Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,177
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

6 følgere

Om Sprettballen

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sandnes
 • Hunderase
  Pinnedyr x2

Nylige profilbesøk

3,645 profilvisninger
 1. Da har man kjøpt bil! https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=93373820 Ikke noe fænsi greier, men god nok for meg og hundene. Selger slo av 9000,- også, så det var ikke feil.
 2. Hvis det er lekebiting og det plager deg, ville jeg sendt hunden bort og bedt den gå å legge seg eller noe sånt. Det høres ut som ressursforsvar ja. Jeg ville lært inn en "gå ned"-kommando og brukt den i stedet for å dytte på hunden. Det kan læres inn ved at du kaster en godbit på gulvet og sier "gå ned". Dette trener du så klart på i situasjoner der den ikke viser ressursforsvar. F.eks. ta en treningssesion på å hoppe opp og ned av sofaen på kommando. Bruk alltid kommandoen når hunden skal ned og belønn gjerne at den da går ned uten protester.
 3. Tisset han ikke fordi han var opptatt med "alt annet"? Valper blir veldig fort forstyrret, og da glemmer de at de må tisse Tisser han når du kommer inn igjen? Hvis ikke så kan du jo faktisk være at han ikke må på do akkurat da. Det som er med valper er at når de må på do, så må de NÅ. Så om den ikke må på do etter 10 minutter, så kan det være den må 5 minutter senere. Uansett ikke stress. Du får dreisen på det etter hvert og det er faktisk ikke krise om han har noen uhell inne. Renslig blir han nok uansett, når han blir stor nok til at han utvikler blærekontroll Det er veldig individuelt. Jeg har hatt valp der jeg har gått ut 4 ganger om natta. Valpen jeg har nå måtte ut en gang pr. natt de første 3, så sov hun rundt etter det og har gjort det siden(da sov hun gjerne fra 00.00-08.30). Hører du valpen pipe om natta, så gå ut. Valper må i de aller fleste tilfeller på do når de våkner. Ja, så lenge valpen sover, så kan den holde seg i mange timer Det er litt sånn som med folk. Vi må ikke på do når vi sover vi heller, det er først når vi begynner å våkne at vi blir tissetrengte. Jeg har gitt siste måltid for kvelden rett før leggetid. Type at valpen har spist mens jeg pussa tennene. Jeg innbiller meg at valper sover bedre på full mage Vi gjør ikke dette nå lenger da. Vi droppa nattmåltidet når vi gikk fra 3 til 2 måltider om dagen.
 4. Er det en ide å bruke lamaer sammen med sauene? De er hvert fall ikke mye hyggelige mot inntrengere De har hvert fall hjulpet mot lam som blir tatt av rev. Ikke sikkert de greier seg mot ulv...kommer vel an på om det er streifulv eller flokk. Det er vel ikke usannsynlig at en enslig ulv hadde sett seg om etter annen mat om den traff på to-tre sinte lamaer? Og alle sauerasene i Norge er vel ikke like håpløse? Noen går jo i flokk og forsvarer seg mot rovdyr på den måten. Det må da være mulig å bruke noen saueraser som har vett nok til å hvert fall prøve å forsvare seg? Ei jeg kjenner har 5-6 sauer, og de danner flokk og går i forsvar når de blir trua. Hun fortalte at det hadde kommet en løs boxer som var keen på litt sauejakt, og da hadde sauene gått sammen i flokk og jaget bikkja langt til skogs Tenker den bikkja var mer forsiktig rundt sau i framtiden.
 5. Du kan jo vinkle spørsmålet på en slik måte at det virker som du er interessert i rasen og ønsker å vite hva du bør se etter hos en oppdretter? Hvilke helsetester etc. som burde være gjort på foreldredyr før avl?
 6. Jeg ser ikke helt problemet? Altså med måten det blir gjort på i den forstand...jeg mener...det er jo ikke noe annerledes enn drivende hunder på harejakt eller rådyrjakt? Eller har jeg missforstått noe?
 7. Jeg er ikke sjokkert nå lenger, men ble det da. De brorparten av hundene du så hjemme i bygda var border collier på selvstyr rundt gårdene og hunder som sto og bjeffa på kjetting/løpestreng utenfor husene til folk
 8. Jeg har vært på besøk hos noen som hadde en haug med kinesiske nakenhunder(ikke oppdrett da), der samtlige hannhunder gikk med bellyband til enhver tid inne fordi de markerte over alt. Husker jeg ble mildt sjokkert når jeg så det, hadde aldri vært borti noe lignende før.
 9. Jeg begynner i ny jobb nå og fra august av er det ingen hjemme når jeg drar på jobb. Det er en nattevaktstilling, så jeg har i utgangspunktet tenkt at det er en grei tid på døgnet å være alene, i og med at om natta så sover man. Likevel blir det jo en del timer alene og jeg har syntes at minsten har vært litt i yngste laget. Minsten er ca 7 måneder når de må være alene, selv om de er to synes jeg det blir litt mange timer, så jeg har vært så utrolig heldig at sjefen har sagt ja til at de kan være med på jobb Alternativet hadde nok vært å finne en fast hundepasser som kunne ha de på natta til mini var stor nok til å være alene så mange timer tenker jeg.
 10. Høres ut som en bra plan
 11. Jeg tror absolutt det kan ligge noe arv her. Men jeg tror også at det kan være litt vanskelig å oppdage, da de fleste oppdrettere på whippet som jeg vet om har flere hunder og da er jo strengt talt hundene alene-alene. Man ser jo generelt sett at noen raser sliter mer med å bli forlatt enn andre. Jeg vil nesten tro at det er mer vanlig enn man skulle tro faktisk. Man ser jo bare her på sonen hvor heftige burdiskusjoner kan være, så at det er noe oppdrettere kanskje ikke har tatt stilling til? Jeg vet ikke, jeg har aldri spurt. Hvorvidt oppdretter er for burbruk når hunden(e) er alene hjemme eller ikke er ikke noe jeg vektlegger når jeg kjøper valp, all den tid den valpen faktisk skal vokse opp hos meg og ikke oppdretter. Da spiller ikke oppdretters burbruk noen rolle. Hunden er uansett ikke i bur i særlig grad hos meg likevel.
 12. Jeg har ikke helt samme utfordringen her, men noe i samme gata. Her ender det med at valpen blir for opptrekt i lek at hun blir hardhendt og ufin mot den voksne, mens den voksne på sin side ser miserabel ut men sier ikke i fra om at det er nok. Så her holdes de "adskilt". De er ikke sperret fra hverandre i den forstand, men hvis en er på gulvet, er den andre i sofaen. Under tilbredning av måltider så har jeg valpen i valpegrind etc. Valpen hiver seg over den voksne ved en hver sjanse nemlig Turer får de også hver for seg. Dette holder vi på med enda, og valpen er nå 5,5 måned. Jeg har et håp om at det blir bedre når minsten bare blir eldre. Så jeg tenker at hos deg bør du styre leken og stoppe den før den eskalerer og blir voldsom. Jeg skjermer også min valp fra voldsomme hunder(hun trekker også opp andre voksne, store hunder som skal leke voldsomt tilbake).
 13. Jeg quotet deg for å legge til noe til det du skrev, ikke for å være uenig med deg
 14. Når de er veldig små, så har jeg de alltid på innsiden av meg for å minske den sjansen. Nå som hun er såpass mye eldre så er jeg ikke like bekymra. Vi har ikke bein på rammemadrassen vår og gulvet fungerer litt som klesskap/skittentøyskurv, så det hadde nok ikke vært krise om hun falt ned heller KAN jo være det har skjedd uten at jeg har merka det, men det har i såfall ikke vært verre enn at hun har hoppet opp igjen for å legge seg
 15. Hunder er forskjellige. Jeg sier ikke at alle hunder/valper synes det er ekkelt å være alene og at ikke noen kan være alene en arbeidsdag fra tidlig alder. Jeg sier bare at hunder og valper er forskjellige. Det er ikke gitt at en valp på 3 måneder synes det er ok å være alene i 8 timer. Noen hunder trenger mer tid enn andre på å bli moden nok til å være så lenge alene. Jeg mener man må se an sin egen hund og ta det derfra. Jeg har selv funnet andre løsninger enn å la mine valper være alene så lenge i så ung alder. Et valpekull er mye mer knytta til hverandre og mor enn menneskene i heimen. Det kan virkelig ikke sammenlignes.