Jump to content
Hundesonen.no

Ia

Medlemmer
 • Content Count

  1677
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Ia last won the day on May 20 2020

Ia had the most liked content!

Community Reputation

2855 Excellent

5 Followers

About Ia

 • Rank
  Prinsesse
 • Birthday 09/23/1994

Contact Methods

 • Website URL
  http://ialiten.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Papillon

Recent Profile Visitors

10250 profile views
 1. Ia

  Tisper som sloss.

  Dette hørtes innmari slitsomt ut for dere alle sammen! Jeg ville nok dessverre også ha tenkt omplassering - selv om jeg skjønner at det er innmari tungt. Spørs om det ikke blir vanskelig å fikse dette etter så lang tid. Med en atferdsspesialist el. vil man jo kunne komme et stykke, men dette høres ikke ut som noe jeg hadde orket. Ville iallefall gått separate turer når jeg kunne, så de begge fikk kost seg, og sørget for at eldste fikk være i fred både inne og ute.
 2. Har ikke vridd på noen ting, jeg. Har heller ikke sagt at noe er skrekkelig, har prøvd å være ganske imøtekommende og både sagt at jeg tror deg og ikke er ute etter å ta deg for noe. Poenget mitt er at det virker som om du og TS bor i ganske forskjellige områder - så at du bryter båndtvangen og er komfortabel med det er ikke nødvendigvis særlig overførbart her. Det var i grunnen ikke så viktig for meg å diskutere frem og tilbake her heller. Det eneste poenget mitt her er at hvis TS skaffer seg hund, så oppfordrer jeg sterkt til å følge loven. Det gjør jeg, og hunden min har det helt topp. Det er alt.
 3. For å svare på det siste: Nei, det tror jeg faktisk ikke. Ikke som jeg kan huske. I så fall var jeg ung og uvitende. Det er ikke ulovlig å gå på rød mann hvis man ikke er til hinder for trafikken, og det er ikke ulovlig å drikke som mindreårig - det er ulovlig å selge til mindreårig. Dette er veiledninger, i motsetning til båndtvang. Du skriver også at du har hundene løs daglig, ikke et par ganger ila. livet. Som sagt prøver jeg ikke å ta deg for noe her. Vet om flere soniser og flinke hundefolk som ser lett på båndtvangen, og jeg er uenig, men sånn er det. Men det er jo ikke det denne tråden handler om. Dette er en tråd hvor TS, før anskaffelse av hund, spør: "Må jeg følge loven, egentlig?" Og ja, man må følge loven. Selv om man ikke liker den.
 4. Er ikke det at jeg ikke tror deg - jeg synes bare det er viktig å velge sine ord litt med omhu her. Tror slike områder hvor man kan vite helt sikkert er veldig sjeldne, og TS nevner at de bor i et frodig og variert område med beitemark. Da funker det ikke med en "jada, jada"-holdning til båndtvangen. Det er bedre å ha hunden i bånd en gang for mye enn en gang for lite, og slik TS beskriver sine omgivelser høres det ut som om båndtvangen må følges.
 5. Dådyr finnes ikke i Norge, iallefall ikke fra naturens side, men antar du mener rådyr. Uansett: båndtvangen er også til for å verne elg, rein, hjort og "andre pattedyr". Og småvilt. Og fugler. Og beitedyr. Jeg har gått i den samme skogen hele livet, og er ganske lommekjent, men jeg har ikke full oversikt over hvilke dyr som finnes der eller nøyaktig hvor de er til en hver tid. Men det er kanskje bare meg.
 6. Svaret på dette er jo egentlig ganske enkelt: Ja, en må følge loven. Dessverre. Båndtvangen virker kjipere enn den er, hundene til oss som følger dette har det faktisk helt fint. Det er masse man kan finne på, men det er ikke innafor å slippe hunden i skogen, nei, eller noen andre steder med mindre det er et område med unntak. Det er både ulovlig og lite reflektert, og etter min mening ikke greit i det hele tatt, ikke bitte litt heller. Jeg bor midt i oslo by, og selv her kan løse hunder skremme ekorn, fugler og piggsvin. Vilt finnes over alt, også uten kløver og horn. Det finnes lange bånd, og masse aktiviteter man kan gjøre. Hvis dere går for vannhund vil kanskje hunden like å svømme i langline. Som hundeeier anser jeg det som en ganske viktig plikt å respektere naturen, og båndtvangen er der for en grunn. Hvis det går sau i området er det bare nok en grunn til å følge den. Jeg møter mange hundeeiere med løse hunder som føler seg over loven om båndtvang, og jeg må innrømme at jeg kan bli ganske provosert av det. Jeg har en 3 kilos papillon, som har et ikke-eksisterende jaktinnstinkt og en radius på 20 cm, og selv jeg tar hensyn; Både i byen og i skogen. Hundene du nevner som aktuelle er store nok til å gjøre mye skade, uansett hvor snill og lydig. Så hvordan båndtvang praktiseres: Ha på bånd. Å binde hund utenfor steder burde man jo klare å jobbe rundt. Noe kan skje med hunden, hunden kan bite noen som prøver å hilse - den er generelt utenfor din kontroll. Jeg ville aldri gjort det, med noen hunder jeg har hatt, men jeg bor også nært butikken og tar heller en ekstra tur ut. Ser det gjort stadig vekk, og ringer ikke politiet av den grunn, men se an hunden.
 7. Ia

  Akkurat nå mai

  Vet om mange som er gjennom mange raser - også etter at de har funnet "sin" rase. Kan være interesse for flere hundesporter, gamle drømmer om spesifikke raser eller ønske om en maskott, haha. Noen finner jo aldri en bestemt yndlingsrase heller. Etter at min første papillon døde var det utenkelig med en til, fordi jeg var så enormt knyttet til den første og det ble for sårt. Nå har jeg endelig fått en ny, men hun var faktisk familiens eneste "repetisjon", haha. Selv er jeg oppvokst med diverse. Har en mor som helst har tatt omplasseringshunder (er vel heller litt tilfeldig enn et aktivt ønske), og har hatt retrivere, blandinger og til og med en terrier. Mange finner nok "sin rase", og mange vil gjennom alle de ønsker seg ila. livet ☺️
 8. Ia

  Trix

  I dag har Trix vært hos meg i en måned Hver dag er den beste dagen i hennes liv, uansett hvor mye eller lite som skjer, og det er så deilig med en sånn lykkepille i hus! Hun begynner å forstå hva "arbeid" er, og har utviklet en ganske god konsentrasjon. Det er både rart og gøy å ha en hund som ikke kan noen ting, spesielt når hun er så kontaktsøkende og tar det så fort. Kan tenke meg at det er et resultat av å alltid ha vært yngst i flokken - hun er en "dilter", og søker derfor veldig etter hva jeg ønsker at hun skal gjøre. Nå sitter både sitt, dekk og trykke tommel (gammel lundquist-greie jeg liker å begynne med for å jobbe med kontakt), men det er litt vanskelig å sette ord på ting. Men det kommer! Lurer på å starte på grunnkurs 3. Juni, må bare satse på at det ikke fylles opp før feriepengene kommer. Tror det hadde vært fint for oss! Avledning har hun blitt helt rå på - nå søker hun aktivt avledning hvis noe er skummelt, og avleder også seg selv hvis hun ser en hund i det fjerne. Er aller mest imponert over hvordan hun takler offentlig kommunikasjon til å aldri ha vårt borti noe lignende før. Det blir jo selvsagt begrenset med øvelse på det i disse tider, men hun er helt avslappet og sitter enten og følger med på gulvet, eller sover på fanget. Hun har utviklet verdens beste avknapp ved at vi bare ikke leker inne. Den kom i grunnen veldig fort. Hun er skikkelig morsom å være med, og vi storkoser oss hver dag! Den mest kosete og mammadalte hunden jeg har vært borti, men også en av de mest fjollete. Bildespam: Storkoser oss! Har også filmet henne når jeg går på butikken, etter å ha trappet opp alenetreningen, og det kommer ikke en lyd fra henne. Var litt engstelig for det, da hun jo ikke er vant til å være alenehund, men så lenge hun får kong går alt fint. Heldig, er jeg!
 9. Ia

  Hannhund vs tispe

  Hvis du har et ønske om hannhund, som du skriver, synes jeg absolutt du skal gå for det. Dette er så individuelt, og som flere sier er det både fordeler og ulemper med begge - men de fleste av dem er ikke i noen av ytterkantene, og i store deler av hverdagen merker man nesten ikke forskjell. Jeg har hatt begge deler, og foretrekker utvilsomt tisper. Jeg bare "forstår" dem bedre, uten at jeg egentlig kan begrunne det i det hele tatt. Var det samme da jeg drev med hest - de fleste jeg kjenner foretrekker ukompliserte vallaker, personlig "snakker" jeg mye bedre med hopper. Løpetid plager meg ikke (har dog vært heldig med renslige hunder som ikke er så opptatt av det motsatte kjønn), og opplever det som en forutsigbar periode. Noen opplever løpetid som en skikkelig ulempe, og det er helt greit. Tror rett og slett det er helt opp til hver enkelt hva som føles riktig, så gå for magefølelsen din! Ingen tvil om at hannene ofte er enklere i hodet, på godt og vondt 😂
 10. Tror nok du er normen - iallefall på Grunerløkka, men jeg oppfatter deg som et svært oppegående menneske som ikke hadde kastet hunden din på oss etter mitt tredje "VI VIL IKKE HILSEEEE" hahaha. Neida, men her er alt helt fra hund til hund, og poenget er vel at jeg tror mange hunder ikke har glede av å hilse i bånd. Men at mange også har det, absolutt! Jeg skulle bare ønske det ikke opplevdes som obligatorisk, i den grad at folk ikke trener hundene sine til å ikke MÅTTE hilse Er jo sånne som dere vi trenger. Er sånne som dere jeg håper skal bidra til å gjøre Trix trygg til slutt Helt herlig med hunder som elsker alt og alle. Trix er sånn mot mennesker, og målet er jo å få henne liiiiitt sånn mot andre hunder også!
 11. Dette er skikkelig balsam for sjelen min! Måtte løfte henne opp i stad, forbi en hannhund som eieren ikke fikk med seg. Eieren til den andre hunden tok det som en treningssituasjon, og begynte da å følge tett etter oss (alt for tett i disse tider), mens hun forsøkte å avlede hunden sin. Da kom det lys fra Trix på armen og gitt, og jeg måtte pent be dem la oss være i fred. Når hun skal på armen skal hun jo få slippe, helt absurd at folk kommer bort da også. Hun tenkte jo helt riktig, egentlig, for treningen av sin egen hund, men følte meg nesten litt utnytta gitt. Vil fryktelig gjerne møtes! Vi trenger det skikkelig - og vil gjerne ha store venner også! 😄 EDIT: Dere skal selvsagt også få slippe å møte oss før løpetiden er over
 12. Det skal jeg jaggu begynne med. Denne tråden har vært en veldig fin oppvåkning på hvor mye energi jeg bruker på disse menneske jeg ikke er enig med! Takk! Skikkelig digg at vi er fler - kan ikke alle som har svart i denne tråden flytte til løkka, og så kaster vi bort alle andre? Ååh, ja! Jeg har forklart for eiere av små valper at det ikke handler om deres hund - men jeg vil ikke ta sjansen på at Trix skal gjøre noe dumt, om så bare bli en negativ opplevelse for valpen. Etter å ha hatt noen problemhunder i familien (som ble kurset godt og endte opp fine) er det mitt verste mareritt! Alle hunder kan jo gjøre sånt, det er hunde-adferd, men man aner ikke hvordan det vil ende. Er også det at hvis Trix småglefser vet jeg jo ikke hvordan den andre vil svare. Der har du Tinka, min forrige Phalene, i et nøtteskall. Totalt uinterressert i andre hunder, men høflig hvis hun måtte. Jeg vet at det smalt et par ganger før jeg fikk henne (aner ikke situasjonen, men kan tenke meg at hun følte seg presset på en eller annen måte), og det var nok bare Tinka som hadde fått nok og ville være i fred. Hun ble misforstått mye av folk rundt, for hun "var jo så sniiiill". Og det var hun, virkelig. Enda større grunn til å la henne slippe. Liten update: I dag var vi plutselig i en situasjon med hunder på alle kanter langs et smalt fortau. I det jeg skulle krysse gata kom det en dame med to huskyer. Hun prøvde veldig hardt å få dem til å gå fint, men jeg så at detta kunne bli vanskelig. Så jeg plukket opp Trix, som var litt usikker på hva hun skulle gjøre, og hun sank bare sammen i total lettelse på armen. Det var skikkelig rart, og skikkelig deilig! Ikke en lyd kom fra henne mens to huskyer, en toller og en labradorvalp gikk forbi oss fra hver sin kant, ganske tett på. Ikke et eneste tegn til utrygghet heller - bare den sedvanlige kosehunden jeg har til vanlig! Hun fikk kos og skryt og vi så på de andre hundene sammen, og det var en skikkelig fin løsning. Ingen fanatisk leting etter ballen i lomma, ingen Trix som må jobbe superhardt for å få til, bare kos. Da de alle var borte satte jeg henne pent ned igjen, og vi gikk rolig videre. Gud, så deilig!
 13. Hvorfor har jeg så sterkt behov for å være høflig mot kjipe folk? 😂Det får bli neste emne! Men du har helt rett i det med egenomsorg - jeg kjente en stor lettelse da jeg leste disse svarene. Nå er vi jo en ganske usosial tid, så både for Trix og meg blir de sosiale situasjonene disse kjipe. Så hvis man skal bli terapautisk tror jeg absolutt det å fjerne seg fra situasjonen er mye bedre - og det vil gjøre våre turer mye hyggeligere, tror jeg. Visse kommentarer har fått meg til å gå og irritere meg resten av turen, og det er jo ikke noe koselig. ❤️ Så fint å høre! Jeg har jo fått inntrykk av at dine hunder er ganske harmoniske, så det hørtes deilig ut. Veldig fin oppsummering. Jeg vil jo at hun skal vite at jeg passer på - for det gjør jeg, jo. Noe av det som har frustrert meg i disse møtene er jo, som flere her nevner, at fokuset blir flyttet over på den andres manglende oppdragelse. Trix har kommet veldig langt på bare noen få uker, og kontakten sitter som et skudd. Vil at hun skal få oppleve det, og da får belønningen bli at jeg løfter opp og passer på. Ja, motsatt problem blir jo litt samme problem her. Trix ser verken sint eller farlig ut - hun er 3 kilo og sitter med god kontakt for å få ballen sin, så mange tar nok ikke treningen vår på alvor. Men så fint at du tror det kan være en god løsning! Jeg har både blitt skjelt ut, og jeg har også skjelt ut folk. Folk med staffer som kommer byksende bort til oss, uten bånd, for eksempel. Båndtvang, hallo - og det finnes da nok av mennesker som er redde for hunder også. Synes det er regelrett ufint å ha uoppdragne hunder løs i byen, jeg. De vi møtte i skogen i går ble stående og diskutere mine metoder med meg (uten noe særlig svar) mens de slapp hundene sine nærmere og nærmere, og jeg skulle så ønske når jeg ser tilbake at jeg bare hadde plukket opp Trix og gått. Hvorfor la dem stå der og være ekle, liksom. Tror det har noe å gjøre med at jeg er en ung jente med en liten "veskehund" (i manges øyne). De vet jo ikke at jeg er oppvokst med kranglete retrivere og har gått ørten kurs, liksom. Jeg tror nok ingen vil tro på at hun er farlig, haha. Men jeg sa til en med en kokko pomeranian-valp at det sikkert ville gått fint, men at det siste jeg ville var at Trix skulle bli en negativ opplevelse for den bittelille valpen. Den gikk gjennom, virket det som. Tusen takk! Man kjenner dem jo godt etter hvert. Absolutt - jeg vil si at 80% av de jeg hilser respekterer oss. Bruker oss enten som passeringstrening, går sin vei eller svarer høflig når jeg sier at vi helst ikke vil hilse. Og da blir jeg skikkelig glad! Har til og med takket, selv om det buuurde være en selvfølge. Hahaha. Kan jeg si hun har det viruset hvis navn ikke skal nevnes? Nei, der har du meg - litt skravlete, og litt vel høflig, med behov for å forklare. Du, veldig gjerne! Det hadde vært kjempekoselig! 😊Men kanskje når løpetiden er over? Så herlig at vi er fler! Trix er også mer nysgjerrig på noen hunder enn andre, men jeg kjenner henne for dårlig, og stoler ikke på at det ville gått fint. Ikke verdt risken, tenker jeg. Tusen takk for link! Det beste hun vet i hele verden, nest etter ball, er å sitte på armen. Hun er jevnt over en veldig trygg og kjærlig hund, så med alt som blir sagt her tror jeg absolutt det å løfte opp er noe som vil få henne til å føle seg trygg og ivaretatt. Ja, det er akkurat sånn det har føltes, at det stadig blir sabotert. Supert med bekreftelse - jeg har hørt så mange ganger at man ikke skal løfte små hunder, så det har nok bare satt seg i meg, men nå skal jeg jaggu prøve! Vi møtte bare hyggelige folk og hunder på tur i dag som vi gikk pent forbi, så jeg har ikke fått prøvd ut noe av dette, men tusen takk for råd og bekreftelse alle sammen! Føler meg mye tryggere på hvilke valg jeg skal ta nå, og tror turene våre blir litt hyggeligere fremover. For oss, vel og merke, og det er viktigst! ❤️ EDIT: Vil også legge til at Trix ikke er noen problemhund. Hun er veldig stabil i hodet, og jeg opplever henne som modig, og hun har ingen utfall eller utagering hvis det ikke er fremprovosert. Hun venter med å si noe (og da kommer det bare små knurr og snerring), til siste sekund, når en hund er helt oppå henne og jeg for lengst kunne ha fjernet henne fra situasjonen. Så jeg tror det med å løfte å gå vil fungere fint, da jeg vil kunne gjøre dette lenge før hun sier noe i det hele tatt, og før hun rekker og bli redd, som en slags belønning for fin avledning. Kos, rett og slett, og "nå skal vi gå fra den teite hunden". Stor tro på dette!
 14. Tusen takk, dere! Dette var veldig klargjørende. Har nok latt meg prege litt av antallet "du må jo la bikkja di hilse?!?!?! 😱" folk som finnes her i byen. Nå føler jeg meg mye tryggere på at det vi har gjort er riktig. Jeg har også tenkt at hun først og fremst skal lære at JEG er trygg, og at jeg passer på, og der føler jeg at jeg har sviktet litt når hunder får komme så nært henne som de har gjort noen ganger - selv i arbeidssituasjon. Neste gang skal jeg rett og slett plukke henne og gå en annen vei. Sparer meg for stress også, det. Så får jeg heller være Grünerløkkas sære, hilsefrie hundedame. Da slipper jeg å stå der og svare for meg også, er vel det som blir det mest frustrerende i lengden.
 15. Tusen takk for fint svar, Simira. Så bra! Har fått noen slengkommentarer (senest i dag fra to fuglehund-menn som ikke var fysisk sterke nok for hundene sine) om at jeg forer redselen hennes, og hele meg synes de tar skikkelig feil. Har også vegring mot å løfte henne opp, etter diverse råd da jeg fikk Marvin, men godt å høre at det også går an. Enig med deg! Trygge omgivelser er fint, og det høres ut som om du gjorde det samme med Odin som jeg gjør med Trix. Føles bare ikke naturlig å skulle hilse når hele hunden lyyyser at hun ikke vil! Vi skulle nok bare hatt litt flere venner 😂
×