Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

NKK Drammen 04-05/06 2016

Recommended Posts

Selv om alle resultater legges ut live nå så vet man jo ikke alltid hvem som er soniser. Så.. hvordan har det gått med folket?

Jeg er faktisk fornøyd selv om vi ikke fikk noen topplassering :) Stilte Jäger og Nora som ikke har gjort det så bra for denne dommeren før, men jeg hadde en følelse av at hun ville like de bedre nå som de har hatt et halvannet år på å utvikle seg. Og det gjorde hun. Jäger fikk ck og ble 4 beste hannhund og Nora fikk ck og ble 4 beste tispe. Det var 49 bernere påmeldt, 19 hanner og 30 tisper, så er godt fornøyd med å bli plassert blant de 4 beste med begge to :) Fine kritikker fikk de også!

Jäger sin: "4 år, utmerket type og størrelse, velformet hode, kunne ønske noe bredere bliss, sterk hals og rygg, velutviklet kropp, velviklet med gode benstammer, beveger seg med et herlig driv, utmerket pels og temperament"

Nora sin: "4 år, utmerket type, harmonisk bygget, meget tiltalende hode og uttrykk, utmerket hals og overlinje, velvinklet foran og bak, velkroppet, beveger seg med utmerket steglengde og drive, utmerket pels, trivelig temperament"

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiwi fikk 17plass av 54 stk i hoppklassen idag :) surrete pga sjukt varmt, så jeg og ho slet litt ja :P så ble 2 vegringer og noe tidsfeil :) men stolt! endelig en runde uten disk :D imorra blir det å løpe kjedelige venstresvinger i håp om siste certet :)

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kip var på sin første store utstilling i dag. Han er jo fremdeles veldig uferdig i kroppen, så målet var å gjennomføre uten at jeg skulle dø av nerver. Vi endte opp med very good og kritikken stemmer veldig bra med det jeg ser.

"meget bra type, korrekte prop. men lett, bra hode som kunne ha hatt litt mer skalle og stopp, litt trang underkjeve, bra ører, stram rygg, korrekt kryss, lett i kroppen og oppknepen i buken, ok vinkler, beveger seg med tilstrekkelig steg, litt langt fram og bak, pels og temp. ok"

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skikkelig kjedelig tur. Tann - nazi som valgte å gi Terkel VG pga en tann hun mente var altfor trang. Nå skal det sies at hun til og med skrev "ok tannstilling" på BIS hunden :D - og godtagbare hjørnetenner på tispa som ble BIR på Crufts i år. Så hun hadde vel en greie for tenner . Fin rasespesial i går da ihvertfall :D 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dag var det Moira sin tur til å få storcertet, etter flere reservecert :) Det fikk hun med stil, for hun ble også beste tispe med Cacib, BIR og dermed også Cruftskvalifisert. 
13391523_10156964341300641_1359334527556
Edit: bilde (tatt av Jeanette)

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Grattis :D

I småsnuserringen fikk ikke en eneste norskeid hund noen ting - alt av cert, cacib, bir og bim gikk til svenskene. Man kan vel ikke akkurat si at det underminerer påstanden om at svenske dommere favoriserer svenske hunder :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har vært i portisringen i dag. Knall resultater - den seks år gamle tispa til oppdretter, bestemor til min fremtidige valp, fikk endelig storcertet og ble NUCH. Dama var så rørt at det var helt fantastisk å se på :D Denne tispa har ikke fått vist seg så mye pga pels som har vært klippet ned, valpekull osv. Men denne dommeren kunne se forbi en mindre pen pels og nylig innbilt svangerskap (hengepatter) og ga henne likevel CERTet. :) 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twiggy debuterte i junior med VG. Dommeren likte henne ikke og gadd nesten ikke gå over henne. Kort kritikk med bl.a "fly away ears" :P

Aida debuterte i veteran, exc med CK, 2VKK :)

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulerer til alle som er fornøyd, bedre lykke neste gang til øvrige!

Glam fikk excellent og ble nummer to av tre juniorer. Det er mange pene unge hunder i rasen for tiden, og jeg hadde selvfølgelig spekulert på hvem som kunne være påmeldt. Jeg glemte jo å ta høyde for at BIR-valpen fra årets hovedspesial var blitt ni måneder siden sist, en pen sak som ble klassevinner og til slutt sto med reserve-certet. Når det er sterk konkurranse, må en si seg fornøyd med det en får - ferdig utviklet blir de alle sammen om noen år, og i mellomtiden skal de utvikle seg i rykk og napp om hverandre.

Foenix var påmeldt, men i det møkkaværet gadd jeg virkelig ikke å stille en som bare har dekkhår, jeg ble dårlig nok av været om jeg ikke skulle brenne opp enda mer energi i en diger åpenklasse med nakensaken - aldri i livet om hun ville fått noe med et tosifret antall tisper i flott pels å bryne seg mot. Jeg hadde håpet på regn, da kunne hun gått i ringen :P 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jonna

Talli slo til og viste at de gamle er best, og danket ut den ene etter den andre i sin beste alder.

I følge Talli er den beste alderen 9 år og nedrøytet. (utenom når jeg mister godbit bagge, vi hadde en liten eksisteniel krise inne i ringen da :lol: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi reiste ned til Drammen i går for å besøke venner og spise god mat - og hente to svære briard-figurer som var håndlaget en gang på 80-90-tallet :D. Hyggelig med gamle briardentusiaster som synes de kan beære andre entusiaster med slike klenodier :)

Det ble en flott dag i dag, varmt og godt, og jeg fikk god farge i kinnene, for å si det sånn :). Vi fikk dommerendring og jeg var på forhånd ganske skeptisk til å stille for den dommeren, men siden vi like vel var påmeldt, og kunne kombinere utstillingen med besøk og god mat hos gode venner, så var det jo uansett verdt å ta turen :D. Vel - min skepsis var vel ikke helt uberettiget. Yasmine ble nr 2 i CHK m CK, og endte opp som 3. BTK med res. CACIB. Helt greit altså, men folk stimlet sammen etterpå og lurte på hva i all verden? "Alle" rundt ringen hadde ventet at det var Yasmine som skulle vinne - de var liksom ikke i tvil en gang *ler*. Synd det ikke var dommerne utenfor ringen som dømte i dag da *ler*. 

Yasmine fikk følgende kritikk av dommeren:
"Very nice bitch, correct in size, is in tip top show condition, the lenght of the hair is maximum, very nice head, excellent expression, good earset, excellent front and rear, good lenght in body, excellent coat texture, movement could be slightly better (jeg antar han ønsket seg litt mer entusiasme...)"

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jonna

Talli har forresten laget egen håndbok med retningslinjer for utstilling...

13403761_10156997146900072_3324204652376

13320771_10156997147145072_2467294646412

13323655_10156997147155072_6922578120763

12322596_10156997147250072_5045564949806

13350299_10156997147525072_3561643062884

 

Dette er da hvordan du IKKE skal oppføre deg etter EN ZILLION utstillinger 

 

(men hun sto pent også inni der da :wub: )

13323264_10156997147715072_7711053004873

13320459_10156997147255072_3258418630925

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arthur ble nr 2 i championklasse med exc og CK, og 2bhk med reserve cacib som blir til cacib. Fornøyd med det! :) 

gratulerer til alle! :) 

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Belgerpia

Noah debuterte som veteran i helgen :) - og det gjorde han med bravur - utstyrt med ekstern handler (som rett nok kjenner bikkja godt, men aldri har stilt han), og med to løpske tisper i heimen så kan man jo trygt si at terven var litt over gjennomsnittlig entusiatisk *ler* Men det gikk fint allikevel - han ble BIR, og BIR-veteran. Ikke plassert i gruppe - men BIS4 veteran :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei!  Hva er egentlig den beste måten å introdusere hunder? Leser mye om å gå sammen i bånd - noe vi har gjort og som forøvrig går greit. Det er snakk om mine to (hannhunder, ene på snart 4 år ukastrert og valpen på 6 mndr) + en schæfer på 9 mndr. Men hvordan går vi videre fra båndturer? Ønsker jo etterhvert at alle hundene kan være inne i leiligheten sammen. Per nå er Milo stiv i kroppspråk og knurrer hvis schæferen nærmer seg, men den har mye lyd noe Milo reagerer på (og alltid har gjort). Virker som han ikke klarer å lese han skikkelig? Men går helt okei og vanlig utenom, da kan de gå med bare oss mennesker i mellom uten noe lyd. Schæferen ble kjemisk kastrert for 2 mndr siden og Milo pleier ikke reagere på kastrater som regel. Har ikke fått snust på hverandre skikkelig, så usikker på om Milo merker han er kjemisk kastrert. Han kan fint gå løs uten å gå i nærheten av schæferen eller vise noe særlig interesse - han er ikke av den lekne typen og liker å gå å snuse litt for seg selv.  Valpen er valp, så han vil bare leke. Blir litt voldsomt for han pga størrelsesforskjellen - men utenom det ser jeg ingen problemer der😊
  • Jeg savner opplysninger om hvor lenge du har hatt hunden? Eller er det jeg som overser?  Jeg har omplasseringshund nå, og jeg var veldig opptatt av å ikke kreve noe av ham den første tiden. Tenker det er en stor omveltning for en hund å komme til et nytt hjem. Min hund fikk myye tid til å finne seg til rette. Han måtte lære seg å kommunisere, finne ut hvordan han skulle kommunisere med meg, si fra når han ville ut osv osv. Jeg brukte mye tid på å være på tilbudssiden, prøvde å finne ut hva han likte, hva som var gøy, hva som var skremmende, og veldig lite tid på å kreve. Tror det tok bortimot 3-4 måneder før han viste sitt rette jeg. Nå er han verdens beste hund, viker ikke fra min side, vil helst ha kontakt hele tiden. Så det jeg egentlig lurer på, er om du har gitt det nok tid?
  • Tuusen takk for tips 😊
 • Nylig opprettede emner

×