Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei! :)
Har en 9 mnd gammel hund som har vært vant å være hjemme alene i flere måneder, men så kom corona og jeg fikk hjemmekontor. Han har da ikke vært alene hjemme på 7 uker. Nå jeg skal starte på jobb igjen, og han klare ikke å være hjemme alene uten å bjeffe. 

Eller det vil si at han klarer å være alene en time hvis han har gått tur først og er sliten, men kan ikke dra ut spontant for da bjeffer han etter 10 sekund.

 

Noen som har samme erfaring og/eller noe gode tips å dele? Det skal sies at han er i gangen som han er vant med når han er alene, radioen er på som vanlig, han har tilgang til mat, vann, leke og godbit. Ingenting er forandret, foruten at han ikke klare seg alene hjemme lengre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da må du starte alenetreningen på nytt igjen. Ta ham med på jobb, eller få noen til å passe ham fram til du har ferie, og start treningen fra scratch. Mest sannsynlig vil det gå raskere enn første gang.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litt det jeg frykter, jeg skal tilbake på jobb om 1 uke,så får ha intens trening til da. 

Får håpa han klarer å tilpasse seg fort :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville begynt så sakte som mulig, hvis du går for fort fram risikerer du å gjøre det verre. Heldigvis er det stort sett korte uker framover da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå er han vant til at du er rundt han hele tiden.

Jeg ville begynt hver dag denne uken med en god morgentur og deretter litt alenetrening slik at «om morgenen får du tur og så må du være alene en liten stund»-rutinen setter seg litt igjen. 
 

Edited by HeleneFS
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Han sov alene for første gang i natt, I gangen. Kanskje det lærer han å være mer alene på dagtid også. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har Neato Botvac D7, og er superfornøyd. Det var toppmodellen fra Neato da jeg kjøpte den, men det er noen år siden så prisen er mye triveligere nå  Hunden min har hatt en helt ekstrem røyteperiode i vår, og det takler roboten uten problem. Oppsamlingkammeret (eller hva det nå egentlig heter) er riktignok ikke veldig stort (men det er det kanskje ikke på noen robotstøvsugere?) , og må tømmes ganske ofte.
  • Separasjonsangst kan oppstå hos alle raser, men noen raser er vel mer plaget med det enn andre. Hvordan det er med dsg vet jeg ikke, men det kan sikkert andre si noe om. Det som slår meg er om dere har kommet til rett oppdretter. Det høres ut som oppdretteren mener hundene hen avler må forventes å ikke tåle å være alene hjemme en arbeidsdag. Da bør hen for det første slutte å avle på de individene og for det andre ikke vurdere å selge til noen som har en normal arbeidshverdag. Tenker nå jeg. Har dere hørt hva andre oppdrettere av rasen sier? Har dere spurt den aktuelle oppdretteren helt spesifikt om hva hun tenker om at hunden må - som de fleste hunder tross alt må - være alene hjemme på dagtid? Eller kan det ha vært noe hun sa litt sånn i forbifarten uten å tenke seg helt om (noe lignende sies om mange raser - de fleste klarer likevel greit å være hjemme når flokken er på jobb).
  • Personlig foretrekker jeg halvautomatikk når jeg bruker speilrefleks. Enten blenderprioritert (oftest benevnt med en «A») eller lukkerprioritert automatikk. Du bestemmer altså hvilken blender eller hvilken lukkertid du ønsker, kameraet fikser resten.  Blenderprioritert bruker jeg når jeg ønsker å styre dybdeskarpheten, lukkerprioritert ved mye bevegelse. I praksis er jeg mest opptatt av å styre dybdeskarpheten, så jeg forsøker det først ved å bruke blenderprioritert ved den blenderen som gir meg ønsket dybdeskarphet og ser om jeg får rask nok lukkertid til å fryse bevegelser dersom det er aktuelt. Ellers støtter jeg å skyte i RAW-format, da kan man redde både overeksponerte og undereksponerte bilder mye bedre i etterkant. Angående ISO så kan den gjerne stå på auto, men man må være klar over at dersom kombinasjonen av andre faktorer (blender, lukker og mengde lys) gjør at ISO må skrus opp, så kan man ende opp med bilder med mye støy i. Så hold et øye med den. Nyere kamera gir vel ofte bra resultater opp til 800, kanskje 1600 for dyrere modeller (og 3200 for de aller beste full frame-kameraene) - eldre kan begynne å produsere mye støy allerede ved 400 og i alle fall 800. For generell redigering kan jeg tipse om GIMP - helt gratis Photoshop-wannabe. Noen synes det er litt tungvindt, men det har blitt bedre i det siste og er dessuten mye snakk om vane. Det finnes en uhorvelig mengde med tutorials for GIMP på nettet uansett hva du måtte ønske å gjøre.
  • Det viktigste med en hund som ikke står i ro er lukkertia
  • Haha! Bra du slapp unna den, da 😂 Mm, har møtt en som er veldig kul, men må nok møte flere ja 😊 Hvert fall hvis følelsen varer, for jeg pendler veldig mellom ganske forskjellige raser for tida. Bra jeg ikke trenger å bestemme meg raskt 😂
 • Nylig opprettede emner

×