Gå til innhold
Hundesonen.no

Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,076
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  18

Sprettballen last won the day on 30. Desember 2018

Sprettballen had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,977 Excellent

7 følgere

Om Sprettballen

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Stavanger
 • Hunderase
  Whipser, DSG og schäfer

Nylige profilbesøk

5,198 profilvisninger
 1. Sprettballen

  Svangens Andre Boysenbær "Skoj"

  Det er vel sånn som fort "forsvinner" om man bare får bygget litt mer muskler kanskje? Som holder leddet strammere sammen.
 2. Sprettballen

  Back on track

  Litt varme vil vel uansett komme ut fra kroppen, selv om den er god pelset (kommer vel litt an på hva man definerer som god pelset, er det malamute-pels, eller schäferpels?) Jeg ser hvert fall at min normalpelsa schäfer er varmere med ulldekken på enn uten. Nå har hun ganske høy kuldetoleranse, så det er vel helst for mors hønemorhjerte at jeg kler på henne i bilen, og for å forebygge skader så klart i trening.
 3. Sprettballen

  Kan en valp være alene ute?

  Det lærer henne ikke uvaner. Jeg har gjort det med alle mine valper, men jeg gjør det ikke når de er voksne. Det å finne på ramp, bite og styre på er valpegreier, og det går over. Så det handler igrunnen mest om å kjøpe seg litt fred og ro når man trenger det mens valpe-og unghundstyret står på. Fordelen med å gi noe godt å spise på når du setter den fra deg i grind eller bur er for å unngå at det blir konsert og stress der, før hunden er vant med å være der. På den måten gjør du plassen til en positiv plass, heller enn en "straff" og isolasjon.
 4. Jeg har en stefar som fanger mår, pelser de og sender skinnene til noe pelsmessegreier. Har ikke så god peiling på det. Der fanges måren i feller, som gjør at nakken knekkes og dyret dør momentant. Pelsen blir ikke ødelagt av denne fangstmetoden. Prisen på hvert skinn varierer. Det handler også om etterspørsel, så det er ikke alltid man får like mye for de, noen ganger får man mer. Stefaren min gjør dette som en liten sidehobby, for å holde mårbestanden nede. Det er en utdødende hobby, så det er ikke mange som driver med dette lenger. Poenget er at det er absolutt mulig å fange dyr som lever vilt på en human måte, uten å ødelegge selve pelsen.
 5. Sprettballen

  Ro-trening

  Det kommer an på. Er hun overtrøtt? Hvis hun er det, så kan det hjelpe å gi henne noe godt å spise på i en grind(sånn at hunden har større plass enn bur). Mange valper trenger litt hjelp til å lande og finne ut at de skal sove. For å unngå at dere blir bitt osv. kan det hjelpe å stenge henne litt vekk. Den bør plasseres et sted slik at hun fortsatt er sammen med dere selv om hun ikke får tak i dere. Er hun understimulert, altså kjeder seg, så er eneste løsning å finne på noe. Gå en tur eller annen aktivisering. Så se litt på hva som kan utløse denne vilterheten.
 6. Sprettballen

  Kan en valp være alene ute?

  Du kan ikke heller sette opp en grind inne du kan bruke til disse formålene? (kompostgrinder eller barnegrind/lekegrind). Gjerne gi henne noe godt å spise på (frossen kong med våtfôr, V&H el.l.) mens du skal være opptatt av noe annet. Selv med min på 9 mnd. bruker jeg kong til å kjøpe meg litt frihet rundt middagsbordet osv. Min på 30 kg. får en XL kong med frossen V&H i, og den holder henne opptatt i ca. 30-40 minutter.
 7. Sprettballen

  Aggresivve tendenser valp 4,5 mnd

  Bytte, bytte, bytte. Alltid tilby noe i bytte for det han har i munnen. Hold en godbit mot han, eller evt. mot nesa og gi den med en gang han spytter ut. Si "takk", "slipp" eller hva du måtte ønske for slags kommando i det han spytter ut. Aldri ta noe i fra han med mindre det er høyst nødvendig (om han tar noe farlig), tilby noe slik at han slipper på eget initiativ.
 8. Sprettballen

  Tisper som begynner å slåss

  Bare kaster ut en tanke...kan det bunne i noen form for smerter? Kanskje ikke sååå sannsynlig om de leker og herjer men...samtidig er det rart hvor mye de tåler om de bare har det kjekt nok.
 9. Sprettballen

  Superhundene på NRK

  Jeg synes du gjorde en god figur Selv om jeg helt personlig ville vært foruten korrigeringen i passering, så forstår jeg at med tidspress og viktigheten av at hunden ikke trekker mot hunder i passering at det var den enkleste løsningen Og med en tilsynelatende sosial hund som Lucky så gikk det nok veldig fint!
 10. Sprettballen

  To vekterhunder vurdert avlivet av politiet.

  Ja, det er greit nok. Jeg vet ikke hva slags bilder det henvises til. Jeg har søkt opp instagram-kontoen til denne vektertjenesten, og finner her ingen bilder fra en slik trening. Så akkurat det kan jeg ikke svare på. De hevder selv å ha trent etter de retningslinjer og rammer som er godkjent av politiet. Har de ikke gjort det, så blir det selvfølgelig noe annet. Selvfølgelig. Det har jeg allerede skrevet, at det skulle ikke ha skjedd. Jeg sier ikke at det er greit at hunden bet en av taggerne. Her er det hundefører som har gjort en feil. Igjen, det var et uhell. Det handler ikke om forsvar av hundefører, det var ikke meningen at hunden skulle komme seg løs i det hele tatt.
 11. Sprettballen

  To vekterhunder vurdert avlivet av politiet.

  Nei, det er jeg helt enig i. De skal holde seg innenfor de rammene de har fått tillatelse til. Det innebærer at de har lov til å lære hunden å forsvare eier. De har ikke lov til å bruke hunden for å "pågripe". Det som skjedde med taggerne var et uhell som jeg har forstått det. Fører mista båndet og hunden gikk etter taggerne. Det var ikke intensjonen å sende hunden etter de. Så det var et uhell i mine øyne, noe som selvfølgelig ikke skal skje. Jeg synes dog det er urimelig å kreve hunden avlivet. Fører burde heller fått en sanksjon for det. Dette er ikke gjort på privaten. Det er organiserte treninger gjennom vektertjenesten. Alt er gjort i henhold til de retningslinjene politiet har godkjent for bruk og trening av vekterhund. Å trene forsvarsarbeid på privaten er ikke lov, og det er jeg helt enig i. Hundene er trent på bitearm og heldrakt. Hvordan denne treningen har pågått spesifikt vet jeg ikke, men de hevder å ha fulgt retningslinjene som politiet har godkjent for trening og bruk av vekterhundene. Ja, jeg sier ikke at hundefører er helt uskyldig, og jeg er heller ikke uenig med deg mtp. taggerens reaksjon på å få en hund etter seg. Det var en svær uheldig situasjon som aldri skulle ha skjedd. Jeg synes likevel ikke det er grunnlag for avliving av hunden. Hunden gjør det den tror er riktig, den handler ikke i affekt og ukontrollert aggresjon (vil jeg tro, det VET man jo ikke). Her er det hundefører som bør får en smekk på lanken. Selvfølgelig er den ikke objektiv. Det sier seg selv. Det er likevel delt dokumentene som eierne har fått tilsendt, i sin helhet. Der politiet begrunner hvorfor hundene vurderes avlivet, og jeg mener det grunnlaget er både tynt og selvmotsigende. Spesielt om vetertjenesten har forholdt seg til de retningslinjer som er godkjent av politiet.
 12. Har dere fått med dere saken om to vekterhunder som det vurderes å fatte vedtak om avliving på? I tillegg til å fradømme eierne retten til hundehold. Hvorfor? Fordi politiet har kommet over bilder på instagram der disse hundene angivelig er trent i bitearbeid/forsvarsarbeid. Hundene har ikke vært involvert i noen uheldige hendelser. Ikke umulig at dette henger sammen med vekterhunden som bet en person, da hundefører mistet båndet. Han snakket til noen taggere, og snublet og mistet båndet på hunden sin. Hunden ble sparket av en av de som stakk, og hunden bet da vedkommende i foten. Sånn ca. Her er det som blir skrevet i gruppen som er opprettet for vekterhundene, der finner man også papirene eierne har mottatt fra politiet. (Støtt Vekterhundene Janko og Nike). Politiet går i mot seg selv her. De har godkjent et trenings- og godkjenningsprogram for vekterhunder, og nå går de inn og vil ha hundene avlivet på grunnlag av "farlige hunder" i loven fordi de er trent etter de retningslinjer som politiet har godkjent for vekterhunder. Hundene har lov til å forsvare hundefører, og da må man jo gjerne trene litt på sånt, ikke sant? Dette er til fare for mange hunder. IPO? Det er jo allerede i vinden om hvorvidt dette skal være lovlig. Hva med alle tjenestehunder i politi og forsvar som er trent i bitearbeid/skarptrening men som ikke blir godkjente? Skal disse også avlives? Det er jo farlige hunder? Eller pensjonerte tjenestehunder? Hvis dette går igjennom, så spørs det hvor mange oppdrettere som vil selge hunder til politi og forsvar. Hva skal de gjøre da? Nei, dette er helt på trynet. Det gjør det enda vanskeligere for oss hundeeiere også, eller lettere for politiet å ta i fra oss våre hunder på svært tynne grunnlag.
 13. Jeg er enig med deg der. Jeg synes det blir litt for naivt å skulle skylde på aktivitetsnivå når hunden ikke er god. Man kan kontrollere mye med lydighet og ikke minst tilrettelegging i hverdagen, men en hund blir ikke en dårlig hund av mindre aktivitet eller å ikke være i aktiv trening mot sport. Det er jo ikke umenneskelige hunder å ha liksom. Flere av disse hundene er tiltenkt konkurranse, men er rett og slett for ødelagte enten pga. redsler eller stress til at de kan brukes. Edit: Jeg sitter med noe, som i mine øyne, er en god hund mentalt av brukshundrase. Hun blir mer dust og valp hvis hun kjeder seg. Biter mer, finner på ramp, plager de andre eller kan være mer bitete ovenfor besøkende, men hun er ikke mindre sosial og trygg for det om. Bare greiere å ha med å gjøre når hun har fått utløp for energien sin.
 14. Jeg har hørt det i konkurransemiljøet. Lydighet/agility i hovedsak.
 15. Jeg vil ikke påstå at BC er noe mer krevende når det kommer til akivitetsnivå enn de andre brukshundrasene, men det er et utrykk som går i at for hver gode BC ligger det ti i jorda. Så det handler nok mer om mentalitet enn aktivitetsnivå.
×