Jump to content
Hundesonen.no

Hundene klarer ikke slå seg til ro sammen.

Recommended Posts

Hei. Er ny her på forumet, så mulig jeg poster feil her nå, men la gå. 

 

Vi er et par som bor sammen med to nydelige gutter. Disse er av rasen russisk toy terrier. Den eldste av hundene er 1 år og 9 måneder, mens den andre er 11 måneder gammel. Vi har hatt eldstemann siden har var valp, mens yngste mann ble hentet som omplasseringshund i oktober 19. I starten var det veldig mye energi og bråk sammen, men dette lot seg gradvis dempe. Nå i julen var jeg og den eldste hunden hjemme hos mine foreldre, mens samboeren og den yngste hunden var hjemme. 

 

Etter at jeg og den eldste hunden er kommet tilbake klarer ikke yngstemann å slå seg til ro. Det er konstant jokking, hyling og bort for å sleike på den eldre hunden som prøver å slappe av. Vi har prøvd alt uten at den yngste hunden klarer å la eldstemann være i fred. Vær så snill! om noen har noen tips, hjelp oss! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulerer, du har to pubertetshunder. Jeg håper at noen på forhånd fortalte dere litt om det å ha to hunder tett i alder, og særlig av samme kjønn?

Førstemann er nok i slutten av puberteten, mens yngste mann er midt i, og på et stadie der han vil teste rangen mellom de to. Jeg vil ihvertfall mest sannsynlig tro at det er det. Og det er deres ansvar at yngstemann lærer at det er dere som bestemmer og at han skal slappe av og la den andre være i fred.

Sørg først og fremst for å gi begge nok tur og aktivisering. Det er mye lopper i blodet på begge i den alderen, og om de får brukt både kroppen og hodet så blir de mer slitne og fornøyde.

Lær yngstemann å legge seg på plassen sin separat fra den andre inne. Skill dem gjerne med en grind så lenge det er behov, slik at han ikke kan komme bort og mase på eldstemann.

Lykke til!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er ganske streng og konsekvent med mine to at de ikke får gå bort til den andre hunden som sover/slapper av. Nå er det 3 års alderforskjell på mine to så har jo litt å si. Eldste går ikke bort til valpen/andre hunder når han sover, mens valpen prøver seg. Valpen vet jo ikke bedre, men skjønner fort det ettersom jeg a) fjerner han/roper på han når han er på vei til eldste, b) plasserer han i valpegrinden (ofte hvis han er overtrøtt han går til eldste) eller c) holder han rolig til han slapper av.

Dette er dog en forutsetning for at begge hundene har fått det de trenger mentalt/fysisk. Da sovner begge to relativt fort. Hvis valpen leker og styrer med sitt, syns jeg ikke det gjør noe om eldste våkner av det. Eldste kan bestemme selv om han vil sove videre eller evt bli med på leken☺️ 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×