Gå til innhold
Hundesonen.no

Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,757
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

Sprettballen last won the day on 22. April

Sprettballen had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,435 Excellent

5 følgere

Om Sprettballen

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sandnes
 • Hunderase
  Pinnedyr x2, Bonus DSG

Nylige profilbesøk

4,561 profilvisninger
 1. Raser som har gått av moten

  Jeg synes ikke jeg ser så mange av de jeg. Blandingshunder derimot, av diverse designertyper ser jeg mye av. Hvert fall på valpekurs.
 2. Whippetene Blitz og Happy

  I går tilbragte vi en del timer av dagen sammen med ei venninne og mallene hennes. Først dro vi til et treningsområde der mallene fikk trene litt bitearbeid, med meg som figurant. Artig måte å trene på uten at jeg merker at jeg trener Greide å pådra meg en strekk i ryggen da, når mallegutt tok meg i flukten, så håper det snart går over. Ellers er jeg gangsperr i armene så det holder Jentene fikk løpe rundt å være forstyrrelse når mallene trente lydighet, det er igrunnen det de er best på, å forstyrre. De blir både zooome-runder, kyss og godbitstjeling, så mallene får en skikkelig jobb med å holde konsentrasjonen på sin oppgave. De var veldig flinke Etterpå gikk vi en tur i skogen der hundene fikk løpe litt løse sammen. Da hadde Happy allerede fått brukt opp en del krutt, så hun var noe roligere. Vi tok sjansen på å slippe dem sammen med malle-tispa, noe vi ikke har gjort så mye før fordi hun går i jakt på mine når de løper. Men venninna mi har jobbet mye med lydighet rundt dette, så det gikk veldig bra. Happy skal egentlig ikke løpe sammen med andre hunder, men hun virker så fin og smertefri at jeg lot det gå i går. Spesielt fordi mallene ikke leker fysisk. Det er bare litt jaktlek, og ellers så går det ganske rolig for seg. Spesielt hannhunden er veldig forsiktig med å ikke løpe ned eller være borti whipsene. Han er vel nesten den eneste store hunden de synes er kjekk å være sammen med, for han tar så mye hensyn til dem ^^ Neste uke skal Happy på røntgen igjen, jeg er så spent på hvordan bildene ser ut! Blitz skal under kniven og kastreres. Det er 3. gang vi har måttet flytte timen pga. løpetid, så NÅ håper jeg det ikke blir noen flere overraskelser og at vi får gjort det vi egentlig skulle gjøre i februar Bilder av gjengen, Happy og Ollie er nok litt forelska i hverandre tror jeg
 3. Nekte å behandle hund?

  Når jeg ser bildene av hevelsen til Minion, så ser det ganske likt ut som det Nemi fikk. Hun fikk antibiotika mot hudbetennelse og reagerte allergisk på ab'en og ble kjempehoven på magen. Det ble skikkelig ille! Det væsket betennelse ut av huden på henne, hun ble blålilla i fargen og hovnet opp. Vi gikk over til en annen type ab og da ble det bra igjen.
 4. Schæferhund oppdretter

  Jeg kjenner ikke så godt til utstillingslinjene selv, men kanskje @Tuvane har noen tips?
 5. Tråden om hest..

  Da jeg kjørte til jobb her om dagen så jeg noen hester ute på et jorde som lekte sammen, eller, jeg regner med at det var lek hvert fall. Jeg kom til å tenke på noen ting. Jeg kan lite om hest og atferd, så bær over med meg Hva gjør man om hester slåss? Skiller man de? Hvordan gjør man evt. det? Det er jo store dyr. Hvordan introduserer man hester til hverandre og hvor lenge følger man med før man ser at de går bra sammen og kan være sammen uten tilsyn?
 6. Oppdretter som ikke svarer ved kontakt

  Du kan jo ringe de, hvis de ikke svarer på mail og du virkelig er interessert i oppdretteren. For et halvt års tid siden sendte jeg mail til mange oppdrettere og spurte om alt mulig. En del svarte, og en del fikk jeg aldri noe svar fra. Selvfølgelig er det kjipt å ikke få svar, men jeg gjorde ikke noe mer med det. Snakket heller med de jeg faktisk fikk svar fra.
 7. Schæferhund oppdretter

  Ta en kikk på schäferhundklubbens oppdretterliste og se igjennom den. http://norskschaeferhund.com/2015-01-29-21-40-45/oppdretter/77-oppdretterlisten
 8. Nekte å behandle hund?

  Sandnes Smådyrklinikk har vakt i helga, så blir det ille, kan du uansett dra dit. God bedring til Minion! Jo, det er tre klinikker som deler på vakt i området, denne klinikken som @Taz snakker om kjører egen vaktordning i tillegg.
 9. Nekte å behandle hund?

  Det der ville jeg sendt mail om til Arken, for det er drøyt. Jeg har alltid vært fornøyd med den klinikken der, og jeg nekter å tro at alle som jobber der ville være enig i det svaret som du fikk. Jeg skal inn dit å røntge Happy igjen neste uke, at hun i utgangspunktet ble behandlet hos en annen klinikk var det ingen som sa noe som helst på. Jeg synes det høres skikkelig rart ut!
 10. Jobbsøking

  Saksbehandler i Nav, dagsenter for eldre, aktivitetstilbud for utviklingshemmede, VTA(varig tilrettelagt arbeid)-bedrifter, lederstillinger, skole, barnehage, Bup , Ppt og sikkert mer jeg ikke kommer på.
 11. Raser som har gått av moten

  Håper det. Den populariteten som rasen har hatt har ikke gavnet den på noe vis. @Ederi: Kunne vært artig å sett hvordan whippeten har økt i popularitet
 12. Raser som har gått av moten

  Schäfer har også gått litt av moten, til fordel for andre brukshunder. Mallen har tatt over en del for schäferen, i tillegg til en del andre raser, avhengig av bruksområde.
 13. Spørsmål relatert til kjøpeprosessen av valp

  Dokumentasjon på renraset valp er at valpen blir registrert i NKK og får stamtavle. Denne får du når du henter valpen, evt. får den tilsendt i posten fra oppdretter i etterkant. Foreldrene må da også være registrert i NKK eller en annen FCI-tilknyttet klubb (hvis de er utenlandske). Det varierer. De jeg har betalt depositum på, så har jeg betalt ca. 10% av kjøpesummen når jeg har valgt/får vite hvilken valp som skal til meg. På de jeg har betalt depositum på, så har det vært når valpene er ca. 4 uker. Dette varierer fra oppdretter til oppdretter. Det er normalt at valpene blir tatt med til dyrlegen for en generell helsesjekk, evt. vaksinering og chip-merking når de er ca. 7 uker gamle. Da får de med helsebok eller evt. pass der veterinæren stempler for at de har sjekket ditt og datt på valpene. Ører, tenner, øyne, lytter på hjertet, sjekker testikler på hannhund etc. Alt sånt skal i så fall være kontraktfestet. Be gjerne om å få se kjøpekontrakten før dere reiser for å hente valpen for å se om dere er enig med vilkårene. Normalt sett vil ikke en oppdretter kreve avlsrettigheter på valper som selges til full pris. Skal oppdretter ha kull på hundene, så selges de på fôravtale, der oppdretter er deleier i valpen. Uansett bør du ikke gå med på en kontrakt der oppdretter skal ha avlsrettigheter på en hund du kjøper til fullpris. På NKK.no står det at valpene skal registreres senest ved 3 mnd. alder. Som regel er de registrerte når du henter den
 14. Jobbsøking

  Det kommer an på hva du definerer som sykdom. Jeg jobber ikke med syke mennesker i den forstand, men psykisk syke kan man jo så klart også kalle en sykdom. Rusavhengighet også, men som sagt, det kommer an på hva du definerer som syk. Jeg jobber verken med stell eller pleie, det er ikke noe for meg. Samme her. Min jobb består i hovedsak i å gi et best mulig liv og livskvalitet til de jeg jobber med. Og å møte de med respekt og likeverd, noe de nok ikke møter så mange andre steder i livet.
 15. Jobbsøking

  Samme her! Jeg gikk heltid, men hadde helge- og feriejobb alle årene jeg gikk. Veldig kjekt å kunne jobbe mens man studerer og sette kunnskapen ut i praksis
×