (?) og repareres stallen. Nå bor jeg i Sverige så priser på for er nok billigere. Vi betaler 300,- for en höyball. Vi har kjöpt höy hos samme bonde i 4 år så han lar höyet törke helt för han setter netting på dem. Vi kjöper også havre hos denne bonden å betaler 100,- for en tönne. Tönnen tar ca 75 kg. Bruker ca 7 sponsekker i uken å en sekk koster 75,-. Mine hester går barfotet ( har gjort det de siste 5 årene) å de blir verket hver 6 uke å det koster 300,- pr hest. De for også betfor og vitaminer å det koster vel 100-150 pr mnd. Jeg hadde mine hester forsikret men vi kom frem til at vi heller setter penger inn på en konto som går til vet. regninger til alle dyrene. En kompis av meg fortalte at hun hadde fått forsikringsregning på sine hester. Hun har 1 dressurponni, en unghest på 4 år, en hopphest på 7 år og en drektig hoppe på 12 år. Dette er riktig nok hester som går i 100 000,- klassen men hun betaler 27000,- pr år i forsikring.
  3. På min rase har det gått kraftig ned de to siste årene. Mye har vel med at den störste oppdretteren her kommer med 6-8 hunder og tar igrunnen alt som kan taes. De har veldig bra hunder og er supre handlere begge to. Men når man i utgangspunktet vet hvem som vinner så er det lite fristene å bruke 7-800 kr. i påmelding + bensinutgifter og evt overnatting. Så har det med dommervalget å gjöre også. Jeg betaler ikke penger for en blå slöyfe. I går var jeg innom DKK for å sjekke påmeldingfrister til Bornholm. Jeg betaler med svenske kroner å da koster det over 500 kr om jeg melder på för 28 mai. Etter det koster det 100 kr mer. Utstillingen er 1 juli. Båten koster nesten 1400 pr vei + overnatting. Hele grunnen til at jeg reiser der er for at min hund har fått cert og blitt bim for den dommeren tidligere. Håper jo på cert og cacib men det blir veldig dyrt. Så ja jeg skjönner godt at folk velger utstilling etter dommer og at det derfor minker i antall hunder på utstilling. For 2 år siden i Ronneby var det bare 14 påmeldte mot normalt 35-40 å slik er har det forsatt.
  4. Det med kj. kastrering er en god pekepinn på hvordan hunden har det etter en kastrasjon. Min ene hannhund ble kj.kastrert og ble utrolig deppa. Han este ut selv om jeg passet på ang mat. Men det viste seg at han fikk problemer med bukspyttkjertelen ( jeg tror det var den kjertelen) så han måtte gå på tabletter. 2 år gikk det för ballene ble normale igjen og hunden ble sitt gamle jeg. Kiloene forsvant (9 kg på en hund som veier normalt 30 kg) og han ble glad og lykkelig igjen. Er veldig glad jeg ikke fjernet ballene hans. Jeg har nå to hanner og en tispe som har stådager nå. Er jo ikke så veldig göy men det går helt greit. Har tidligere hatt 3 hanner og en tispe. Bare man legger godsiden til så går det aller meste bra.
  5. Jeg har en dalmatiner fra Silje som ble SE uch for noen mnd siden. Ja jeg husker at jeg var på sporkurs men det er jo mange år siden. Skal si du har god " husk". Ja jeg er nok den du tror jeg er Har ikke fått helt med meg hvordan jeg legger ut bilder men det kommer
  6. Ja jeg hadde en prikk som het Benjamin. Han ble avlivet den 8 desember å hadde blitt 12 år i februar. Han er dypt savnet. Nå er jeg nysgjerrig på hvem du er ha ha.
  7. Jeg er ny her å gleder meg til å lese igjennom div. tråder her. Jeg er den heldige eier av 3 dalmatinere. 2 hanner og en tispe. Jeg er nok bitt av utstillingbasillen men med 5 hester, geiter og höns er det ikke bare bare å reise langt. Men i år håper jeg at jeg kan reise litt mer og litt lengre. Jeg bor og jobber i Sverige å har bodd her i snart 6 år. Er en utflyttet bergenser som hadde et stort önske om en gård. Den fant vi i Småland og vi stortrives som smålendinger. Store skoger med grusveier som er en dröm for heste og hundefolk.
×
×
  • Opprett ny...