Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei. Jeg er en hundevandt kvinne, med stor interesse for å gi omplasserings dyr et trygt og verdig liv. Har hatt 2 hunder, 3 katter og 2 kaniner tidligere. April 2019 tok jeg imot et fantastisk individ på 6 år ved navn Tyson. Han er en omplasseringshund med to tidligere eiere. Fikk veldig lite informasjon om fortiden men fikk vite at dyrebeskyttelsen måtte gripe inn fra det første hjemmet. Grunnen til hjem nr 2 måtte omplassere han videre var tid. Det var det dem sa. Etter en kort stund etter å latt han bli bedre kjent med meg og sitt nye hjem. Han virket veldig utrygg på enkelte episoder i hverdagen. Fra en tid eller annen så klarte jeg, ikke med vilje å miste ting som f.eks. en sigarett, papir eller penner osv. Da begynte han å krype sammen og skjelve, så forsto veldig raskt at han har opplevd mye som ikke har hvert bra. Så tok 'baby steps' sakte og rolig, for at han skulle føle seg trygg. Det tok en stund (3-4 måneder). Vi har hvert på mange eventyr sammen; Båtturer, fisketurer, teltturer, toppturer, kajakkturer og ikke minst nærturer. Han elsker å ligge i telt. Og elsker også å komme smugene opp i fanget for å få kos.  Han er som dvergpinschere flest; Hater kulde og fuktighet 😅 har brukt denne vinteren på å trene Tyson nye triks og finpusse lydigheten for å knytte båndet enda bedre. Etter 348 dager er han tryggere og viser ingen tegn til frykt eller usikkerhet. 

Vi bor på fjellet, og det er masse muligheter for å snuse og utforske området rundt huset. Det er kjempe stas. Jeg som eier har interesse for astronomi, kunst, hunden min og friluftsliv. 

DSCF4206.JPG

DSCF3699.JPG

IMG_14221-01.jpeg

P7010235.JPG

DSCF2657.JPG

Edited by Kath88
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det var en fin historie å lese i disse koronatider. Velkommen til sonen til både deg og flotte Tyson!

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Velkommen! Jeg syns alltid det er så godt å se omplasseringsdyr som får gode hjem 😊

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
11 timer siden, Shokata skrev:

Velkommen :)
Kjekt å se at du har tatt til deg en dp ❤️ 
 

Takk. Var på utkikk etter en ny bestevenn lenge for å fylle opp tomrommet. Jeg hadde ingen peiling eller noe kunnskap om rasen, omplasseringen skjedde så fort. Så det var en utfordring i starten på mange måter. Men har hatt utfordrende dyr før. 😅 Angrer ikke et sekund. Er kjempe fasinerende å se hvor lærevillig han er. 😍 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutter siden, Wilhelmina skrev:

Velkommen! Og så fine turbilder, kjenner jeg lengter litt ekstra etter barmark nå :wub:

Takk, Bildene som er tatt er i 'bakgården' utenom båtbilde.nå i disse tider så kjenner jeg at jeg er takknemlig for å bo på fjellet. Er rundt -9°c her nå.. 😱 så Tyson synes det er helt forferdelig 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Heihei!  Jeg sitter utålmodig og venter sårt på en valp som kommer i midten av juli.. Jeg har fått ordnet bur som Vincent kan bruke mens han er valp, men spørsmålet er jo når han blir stor 👀  Jeg har en Ssanyong Rexton SUV som hverdagsbil, men ettersom hunden blir gigantisk så lurer jeg da på om det er best å kjøpe bur eller bare et gitter? Jeg har lest at hunden skal både kunne ligge og sitte oppreist under transport, men da vil det kanskje være best med gitter? Er det noen med erfaringer som kan komme med tips og råd?    Førstegangseier på en så stor hund, så har egentlig lite peil😂) 
  • Takk for informasjon. Er dessverre en hannhund (ble kastrert for testikkelkreft i vinter), så ikke noe å hente der. Var det mye jobb med å forsøke å finne riktig dose insulin? Dyrlegen her mente at det kunne være snakk om blodsukker målinger hver andre time i flere uker, opptil måneder?
  • Hadde en jamthund som fikk diabetes en stund etter hun var drektig. Merket det av at hun fikk grå stær på øynene. Gikk veldig raskt så vi prøvde insulin en stund men det utviklet seg så raskt at det ikke var mulig å operere.. de mente det den grå stæren kunne ha blitt forhindret hvis hun hadd blitt kastrert, men vi oppdaget det dessverre for sent så hun måtte avlives 😭Hvis det er tispe du har ville jeg iallefall hørt med veterinær om kastrering. 
  • Er det noen som har erfaringer med diabetes hos hund? Hvor lang tid til det å finne riktig insulin-dose? Og fikk hunden en god livskvalitet med sykdommen?
  • Må ha sovemaske og ørepropper, jeg våkner bare blåmeisen fiser. Men jeg sover mye bedre i vinterhalvåret. 
 • Nylig opprettede emner

×