Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Alexandra och alla hennes hundar

Recommended Posts

Flere som har sett denne dokumentaren? Ligger på svtplay for de som ønsker å se den. :)

Er det noen som har kjennskap til denne dama utenom det som kommer fram i dokumentaren? Har aldri hørt om henne før jeg så en artikkel på nrk om henne i dag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har sett dokumentaren, ja, men ikke hørt om henne før. Mye diskusjoner i kommentarfeltet, da. Jeg er ikke spesielt fan av metodene. Og utsagnet om at det alltid er eiers feil er jeg dypt uenig i. Jeg mener avl har mye å si. Selvfølgelig har trening og oppdragelse mye å si altså, men genene er vel så viktig. 

Syntes ikke det ble vist så mye hundetrening egentlig. Mer av hvordan hun reddet hundene osv. Og av det som ble vist så synes jeg det så ut som det var litt mer åpent for kos og lek enn CM som hun blir sammenlignet med. La ikke merke til noen dytt/spark i sida eller noe. Men å strupe hunden med ressursforsvar til den slapp leken syntes jeg ikke mye om. 

Diskusjonene synes jeg alltid handler om at man enten bruker kun straff eller at man ikke har lov til å si nei. Jeg ser på meg selv som en positiv trener. Men vi har jo grenser for det, og jeg sier nei. Jeg tenker det at det går an å lære inn nei på en positiv måte. Man må ikke rykke i halsbåndet for at hunden skal forstå det. Man må ikke "snakke hund" (skjønner ikke hvordan struping og nykking i båndet kan være hundespråk?), hunder har jo utviklet seg til å forstå mennesket veldig bra. Så jeg er enig i at hunder trenger grenser og oppdragelse, men jeg mener det kan oppnås ved bruk av positive metoder. 

Merker jeg er dårlig til å formulere meg, så jeg håper ikke noe blir misforstått. 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har i stor grad tenkt mye av det samme som deg, @laikamor

Så veldig lite av hvordan hun trente hund, dokumentaren virket mye mer sentrert rundt henne personlig enn hennes rolle som hundetrener. Det kommer jo fram at hun har en del holdninger som ikke stemmer overens med mine, som å hente hunder fra utlandet, holde bikkjer i live lengst mulig til tross for smerter og at det alltid er eiers feil.

Jeg klarer heller ikke å se hvordan treningen hennes går ut på å snakke hund. Hun leser hund hundespråk og svarer på dette ut fra egen filosofi, som er prinsippet innenfor alle treningsmetoder. I hennes tilfelle innebærer dette å gå inn fysisk for å oppnå det hun vil, i stede for å for eksempel kun bruke positiv forsterkning som blir i andre enden av skalaen. Slik jeg ser det kan aldri mennesker snakke hundespråk fordi vi er ikke bikkjer med hale og rører på fire bein, så det er en merkelig tanke å ha i trening av hund.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er veldig mange hunder som er alene 8-10 timer om dagen (normalt kommer jo reisetid i tillegg). Selv om det ikke er ideelt synes jeg det er helt greit, så lenge hunden da får den oppmerksomheten og aktiviteten den trenger den resterende tiden. Problemet er at de ofte ikke får det heller. I tillegg til jobb skal man til legen en tur, handle, i en bursdag, på kino... Noe kan man velge bort, noe ikke. Om jeg i full jobb ikke kunne hatt med hunden ville jeg nok sørget for lufting/aktivisering i løpet av dagen ihvertfall et par dager i uka, og prioritert hunden ellers.
  • Kjempe bra video, så flinke dere er sammen🤩🤩
  • Nyyydelig😍😍 Ser ut som det bor en ramp inni der ja😄
  • Ha hund med på jobb, jobbe hjemmefra, ha hund i bilen (må være egnet mtp både varme og kulde såklart) og bruke lunsjen/pauser på tur, jobbe deltid, overlappe med samboer/barn, ty til pass/hundelufter er alternativene man har når man skal jobbe og ikke ønsker at hunden skal være alene 8+t. Personlig har jeg hatt hund med, og jobbet deltid. 
  • Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan hundeeiere løser dette med å kombinere jobb og hund. Spør fordi jeg har fått valp selv, og skal snart begynne å søke jobb igjen.  Ser at det er en ganske vanlig oppfatning at hunder ikke har godt av å være hjemme alene 8 timer om dagen.  Det er vel noen jobber man kan ta med seg hunden, men jeg kan ikke se helt for meg hva slags jobber det passer.  Foruten å gå på NAV, hvordan kan man løse dette med jobb og hund? Går det greit for dere som er borte 8 timer eller mer om dagen? Hva slags jobber finnes det hvor det er greit å ta hunden med seg?
 • Nylig opprettede emner

×