Jump to content
Hundesonen.no

Plutselig endret atferd hos hund. Diabetes?

Recommended Posts

Hei 😊

Sitter nå med en fryktelig vond følelse. Min papillon-han på snart 6 år har i noen uker nå hatt endret atferd. Begynte med at han for en månedes tid siden startet å tisse inne. Dagene gikk, mer tissing, han ble mer og mer sur og sint for den minste ting og lite tolerant over det meste. Slik har nå hverdagen vært de siste ukene. Hadde en grundig dyrlegesjekk med tanke på en kul som vi la merke til som har kommet rett under endetarmsåpningen, vetrinær gjorde grundige undersøkelser uten å klare å konstatere hva denne kulen var. Vi skulle bare se den ann i ukene fremover. Ingen tegn til at denne har vokst, og han viser ikke ubehag rettet mot kulen. Tror derfor ikke den har noen innvirkning på atferden. 

I morgentidlig skal vi til veterinæren for enda en undersøkelse og etter planen legge inn en hormonchip (kjemisk kastrering) da han har hatt god effekt av dette for noen år tilbake pga atferdsproblemer. Har vært skråsikker flere uker nå at han er hormonell som f.. og derfor denne atferden. Har også antatt at tissingen inne har vært markering da det sjeldent er store mengder og at han holder seg om natten osv. 

Men i sta slo det meg... Har de siste dagene tenkt over at han drikker mer enn vanlig, han kan kaste seg over vannskåla og stå der i lange skift flere ganger om dagen.. Derav kanskje urinering inne.. Han er fryktelig sur. Har gått ned i vekt, til tross for at han spiser som han pleier, også mer da jeg gir han mer siden han har rast i vekt.. Diabetes er det eneste som står i hodet mitt nå.. 😩 Noen som har noen tanker?? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan vel veterinæren teste. Så rart at de ikke tok opp dette da dere var der på grundig sjekk, og ikke minst tok en blodprøve?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 timer siden, simira skrev:

Det kan vel veterinæren teste. Så rart at de ikke tok opp dette da dere var der på grundig sjekk, og ikke minst tok en blodprøve?

Ja egentlig. Utvidet blodprøve er i alleffall tatt i dag.. Hadde faktisk litt høyt blodsukker på 7,8.. Resten av prøvesvarene skulle komme i morgen så jeg krysser fingrene for at det ikke er diabetes 🤞🏼 Han fikk i alleffall satt inn hormonchip, så håper han får det bedre med seg selv fremover. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oi, satte du fortsatt inn chip? Jeg ville vel ventet til resultatene nå, men det er jo litt sent å si. Er jo litt teit å kastrere, selv kjemisk, om det er sykdom og ikke hormoner som er problemet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ikke akkurat en finn annonse, men noen som ønsker en «znudel» eller?😂
  • Det er dessverre vanskelig å finne god statistikk på området, og den som er blir ofte misbrukt. Da ender man opp med tolkninger og myter som at golden retriever biter mest og pitbull er kosebamser. Eller at rase ikke betyr noen ting. I mangel av god statistikk og ingen statistikk (meg bekjent) som tar høyde for eier-faktoren, så får man i tillegg bruke annen kunnskap og logikk. Annen kunnskap kan feks være dette med at form og funksjon rent genetisk (i alle fall epigenetisk) henger sammen. Det var postet en artikkel om dette her på forumet for et år eller to siden, men jeg finner den ikke igjen. Logikk er jo enkle ting som skadepotensial i en stor, sterk hund sammenlignet med en dvergpuddel. Basert på alt dette så er det vel relativt få som mener rase ikke er en betydelig komponent. Unntaket er vel en del forkjempere for enkelte raser. Jeg fant en oppsummering av en del forskning på området her. Jeg påstår på ingen måte at den er noen fasit, spesielt ikke for norske forhold, men det er interessant lesning. Blandt annet viser den til en bittstatistikk for USA fra 1982-2014 hvor pitbull klart "vinner" med over 3000 hendelser. Nummer to på lista (rottweiler) har drøye 500 og nummer 3 (schæfer) drøye. Det er så enorme forskjeller at det vanskelig kan avskrives som tilfeldigheter. Over halvparten av hendelser mot mennesker med dødelig utfall skyldes også hunder identifisert som pitbull (identifisert som, men kan ha vært lignende raser eller blandinger - men pitbull er ikke egentlig en rase uansett, så det blir litt semantikk). Samtidig viser de til en anerkjent studie som sier at pitbull er blant de minst aggressive rasene, så bildet er ganske komplekst. Man kan vel imidlertid lure på hvilke pitbulleiere som velger å la hunden sin testes for aggresjon...   
  • oftest er det familiehunder er mitt inntrykk og det forsterkes ved å lese statistikken fra USA.  men det er også hendelser der hunder på kjetting/i går har drept eller skadet mennesker. Dessverre. 
  • Er det noen som har noen bilder fra pakkinga av hundebur ol. før utstillinga? 
  • Ja, det er ihvertfall ofte en gjenganger, er mitt inntrykk, at det enten er en flokk med hunder som angriper samlet eller hunder som står på kjetting/i hundegård. Det blir for enkelt å peke på én faktor, og si: "Aha, se her, ja. Disse fire rasene er blodtørstige og livsfarlige. Fordi, gener." Hadde det vært så enkelt så hadde man jo faktisk kunnet unngå alle alvorlige ulykker som involverte hund ved å forby visse raser. Jeg lander alltid på at det burde være langt lettere å forby hundehold for enkelte. I tillegg burde det være flere krav til hundeeiere og mer regulering av salg og kjøp av dyr. For det er ingen tvil om at ustabile, store hunder med uegna eiere kan være en dødelig kombinasjon.
 • Nylig opprettede emner

×