Gå til innhold
Hundesonen.no

Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,844
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Sprettballen last won the day on 15. Juli

Sprettballen had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,623 Excellent

5 følgere

Om Sprettballen

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sandnes
 • Hunderase
  Whipser, DSG og schäfer

Nylige profilbesøk

4,715 profilvisninger
 1. Vaske cavebed?

  Æææh! Går ikke bøylen ut? Det gjør den på cave bed'en jeg har. Den er ikke fra house of dogs da. Jeg hadde igrunnen tenkt å kjøpe en til derfra, men hvis bøylen ikke går ut, så vet jeg ikke om jeg vil. Jeg bruker ikke bøylen i min.
 2. Allsafe-sele VS ikke-testet bur

  Kela er billigere enn de fleste ferdigbur, så det tror jeg du gjør lurt i Ang. lastestropper, så har jeg kjøpt mine på biltema og har festa en i hvert hjørne på buret og deretter i lastekroker i bagasjerommet. Vi har varebil da, vet ikke hvordan det evt. fungerer i en fem-seter.
 3. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Takk! Litt blanding av hummer og kanari, men de fungerer fint sammen
 4. Ønsker tips til mellomstor rase som hund nr 2

  Dsg er artige hunder, men djises så mye lyd det kan være i dem. Av de hundene vi har, er det definitivt dsg'en som setter i gang alarmen her. Det er en lite homogen rase, da den er ganske ny. Så både størrelsesmessig og type er de veldig forskjellige. De har alt fra små og spinkle, runde og kompakte, til langbeinte og store. Vår dsg er 9,5 kg og er alt for stor i følge rasestandarden. De kan også slite litt med gemyttet. En del dsger er ganske nervøse av seg. Det er også varierende hvor treningsvillige de er. Vår er ganske treningsvillig. I tillegg får du potensielt MYE jaktinstinkt. Den som drar på rådyrjakt bare på fert er dsgen her i hus. Whippetene bryr seg bare om de ser viltet, mens dsgen går å speider og lukter etter noe å jakte på. Han kan likevel være løs, men du må være veldig obs.
 5. Arkin

  Så fin han er ^^
 6. Fly med valp

  Jeg hentet begge mine whippeter med fly, og det gikk kjempefint! Min reiseveske var også litt for stor, men så lenge den går under setet, så går det fint. Jeg har aktivisert valpene mine godt før vi reiser fra flyplassen. Da har de sovet hele veien hjem Hunder er tillatt på flyplassen, så du trenger ikke ha henne i reisevesken hele tiden.
 7. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  I dag kom svigermor og hentet Oscar for å ta han med på fjelltur, så da tok vi med oss jentene og hadde planlagt en strandtur. Det ble en kort affære, for jeg hadde jo ikke tenkt på at det var søndag i dag Stranda flomma over av folk. Kan ikke slippe løs crazy-gjengen her på en strand full av lekende barn, pikniker, flyvende frisbeer og det som verre er. Etter en noe stressende strandtur, der Happy var klink kokos kenguru, fordi strand betyr jo LØPE!, så tok vi turen til en fotballbane i nærheten, så fikk de frese av seg litt der i stedet. Happy er litt ufin med Cyan i leken, så vi slipper ikke alle løse sammen med mindre Oscar er med, for da plager Happy og Oscar hverandre i stedet for Cyan og Blitz
 8. Valpegjengen 2018

  En ting er å forberede seg på mye jobb, men når man ikke vet hva man går til så kan man ikke egentlig forberede seg på det heller føler jeg. Jeg greide hvert fall ikke det med min første valp. Ble helt overveldet jeg, da jeg henta hjem min første valp Men det ble da hund av den også, så.
 9. Valpegjengen 2018

  Jeg kjenner jeg koser meg mer og mer med valpetiden ettersom jeg har hatt flere valper. Nå er dette min 4. siden 2012 og jeg kjenner nå at jeg ikke stresser med noe. Hun er i tillegg den mest oppfinnsomme, rampete og bitete valpen av de alle Jeg vil ikke kalle henne den mest slitsomme, den pokalen tar Happy fortsatt med glans, men hun her er ingen "englevalp". Det er noe med å sitte med vissheten om at "det går over". Ikke bare at folk sier det, men at du faktisk har førstehånds erfaring med at "det går over".
 10. Ditt siste kjøp?

  Vi har denne og en annen leke fra prodog. Funker nok bra for små hunder, men ser at schäfervalpen min på 12 uker snart har ødelagt den :/
 11. Kontaktrening av valp

  Jeg trener kontakt med min valp også. Men her trener jeg i oppsatte økter. Tar hun kontakt med meg mens jeg sitter i sofaen eller når vi ikke trener, så kikker jeg bort fra henne, som for å vise at "nå nytter det ikke". Jeg ønsker ikke at hun skal gå rundt å tigge om å trene. Det tror jeg ikke gagner valpen. Hun skal ikke forvente at det skjer noe hver gang hun selv vil. Så vi trener bare kontakt når jeg vil. Da stiller jeg meg typisk opp på gulvet og venter til hun tar kontakt. Jeg hadde bare sagt "kom" og vist henne godbiten etter at du har sagt bra. Mine må alltid komme bort for å hente godbiten, med mindre vi trener på "bli". Du kan godt belønne at hun snur seg mot deg. Jeg har samme utfordring med min valp. Jeg stopper opp og trener 3-4 rep. med kontakt nå og da i løpet av turen for å vise at jeg har noe godt. Så regner jeg med den frivillige kontakten kommer etter hvert.
 12. Nye vaksineringsrutiner?

  Min valp ble vaksinert ved 7 uker, fikk igjen ved 12 uker og skal ha siste ved 16 uker. Deretter på unghundkontroll. Det er det nyeste, ettersom jeg har forstått. Hun er den første valpen jeg har hatt som har fått DHPPi ved både 7 uker og 16 uker.
 13. Valpegjengen 2018

  Veterinæren min abefaler vaksine og ormekur ved 12 og 16 uker nå. Pga. det utbruddet med smittsom leverbetennelse(?) som var her i fjor eller året før. For man kan ikke vite hvilke valper som har nok antistoffer fra mor og ikke. Min siste valp ble også fullvaksinert ved 7 uker i tillegg.
 14. Firerbanden Blitz, Oscar, Happy og Cyan

  Cyan er oppkalt etter bestevenninna til Nemi i tegneserien ja. Blitz er oppkalt etter foto-blitz, fordi whippeten er rask og pga. fargen hun har. Happy ble det fordi Blitz var en aktiv liten lykkepille som elska alt og alle (er forsåvidt det enda, bare litt roligere), og da tenkte jeg at neste whippet må da hete Happy, hehe. Hun lever virkelig opp til navnet!
 15. Hunderase til hundepark

  Tror de ofte går på tur på formiddagen kanskje? Litt usikker. Vi går ikke så mye inne på selve hundemarka, og det er stort sett der den rottisen holder seg. I forgårs var vi der i 12-tiden, og da var det ikke så mye hunder. Tror vi traff sånn 3 stk. eller noe.
×