Jump to content
Hundesonen.no

Endre syklus fôr/avføring ?

Recommended Posts

Jack Russell-mix, 2 år. Frisk og rask og grei. Spiser opp frokosten sin (7.00-8.00), sjelden middagen (16.00-17.00) Ingen godbiter, unntatt når vi trener litt hverdagslydighet.

Brukt det samme fôret hele tida. Har alltid gjort fra seg ute to ganger i døgnet, morgen og kveld. Nå er det fortsatt to ganger i døgnet, én gang på morgen/formiddag, neste gang; midt på natta. På natta har det skjedd inne, da...ingen av oss er våkne. Hun sover i senga si, nede i stua. Aldri opplevd dette med våre tidligere hunder.

Jevnlig med turer. Melder alltid om vi ikke allerede er ute. Med den nye "nattbæsjerutinen" melder hun også på natta; piper, - men det er jo unntaksvis at noen av oss hører det. Kan alltids plassere henne et sted vi hører, men poenget er selvfølgelig å endre denne rutinen.

Andre ting som har endret seg; hun løp plutselig opp trappa her en dag, der vi har soverom og bad. Har ikke tort det før, vindeltrapp, åpent mellom trinnene. Har aldri prøvd på dette før og vi har ikke stresset henne med det, hun behøver jo ikke opp der. Ingen stor avstand, hun ser opp på gangen fra senga si. Nå legger hun seg og sover på gangen utenfor rommene.

Sønnen åpnet for å ha henne inne hos seg, hun ville gjerne, men lå i senga hans ei stund og så ville hun ned og ut av rommet. Nå sover hun første del av natta på soveromsgangen og så hører jeg henne tusle ned i stua utpå natta. Vi er blitt enige om å ikke gi henne oppmerksomhet der oppe, hun må gjerne ligge der, men vi innbyr ikke til kontakt. Dette er jo på natta.

Dette mønsteret kom omtrent samtidig med bæsjing på natta uten at jeg helt kan se noen sammenheng, annet enn at hun får brutt sovemønsteret når hun sover litt oppe og så går ned og sover videre.

I natt var jeg en tur på badet, hun gløtta opp, deretter hørte jeg henne tusle ned, - og så piping. Jeg gikk ned, åpnet verandadøra og hun sprang rett ut (privat liten bakhage)og gjorde fra seg. 

Håper noen av dere kan dele tanker/erfaringer rundt dette.

Ellers, rolige, stabile forhold i heimen. Kun voksne. Jeg jobber hjemme og er stort sett med henne hele dagen, med unntak av små ærender. All trening på f.eks. å være alene har vært behagelig og uten stress. Har aldri opplevd at hun har følt ubehag med noe, - hun er en helt herlig og artig hund og vi elsker henne alle sammen. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg gleder meg også til springervalp-spam!!!! Jeg har jo både en sort og en brun. Jeg har alltid tenkt at de sorte er spesielt vakre, men da jeg fikk min brune minstejente begynte den evige pendlingen: å, nå synes jeg brune springere er finest, men nei, sorte er nå spesielt vakre, men se på den dype brunfargen da... osv. Jeg har landet på at det er omgivelsene som avgjør. Min sorte Milli (eller Disney-prinsessa som vi kaller henne) skiller seg ut i bymiljø og i treningssammenheng, mens det er ingenting vakrere jeg vet om enn når Iba på høstfjellet løper i søk - da kommer fargene hennes ekstra godt frem og jeg bare nyter... Summa summarum: utseendet er nå en ting, men en god springer (mentalt og energimessig) har ingen farge😍 Edit: glemte en ting: det jeg synes er størst forskjell på er pelskvaliteten. Milli (sort) har en utrolig blank og lettstelt pels (selv om hun har mye), mens det er mye mere jobb mtp napping på Iba for at hun ikke skal se ut som et matt uvær...
  • Jeg lover å spamme 🥰😃 Håper det snart blir avgjort hvilken som blir min. Er sååå spent! 😄 På mandag er de sju uker. Har jo kun hatt sorte springere selv, men kanskje dette blir gangen man skal ha en brun 😃
  • @Ninetales ååå jeg gleder meg til valpe-springer spam😍 Den sorte tispen var lekker! Nå er jeg veldig fan av disse svarte da😇
  • Hei!
   Oppsøkte veterinær for en drøy mnd siden pga at hunden (jaktlabrador) så ut til å klø i ørene. Han hadde en mild ørebetennelse. Veterinæren mistenkte allergi, så det ble tatt blodprøver. I går fikk jeg beskjed om at det var utslag på både inne- og utemiljø, gress og tre (er gjort bare en screeningtest, så vet foreløpig ikke eksakt hva i innemiljøet det var utslag på, det skal de sjekke nå i runde to). 
     Ble bl.a. anbefalt å gi allergifor med nytt protein for en periode, gi tilskudd av omega 3,  bruke seng som var enkel å rengjøre (veterinæren nevnte skai, som er enkelt å tørke av og hvor det ikke er fiber det setter seg midd i. Vi har frem til nå sverget til canelana sine madrasser og trekk), dusje ham to ganger i uken for å fjerne allergener i pelsen, mye utetid, samt vurdere vaksine. Veterinæren sa at de aller fleste hunder hadde god effekt av vaksinen, og at vår hund hadde gode forutsetninger for å leve et langt og godt liv med disse tiltakene. Han har ikke sterke symptomer nå, men allergi vil jo i de fleste tilfellee forverre seg hvis man ikke gjør noe, så vi har tenkt å gå for vaksine. 
     Det jeg lurer på ellers er hvilke erfaringer folk har med allergihunder. Jeg har googlet som en gal, og ser mange skriver at det er skikkelig vanskelig, er det ingen som har hunder som fungerer godt med vaksine og tilpasning av miljø og for? Veterinæren virket positiv, men mulig jeg har undervurdert den generelle innvirkningen allergi har på hunder? 😰 Lurer også på om noen kan anbefale seng, madrass til bilbur, samt madrass eller seng til huset i hundegården. Vi har brukt halm i hundegården, men skjønner jo at det kanskje ikke er det lureste.. Andre tips og anbefalinger?   På forhånd takk for svar!
  • "Dette er en svært populær blanding da hundene har fantastiske gemytt, plettfri sykdoms historie, er allergivennlige og egner seg godt som familiehunder." Usikker på om hundene de snakker om her er fra eget oppdrett eller alle hunder av denne blandingen, men uansett ganske utrolig at de ikke har opplevd så mye som et nys på 17 år. Nesten så man skulle tro det ikke var mulig 🙃
 • Nylig opprettede emner

×