Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

NSG - Min mening ...

Recommended Posts

Ønsker de ikke flere medlemmer? Jeg kontaktet de første gang oppunder jul i fjor for å melde meg inn da jeg ikke fant ut av hjemmesiden deres. Fikk ikke svar, purret på mailen og har fremdeles ikke fått svar og nå er det snart 10 måneder siden jeg kontaktet de første gang!

Så lurer jeg på, en person som sitter som ansvarlig i et distrikt ... Burde ikke den svare på henvendelser? Jeg har sendt mail og melding pr tlf om han skal ha noe kurs i høst uten å få noe svar. Dette sendte jeg i slutten av Juli!

Så var jeg et sted å prøvde å gjete med Riskusen min da. Der fikk jeg beskjed om at jeg ikke trengte å komme tilbake før hunden min var mer lydig! Jeg prøvde å fortelle de at han er lydig i hverdagen, men jeg får ikke trent lydighet på sau uten sau ... Neida, jeg trengte ikke å komme tilbake før hunden var mer lydig!

:blink:

Jeg sitter da med tanker om at det er jaggu meg ikke rart folk regelrett driter i gjeterhundprøve på borderen sin hvis det er slik man blir mottatt i gjeterhundmiljøet!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har helt samme inntrykk av miljøet som deg! Jeg sendte også maaange mailer før jeg til slutt fikk svar av faren til en jeg har gått i klasse med(han driver med gjeting, og jeg fikk mailen av datteren). Han gav meg en link til en "hjemmeside" som ikke var oppdatert på ørten mnd. Og han skulle sende meg mailer om det kom opp kurs/konkurranser/møter ol. i "klubben", noe jeg siden da ikke har fått noen ting om.

Jeg synes det er veldig vanskelig å spørre om noe som helst hjelp når det lyser lang vei at de ikke er interessert i å "holde på med" og hjelpe nybegynnere som ikke kan noen ting.

Veldig dumt det er slik. Jeg tror også mange flere hadde prøvd seg på prøven om miljøet hadde vært mer åpent og imøtekommende enn det er nå.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lijenta

Det er da ikke altid det er ting som internett som ligger høyest hos dem som driver med gjeting. Det kan godt hende dem må prioritere ting og ta en tlf og ring det tror jeg er det letteste og følg med på nettsiden. Flere av dem som driver på med sau har full jobb vedsidenav en gård og sauer å ta seg av og har da vanskelig for å svare alt og alle for tiden strekker ikke til. Info her i distriktet komemr i hvertfall så alle som er medlememr kan være så aktive som dem vil. Sønn meldte seg inn her og det var vanskelig hihi han har meldt seg ut men dem sender fortsatt info.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har veldig god erfaring. Gikk inn på nsg og så at det var faste treninger i Vestfold. Sendte mail, fortalte hvilke kurs jeg har gått og hvilket nivå jeg var på og fikk være med på treningen (så sant jeg var medlem av nsg). Det kan være lurt å gå et kurs eller to før man blir med i vanlige treningsgrupper. Heidi Billkvam er en kjempedyktig instruktør i gjeting. Hun har oppnådd gode resultater selv, og er veldig flink til å lære bort.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har veldig god erfaring. Gikk inn på nsg og så at det var faste treninger i Vestfold. Sendte mail, fortalte hvilke kurs jeg har gått og hvilket nivå jeg var på og fikk være med på treningen (så sant jeg var medlem av nsg). Det kan være lurt å gå et kurs eller to før man blir med i vanlige treningsgrupper. Heidi Billkvam er en kjempedyktig instruktør i gjeting. Hun har oppnådd gode resultater selv, og er veldig flink til å lære bort.

Helt greit å gå kurs altså, men når du sender personen som er ansvarlig i distriktet mail og melding pr sms om det er noe kurs og du ikke får svar, da er det ikke bare bare ...

Jeg vet at Heidi Billkvam er flink, men det blir litt i lengste laget å reise fra Bergen til Sverige å ta et kurs om man kan ta et kurs på denne siden av landet liksom ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

For de som er nye i gjeterhundmiljøet kan det være et godt hjelpemiddel å bruke Facebook (for de som har det)for å komme i kontakt med gjeterhundfolk, da jeg vet mange aktive gjeterhundfolk bruker fb til diskusjoner og informasjon. Det finnes flere åpne grupper som kan være til hjelp,en gruppe heter "Border Collie, brukshund" der diskuteres det ulike temaer om gjeterhund, og en annen gruppe heter "Gjeterhundkurs" (adm. er Martin Andre Helgesen fra Bergen) der folk annonserer kurs over hele landet. I tillegg er det opprettet en gruppe som heter "NSG Gjeterhund", det går jo an å prøve noen av disse sidene for å få svar/informasjon på spm man måtte ha om gjeterhund/medl.skap :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ugh 🤢 Heldigvis ingen av mine som spiser det, men de får jo verken luktet eller gjort fra seg når de ikke kan gå ut i veikanten. Langs en vei jeg gikk i dag var det minst en ruke per meter. Greit nok at man kan glemme pose en dag, men da går man i det minste tilbake ved første anledning og plukker opp. Og det at noen lar hundene drite midt i innkjørsler, ved inngangspartier eller under postkasser, - og ikke plukker det opp, - har jeg opplevd selv.  Lurer på hva som feiler folk egentlig.  
  • Jeg også... Har en hund som synes bæsj godt kan fungere som snacks  I tillegg til at det er ekkelt er jeg også redd for smitte. Og så ligger det så mye dritt langs veikanten, så til og med noen som hadde latt bikkja si gjøre fra seg rett utenfor trappa til noen uten å plukke opp. Hva er det med enkelte? 
  • Det er vel allmen kjent at det ikke lønner seg å være lojale mot banker og forsikringsselskap, med mindre man er LO-medlem. Vi bytter forsikringsselskap ca. annenhvert år. Vi har innbo, hus, bil, reise og ulykke (hundene kuttet vi etterhvert ut, vi har god nok økonomi og de er så gamle at premiene og egenandelene er skyhøye), og betaler litt over 10k i året. Det er nesten 50% mindre enn vi betalte like før vi flyttet. Jeg får vanligvis tilbud fra 2-3 selskaper, og presser de så hardt jeg kan på pris. Og så har vi noen som utgår pga. tidligere dårlig erfaring (Gjensidige). Akkurat nå har vi veldig bra avtale med Tryg gjennom NITO, men får se hvor lang tid det går før de setter opp prisene...
  • Ja, forsikringsselskaper er ofte utsugere. Noe sier meg imidlertid at vi ikke helt får den riktige forklaringen her. At hundens alder på hund skulle påvirke bilforsikringen kan umulig stemme. Da blir jo konseptet totalkunde helt meningsløst. Om det er slik så er i alle fall Gjensidige strøket for evig og alltid. Uansett, bra han skiftet!  Det avhenger av så mye. Kjørelengde, bilmodell, bosted, kasko, kasko+ feks. Men det er enorme forskjeller fra selskap til selskap. Med fri kjørelengde varierte tilbudene fra ca 17 000 til over 50 000 (før bonus) da jeg kjøpte bil sist. Og det var 25 000 mellom billigste og nest billigste.
  • AN er jeg forbannet på alle som ikke klarer å plukke opp etter hundene sine. Håper bikkjene deres tråkker godt i sin egen dritt og drar det inn i hele huset før eierne oppdager det. 🤬
 • Nylig opprettede emner

×