Jump to content
Hundesonen.no

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Hva betyr navnet?

Recommended Posts

Hva betyr navnet på hunden din?

Navn: Masithela`s Jelani Aro by Woody

Masithela- kennel navnet, vet ikke om det har en spesiell betydning.

Jelani- mighty, mektig

Aro- digger, graver- passer bra for han liker å grave. :wink:

Woody- er kallenamnet på faren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm tja si det :D

Rocky heter : Bekkegården's Bellafonte Rocky

Bekkegården: Er kennelen han kommer fra.

Bellafonte: Var noe meg og espen selv valgte, og vi kunne ikke finde noen bra navne på B, og da tiden var ved at løpe ut, så valgte vi bare Bellafonte. Hehe.

Rocky: Ja hva betyr Rocky :? Sylvester stallone kanskje :x:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hero heter Iveco`s Hero

Kennelnavnet er Iveco`s, og alle vet vel hva Hero betyr...

Han er uten tvil min helt!!

Goshi heter Gosh Amei av Nordenius.

Kennelnavnet er Nordenius, og navnet Gosh Amei var det en venninne som fikk inn i hodet en gang hun sov middag... Har dere hørt om Sissel Kyrkjebø... Hun sier Gosh Amei! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
speedy.. hva betyr det da-.. at han speeder rundt hele dagen.. men han heter jo egentlig Little Ninjas Heartbreaker.. og han er jo det.. en liten hjerteknuser!!! Love

SPEEDY GONZALES :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Lorca's Dramatic Look - Tinka.

Lorca er kennelen

Dramatic Look kommer sikkert av overbittet hennes (dramtisk utseende.. :wink: )

Og Tinka er et hundenavn som hele familien likte, vet ikke om det har noen spesiell betydning..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lorca's Dramatic Look - Tinka.

Lorca er kennelen

Dramatic Look kommer sikkert av overbittet hennes (dramtisk utseende.. :wink: )  

Og Tinka er et hundenavn som hele familien likte, vet ikke om det har noen spesiell betydning..

Hehe du har glemt og logge ind :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nordic choice steel anastacia

Nordic choice steel er navnet på kennelen, anastacia kennelnavnet.

Amy er det hun blir kallet til daglig, og det betyr elsket og kjær :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

jeg har ikke peiling på hva navnene til mine hunder betyr har ikke satt meg inn i det. kan jo ramse opp navnene, vet vell ka noen av de betyr da. Tinka La-Zita - har ikke peiling kalles bare Tinka

Aiwa - he he he :) fant navnet på videospillerne og aner ikke hva det betyr, noen andre som vet så spytt ut slik at jeg også får vite det ? synes bare at det var enkelt og fint navn derfor heter hun det.

Angel - ikke vannskelig det da Engel. jepp ser på den serien som går på tv2 er hekta på den, til dagli så går denne hunden for Småen - liten, forde hun har alltid vært den minste valpen i kullet og hun er det nå også som voksen.

Bamse - The Withe Gentleman det sier vell seg selv det navnet gjør det ikke? banana banana banana noen som har hørt om bana airlines (dette har med musikk å gjøre altså) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har du prøvd å høre med seleverkstedet? Mulig de kan sy en på mål som passer. 
  • Spisshunder er ikke så sære så mye som selvstendige. De er avlet for å være selvstendige og jobbe på egenhånd med ulike oppgaver (ofte vakt, derav lyden særlig på de små). De er lite opptatt av hva fører/eier gjør eller vil de skal gjøre, og kan være vanskelige å trene og belønne med godbiter, for eksempel. Shiba er en urhund, og de fleste urhunder er kanskje enda mindre opptatt av eier enn andre. I motsetning har du retrievere, gjeterhunder og spanieler som er avlet for å jobbe sammen med fører. Det er ekstremt stor forskjell på å trene en av disse kontra en av de selvstendige rasene (jeg har en av hver). Noen av de gjør nesten automatisk ting som å holde seg i nærheten og komme på innkalling (men ikke nødvendigvis altså, det krever vanligvis en del arbeid det også). Ulike raser har ulike trekk og egenskaper, og i tillegg til det som passer hundeholdet dere vil ha så er det greit å finne en type man trives med. Jeg orker ikke hunder som dilter i hælene på meg hele tida (ganske typisk spanieler), men vil også gjerne ha en hund som er litt interessert i meg uten at jeg må jobbe meg i hjel for oppmerksomhet. Satt på spissen. Jeg anbefaler dere å ta en tur på noen av de store stevnene og utstillingene (når det blir tilgjengelig igjen), og se og hilse på ulike hundetyper og se hva dere liker. Forresten, kanskje bearded collie kunne være noe? @SusanneL?
  • Den første lundehunden min (hannhund) passer perfekt inn i kravene deres. Han elska vinteren og kulde, hadde relativt lite lyd, var en ypperlig familiehund og bestevenn for alle barna i slekta, var en super turhund og var egentlig med på alt fra fjellturer til byturer eller bare en slapp dag eller tre på sofaen. 
   Den bør ha eget liggeunderlag + sovepose hvis man skal sove ute på vinter da, spesielt siden de er små (han var 8 kg og 38 cm høy) og dermed kjøles ned kjapt om de blir liggende på kaldt underlag  

   Lundehundtispa jeg hadde derimot. Hun frøys fra august til mai (hun var vel ikke helt rasetypisk der, hun var liten for rasen også. Normalt er tispene rundt 6 kg, men hun lå på rundt 4-5 kg), lå under dyna mi hele året og var påkledd fra høst til tidlig vår om vi var i ro utendørs. Men igjen, om en frossenpinn hadde fått ligge inni soveposen inntil magen, så er det greit. De elsker nærhet sånn sett. Hun var også eksepsjonelt høylydt og bjeffa på hver minste lyd.

   Men det er en ypperlig, liten, hendig, allsidig, snill og enkel hund som er med på alt du måtte ønske. Og de elsker barn, lundehund og barn passer perfekt! Og de er vanvittige fjellhunder, kommer seg fram hvor enn, det er jo klatring de er bygget for.

   De har noe problematikk da, ser du allerede vet om tarmsykdommen (intestinal lymfangiektasi). Sett dere grundig inn i den om dere går for lundehund. Det er en hel del man må tenke på, spesielt rundt kosthold. Lundehunder må ha fettfattig kost!  
   Noen sliter også med pelstap (mister store flekker med hår over hele kroppen), så det kan jo være problematisk vinterstid. Jeg personlig har aldri opplevd hverken IL eller pelstap, men hannen min slet med magen hele livet.

   Separasjonsangst må du være obs på, det er en del lundehunder med det. En del sliter også med å bli husren, men jeg ser for meg det vil være noe lettere for dere når dere har tilgang på hage. Jeg personlig har hatt to lundehunder der hannen markerte inne hele livet og tispa ble aldri husren.
   Og noen sliter med nervøsitet, både mot folk, men også lydredsler. Ingen av mine rene lunehunder har hatt dette problemet!

   Du kan jo også vurdere å ta en titt på lundehundprosjektet, der det nå blandes inn andre raser for å øke den genetiske variasjonen. Jeg har to fra prosjektet selv. en som er førstegenerasjons buhund/lundehund og så har jeg sønnen hans. Begge er 10,5 kg, 40 cm. 
   De krever noe mer enn en lundehund, men ikke uoverkommelig mye. Og de tåler rolige dager!


   Bare vær obs på at det er usannsynlig å få en lundehund som ikke har noe lyd  De er spisshunder og varslere og bruker stemmen for det det er verdt. Noen mer enn andre, men tause er de ikke.

   Edit: En lundehund hadde passet veldig godt inn i livet deres da, bare så det er sagt! De er familiehunder som trives best med folk og å få være med på det som skjer  
  • ja, har lest om lundehund og tarmproblematikken, 1 av 10 hunder rammes, i den artikkelen jeg leste.   Satt akkurat å leste om springer spaniel, ser veldig fine ut, ja, litt mye pels er det jo. Pelsstell er helt greitt det 🙂  På hvilken måte er spisshunder (og shiba) sære?    tusen takk for at du tar deg tid til å svare altså 🙂
  • Tervueren varierer ganske mye i størrelsen. Shiba kan være et fint alternativ med tanke på tur, sove ute osv. De går i den gruppen jeg nevnte med spisshunder, og er kanskje sære selv til spisshund å være, og ikke lette å få god innkalling på. Men de er også forholdsvis enkle hunder å ha, hvis man ikke forventer lassie. Enkelte har vel sagt at det er litt som å ha katt i hundeform. @Sanne her inne har greie på lundehund, den har noe helseproblemer men jeg kan fint tenke meg at det kunne være et godt alternativ. Om dere orker litt pelsstell så kan jo kanskje springer spaniel også være noe, men de må kles på om vinteren, både for å tåle kulden og for å ikke få snøklumper i pelsen. Til gjengjeld er de arbeidsglade og førerorienterte, holder seg gjerne i nærheten.
 • Nylig opprettede emner

×