Jump to content
Hundesonen.no

MiO

Medlemmer
 • Content Count

  2016
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

863 Excellent

3 Followers

About MiO

 • Rank
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Akershus
 • Hunderase
  Shetland sheepdog

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MiO

  Hvor lar du hunden tisse?

  Jeg lar min hund tisse der det er gress. Gressplen i skråninger og veikanten langsmed der vi går. Vi har flyttet til byen, og bor ikke så landlig lenger, så det blir til at det tisses i veikanter. Hun har aldri prøvd å tisse på asfalt. Liker mykt gress under baken når hun huker seg ned og skal tisse.
 2. http://www.nettavisen.no/nyheter/hundeeier-dmt-etter-at-pitbull-drepte-toaring/3423217616.html " En argentinsk hundeeier er dømt til åtte år i fengsel etter at pitbullen hans drepte en to år gammel gutt."
 3. MiO

  Finn annonse jeg håper alle styrer unna..

  Det måtte jeg google litt Og jeg fant et par bilder. Må si at den langhårede varianten faktisk var finere enn den korthårede (men å si det er vel som å banne i kjerka). Jeg liker ikke rottweilere etter at en forsøkte å bite meg helt uprovosert en gang, men den langhårede var altså fin å se til. Er de langhårede rottweilerne å anse som "feilvare", dvs de får ikke stilles ut og sånn? I så fall er det vel ikke helt riktig å drive og avle på dem da?
 4. MiO

  Finn annonse jeg håper alle styrer unna..

  I annonsen står det at valpene er rottweiler og skal registreres i NKK. Men samtidig skriver hun at moren til valpene er langhåret...?! Jeg har aldri i mitt liv sett en langhåret rottweiler. Finnes de virkelig?
 5. MiO

  Lar du barn hilse på hunden din?

  Jeg pleier å si nei til alle, rett og slett fordi hun har så tydelig vist at hun ikke liker det. Hun har alltid pleid å vri seg så langt unna utstrakte, ivrige barnehender som mulig. Så hadde vi en episode i hagen her hjemme en sommer, som gjorde at jeg sa stopp til all kontakt med små barn i etterkant. Det kom et par jenter på rundt 7 år og hang ved hageporten vår, glodde med store øyne på hunden og spurte pent: "Åååå, kan vi få komme inn og leke med den?" Det var fremmede jenter, jeg kjente dem ikke igjen. Jeg sa først nei, men da jeg så de skuffede fjesene deres og nedslåtte blikk, ombestemte jeg meg og lot de få komme inn. Litt lek kunne vel ikke skade? Tenkte de kunne kaste litt ball eller noe med hunden iallfall. Ute på plenen begynte jentene å skulle klappe hunden midt oppå hodet. Dette likte hunden ikke, og vred seg vekk, småløp unna og det hele endte med at hunden løp i bue vekk og rundt jentene, mens de prøvde å få tak i hunden med sine utstrakte hender. Jeg sto og så på, og tenkte akkurat at dette var litt rar atferd fra hunden. Akkurat i det jeg åpnet munnen og hadde tenkt å si at det fikk være nok, hunden ville ikke, så snudde hunden seg brått rundt og hogg til. Den bommet med noen millimetere på den ene jentas legg fordi hun var i bevegelse.. Jeg ble sjokkert og satte selvsagt en strek for hele besøket. Jentene ble nok litt skremte, de også, men de sa ikke noe og skyndet seg ut av hageporten. Etter denne hendelsen har jeg skjermet hunden helt fra barn. Alle barn vi møter ute på tur som spør "Ååååh, kan vi få klappe?" får til svar at "nei, hun liker ikke fremmede". Det gjør hun ikke heller, men minst av alt barn. En gang sa jeg det rett ut til en unge som ville klappe at "nei, hun liker ikke barn", men da så ungen så såret og skuffet ut, at jeg for ettertiden har omformulert det fra "barn" til "fremmede"
 6. MiO

  Båndtvang

  Jeg har en fem år gammel hund som har vist seg tilliten verdig, så hun får gå løs. Hun har *bank i bordet* aldri stukket av i hele sitt liv, holder seg alltid innenfor synsvidde av meg, og aldri stukket av fra stien eller turveien vi går på. Hun har altså aldri sprunget inn i skogen, aldri jaktet på noe og aldri forsvunnet ut av syne på tur. Jeg føler derfor at hun ikke er noen trussel for dyrelivet, og jeg tar derfor sjansen på å slippe henne når vi er ute og går.
 7. http://www.side2.no/glemmer-du-dette-nar-du-lufter-bikkja-kan-det-koste-deg-skjorta/3423209097.html
 8. MiO

  Ikke kast pinner til hunden

  Jeg postet linken ovenfor mens jeg tenkte på nettopp et slikt tilfelle der pinnekasting førte til en ulykke. Det skjedde for mange år siden, og kjæresten min hadde hund, en schæfer tispe. De var ute på luftetur og han kastet pinne til henne som vanlig. Plutselig løper hun rett på pinnen, og den borer seg fast bak i svelget hennes og står ut av munnen. Hunden hyler av smerte. De måtte selvfølgelig til veterinær øyeblikkelig. Hunden overlevde heldigvis, men de kastet aldri pinner med den igjen. Med min egen hund har jeg bevisst aldri lekt med pinner. Ikke en eneste gang. Den er derfor ikke opptatt av pinner overhodet, og plukker aldri opp noen selv.
 9. MiO

  På tur med bøllete hunder

  Jeg hadde ikke giddet å omgås en så bøllete hund. Hvorfor skal hunden din plages med det på sine eldre dager?
 10. http://www.dagbladet.no/2016/01/21/nyheter/dyr/hund/veteriner/42840388/ "Ikke kast pinne til hunden, advarer britisk veterinærorganisasjon Foreslår å heller bruke frisbee eller ball."
 11. http://www.tv2.no/2016/01/18/nyheter/folelser/hund/7940404 "En ny studie viser at du ikke nødvendigvis innbiller deg at hunden din kommer for å trøste deg. De kan faktisk skjønne hva du føler. "
 12. Valpen bokstavelig talt skriker av redsel første gang den blir klappet av et menneske, etter å ha blitt fanget inn som løshund på gatene i Romania. http://www.tv2.no/v/1007391/
 13. Fra NKKbloggen http://nkkbloggen.no/2015/11/04/kastrering-av-hund-er-det-lov-er-det-lurt/ Tekst: Kristin Wear Prestrud, veterinærkonsulent i NKK.
 14. http://www.tv2.no/2015/11/03/nyheter/dyrene/omplassering/lana/7583813
 15. http://www.tv2.no/2015/11/04/nyheter/dyrene/hunder/7588930 "Pitbull var døden nær etter å ha blitt litt for nysgjerrig på gårdsbesøk. "
×