Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Sår på ballene

Recommended Posts

Hei

Jeg har en Finsk lapphund gutt på snart 4 år som jeg sliter veldig med gjentatte sår på ballene helst på alle årstider utenom sommer. 

Jeg har dratt til vet hver gang og hver gang fått beskjed om at det mest sansynlig vis er en rift han har sleiket opp, fikk med sårsalve og smertestillende som jo har hjulpet der og da, men det kommer stadig tilbake.

Jeg begynner å lure på om det er noe annet som er problemet og har egentlig tenkt i de baner at det beste muligens ville vært en kastraksjon så han slipper dette mer. Er vondt å se han har så vondt :(

Men før jeg foreslår dette til dyrlegen så lurer jeg på om det er noen her som har vært borti eller hørt om noe lignende før?

Edited by Lappisen
La til noe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvordan ser det ut da? Føler du at det er logisk at det er en rift? Eller kan det være noe hudproblem kanskje? Isåfall kan det jo være dere trenger en annen behandling rett og slett. Kanskje nyttig å ta en skrapeprøve i området eller noe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er somregel åpent sår eller rue og nei, føler ikke selv det er logisk at det er rift. Noe jeg også har fortalt dyrlegen.

Men takk for tips om skrapeprøve. 

Skal få tatt en tur til mandag og forlange at det blir sett mer alvorlig på. Må nok da desverre i narkose for har vært så mange ganger nå at jeg ikke får lov til å se lenger

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hvor mye tur får hun per dag? I stedet for langline ville jeg vurdert strikkbånd, så hun kan få trekke litt og få ut energi på den måten. Mindre slitsomt for alle parter. Gå/småjogge et stykke på starten av turen så hun får ut det verste, og så jobbe med å gå pent litt i korte økter. Klips gjerne mellom sele og halsbånd når dere trener på å gå pent, så skiller hun lettere.
  • Vår engelsk setter på 6 mnd er ekstremt energisk og stresset på tur. Hun får skylapper og bare løper og trekker avgårde i alle retninger. Får nesten ikke kontakt med henne, selv ikke med super-godbiter. I kjente omgivelser og hjemme, er hun bedre på kontakt. Men på turer går hun nesten aldri å bare snuser og traver rundt. Hun løper til langlina tar slutt og får dermed ofte litt rykk i selen, som ikke er optimalt. Vi trener på å gå fint i bånd, og hun gjør det til en viss grad, men naturlig nok gitt alderen så klarer hun ikke å gå fint i kort bånd en hel tur. Vi skiller litt mellom «gå fint» og «fri». Tanken er at hun kan få litt mer frihet til å løpe med langline, men helst uten disse rykkene og at hun skal holde seg litt i nærheten. Det blir fort veldig stressende og masete turer både for henne og for oss. Er dette normalt? Vil det roe seg litt med alderen og når hun får opplevd mer av verden, slik at ikke alt er så fryktelig nytt og spennende? Er klar over at engelsk setter er en veldig energisk rase, men hadde vært fint å kunne gå noen turer som ikke bare består av utras og vill løping. Har dere noen råd?
  • Takk igjen, veldig lærerrikt. Kanskje en førerorientert hund er tryggere for en førstegangshundeeier? Den kan godt dilte i bena mine(sier jeg nå...hehe), fremfor å ikke høre på beskjed.  Ja, på stevner og utstillinger er det mulig å hilse på hundene også? Da skal jeg følge med om det er noe her i nærheten rundt Mjøsa.
  • Ja, det høres bra ut. Men har du noe peil på pris? Man må jo tenke på at den i så fall er håndsydd og det er vel ikke småpengene de krever for det...? 
  • Hunder skal IKKE bære kløv med ryggen. Kløven skal ligge ganske langt frem, og bæres i stor grad av skuldrene. Men benlengden er nok et større problem. Kanskje noen av de mindre "bykløvene", evt. K9-sele med vesker.
 • Nylig opprettede emner

×