Gå til innhold
Hundesonen.no

Bamseblanding

Medlemmer
  • Innholdsteller

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Alt skrevet av Bamseblanding

  1. Dette er vel mer en refleksjon enn noe egentlig spørsmål, men det slår meg at det er ikke så lett å "følge boka" som valpeeier. Hvordan kombinerer man et rimelig proppet sosialiseringsprogram over noen korte uker hvor man skal gjennom alt mellom himmel og jord samtidig som man egentlig bare skal trene ro og knapt gå tur? Hva er viktigst og hva prioriterer man? Her må man sikkert se an egen hund, men jeg skjønner at en nybakt valpeeier kan bli forvirret. Skal jeg oppsøke korps så han blir vant til det, eller skal jeg ligge hjemme i hagen så han ikke blir overstimulert? ??
  2. Er det mange som har valper som har raptus (løper rundt og er helt gale) da? Vår har "bitebyger" med jevne mellomrom hvor valpebitingen tar overhånd, og det ikke går an å gå over plenen uten at valpen henger i buksen din, men har så langt ikke hatt noen sånn "løpe rundt som en gal"-type raptuser. Blir 12 uker neste uke.
  3. Veide vår katt nå for gøy, 6,5kg er den visst. Hunden var 9,5kg ved veiing i går, så den er raskt på vei opp i langt høyere vektklasse enn katten. Kattene holder seg stort sett unna her også fortsatt, så det tar nok litt tid ja.
  4. Hehe, ja han er tøff og kjempesvær, alle som kommer på besøk bare "Hjelpe meg for en svær katt!" - ikke så lett å se på bildet, men den er minst like stor som hunden som vel veier 8kg eller noe. Vet ikke hva katten veier, vet ikke om jeg tør veie den for da må jeg vel innrømme at den muligens er bittelitt overvektig også. Men teorien er at den ikke er tykk bare stor og kraftig bygd. ? Den har sloss med staffen til naboen også, og katten vant. ? Satser på at den og valpen blir venner til slutt!
  5. Nei, trikset er jo gjerne å utvikle en sjette sans for å forstå hva hun reagerer på, forsøke å følge med og så avlede rett før eller i samme øyeblikk som det skjer. Dette slik at du kan bytte ut "sykkel betyr bjeffing" med "sykkel betyr at jeg får en veldig god godbit" f.eks. Vrient men ikke umulig.
  6. Tenkte litt i samme baner, mest sannsynlig har den vel blitt belønnet for bjeffingen på et eller annet vis. Det sies vel også at hvis man f.eks roper nei eller lignende når den bjeffer tror gjerne hunden at du bjeffer med, så det hjelper ikke så mye. ? Kan nok være litt vrient å bli kvitt hvis den først har begynt, men man må vel forsøke å avlede og belønne annen adferd. Ikke så lett når miljøet rundt også belønner uten at man får styrt det, f.eks en sykkel som sykler forbi, også bjeffer hunden, og sykkelen forsvinner "Hurra, jeg skremte vekk sykkelen med bjeffingen min!" ?
  7. Vi er i "Hunden vil leke, katten blir gretten"-fasen her enda, men drømmer om at de skal sove sammen i beste Disney-ånd! Samtidig som vi vel er fornøyd bare de aksepterer hverandre. Høres jo veldig koselig ut med kattevaskende hund! ?
  8. Får slenge meg på tråden jeg og da. Vi fikk en blandingsvalp for en knapp uke siden, veldig rolig, tillitsfull og fin så langt. Etter rådslagning med barna så ble navnet Bamse. ?I likhet med valper flest får han nok mellomnavnet Piraja en tid fremover. ? Vi har to katter også, som det ser ut til at det skal få fint med, etter et par dager hvor de holdt god avstand kan de nå passere hverandre inne. Valpen viser veldig fint språk, og kattene lister seg forbi i slow motion. ?
  9. Her blir vår inspisert av den tøffeste katten. ?
  10. Jeg har den ikke permanent ute, vi setter den ut f.eks i det hunden går inn og vi vet det er en liten stund til neste gang den skal ut, så den står kanskje ute 30-60 minutter av gangen så kattene får mulighet til å snike seg bort.
  11. Vi er i nøyaktig samme situasjon om dagen, dog går det litt bedre. Vi har også en katt som tar det noenlunde kuli og kommer inn og spiser og sånn, og en som er litt mer bekymret og er mye ute. Det rent praktiske rundt mat har vi løst ved at vi setter ut mat utenfor, pluss at vi har valpen i valpegrind om natten (sover sammen med han), så da tør begge katter komme inn. Valpen var akkurat borti den tøffeste katten for å leke litt og da var det hvesing og utfall, så skulle nok avledet hakket før. Ikke lett dette, men satser på at det går seg til etterhvert ?
×
×
  • Opprett ny...