Gå til innhold
Hundesonen.no

Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,921
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  9

Sprettballen last won the day on 13. August

Sprettballen had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,747 Excellent

7 følgere

Om Sprettballen

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Stavanger
 • Hunderase
  Whipser, DSG og schäfer

Nylige profilbesøk

4,885 profilvisninger
 1. Den store navnetråden

  Har hatt: Nikita, Assi, Dennis, Tuva og Nemi. Har nå: Blitz, Happy og Cyan (og Oscar, men han er ikke min). Blitz fikk navnet lenge før hun var født. Jeg ønska meg en krem-farget whippet, som skulle hete Blitz pga. fargen og farten til rasen. Happy fikk navnet sitt fordi da Blitz var valp var hun så utrolig happy-go-lucky at jeg tenkte at neste whippet måtte hete det. Cyan kommer fra tegneserien Nemi, og er bestevenninna til Nemi der. Jeg syntes det var en fin måte å hedre Nemi på
 2. Favorittbamse?

  Nope, her lider alt samme skjebne til syvende og sist De voksne får ikke ha leker framme da, bare valpen.
 3. Valp som angriper sengen sin

  Jeg tipper han anser sengen som verdens kuleste leke og blir litt stresset av at han jager seg selv så opp. Ikke noe jeg ville bekymra meg stort for. Det går over. Så for nattesøvnens skyld ville jeg bare byttet tilbake til teppe. Min valp blir hyper om hun får komme opp i senga. SÅ MANGE KULE LEKER!(les dyne, laken, puter wohoooo!"
 4. Valpen om natten og dagen

  Ser dere bor i Stavanger. Valpehagen, søk det opp på facebook, tilbyr dagpass til valper av små raser fram til de kan være alene hjemme. Hør med faren din om det kan være en mulighet hvis han må jobbe
 5. Hva er målene på de bakerste burene sånn ca.? Vi har kjøpt oss Toyota Proace (satt forøvrig langt inne hos meg også, men det var nødvendig) og jeg er litt i tvil på hva slags burløsning jeg skal velge. Tenker å bestille nye bur fra Kela til alle fire. Usikker på hvordan jeg skal få utnyttet plassen best mulig når jeg må ha fire bur. Har jo tre stk. med noenlunde lik størrelse, men så kommer schäferen og ødelegger alt
 6. Knurring på valp

  Ah, skjønner. Men da er det jo der du må bryte ned atferden. Når du har kommet dit at han stikker hodet helt inn, så må du begynne å bevege deg forsiktig, og klikke og belønne for hver bevegelse du gjør mot han. Slik at du lærer han at armer mot han = mat. Det tar nok litt tid å endre på noe som han synes er såpass ekkelt. Du må bare bryte det opp i små nok deler og jobbe med hver del til han er komfortabel. Kjører du en del økter på dette hver dag, og holder deg innafor slik at han ikke "klikker", så har jeg tro på at det vil fungere. Det er pirkete, men det er verdt å gjøre jobben.
 7. Knurring på valp

  Jeg tror ikke helt jeg greier å få fatt i når problemet starter egentlig. Hvis han kommer og stikker hodet frivillig inn i dekkenet, hvor stopper det hen da?
 8. Knurring på valp

  Jo, men der jeg er i filmen er jo etter at vi har hatt en del økter før det. Han kom jo ikke bort og stakk hodet inni med en gang Først måtte han bli fortrolig med at dekkenet lå på bakken et stykke fra meg, og jeg kasta godbitene mot han når jeg klikka. Deretter at det lå ved beina mine osv. før jeg kom dit at jeg kunne holde i det. Da belønna jeg for blikk, bevegelse og deretter snutetarget på dekkenet før jeg i det hele tatt kom dit at jeg kunne holde det som på filmen. Han var også løs, og valgte helt selv når han ville komme og jobbe. De første øktene tilbrakte han mye tid under spisebordet, for å si det sånn
 9. Knurring på valp

  Nei, tror ikke at du ikke gidder å trene Jeg kommer egentlig med motsvar til de som mener det er helt greit å bare overkjøre hundens språk, i stedet for å "dille". Hvordan har du spesifikt gått fram i treningen, og hvor stopper det opp?
 10. Knurring på valp

  Jeg tok ikke utgangspunkt i en spesifikk situasjon når jeg svarte. Jeg kjenner ikke til din situasjon eller hund, så det kan jeg ikke uttale meg om. Men fint det fungerte for dere. Nei, det kan ikke det, for som du sier om noen måneder blir det kaldt, måneder. Det er ikke det samme som akutt skade. Akutt skade = må behandles med en gang, kaldt om noen måneder=du har noen måneder å trene på. Og med en valp som har få dårlige erfaringer, vil dette gå fort om om man gjør det på hundens premisser.
 11. Knurring på valp

  Må man så må man, helt klart. Men i de aller fleste tilfeller har man faktisk mulighet til å forebygge. Det er ikke sånn supervanlig at hunden må ha veterinærbehandling samme dag den kommer i nytt hjem. Vel, hvis hunden er så aggressiv og utagerende at den må ha grime, og man ikke har mulighet til å jobbe med problemet på hundens premisser, så bør man spørre seg hvor greit hunden egentlig har det. Dessuten finnes det nødløsninger, som avledning, eller endre vei som man kan bruke i de passeringene der man ikke greier å ha nok avstand til å trene. Ja, jeg synes det er et litt dumt eksempel, all den tid TS har muligheten til å trene. Jeg vil alltid velge trening og forebygging framfor tvang i de tilfellene jeg har muligheten til det. Jeg synes ikke det at man akutt må behandle valp for øyeskade kan sammenligens helt for å være ærlig. Noen ganger må man bare tvinge, og da gjør man det, men kan man slippe, så velger jeg mye heller det.
 12. Knurring på valp

  Klart de kan ha meninger, men det er forskjell på å ikke ha så lyst, og å bruke det nest kraftigste avstandsøkende signaler hunder har for å fortelle at det er noe de ikke vil. Det synes jeg vi skal høre etter på. Hvis "det ikke er så fryktelig problematisk" så ser jeg ikke problemet med å løse det på en hyggeligere måte. Jeg sier ikke de får varige mèn eller traumer, selv om jeg helt tror at noen kan få det, men jeg synes likevel ikke det er grunn nok til å overkjøre hunden med vilje. Tja, hvor skånsomt er det egentlig? DSGen til sambo har blitt tvunget på dekken og seler i to år før jeg kom inn i bildet og begynte å trene på det. Det endte bare med at han ble flinkere og flinkere til å gjemme seg og sanset at noe ubehagelig skulle skje lenge før vi tok i sele eller dekken. I tillegg stikker han av hvis han enser at vi skal ha tak i han på noe vis som ikke trenger å ha noe med sele eller dekken å gjøre. Han har altså generalisert det til å gjelde andre ting. Han ble ikke noe bedre av at man bare tredde på han utstyret uten noe mer om og men. Jeg trener på at mine hunder skal måtte tåle ubehag fra f.eks. sprøyter, øredrypp, øyedrypp osv. fra de er små, slik at når dagen kommer og de trenger det, så er det ikke så ille. De lærer å takle mer og mer ubehag på deres premisser, gjennom at de får bestemme selv. Hvis de trekker seg unna mens vi trener, går jeg tilbake noen skritt der de er komfortable, og pusher grensene forsiktig. Det fungerer veldig fint. Så nei, de får ikke slippe, men jeg jobber forebyggende, slik at skulle jeg være nødt til å gjøre noe ubehagelig, så har de trent på det og gjør ikke motstand.
 13. Knurring på valp

  Hadde dere bare "kjørt på" om en hund snerrer og glefser hvis den hadde vært større enn en pakke smør? Jeg synes det blir helt feil å overkjøre en hund på den måten. Han sier veldig klart og tydelig i fra om at dette synes han ikke noe om. Da synes jeg ikke det er noen god løsning å overkjøre hunden og ta det på likevel. Det kan fort ende med at TS bli bitt. I tillegg kan han lære at det ikke nytter å si i fra når han er ukomfortabel, men at han må bite for å bli hørt, i andre situasjoner han synes er skumle. For selv om han ikke synes det er ekkelt med dekken når det ikke er på, så betyr ikke det at han synes det er greit å ha det på. Han sier tydelig i fra på hundespråk om at dette synes han ingenting om, og da mener jeg at man skal høre på det. Det går helt fint an å trene en hund til å ville ta på seg dekken frivillig. Jeg ville mye heller jobbet med det nå, og få en konfliktfri og positiv påkledning, enn bruk av tvang og ubehag for å få det på. Ja, det kan være hunden gir opp, men er det riktig at den skal måtte kjempe så hardt mot noe, for så å bli totalt overkjørt? Jeg synes ikke det. Vi har selv en hund som ikke liker å ta på seg dekken og sele, og med han så har vi trent på det. Han reagerer ikke sånn som TS sin, ved å glefse og knurre, men han løper og gjemmer seg. Jeg har shapet det inn. Først setter jeg meg ned og har dekkenet på bakken. Belønner alle blikk og bevegelser mot dekkenet. Når han er komfortable med dekkenet på bakken, tar jeg det opp og holder i hånden. Belønner all bevegelse mot og berøring av dekken. Deretter holder jeg rundt hodeåpningen og belønner alle bevegelser mot åpningen, der målet er at han skal stikke hodet inn selv. Jeg tenker den samme framgangsmåten kan fungere på TS sin hund. Du må bare være tålmodig og ikke presse hundens grenser. Ha fokus på at det alltid er hunden som velger å ta hodet inn i dekkenet.
 14. Bilder av katter hos Dyrebeskyttelsen :)

  Denne søte jenta har hatt en røff start på livet, med både lungebetennelse, orm og lungeorm. Hun var knapt i livet da hun kom til fosterhjemmet. I dag er hun frisk og er en livlig liten frøken på leting etter et nytt hjem Litt skeptisk, jeg fikk ikke ta på henne, men hun var ikke så verst som fotomodell, når hun bare ble vant til at jeg krøp rundt på gulvet med den store svarte boksen foran ansiktet.
 15. Godbitbag.

  Jeg bare elsker disse her (selges hos Siddis og Catch også, om du har preferanse på logo, men er sikkert mulig å få tak i en plain fra forhandler også). Jeg digger at de har klipsbelte på, og derfor enkle å ta på seg uansett hva slags klær du har. Du kan også lett flytte den rundt uten å måtte feste den osv. Den har god plass til godbiter og har en grei magnetlås så godbitene i ikke faller ut. I tillegg til noen smålommer for klikker, fløyte eller whatever. Den kan også vaskes i maskin, noe jeg personlig synes er praktisk. Jeg synes den er vel verdt den noe stive prisen og jeg har brukt mine mye. Det er en av de beste godbitveskene jeg har prøvd.
×