Gå til innhold
Hundesonen.no

Artikkel om hvordan utstillings-schäferen har blitt slik vi kjenner den i dag.

Recommended Posts

En interessant artikkel om hvordan utstillingsvarianten av schäfer har fått det eksteriøret den har i dag. Den er lang, men verdt å lese for de som er interessert. I korte trekk handler det om hvordan presidenten for SV(den tyske schäferhundklubben) har framelsket mer og mer ekstreme trekk som overvinkling(sett ut i fra deres tid). Og at når neste har overtatt som president, så har disse gjort det samme. Gjennom den mest prestisjefylte utstillingen Sieger Show, klassen for hannhunder i Tyskland. Der hundene som har vunnet utstillingen deretter har vært attraktive for avl og "alle" skulle avle fram en hund som kunne vinne den utstillingen. I tillegg til at disse vinnerhundene fikk en slags heltestatus og ble brukt i avl over en lav sko.

Grunnlegger av rasen og raseklubben i Tyskland, Max von Stephanitz sa dette da han selv satt som første president i klubben:

"'The breed founder’s determination and request for future guardians of the breed to put ‘working type’ ahead of ‘show type’ can best be appreciated by his recorded comments in his book ‘The German Shepherd Dog’.

’In breeding and judging never put perceived beauty ahead of fundamental working dog traits. We must always be careful not to take a wrong turning by putting up dogs which do not meet the standard type of working dog as such a course will only harm the breed."

Som sagt, interessant å lese for de som liker sånt. Det er også med en del bilder av tidligere schäfere, forklaring av vinkler og forskjellige grader av overvinkling. Og hva forfatter selv mener er fine vinkler.

Det er ikke ment som en debatt om "stygge" schäfere, mer om hvordan det har skjedd og hvordan prosessen har vært. Jeg syntes hvert fall det var veldig lærerikt!

Artikkelen: https://www.louisdonald.com/problems-in-the-german-shepherd-dog---a-response.html

  • Like 8

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×