Jump to content
Hundesonen.no

Å stå på flere oppdretteres valpeliste samtidig...

Recommended Posts

Bare man er ryddig og sier fra om det når man evt ikke lenger vil være på lista, syns jeg det er helt greit. Man vet jo aldri hva som skjer, plutselig kommer det ingen valp av kjønnet du vil ha i det kullet. Og om det er flere spennende kombinasjoner rundt samme tid må det da være helt lov å vise interesse for flere :) Hvor vanlig det er å stå på flere lister kommer sikkert litt an på hvor stor rasen er også, om det i det hele tatt ER flere spennende kombinasjoner planlagt rundt samme tid.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litt kommentert her også. Helt innafor/normalt å stå på flere lister, det kan jo skje mye med et kull før valpene er leveringsklare.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Å stå på flere lister er selvsagt innafor, hvorfor skulle det ikke være det? Det er jo ingen garanti for at man får valp fra et kull. Viser man interesse tidlig kan det skje at tispa ikke løper som planlagt eller går tom. Selv om man får tilbud om valp ved neste parring, er det jo ikke sikkert at dette passer med jobb eller at oppdretter velger en ny hannhund som man ikke liker. Noen ganger kommer det for få eller ingen valper av ønsket kjønn. Noen oppdrettere opererer etter første mann til mølla (så lenge du er egnet selvfølgelig) og gir deg et nummer i køen på tispe eller hannhund, jo lengre bak i køen du er jo mindre sannsynlig er det jo for at du får valp fra det kullet. Andre oppdrettere venter til kullet er født eller er flere uker før de velger ut de interessentene som de liker best uavhengig av når kontakt ble opprettet, dermed aner du jo ikke hvordan du ligger an for å få valp.

Har man en jobb der man kun kan ta ferie i et spesifikt tidsrom tenker jeg det er veldig lurt å undersøke flere kull og sette seg på liste på de som er aktuelle, ellers risikerer man jo å måtte vente et år til neste gang det passer med valp. Det samme gjelder om du skal ha en populær rase, og spesielt om kjønnet du vil ha er etterspurt, da det er mindre sjanse for å få valp da enn om man velger raser eller kjønn det er mindre etterspørsel etter. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Separasjonsangst kan oppstå hos alle raser, men noen raser er vel mer plaget med det enn andre. Hvordan det er med dsg vet jeg ikke, men det kan sikkert andre si noe om. Det som slår meg er om dere har kommet til rett oppdretter. Det høres ut som oppdretteren mener hundene hen avler må forventes å ikke tåle å være alene hjemme en arbeidsdag. Da bør hen for det første slutte å avle på de individene og for det andre ikke vurdere å selge til noen som har en normal arbeidshverdag. Tenker nå jeg. Har dere hørt hva andre oppdrettere av rasen sier? Har dere spurt den aktuelle oppdretteren helt spesifikt om hva hun tenker om at hunden må - som de fleste hunder tross alt må - være alene hjemme på dagtid? Eller kan det ha vært noe hun sa litt sånn i forbifarten uten å tenke seg helt om (noe lignende sies om mange raser - de fleste klarer likevel greit å være hjemme når flokken er på jobb).
  • Personlig foretrekker jeg halvautomatikk når jeg bruker speilrefleks. Enten blenderprioritert (oftest benevnt med en «A») eller lukkerprioritert automatikk. Du bestemmer altså hvilken blender eller hvilken lukkertid du ønsker, kameraet fikser resten.  Blenderprioritert bruker jeg når jeg ønsker å styre dybdeskarpheten, lukkerprioritert ved mye bevegelse. I praksis er jeg mest opptatt av å styre dybdeskarpheten, så jeg forsøker det først ved å bruke blenderprioritert ved den blenderen som gir meg ønsket dybdeskarphet og ser om jeg får rask nok lukkertid til å fryse bevegelser dersom det er aktuelt. Ellers støtter jeg å skyte i RAW-format, da kan man redde både overeksponerte og undereksponerte bilder mye bedre i etterkant. Angående ISO så kan den gjerne stå på auto, men man må være klar over at dersom kombinasjonen av andre faktorer (blender, lukker og mengde lys) gjør at ISO må skrus opp, så kan man ende opp med bilder med mye støy i. Så hold et øye med den. Nyere kamera gir vel ofte bra resultater opp til 800, kanskje 1600 for dyrere modeller (og 3200 for de aller beste full frame-kameraene) - eldre kan begynne å produsere mye støy allerede ved 400 og i alle fall 800. For generell redigering kan jeg tipse om GIMP - helt gratis Photoshop-wannabe. Noen synes det er litt tungvindt, men det har blitt bedre i det siste og er dessuten mye snakk om vane. Det finnes en uhorvelig mengde med tutorials for GIMP på nettet uansett hva du måtte ønske å gjøre.
  • Det viktigste med en hund som ikke står i ro er lukkertia
  • Haha! Bra du slapp unna den, da 😂 Mm, har møtt en som er veldig kul, men må nok møte flere ja 😊 Hvert fall hvis følelsen varer, for jeg pendler veldig mellom ganske forskjellige raser for tida. Bra jeg ikke trenger å bestemme meg raskt 😂
  • Du burde prøve å treffe en mudi da. For å se om det er en rase du kan like. Vi kan alle skryte våre raser opp i skyene, men det beste er å faktisk treffe et individ (eller flere).
   Jeg fant en veldig sjelden rase som jeg vurderte sterkt å kjøpe. Leste masse fint om rasen. Det endte med at en treningsvenninne reiste til utlandet og kjøpte en. Så da fikk jeg treffe en i virkeligheten. Heldigvis, for nå vet jeg med sikkerhet at det var ingen rase for meg 😅👍 (det var ikke en mudi altså) 
 • Nylig opprettede emner

×