Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Vært på kurs!

Recommended Posts

Nå har jeg og bikkja vært på gjeterhund kurs med Egil Syversbråten i Snertingdalen, dette var vårt første offisielle kurs med en litt proffere instruktør. Vi har jo vært på treninger sammen med andre dyktige gjetere også, men dette ble noe helt nytt. Jeg klarte å se hva jeg måtte trene på, han ga meg nyttige tips jeg aldri hadde tenkt over og han klarte å studere meg å hunden nøye å si akkurat hva vi gjorde feil eller riktig! :) Etter kun en helg med kurs og trening har jeg nå ett helt nytt treningsopplegg planlagt opp i hodet, motivasjonen er større en aldri før.

Han kom med noen fine kommentarer til oss og som: likte veldig godt bikkja di, han var lydig. Dette klarer jo dere bra. Wow stoppa han så lett der! Blir litt stolt må jeg påstå, men merker selv att vi fortsatt har en liten vei å gå for å ta prøven. Høyre og venstre må finpusses, fikk noen trenings råd der.

MEN vi klarte kryss driving, noe som var gøy siden det var første gang vi prøvde det der! :) Læret også å lese sauene bedre! :)

Bilder kommer! :)

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så gøy! :) Hva menes med kryss driving?

vanskelig å forklare...men det er rett og slett att hunden skal drive sauen vekk fra deg, forbi deg og på skrå foran deg, hunden og sauene krysser linen din på en måte...:) Så hvis du står vendt rett fremover så skal hunden lede sauene forbi deg/foran deg...:) hvis du skjønte dette da :P

Er nok sikkert mer avansert på de store konkurransene osv men var dette vi holdt på med ihvertfall. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det sitter langt inne å lage sånn tråd, men etter jeg har innsett at jeg ikke finner noe glede i hunden min lengre må jeg bare lufte tankene. 
     6 år gammel hund av ukjent opphav, noe terrier og minst halvt puddel. Ekstremt engstelig fra valp, kom til oss 6 uker gammel. Aldri blitt kvitt angsten, men vi lærte oss å leve med hunden fordi vi ikke vil gi opp. 
     Kan ikke sove alene (ikke på gulv, må ha kroppskontakt), kan ikke være i annet rom, kan ikke være hjemme alene. Redd andre mennesker og dyr, spesielt dyr. Redd lyder, spesielt vind. Redd for alt ukjent, nye turstier, ukjent bil på p-plass, nye sko i ganga. Er ofte glad på tur, men møter vi folk går resten av turen over i frykt. Tåler ikke nødvendig stell av pels, negler osv. Sliter med hormonene når tisper er i nærheten som gir utslag i eskalering av problematferd kombinert med hyppige fluktforsøk. 
     Reaksjonene varierer fra angrep og bjeffing (andre hunder) til skjelving, pesing, piping og overdreven kløe (klør og biter til blods). Aldri hatt en dag uten denne adferden. Delvis bedring av stress ved kjemisk kastrering. 
     Ingen helseproblemer og lite utbytte av hundetrener så langt. Bruker Adaptil hjemme og i bil. Har tidvis mestret korte økter hjemme alene, og opphold i annet rom i huset over natten. Kan være alene i bil en arbeidsdag. 
     Vi har to barn under 3 år og derfor behov for å virkelig kjenne på hva vi får ut av hundeholdet vårt, siden det krever mer ressurser enn begge barna. Og ikke minst hva slags liv hunden har. Vi har ikke uendelig ressurser å gi dette prosjektet, verken økonomisk eller psykisk. Hvor går vi herfra? Er det noen som har noen gode råd? Lignende situasjoner? 
  • Takk for svar. Vår valp blir en springer spaniel.
  • Valpen kan gå på tur fra du får den, så lenge det er i valpens tempo, og den får anledning til å snuse og oppdage omgivelsene. Den første tiden blir det ikke så lange turer før valpen blir sliten av alle inntrykkene. En totimers gåtur kan være mye forskjellig, men jeg tenker at valpen bør være 4-5 mnd ihvertfall. Så kommer det helt an på hvor man går, og tempo. Så lenge man lar hunden gå i eget tempo og tar pauser innimellom så kan det være den kan gå når den er yngre eller eldre, alt etter individ og rase.
  • Hvor gammel bør valpen være før den kan være med på tur?  F.eks en  totimers gåtur.
  • Jeg tilsetter ris, grønnsaker eller bær, hvis ikke blir hun steinhard i magen. Bruker mye raspede gulrøtter. 
 • Nylig opprettede emner

×