Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Tåledd problem

Recommended Posts

Har noen vært borti dette før? Fysioterapeut mener det er leddbånd som er skadd, enten at han er født uten eller at det har skjedd ved fødsel, valpekasse eller senere. Vanskelig å se på bilde forfra, men selve tåleddet (der leddbåndet egt skulle vært) er bøyd ned og går ikke opp i en krøll som resten av tærne. Det kan bli et problem, men det kan også gå helt fint og ubemerket. Må nesten se hvordan det blir etterhvert som han vokser. En kan se på bilde at tredeputen til tåleddet allerede er annerledes og neglen har rar vinkel og form.

Jeg frykter jo amputasjon av denne tåen. Har noen vært borti det? Hvordan fungerer hunden til daglig med løping og aktiviteter? 

Dette er en valp på fire måneder

AC164F97-2AA9-43AE-8B8C-2FA10E263310.jpeg

9FBC19AB-CC68-4A8B-92AF-C09D854B5804.jpeg

82F36284-6D5C-482F-8165-D5F669257A85.jpeg

940F9564-BD54-4C0D-89ED-1CA5E9AF5CF3.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vet om flere hunder som har fått amputert en tå. Ingen av dem har hatt problemer på noen måte etter amputasjonen. De beveger seg som før 😊

Det var snakk om å amputere en tå på den ene hunden min. Det bekymret meg overhodet ikke. Men heldigvis ble hun bedre, så hun fikk beholde tåa si 👍

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Åj, jeg visste ikke at det var så mye som fargevalg man må tenke på😅 Da har jeg lært det! 
   Enig med grå🤷‍♀️
  • Ganske sikker på at grand danois ikke vil trives alene ute om natten. De andre er nok bedre kandidater, men mer pels såklart.
  • De fleste av kriteriene dine synes jeg lener mot berner, leonberger, evt pyreneer og grande (de to sistnevnte har jeg dog liten kjennskap til, og granden vil naturlig nok fryse lettere enn de andre rasene).  Som nevnt ovenfor må du velge litt her, de rasene som er veldig førerorienterte og dermed lettlærte, er ikke de som er selvstendige og som dermed vil trives med å være så mye ute alene. 
  • Kanskje grå? Sliter med "kleskoden" selv. Har en svart/hvit/tan springer, så en del farger som utgår om en skal være pirkete😂
  • Hvis du rusler av gårde i valpens tempo, og lar den løpe og tumle rundt som den selv vil, kan du være ute leeenge.  Når valpen blir sliten kan du jo sette deg ned med valpen i fanget, og ta en lang pause, evt. kan du putte valpen i sekken, og la den hvile seg der.  En setter er jo en energisk hund som liker å få brukt seg.  Fuglehunder liker å løpe, så la den få utløp for sin energi i fri utfoldelse i skog og mark.  Da blir den fysisk og mentalt fornøyd, og det forebygger all annen uønsket atferd.  
 • Nylig opprettede emner

×