Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

NKK Drammen 04-05/06 2016

Recommended Posts

Selv om alle resultater legges ut live nå så vet man jo ikke alltid hvem som er soniser. Så.. hvordan har det gått med folket?

Jeg er faktisk fornøyd selv om vi ikke fikk noen topplassering :) Stilte Jäger og Nora som ikke har gjort det så bra for denne dommeren før, men jeg hadde en følelse av at hun ville like de bedre nå som de har hatt et halvannet år på å utvikle seg. Og det gjorde hun. Jäger fikk ck og ble 4 beste hannhund og Nora fikk ck og ble 4 beste tispe. Det var 49 bernere påmeldt, 19 hanner og 30 tisper, så er godt fornøyd med å bli plassert blant de 4 beste med begge to :) Fine kritikker fikk de også!

Jäger sin: "4 år, utmerket type og størrelse, velformet hode, kunne ønske noe bredere bliss, sterk hals og rygg, velutviklet kropp, velviklet med gode benstammer, beveger seg med et herlig driv, utmerket pels og temperament"

Nora sin: "4 år, utmerket type, harmonisk bygget, meget tiltalende hode og uttrykk, utmerket hals og overlinje, velvinklet foran og bak, velkroppet, beveger seg med utmerket steglengde og drive, utmerket pels, trivelig temperament"

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiwi fikk 17plass av 54 stk i hoppklassen idag :) surrete pga sjukt varmt, så jeg og ho slet litt ja :P så ble 2 vegringer og noe tidsfeil :) men stolt! endelig en runde uten disk :D imorra blir det å løpe kjedelige venstresvinger i håp om siste certet :)

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kip var på sin første store utstilling i dag. Han er jo fremdeles veldig uferdig i kroppen, så målet var å gjennomføre uten at jeg skulle dø av nerver. Vi endte opp med very good og kritikken stemmer veldig bra med det jeg ser.

"meget bra type, korrekte prop. men lett, bra hode som kunne ha hatt litt mer skalle og stopp, litt trang underkjeve, bra ører, stram rygg, korrekt kryss, lett i kroppen og oppknepen i buken, ok vinkler, beveger seg med tilstrekkelig steg, litt langt fram og bak, pels og temp. ok"

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skikkelig kjedelig tur. Tann - nazi som valgte å gi Terkel VG pga en tann hun mente var altfor trang. Nå skal det sies at hun til og med skrev "ok tannstilling" på BIS hunden :D - og godtagbare hjørnetenner på tispa som ble BIR på Crufts i år. Så hun hadde vel en greie for tenner . Fin rasespesial i går da ihvertfall :D 

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dag var det Moira sin tur til å få storcertet, etter flere reservecert :) Det fikk hun med stil, for hun ble også beste tispe med Cacib, BIR og dermed også Cruftskvalifisert. 
13391523_10156964341300641_1359334527556
Edit: bilde (tatt av Jeanette)

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Grattis :D

I småsnuserringen fikk ikke en eneste norskeid hund noen ting - alt av cert, cacib, bir og bim gikk til svenskene. Man kan vel ikke akkurat si at det underminerer påstanden om at svenske dommere favoriserer svenske hunder :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har vært i portisringen i dag. Knall resultater - den seks år gamle tispa til oppdretter, bestemor til min fremtidige valp, fikk endelig storcertet og ble NUCH. Dama var så rørt at det var helt fantastisk å se på :D Denne tispa har ikke fått vist seg så mye pga pels som har vært klippet ned, valpekull osv. Men denne dommeren kunne se forbi en mindre pen pels og nylig innbilt svangerskap (hengepatter) og ga henne likevel CERTet. :) 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Twiggy debuterte i junior med VG. Dommeren likte henne ikke og gadd nesten ikke gå over henne. Kort kritikk med bl.a "fly away ears" :P

Aida debuterte i veteran, exc med CK, 2VKK :)

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gratulerer til alle som er fornøyd, bedre lykke neste gang til øvrige!

Glam fikk excellent og ble nummer to av tre juniorer. Det er mange pene unge hunder i rasen for tiden, og jeg hadde selvfølgelig spekulert på hvem som kunne være påmeldt. Jeg glemte jo å ta høyde for at BIR-valpen fra årets hovedspesial var blitt ni måneder siden sist, en pen sak som ble klassevinner og til slutt sto med reserve-certet. Når det er sterk konkurranse, må en si seg fornøyd med det en får - ferdig utviklet blir de alle sammen om noen år, og i mellomtiden skal de utvikle seg i rykk og napp om hverandre.

Foenix var påmeldt, men i det møkkaværet gadd jeg virkelig ikke å stille en som bare har dekkhår, jeg ble dårlig nok av været om jeg ikke skulle brenne opp enda mer energi i en diger åpenklasse med nakensaken - aldri i livet om hun ville fått noe med et tosifret antall tisper i flott pels å bryne seg mot. Jeg hadde håpet på regn, da kunne hun gått i ringen :P 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jonna

Talli slo til og viste at de gamle er best, og danket ut den ene etter den andre i sin beste alder.

I følge Talli er den beste alderen 9 år og nedrøytet. (utenom når jeg mister godbit bagge, vi hadde en liten eksisteniel krise inne i ringen da :lol: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi reiste ned til Drammen i går for å besøke venner og spise god mat - og hente to svære briard-figurer som var håndlaget en gang på 80-90-tallet :D. Hyggelig med gamle briardentusiaster som synes de kan beære andre entusiaster med slike klenodier :)

Det ble en flott dag i dag, varmt og godt, og jeg fikk god farge i kinnene, for å si det sånn :). Vi fikk dommerendring og jeg var på forhånd ganske skeptisk til å stille for den dommeren, men siden vi like vel var påmeldt, og kunne kombinere utstillingen med besøk og god mat hos gode venner, så var det jo uansett verdt å ta turen :D. Vel - min skepsis var vel ikke helt uberettiget. Yasmine ble nr 2 i CHK m CK, og endte opp som 3. BTK med res. CACIB. Helt greit altså, men folk stimlet sammen etterpå og lurte på hva i all verden? "Alle" rundt ringen hadde ventet at det var Yasmine som skulle vinne - de var liksom ikke i tvil en gang *ler*. Synd det ikke var dommerne utenfor ringen som dømte i dag da *ler*. 

Yasmine fikk følgende kritikk av dommeren:
"Very nice bitch, correct in size, is in tip top show condition, the lenght of the hair is maximum, very nice head, excellent expression, good earset, excellent front and rear, good lenght in body, excellent coat texture, movement could be slightly better (jeg antar han ønsket seg litt mer entusiasme...)"

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jonna

Talli har forresten laget egen håndbok med retningslinjer for utstilling...

13403761_10156997146900072_3324204652376

13320771_10156997147145072_2467294646412

13323655_10156997147155072_6922578120763

12322596_10156997147250072_5045564949806

13350299_10156997147525072_3561643062884

 

Dette er da hvordan du IKKE skal oppføre deg etter EN ZILLION utstillinger 

 

(men hun sto pent også inni der da :wub: )

13323264_10156997147715072_7711053004873

13320459_10156997147255072_3258418630925

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arthur ble nr 2 i championklasse med exc og CK, og 2bhk med reserve cacib som blir til cacib. Fornøyd med det! :) 

gratulerer til alle! :) 

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Belgerpia

Noah debuterte som veteran i helgen :) - og det gjorde han med bravur - utstyrt med ekstern handler (som rett nok kjenner bikkja godt, men aldri har stilt han), og med to løpske tisper i heimen så kan man jo trygt si at terven var litt over gjennomsnittlig entusiatisk *ler* Men det gikk fint allikevel - han ble BIR, og BIR-veteran. Ikke plassert i gruppe - men BIS4 veteran :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ikke noe klart forslag til deg så langt - får ikke helt tak på hva du ønsker i en hund - men jeg tror du kan utelukke BC og Schæfer. I utgangspunktet er jeg ikke noen stor fan av begrepet «førstegangshund» - man kan i utgangspunktet anskaffe seg en hvilken som helst hund som første hund, men det fordrer at man vet hva man anskaffer, hvorfor og har en plan for hundeholdet som matcher hunden man anskaffer seg. Der får jeg en følelse av at du ikke helt er akkurat nå. Det er selvsagt helt greit, men da bør man kanskje se til raser som er er litt mer tilgivende og krever noe mindre enn de to nevnte rasene. Heldigvis mye annet å velge i! Når det kommer til tidsbruk så tenker jeg at om det du beskriver er nok eller ikke, kommer an på hvor ofte du havner i den lavere enden av intervallene. Du beskriver totalt fra 35 minutter til 1 time og 45 minutter daglig. Det første er altfor kort og bør bare være en nødløsning til dager med sykdom, helseskadelig ekstremvær, begravelse eller bryllup. Sånn cirka. Det siste er i utgangspunktet nok for de aller fleste raser. Men da har jeg strøket at du «prøver» å få til en lengre tur daglig. En slik hovedtur er den viktigste hver dag, og bør i alle fall ikke være kortere enn 45 minutter til vanlig. Noen vil nok si en times tid. Så kan du heller tenke et par 5 minutters og en litt lengre kvelds- eller morgenrunde (15-20 minutter) i tillegg. Det er tidkrevende å ha hund. I tillegg til den ... tja ...minst halvannen time i effektiv «turtid» (som med fordel også bør inneholde litt trening/hjernetrim) daglig, så går det tid til å gjøre seg klar før man drar ut, tørke hunden når den kommer inn fra regnværet osv. Og mange opplever nok at det blir kjedelig for både to- å firbeinte å gå i samme miljøet hver dag og kjører eller busser til nye spennende steder å utforske. Og vipps så er turen på 1 time plutselig blitt halvannen eller to. Samtidig så er det mye annet som er med på å avgjøre hvor mye hunden blir stimulert hver dag. Er den alene hjemme hele dagen, så må man gjøre en ekstra innsats når man er hjemme. Er hunden med på «alt» du gjør (besøk til venner og familie, bytur, kanskje til og med jobb eller hva det nå måtte være) ellers så trekker det kanskje litt i andre retningen igjen. Og 40 minutter trening med hunden er noe helt annet enn 1 time ruslende i nabolaget. Har du truffet noen hunder du like? De er jo veldig forskjellige i væremåte. Kanskje du kan ta en tur til en hundeklubb eller en hundeutstilling og få hilst på noen? Hvor skal du starte? Med lett å trene, minst BC-størrelse og en som holder seg nær, så er det kanskje lett å tenke type retriever, spaniel (med forbehold for hva du orker av pelsarbeid - kan dog holdes i sportsklipp) en annen type gjeterhund enn BC eller kanskje en kortklipt puddel (med tanke på pelsarbeid, igjen)... men de fortjener alle at du har minst rundt halvannen time (inkludert den lengre turen) til overs hver dag mener jeg.  Lykke til!
      
  • Balansert trening, vi som tror på JA og NEI.
  • Hvilken gruppe er det snakk om egentlig? 🤔
  • Takk! 

   Oh yes, livet vert aldri det same på noko vis! 😄🧡
  • Ja, det var kanskje ein idè! 

   Me bur svært landleg til med ‘gjennomsiktige’ bygdeforhold, og med naboar på begge sider som me stolar 120 % på, så eg er ikkje bekymra for han ute. Men takk for fine innspel! 👍
 • Nylig opprettede emner

×