Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Teddy stikker plutselig av

Recommended Posts

Hei! Jeg har en lagottohann på 1.5 år som har vært stort sett bare løs på tur siden jeg fikk han når han var tre måneder. Men de siste ukene har han begynt å stikke av så fort jeg slipper han løs. Ikke kommer han når jeg roper heller, han bare ser på meg og springer videre. 

 

Er det noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre med dette? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Han er vel ikke voksen enda, og kan fort ha perioder der han tester grenser og prøver seg litt. Siden det er båndtvang så regner jeg med at han bare er løs på inngjerdede områder eller friområder? Er han vant til å være løs her alltid, og har kanskje forventning til det?

Det første du må gjøre er ihvertfall å sørge for å ikke slippe ham løs når du ikke har kontroll. Ha på en langline så du har kontroll. Så må du jobbe med kontakt og innkalling, kanskje særlig de stedene hvor du vanligvis slipper ham løs. Det er også viktig at du ikke alltid tar ham i (kort) bånd når han kommer inn på innkalling, da lærer han at moroa alltid er over. Jeg vil også anbefale å belønne godt innkalling, alltid. I en periode kanskje ta med ekstra gode godbiter, nystekte kjøttkaker o.l. for å få noen "bonusinnkallinger" som forsterkning.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×