Jump to content
Hundesonen.no

Plutselig endret atferd hos hund. Diabetes?

Recommended Posts

Hei 😊

Sitter nå med en fryktelig vond følelse. Min papillon-han på snart 6 år har i noen uker nå hatt endret atferd. Begynte med at han for en månedes tid siden startet å tisse inne. Dagene gikk, mer tissing, han ble mer og mer sur og sint for den minste ting og lite tolerant over det meste. Slik har nå hverdagen vært de siste ukene. Hadde en grundig dyrlegesjekk med tanke på en kul som vi la merke til som har kommet rett under endetarmsåpningen, vetrinær gjorde grundige undersøkelser uten å klare å konstatere hva denne kulen var. Vi skulle bare se den ann i ukene fremover. Ingen tegn til at denne har vokst, og han viser ikke ubehag rettet mot kulen. Tror derfor ikke den har noen innvirkning på atferden. 

I morgentidlig skal vi til veterinæren for enda en undersøkelse og etter planen legge inn en hormonchip (kjemisk kastrering) da han har hatt god effekt av dette for noen år tilbake pga atferdsproblemer. Har vært skråsikker flere uker nå at han er hormonell som f.. og derfor denne atferden. Har også antatt at tissingen inne har vært markering da det sjeldent er store mengder og at han holder seg om natten osv. 

Men i sta slo det meg... Har de siste dagene tenkt over at han drikker mer enn vanlig, han kan kaste seg over vannskåla og stå der i lange skift flere ganger om dagen.. Derav kanskje urinering inne.. Han er fryktelig sur. Har gått ned i vekt, til tross for at han spiser som han pleier, også mer da jeg gir han mer siden han har rast i vekt.. Diabetes er det eneste som står i hodet mitt nå.. 😩 Noen som har noen tanker?? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan vel veterinæren teste. Så rart at de ikke tok opp dette da dere var der på grundig sjekk, og ikke minst tok en blodprøve?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 timer siden, simira skrev:

Det kan vel veterinæren teste. Så rart at de ikke tok opp dette da dere var der på grundig sjekk, og ikke minst tok en blodprøve?

Ja egentlig. Utvidet blodprøve er i alleffall tatt i dag.. Hadde faktisk litt høyt blodsukker på 7,8.. Resten av prøvesvarene skulle komme i morgen så jeg krysser fingrene for at det ikke er diabetes 🤞🏼 Han fikk i alleffall satt inn hormonchip, så håper han får det bedre med seg selv fremover. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi, satte du fortsatt inn chip? Jeg ville vel ventet til resultatene nå, men det er jo litt sent å si. Er jo litt teit å kastrere, selv kjemisk, om det er sykdom og ikke hormoner som er problemet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Gratulerer! Bursdag samme dag som min, håper jeg får beholde henne like lenge 😍
  • Bonita er blitt 16 år (hadde bursdag i går skjærtorsdag) 😍
  • Jeg har drømt om ridgeback siden jeg var veldig liten, men tenkte lenge at det var uaktuelt. Så dukket det plutselig opp en i familien, og tanken på ridgeback dukket opp igjen for alvor. Ca 2 år senere ble det endelig bestemt at vi skulle ha hund, og da hadde vi i mellomtiden mer eller mindre bevisst redusert utvalget til 3 eller 4 raser. Bestemte oss for å besøke en oppdretter av ridgeback som vi likte godt uten å ha ekskludert andre raser 100%. Oppdretteren hadde et kull født et par dager før vi dro på besøk, men vi var egentlig mest på besøk for å vurdere rasen og oppdretter nærmere, og det føltes ganske fjernt at vi skulle få valp derfra. Men så ble det født 10 valper og 5 av dem hannhunder, vi fikk god kjemi med oppdretter og plutselig sto vi på lista og skulle ha en hannhund. Så vil si kanskje et års tid siden vi hadde begrenset rasevalget veldig, men valpene var født innen valget på rase ble tatt 100%. Angrer ikke et sekund, men er helt sikker på at vi hadde fått det veldig fint med de andre rasene også. 
  • Det er ikke noen regel at yngstemann tar etter de eldre hundene, men det kan absolutt skje. Jeg tror mye handler om hvordan du som eier håndterer det. Jeg kan jo ta yngste her som eksempel. Hun er schäfer, altså vokterrase. I heimen har vi ei gneldrebikkje som bjeffer for alt og ingenting og vi har ei som er fryktbjeffer, både i hagen og på tur. Minstemann har ikke tatt etter noen av de, hverken på tur eller i heimen. Jeg har vært nøye på å belønne henne som valp når gneldrebikja bjeffer hjemme. Det har resultert i at hun ikke hiver seg på når han bjeffer. Det gjør ikke de to andre heller.  Nå har vi hatt en litt spesiell situasjon hjemme, der yngstemann har vært ganske krevende på diverse greier (valp/unghundatferd) og hun er mye større enn de voksne våre. Så hun har for det meste gått tur alene uten de tre andre det første året. Kun nå i senere tid har vi begynt å gå mer med de sammen, og da har yngstemann allerede fått etablert gode turrutiner og mye er allerede jobbet med forebyggende. Så selv om noen av våre utagerer på andre hunder på tur, så gjør ikke schäferen det. Hun er faktisk så flink nå at jeg kan fokusere på den redde vår på tur, og så sitter hun bare å ser på den passerende hunden. Uansett om du har utfordringer eller ikke, så tror jeg det er en fordel å lære valpen å takle verden på egenhånd før du tar den med på masse tur sammen med den voksne. Den generelle mentaliteten til valpen vil nok også ha noe å si på hvor stor tilbøyelighet den har til å bli avhengig av den voksne og også tildels hvor lett den kopierer uheldige uvaner, spesielt de som er basert på frykt/usikkerhet.
 • Nylig opprettede emner

×