Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,846
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

6 følgere

Om Sprettballen

 • Rang
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sandnes
 • Hunderase
  Pinnedyr

Nylige profilbesøk

3,215 profilvisninger
 1. Det første som datt ned i hodet mitt var labrador igrunnen
 2. Men siden TS bare har en hund er det sannsynligvis ikke et stort problem, da jeg ikke regner med hun har planer om å gå i fra den? Bur til en golden retriever blir ganske stort å drasse på om du skal ha stålbur hvert fall. Vi har det nest største nettingburet, og det flytter jeg ikke på mer enn høyst nødvendig
 3. Det er sant, men ville venta med å kjøpe til hunden er litt eldre, eller til man evt. har brukt for det, sånn at man finner et som er passe stort. Og så ville jeg kjøpt tøybur til det formålet, lettere å pakke med seg og ta med da. Selv bruker jeg bur i bilen da, som pausestasjon når vi trener lydighet.
 4. Jeg vet ikke om jeg er helt enig med deg. Jeg har nå en hund som hata bur som valp. Ikke snakk om at jeg greide å vende henne til bur. Brukte alle triksene i boka, men hun nekta. Så jeg gav opp. Likevel går det nå helt fint å ha henne i bur på utstilling. Hun var også i bur noen timer på julafta når vi spiste julemiddag og dessert pluss når vi spiste kaker senere på kvelden. Ikke noe syt eller bråk da heller. Så jeg tror faktisk at de fleste hunder aksepterer å ligge i bur når de må, selv om de ikke er tilvendt det som valper.
 5. Måtte selvfølgelig inn å kikke...Så nå ble det godbiter og tygg og leker i lange baner *ler*
 6. Ikke kjøp en dyr hundeseng hvert fall. Det er ikke utenkelig at den både blir spist på og tisset i. Ville kjøpt en biabed-kopi på biltema og bare hatt en wetbed(teppe) oppi. Senga er imitert skinn, så den er lett å rengjøre og teppet kan vaskes enkelt i maskinen hvis valpen tisser på det. På Europris og noen dagligvarebutikker har de sånne helt simple H-seler som er veldig regulerbare til en 100-lapp, de har også enkle halsbånd. Ellers ville jeg hatt et litt langt kobbel(etpar meter), så valpen har litt tumlemuligheter når du går tur. Da kan du også forhåpentligvis motvirke trekking i båndet inntil du begynner å trene spesifikt på å gå pent i bånd. Noen gode godbiter til innkallingstrening er fint. F.eks. Dr.Clauders har en del godbiter som er tørka kjøtt. Ellers ville jeg kjøpt tissepads(fås på apoteket, slike kladder man kan ha i senga) for å bruke under teppet i bilburet eller andre steder du vil beskytte for urin. Hvis valpen ikke spiser på det, kan du også ha det tilgjengelig på gulvet slik at valpen kanskje heller tisser der enn på teppet ditt om du ikke skulle være kjapp nok ut med den. Kompostgrinder som du får kjøpt på biltema billig kan være fint, hvis du har noe du vil stenge valpen ute fra(ledninger, hyller etc). Genial å bruke som sikring når hunden skal være alene for at den ikke skal få tilgang til ting å ødelegge. Jeg ville også venta litt med å kjøpe skikkelig bilbur til du har en ide om hvor stor valpen blir. De er dyre i innkjøp, utrolig kjedelig om du kjøper for lite bur. Ville også kjøpt inn en Kong eller to, så du har noe du kan putte mat/våtfôr etc. inni og legge i fryseren for aktivisering og dempe kløe i tenner etc. Red: la til noe
 7. Har du vært hos veterinær og fått han utredet? Hvis du har hatt noen omganger med soppinfeksjon i ørene, kløe på potene og rød hud, så er ikke allergi en helt urimelig tanke. Jeg ville lagt fram symptomene for veterinær og hørt hva de tror. Klør han andre steder på kroppen? Hva hunden evt. reagerer på av proteinkilder er vanskelig å svare på, det er veldig individuelt. Min allergihund tålte lam best, men det er det ikke alle som gjør. Du må da evt. kjøre en eliminasjonsdiett(8 uker pr. proteinkilde). Jeg ville anbefalt å bruke fiskeolje i tillegg. Jeg merker at min hund ikke fikk i seg nok omega 3 av å gå V&H nr. 25 og tørrfôr med fisk i. Hun ble bedre både med kløe og røyting når hun begynte å få fiskeolje. Du kan jo evt. vaske barten på hunden din, den ene gangen til dagen den får olje? Evt. kan du jo kjøpe hele ørreter som selges frosne på butikken og gi. Evt. høre med veterinæren om det finnes kapsler som er små nok, evt. tyggetabletter eller noe den kan få i stedet for fiskeolje(vet ikke helt hva som finnes på markedet).
 8. Med den aktiviteten du beskriver, så er det mange raser som kan passe også gjetere, om man bare tenker aktivitetsnivå. Det er en myte at gjeterhunder trenger sinnsyke mengder aktivitet. Det skal en del til for å slite de ut, men det er jo ikke der man legger lista. Målet er jo at hunden skal få nok aktivitet til at den er fornøyd, ikke at den skal ligge utslitt når du kommer hjem Hvit gjeter er en rase som kan passe, bare vær obs på gemyttet på rasen. Det er en del varierende gemytt på de. Ellers kan du jo kikke på collie? Både langhår og korthår. Vær obs på helse og gemytt her også da, men det er det andre her på forumet som kan si mer om. Ellers kan kanskje noen av retrieverne være aktuelle, om du liker den typen hunder. Labrador, golden retriever, flat coat?
 9. Det skal jeg ha i bakhodet. Har tenkt å fôre valpen på v&h + tørrfôr, men da kan jo siste måltid bare være v&h. Lurt! Nå kan jeg bare svare for meg selv, og ikke TS, siden jeg ender opp med valp i bachelorskrivingen jeg også. Jeg vet med meg selv at jeg greier ikke å sitte inne og skrive hele dagen. Det har jeg verken konsentrasjon eller faktisk gidda til. Jeg skriver heller litt hver dag. Det vil jo da si at de øvrige timene i døgnet kan brukes på valp, sosialisering, miljøtrening etc. Når valpen er helt liten er det ikke snakk om så voldsomt lenge man er ute heller, og så sover kanskje valpen godt etterpå en god og innholdsrik tur, og da får man forhåpentligvis skrevet litt.
 10. Det kan jeg tro. Jeg personlig jobber best under press, så det passer meg igrunnen greit at bacheloren ikke er lenger...rett og slett fordi da er jeg under press så og si hele tiden vil jeg tro...OG kravene gjerne er noe mildere siden vi tross alt ikke har veldig god tid.
 11. Poserer med det pene smykket sitt ^^
 12. Vi har som foreløbig mål om å komme oss igjennom klasse 1, så tar vi det derfra. Jeg må ha noe å trene mot, hehe. Så blir det kanskje å jobbe videre og jobbe seg oppover i klassene om vi får det til
 13. Gratulerer med dagen Isak!
 14. Takk Jeg må jo si at jeg også synes hun er flink
 15. Vi ligger i hardtrening om dagen, for å få inn utgangsstilling før vi skal på LP kurs med Camilla Dischler i slutten av måneden. Vi trener minst en gang til dagen på utgangsstilling, fordi jeg tenker at det er en av de viktigste grunnferdighetene å få inn. Jeg tror også det vil være et pluss og ha den sånn noenlunde i orden til vi skal på kurs, da utgangsstilling inngår i alle LP-øvelser. Vi jobber også en del med fri ved fot, men der har vi et godt stykke igjen å gå Tok en liten filmsnutt av treningsøkta vår i dag. Vi mangler litt på at hun står beint og at hun ikke kommer for langt fram/bak, men med tanke på at vi begynte å trene på å fjerne klossen for 2 dager siden så synes jeg ikke det er så verst. Lille LPwhipsen min ^^