Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Slapp hale lenge

Recommended Posts

Hei!

Har en HG på 4 år, som siden i sommer har hatt slapp hale. Den "virker fint" bortsett fra de siste 10-15 cm inn mot haleroten. Når vi gjør aktiviteter som før gjorde at halen var høy, står den nå bare litt ut. Hvor mye hun løfter den, varierer litt fra dag til dag. Hun krummer også bekenet sitt mer enn hun gjorde før. 

I sommer fikk hun en kink i ryggen (vet ikke hvordan, hun gikk løs i skogen og kom tilbake fordi hun hadde vondt). Tok henne til vetrinær, som kjente på henne og foreskrev hvile og rolig opptrening, noe vi gjorde. Mobiliteten kom ganske fort tilbake, men dette med halen er fortsatt et mysterium. Tok henne til ny vetrinær for undersøkelse samt røntegn av hofte/rygg. På bildene så det ut som hun har to knokler øverst i bekkenet som ikke er vokst helt sammen slik de skulle, men ellers ingen avvik. 
Vetrinæren svarte bare "smertestillende hvis det gjør vondt" når jeg spurte om hva jeg kunne gjøre for at hunden skulle få tilbake bevegelsen. Var ikke fornøyd med den konsultasjonen akkurat... 

 

Derfor lurer jeg; er det noen som vet hva dette kan være, eller har lignende erfaringer? Setter enormt stor pris på tips og råd!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville sjekket hos en annen veterinær. Det kan være skade, eller såkalt vannhale, men jeg trodde vannhale pleide å gå over. Eller en god gammeldags haleknekk.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har allerede vært hos to.. Blir noen timer kjøring for å finne en ny en. Noen som kan anbefale en i Finnmark?

Ja, jeg og trodde først at det var vannhale, men ettersom det ikke har gått over så er jeg litt i tvil. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Fine hunder alle tre altså. Men de er til og med fra samme kennel. Den ene er trygg og god, men bryr seg ikke noe om folk, bryr seg mest om å jakte. Den andre er sosial og fin. Den siste er usikker på folk, redd for fremmede. Alle jaktspringer. 
  • Hei. Først vil jeg si at selv om jeg skal skaffe hund for første gang, så er jeg vokst opp med hunder fra fødsel til jeg flyttet i 22 års alderen. Men, jeg har aldri hatt hovedansvaret og er derfor usikker på rase. Vi bor i leilighet 50-60kvm, rett ved siden av en stor park og ca 20 min med banen til Sognsvann. Vi jobber til forskjellige tider, så det lengste per dags dato hunden måtte være alene hjemme er 6t, men som oftest 2-3t. Jeg trener 3-5 ganger i uken, så jeg regner meg selv som aktiv pluss. Målet er på sikt å flytte til landlige områder, da jeg savner umiddelbar tilgang til skog og sjø. Jeg ser for meg at jeg kan få til 30-60 min x  2 ganger om dagen, pluss at min samboer kan gå med den en gang mellom vaktene våres. (Hun jobber dag, jeg kveld). Jeg har også et stort ønske om å sove ute fra snøen forsvinner til den kommer tilbake igjen, og en hund hadde vært en fin «unnskyldning» for å komme igang med det igjen.     Så til ønske av hund.   Mellomstor til stor hund. Gjerne en som ikke krever daglig stell og vask. Jeg er veldig svak for såkalte fluffballs (akita, shiba, berner, malamutes, osv.) Jeg har ingenting imot pelsstell, så lenge det ikke blir en 2 ganger om dagen ting. En som kan være aktiv, men ikke krever mange timer hver dag. Må kunne tåle en lat dag eller en ekstra lang turdag.  Jeg er ikke fremmed for stae hunder og jeg gir meg ikke (de «kampene» som er viktige å vinne.) den kan godt være smart, men ikke smartere enn meg.  De bør gå overens med katter og barn, da det ikke er umulig at vi vil få det iløpet av hundelivet.  Jeg er heller ikke så stor fan av for mye sokkel, så en newfoundlander er dessverre utelukket, selv om de er utrolig vakre.   Hvis dere trenger noen flere opplysninger, så bare si ifra.
  • Min første tanke er om du har mulighet til å ta inn en til, fra spannet hans. En grei tispe kanskje? Det er mulig han er redd for "alt" fordi han ikke er vant til å takle det alene. Ellers kan du redusere måltidene litt for å øke interessen for godbiter, og prøv noe ekstra godt, ostebiter, pølse, smør, kjøttkaker osv. Jo værre det lukter, jo bedre, egentlig. Hvordan er han med lek? Kan du bruke en tauknute til dralek for eksempel? For å bygge selvtillig er søksøvelser ofte bra, men det fordrer jo at han gidder å snuse etter noe som helst da. Han er ung nok til å kunne lære det meste tenker jeg, men det vil ta mer tid enn med en valp. Her må det tålmodighet og tilrettelegging til. Du vil sannsynligvis finne mange relevante råd i valpe- og treningsforumet, det er flere her som har tatt på seg omplasseringshunder. Lykke til!
  • Slutt å hjelpe henne. Det blir nok noen slitsomme netter til hun finner ut av det selv. Evt. kjøp en kattehule, "cozy cave".
  • Hundemessig merker jeg ikke så mye, bortsett fra at behandlingene hennes er redusert/avlyst.
 • Nylig opprettede emner

×