Jump to content
Hundesonen.no

Ia

Medlemmer
 • Content Count

  1657
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Ia last won the day on September 24 2018

Ia had the most liked content!

Community Reputation

2806 Excellent

5 Followers

About Ia

 • Rank
  Prinsesse
 • Birthday 09/23/1994

Contact Methods

 • Website URL
  http://ialiten.wordpress.com/
 • Skype
  iamarie.

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Brukschihuahua

Recent Profile Visitors

9681 profile views
 1. Ia

  Tråden om hest..

  Takk for svar! Tror rideskolene ønsker at man tar et kurs før man får bli med på turer. Jeg har jo ingen formelle ridekurs. Må vel kanskje bare finne meg i det, bare vanskelig med en tett timeplan. Men viktigste er jo å komme seg på hesteryggen igjen!
 2. Ia

  Tråden om hest..

  Næmmen hei, sonen! Lenge siden sist. Lang historie. Savna dere! Det nyeste her er at jeg har fått meg ridehjelm til jul av mor. Har jo ikke ridd aktivt på nesten ti år, og savner det veldig! Problemet er hvordan man gjør dette som en oslo-boer uten bil! Tanken var i utgangspunktet ridetimer på Alna eller Nordtvedt, men jeg vil jo myyye heller ut i skogen på en trygg hest med koselig følge. Noen tips? (/noen som vil ha besøk? 😂)
 3. Ia

  1. november EFIT på Disen

  Så produktiv og fin dag!
 4. Ia

  Kastrering av hannhund

  Det er absolutt en sjanse for at det vil hjelpe, da det godt kan være hormoner og "markeringsbehov" som gjør han bråkete. Men jeg ville tenkt nøye gjennom det. Bieffektene av kastrering kan være store, både fysisk og psykisk. Det er en omfattende greie, og dersom hunden har det bra ville jeg nok sett på andre alternativer for å korrigere adferden - han er fremdeles en ung hund, og man kan komme veldig langt med godt arbeid! Det høres jo ikke ut som et aggressivt vesen på det du skriver, men dere kjenner han selvsagt best. Anbefaler å ta en prat med dyrlegen. Kjemisk kastrering er ikke alltid en god indikasjon på hvordan en kirurgisk kastrering vil fungere (les her), men dette kan dyrlegen selvsagt mye mer om enn meg. Ellers synes jeg denne har mye fin informasjon. Etter hva jeg vet er det litt forskjell på dyrleger og hvilke kriterier og prosedyrer de har for å kastrere uten medisinsk grunnlag. Har inntrykk av at det går mest på dyrets velferd hos de aller fleste, så det kan også være vanskelig å få gjort så lenge han har det bra - men jeg hører rykter om at mange gjør det allikevel. Lykke til! Håper dette var til litt hjelp.
 5. Ia

  Skadelige barnesanger

  Vanskelig diskusjon dette her. Blir nesten som å diskutere religion, da vi er oppvokst så forskjellig og har så forskjellige syn på dette. Personlig er jeg vegetarianer fordi jeg oppvokst med en far som drev gård - han var helt ærlig på alt som hadde med slakt og sånt noe å gjøre, noe jeg er veldig glad for den dag i dag. Nettopp det å vite "sannheten" har latt meg ta egne valg rundt dette. Det er mye dritt i kjøttindustrien, det tror jeg alle kan være enige om, men hvor mye moral og sannhet man skal gi barna i hvilken alder er et annet spørsmål. @Malamuten, jeg opplever at mange ikke får korrekte opplysninger om gårdsdrift og dyreholdt med mindre de oppsøker det selv. Nå er selvsagt norge langt bedre enn mange andre land på dyrevelferd, men hvis vi ser på Tine- og Gildereklamene hvor de koser og duller og steller på de nyfødte babydyrene som dagen etter opptak skal slaktes eller rives bort fra mor (sånn omtrent), så er det jo ikke akkurat en legit representasjon av hva som foregår. Overraskende mange forstår ikke, eller nekter å forholde seg til, at det er døde dyr de spiser. Har man baller til å jakte eller slakte selv synes jeg saken er en annen, men så mange av mine oslovenner har null forhold til gårdsdrift og slakt, og hadde aldri klart å ta livet av et dyr selv. Så det skal ikke handle om å pushe livssyn på barn, men om at jeg som byjente mener mange rundt meg godt kunne vokst opp med en god del større bevissthet rundt hva de betaler for og hva de spiser. Selv om industrien i Norge er på god vei i riktig retning må jo hamburgeren dø for å bli hamburger. Og det er det mange som ikke forstår, fordi ingen noen gang har sagt det til dem. Enig i at "kua mi jeg takker deg" er en søt sang, da. Og ja, slitsomt at alt er feil og dumt hele tiden.
 6. Ia

  Stemmer denne rasen?

  Uten stamtavle er det vanskelig å vite hva man får. Er etter hva jeg vet ingen måte å søke opp forgjengeres vekt, men gode utstillingsresultater ville jo betydd at de var innenfor rasestandard iallefall. Jeg må si valpen på bildet hvor den løftes ser alt for stor ut til å være en 4 måneder gammel pomeranian av vanlig rasestandard. For sammenligning, her er min Chi, som forventes å bli rundt 3,5 kilo, 4 måneder gammel: Klart, en hund kan godt være renraset uten å passe rasebeskrivelsen, og dersom ikke avlen er rettet mot utstilling kan noen generasjoner med avl på store små hunder føre til større små hunder. Så jeg sier ikke at de lyver til deg, men jeg vil si at det kan hende ender opp med en stor pomme. Forøvrig vil jeg på generelt grunnlag styre unna å kjøpe en hund uten stamtavle fra fremmede. Ikke nødvendigvis mer sykdom på blandingshund/hunder uten stamtavle, men umulig å vite hva man får, og mange bruker Finn for å tjene penger på dårlig oppdrett, dessverre. Men hvis det er drømmevalpen skal ikke jeg være negativ jeg, altså, har min første renrasede nå og har allerede fått litt grumsete informasjon av oppdretter 😂 Er det eierne som har avlet frem valpen, forresten? Eller selger de videre? Hvis førstnevnte ville jeg anbefalt dere å møte foreldrene til valpen 😊
 7. Ia

  Marvin

  Dette har vært en stor dag for oss! Som mange av dere vet har jakker/dekken/gensere vært den eneste skikkelig store utfordringen med han typen her. I går fikk vi et tråkke-i-dekken (/boblejakke), noe jeg ikke visste at fantes, og det var NULL problem å få på! Selv med dust glidelås og sånt var han relativt rolig. Det var utrooolig deilig. Så da tenkte jeg: Hm, dette gikk jo fint. Kanskje vi skal ta en sjans med genseren også? Misforstå meg rett, vi har trent og trent og trent på genser, og kommet særdeles sakte videre. Men nå har han vært på høstferie hos sin mor, og genseren har ligget en uke, så jeg tenkte at han kanskje hadde glemt det litt. Så jeg tok tak i smørpakka og puttet han inn i genseren han hater. Skyndtet meg å ta sele utenpå, da genseren er alt for stor og lett å komme seg ut av, og jaggu!! Han så ut som om han hadde brukket alle bein i kroppen de første fem minuttene, men glemte det absolutt relativt fort! Så her har vi Marvin, som viser frem årets høstmote: Jadda, han ser ut som en dust. Det vet både han og jeg. Men varm er han iallefall Ellers er han fremdeles skogens konge. Han har som sagt vært en uke hos moren min som har hatt ferie, og gått i skogen med gamle Scilos hver dag. Så i dag kunne jeg ikke dy meg, og tok banen så langt ut av byen man kommer. Gud, som jeg elsker høsten!! Og mitt nye absolutte yndlingsbilde: Så ja, vi vokser og gror. Han er 19 uker nå, og 2,4 kilo. Han blir stadig tøffere, dessverre, og nå må vi forebygge den grusomme chihuahua-bjeffingen han viser tendenser til. Han bjeffer riktig nok bare på løs som blåser og flagrende skjerf, men fysj. Jeg får mer og mer følelsen av at han kommer til å ende opp med flipp-ører og underbitt, men det gjør ingen ting. Hvis sant skal sies liker jeg ørene hans litt sånn over alt. Det er egentlig alt som har skjedd her. Husrene vil vi ikke bli, men det er veldig hyggelig å få ros når man går på do ute. Er VELDIG førerorientert og god på innkalling, så det får veie opp!
 8. Ia

  Kriterier valpeshow

  Supert! Takk! Ørene har heller ikke reist seg enda, men det går vel fint?
 9. Ia

  Kriterier valpeshow

  Jeg har hatt så lyst til å melde Marvin (Chihuahua på 4 mnd.) på utstilling, med håp om å konkurrere videre senere. Evt. også mtp. fremtidig avl. Men nå har han jo underbitt. Et underbitt dyrlegen mener nok er for stort til å rette seg opp, men «alt kan skje». Dette er jo diskvaliviseringsgrunn i voksen utstilling, og ikke minst god nok grunn til å ikke avle, men betyr det at det er helt meningsløst å melde seg på valpeshow? Hvordan dømmes valpene, og hvor harde er de på rar utvikling og skjønnhetsfeil? Er helt newbie på dette med utstilling, haha, for noen er dette sikkert selvsagt. Men man må jo spørre!
 10. Ia

  Knurring på valp

  Fikk aldri filmet (ups), men se hva vi har fått til! Vi er ikke helt på genseren enda, men dette var et stooooort steg! Første tur med dekken i dag morges ❤️
 11. Ia

  Valpen om natten og dagen

  Beklager, men det er absolutt ingen god idé å dra fra valpen etter to dager. Antar at dere skal være borte fra den hver dag? Hvor gammel er valpen, er den 8 uker? Hva sier oppdretter om dette? Jeg brukte 5 uker på å trene min opp til å være alene en halv arbeidsdag av gangen, og skulle egentlig gjerne hatt enda lenger tid... Sikkert lurt å sikre han inne i starten Hør om oppdretteren har brukt tissematter. Hvis ikke er det bare å løfte han over på matta hver gang han setter seg ned for å tisse (etter hvert kjenner dere igjen tegnene), så skjønner han snart greia. De liker å ha faste steder å tisse, og tilpasser seg stort sett sånt rimelig fort.
 12. Ia

  Marvin

  Vi har hatt en heeeelt fantastisk dag i dag! Jeg var ikke så innmari trøtt etter nattevakt, og hadde en sånn forferdelig trang for å dra ut i skogen. Og ikke sånn jukse-skog, men østmarka! Så jeg ringte mamma, som hadde tenkt på akkurat det samme, hentet frimerket og løp til banen. Vi var i skogen 10, og var ikke hjemme igjen før 15. I morgen er vi 16 uker, og nå går det heeelt fint å dra på "lange" turer. Dette er også første gangen Marvin har gått løs!!! Bortsett fra i treningssituasjon, da. Vi synes det var litt skummelt i starten begge to. Han gikk pent fremover, før han oppdaget at jeg ikke var en meter bak han lenger, og kom spuuurtende tilbake. Men han ble fort tøffere, og han har vært sååå flink! Løs på alle veier, både stier og gangveier. Han passerer som en drøm, følger mye etter onkel Scilos, og er den flinkeste hunden jeg har hatt på innkalling. Er absolutt noen fordeler med mammadalt-hund. Dette var utrolig deilig for oss begge. Utrolig godt å se han sååå lykkelig. Dette er jo sånn resten av livet hans kommer til å bli, nå som man ikke trenger å være så forsiktig med ledd og slikt - og vi vet at innkallingen sitter. Han kommer spurtende uansett hva han holder på med - måtte prøve meg, og kalte inn midt i raptus laaangt borti stien sammen med Scilos. Sånn gikk det: Nå kommer det forferdelig mange bilder. Bade Litt sliten <3 Verdens beste dag! Fryktelig godt at han han blitt litt større <3
 13. Ia

  Valpen om natten og dagen

  Han kan fint sove i sengen som valp også! Hvis du ikke vil at han skal sove i sengen som valp, ta en overmadrass og sov på gulvet med han de første par nettene. Deretter flytter du deg opp i sengen, mens han sover der du vil han skal sove - helst i nærheten av deg. Tren godt på tissemattene hvis du er redd for "uhell". Mange valper sover ikke natten gjennom fra de er små, så vær forberedt på at du må følge litt med gjennom natten, og kanskje ta noen turer ut hvis han klarer å gi signal om at han må på do. Han skal absolutt ha tilgang på alt han trenger av mat og vann mens du er borte. Å tørke tiss og bæsj må man regne med som valpeeier, og med tissematter skulle det gå fint. Er det noen grunn til at du vil "gjerde han inn"? Er du redd for at han skal ødelegge noe, eller er det for hans egen sikkerhet? Håper du har tenkt på at du ikke kan dra fra valpen fra dag én. Det er en ganske lang prosess å gjøre dem trygge på å være alene hjemme
 14. Ia

  Knurring på valp

  Med en gang jeg rører meg. Han kan jo ikke kle på seg selv, på en måte Han stikker heller ikke hodet helt gjennom, bare inn.
 15. Ia

  Akkurat nå, september 2018

  Tror hun er flinkere med hunder enn med mennesker. Men det er jo tross alt det viktigste
×