Jump to content
Hundesonen.no

Hilse på hunder i Oslo

Recommended Posts

Hei, er helt ny her og det kan være jeg er på villspor i forumet. Men takk for all hjelp skulle den komme. 
 

Jeg har lenge tenkt på å ha anskaffet meg hund. Men det er jo en stor avgjørelse, så jeg tenkte om det var mulig å bli litt mer kjent med raser og andre hunder.

Jeg lurte på om det finnes noen plasser i Oslo området hvor man kan ta et besøk til for å kunne hilse og bli kjent med mange forskjellige typer hunder? 

Tanken er jo å se så mange som mulig og om at noen stikker seg ekstra godt ut? Klappe litt, snakke litt og kose. 
 

Noen som vet om en sånn plass? 😊
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er bra du tenker på å gjøre slike forundersøkelser! Det er gull verdt!

Hva som kan være lurt kommer litt an på hva du tenker om hundehold. Skal du ha en kose- og turvenn? Bli norgesmester i agility? Reinsdyrjakt?

På NKK.no finner du terminliste over alle utstillinger og stevner innen de fleste hundesportene. Utstilling er et godt utgangspunkt for å få sett mange ulike raser, og ikke minst flere individer av hver rase. Det kan godt være du forelsker deg i naboens samojed, men så viser det seg at den faktisk er utypisk for rasen og annerledes enn de fleste andre samojeder. Alltid greit å hilse på flere ulike, og snakke med eiere og oppdrettere av rasene du liker.

Hvis du har tanker/ønske om å drive med noe spesifikt innen hundesport, uansett ambisjon, så kan det være gøy å dra innom et stevne eller to og se hvilke raser som er representert der, og hva du liker.

Oslo kommune har flere friområder for hund der det er lov å slippe hundene løs også når det er båndtvang. Mange aktive hundefolk unngår disse områdene, fordi en del bruker dem ukritisk til lufting av hunder som ikke alltid går like greit overens med andre. Men det kan jo være et fint sted å treffe mange ulike hunder. De to mest populære i Oslo er Jomfrubråtsletta på Ekeberg og Hundejordet i Frognerparken (litt bakom monolitten). Ola Narr og fengselsparken i Tøyen er også populære steder. Her finner du som oftest folk i helgene og ettermiddagstid. Bare ha i bakhodet at når du først får deg hund så er det ikke sikkert at slike steder er det beste å henge, i verste fall kan du få en hund som er utrygg og sint på andre hunder.

Når "sesongen" starter kan du ta turen på Brekke og se på treningene til Oslo og omegn dressurklubb (følg med på nettsidene). De har treninger de fleste ettermiddager i ukedagene i sommerhalvåret. Om vinteren er de ulike gruppene litt mer spredt i ymse innendørsløsninger.

 

Noen ting det kan være greit å tenke over før valg av hund:

- Hvor mye tid har du til hunden i hverdagen? Jeg mener at alle hunder, uansett rase, bør ha minimum en times tur/aktivisering hver dag, sånn i utgangspunktet. Noen trenger ikke mer enn det, andre trenger kanskje lange løpeturer eller mental aktivisering for å trives.

- Har du noen preferanser på hvor mye tid du vil bruke på støvsuging, og/eller pelsstell? Noen raser røyter MYE, andre røyter to ganger i året. Noen røyter ikke i det hele tatt. De som ikke røyter krever mer pelsstell, som klipping og børsting.

- Lyd? Gjør det noe om hunden bjeffer på alt og alle, hver gang naboen får besøk eller en katt går forbi? Er det greit om den varsler på dørklokka? Eller vil du helst ha en hund som ikke gir lyd fra seg?

- Størrelse? Hvem skal håndtere hunden, husk at familie og evt. hundepassere bør kunne håndtere den fysisk. Har også litt å si for plass i bil, inne, kostnader til utstyr og mat osv.

- Har du tid til å ta i mot en valp og lære den til å være alene før du må tilbake på jobb? Det anbefales å ha minst fire uker fri, men det kan ta mye lengre tid enn det å lære en valp å være alene en hel arbeidsdag. Kan du ta med hunden på jobb, få en nabo eller noen i familien til å stikke innom i løpet av dagen, osv? Der kan det også være litt forskjell både på raser og individer.

- Har du folk rundt deg som kan ønske å passe hunden hvis du blir syk eller skal på ferie der du ikke kan ta med hunden?

Lykke til!

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dersom det er noen spesifikke raser du blir ekstra interessert i (gjerne etter å ha fulgt simiras tips over), så kan raseklubbene være en fin plass å fortsette. Flere av dem har jevnlige uformelle treff mange steder i landet. Der kan du treffe mange individer og eiere av en og samme rase (evt en samling raser som retrievere, spaniels...) og få enda bedre mulighet til å bli kjent med rasen i roligere omgivelser og med et enda bredere utvalg av hunder og eiere enn de som dukker opp på utstillinger, feks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×