Jump to content
Hundesonen.no

Å stå på flere oppdretteres valpeliste samtidig...

Recommended Posts

Snakket med en venn om dette,- innafor ( eller nødvendig) å stå på flere oppdretteres valpe-liste samtidig? 

Hva tenker dere? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bare man er ryddig og sier fra om det når man evt ikke lenger vil være på lista, syns jeg det er helt greit. Man vet jo aldri hva som skjer, plutselig kommer det ingen valp av kjønnet du vil ha i det kullet. Og om det er flere spennende kombinasjoner rundt samme tid må det da være helt lov å vise interesse for flere :) Hvor vanlig det er å stå på flere lister kommer sikkert litt an på hvor stor rasen er også, om det i det hele tatt ER flere spennende kombinasjoner planlagt rundt samme tid.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litt kommentert her også. Helt innafor/normalt å stå på flere lister, det kan jo skje mye med et kull før valpene er leveringsklare.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Å stå på flere lister er selvsagt innafor, hvorfor skulle det ikke være det? Det er jo ingen garanti for at man får valp fra et kull. Viser man interesse tidlig kan det skje at tispa ikke løper som planlagt eller går tom. Selv om man får tilbud om valp ved neste parring, er det jo ikke sikkert at dette passer med jobb eller at oppdretter velger en ny hannhund som man ikke liker. Noen ganger kommer det for få eller ingen valper av ønsket kjønn. Noen oppdrettere opererer etter første mann til mølla (så lenge du er egnet selvfølgelig) og gir deg et nummer i køen på tispe eller hannhund, jo lengre bak i køen du er jo mindre sannsynlig er det jo for at du får valp fra det kullet. Andre oppdrettere venter til kullet er født eller er flere uker før de velger ut de interessentene som de liker best uavhengig av når kontakt ble opprettet, dermed aner du jo ikke hvordan du ligger an for å få valp.

Har man en jobb der man kun kan ta ferie i et spesifikt tidsrom tenker jeg det er veldig lurt å undersøke flere kull og sette seg på liste på de som er aktuelle, ellers risikerer man jo å måtte vente et år til neste gang det passer med valp. Det samme gjelder om du skal ha en populær rase, og spesielt om kjønnet du vil ha er etterspurt, da det er mindre sjanse for å få valp da enn om man velger raser eller kjønn det er mindre etterspørsel etter. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Dette er så viktig å tenke på! Begge mine hunder har rett og slett trengt å modnes litt før de var klar. Med første beregnet jeg altfor lite tid (jeg var 19 år og lest at «de klarer fint være alene hjemme lenge med 3-4 uker fri»). Det førte med seg alenehjemmme problematikk - som nå går fint, men tok lang tid fordi han ble redd. Yngste er nå 10 mndr og er alene 6-7 timer, men noen dager kommer det noen innom å lufter de litt. Dette fordi han kjeder seg lett, selv med lang tur + hjernetrim først (og fryst kong).
  • Jeg har laget en tråd om engelsk springer spaniel. Det er den hunderasen jeg heller mest til nå. I utgangspunktet hadde jeg tenkt meg en hund meg kort pels, men jeg har falt sånn for beskrivelsene jeg har lest av springer, i tillegg til de individene jeg har møtt Men har også vurdert labrador og dansk-svensk gårdshund. Labradoren synes jeg i utgangspunktet er for stor (denne rasen har vi en del erfaring med), gårdshunden har egentlig mer passe størrelse enn springeren utfra hva jeg i utgangspunktet hadde tenkte, men jeg er redd den vil bjeffe vel mye og at det er vanskelig å ha den løs på tur. Vi er på jakt etter en aktiv familiehund, som også skal være min "hobby", og jeg kommer til å gå på valpekurs og etter hvert kanskje noen flere kurs eller treninger, men det er ikke så viktig om det blir brukshundtrening, jakttrening, smeller e.l. det kan hunden få være med og "velge". Noen som vil dele "fordeler og ulemper" med disse rasene? (Jeg har jo fått mye om springeren alt i den andre tråden  )  
  • Tusen takk for svar, begge to!! Det var jo anektdotiske bevis jeg ba om, så det er supert det. Jeg er nemlig på mage- følelse-  nivå på avgjørelsen min nå.  Magefølesen holder en knapp på storpuddel, uten at jeg egentlig kam begrunne det, helt. Men begge de nevnte vannhundene er med i dansen. Vannhundene er noe mer selvstendige enn puddel, mener jeg?  En badende storpuddel hadde vært knall. Det er så stas med badeglade hunder! Vi holder mye på ved vann. Men ingen garanti for at man elsker svømming selvom man er vannhund, kanskje?  Har puddel mer av jaktlyst knytter til fugl,  tro?   
  • Ja, jeg skal ha han på fanget i baksetet, men det er også fullt mulig om jeg kobler ha fast i beltet ved siden av tenkte jeg. Vi finner ut av det, tusen takk for hjelpen. ☺️☺️🌿
  • Silvershade over bilen samt en dør åpen med dørlås/forlenger. Kommer selvsagt an på rase, men min siste valp som måtte være med hadde det helt fint i bilen fra -5 til +22 grader. 
 • Nylig opprettede emner

×