Sprettballen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,129
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

6 følgere

Om Sprettballen

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sandnes
 • Hunderase
  Pinnedyr x2

Nylige profilbesøk

3,595 profilvisninger
 1. Ja, mye stygge tatoveringer rundt om! Jeg var i tvil om jeg turte å ta et hundeportrett, for tenk hvis det ble stygt? Gjorde research og sjekka hva de hadde laget før, tok ikke noe bare på godt ord. Ente opp med å bli veldig fornøyd! Alle bare "Ja, man SER jo at det er Nemi"
 2. Hvis du ikke vil ha hund som kan være vanskelig mot andre hunder, kan dere krysse staffordshire bull terrier av lista med en gang. Samkjønnsaggresjon er ikke spesielt ukjent på rasen. Ønsker dere i hovedsak røytefri hund, synes jeg mellompuddel hørtes ypperlig ut. Det er veldig artige hunder. Det er flere her med mellompuddel som sikkert kan fortelle mer om rasen. @2ne , @Belgerpia og flere jeg ikke kommer på brukernavnet til En annen liten morsom rase er papillon, men disse røyter jo igjen da, så det må dere nesten se på om dere synes er aktuelle. Kan hende dere synes de blir litt små? Utrolig kjekke hunder hvert fall!
 3. Enig! Foreldrene mine har også en trillrund hund, og det er ikke at hun ikke får nok mosjon, men hun får alt for mye mat. Jeg er redd overvekten + bruken på sikt vil gi henne leddproblemer. Det er utrolig trist! Jeg blir bare møtt med fornærmede miner når jeg ymter frampå at hun kanskje burde gått ned litt, men blir kontret med at veterinær sier hun er i passe hold...De sier selv det bare er muskler da Og for all del, jeg er ikke tvil om at det er gode muskler under alt fettet...men ingen skal komme å fortelle meg at den slappe, dinglende magen er magemuskler.
 4. Det burde gå helt fint, så lenge dere tar treningen gradvis og på hundens premisser Jeg trener selv konkurranselydighet med min voksne, og alt går om man bare finner de riktige knappene å trykke på. Noen border collie er det definitivt ikke, og de går ikke i døden for en ball, selv om de kan synes det er en kjekk belønning. Det ble en omveltning for meg hvert fall, å gå fra å trene bruksschäfer til å trene whippet. Måtte snu rundt tankegangen og ikke forvente for mye. Så lenge hunden synes det er gøy og du har noe som er verdt å jobbe for, det vil si at du ikke gjør ting for vanskelig for fort, så kan du få til mye med en whippet. Flere trener lydighet, rally-lydighet og agility på hobbynivå Noe landslaghund blir det ikke, men skal man bare trene for gøy, går det absolutt an å trene med en whippet. Ville i såfall begynt tidlig med treningen fra de er helt små og bygget opp forventninger på at dette er dritgøy og opprettholde leken slik at du kan dra dette inn i trening.
 5. Jeg synes du reagerte riktig. Du gav ikke hunden din forsterkning for å bli usikker, du hjalp hunden din ut av en ubehagelig situasjon. Det er bare positivt. Når du gjør sånn, så anser hunden din deg som en trygghet som fikser opp når den selv ikke får det til. Det er veldig greit. Jeg setter hvert fall veldig pris på at mine hunder ber meg om hjelp i stedet for å ta saken i egne hender. Jeg bruker ikke selv slike hundegårder, men jeg går en del tur i områder med mye løse hunder. Forskjellen der er at vi GÅR tur. Vi står ikke i ro med 15 hunder løpende rundt. Når vi går, så er det lettere for min hund å trekke seg ut av ubehagelige situasjoner, fordi den har muligheten til å løpe vekk fra det skumle og komme til meg. Jeg lar ikke min "ordne opp selv". Alt er så klart relativt. Mellom hunder som kjenner hverandre kan jeg godt la de ordne litt selv, men med ukjente hunder er jeg mye mer forsiktig. Dette fordi du ikke vet hvor langt den andre kan komme til å gå. Likevel opplever jeg at om jeg bare gir hundene space, trekker meg litt unna, så ordner ting seg som regel uten for mye(eller noe i det hele tatt) tull. Hunder flest ønsker ikke bråk, og har de mulighet til å bruke signalene sine og dempe situasjonen, samt anledning til å trekke seg ut, så gjør de som regel det. Så sant det ikke er noen mentale brister av betydning i bilde(evt. samkjønnsaggresjon eller lignende). Jeg treffer som sagt mye fremmede hunder med mine hunder, men jeg ser an hva vi treffer. Jeg holder mine hunder unna hunder jeg er usikker på om er greie og siden mine er "små"(12 kg ca. den voksne), så skjermer jeg de også i stor grad for voldsomme større hunder. Selv om de bare er lekne, så synes ikke mine det er noe kult å bli smelt i bakken eller hoppe på av hunder som er dobbelt så store som de. Treffer jeg hunder jeg ser kommer til å løpe i eller er av det herjete slaget, så står jeg sammen med hundene mine i hilsesituasjonen og bremser ned den andre(hundeeieren tar sjeldent ansvar, så jeg velger å gjøre det selv for å hjelpe mine hunder). Når mine da holder seg i ro og jeg er der og styrer, blir som regel den voldsomme hunden roligere. Jeg har hunder som reagerer med å løpe og gjøre kjappe bevegelser når de synes noe er litt ekkelt, og det trigger jo bare den lekne hunden enda mer...noe de ikke forstår Jeg har truffet mye fremmede hunder med valpen min fra hun var 11 uker gammel og har nesten ikke hatt noen negative opplevelser. Hun har aldri blitt skremt hvert fall. Det har vært potensiale til at hun kan bli skremt, men jeg har alltid vært kritisk til hva hun får hilse på av løse hunder og passet på at hun ikke får løpe inn i fremmede hunder med hodet først uten å tenke seg om. Ikke alle hunder liker valper, og min valp skal slitte røffe beskjeder fordi hun er en tøff og trygg valp uten impulskontroll Nå er hun snart 5 måneder og får i stor grad hilse alene, fordi hun har begynt å hilse mye penere på fremmede hunder.
 6. På formiddagen på 17. mai satt jeg og skrev og skrev på bacheloroppgaven min, før jeg plutselig innså at jeg måtte ut av leiligheten for å finne på noe annet. Jeg ente opp med å pakke meg selv og Happy i bilen, ringe til mamma og be henne stryke bunadsskjorta og kjøre hjem. Blitz ble igjen hjemme, og fikk seg en liten tur her. Jeg var litt spent på hvordan Happy skulle reagere på en del mennesker og ikke minst folketoget vi skulle se på, men det gikk veldig fint. Hun er nå snart 5 mnd. gammel og har blitt godt vant med by, så en liten 17. mai-feiring på bygda er ikke de helt store greiene. Det er ikke mye verre å være ute på 17. mai hjemme enn å gå tur i gågata her en lørdags formiddag...sånn utenom at det ikke er så mange korps i gatene en lørdags formiddag. Når folketoget kom, begynte Happy å bli sliten. Hun ville helst sitte på armen min, for en whippet kan virkelig ikke ligge på asfalten...jeg mener...er du morsom? Jeg vet ikke eksakt hvor mye hun veier nå, men en 8 kg. vil jeg regne med hun er hvert fall, og det blir tungt å bære på. I tillegg var sølja på bunaden litt vel interessant. Ikke en ideell valpeleke. Siden det var tørt og greit ute, satte jeg meg ned på huk, så Happy fikk ligge på bunadsforkle i ull. Hun syntes det var innafor som liggunderlag når hun ikke hadde andre valg. Hun skulle bare visst hvor mange tusen kroner jeg lot ligge på en støvete asfalt for at bikkja skulle ha det behagelig liksom. Men alt i alt ble det en fin dag. Vi var ikke ute så mange timene. Etterpå dro vi hjem til mamma og plaga gamlehunden der litt, før hun sovna på sofaen i en, så klart, medbrakt hundeseng (kan ikke ligge rett på skinnsofaen uten underlag!). I går ble det alenetur på Blitz på stranda Vi avtalte en tur med ei venninne og hennes hund i kveldinga og reiste ut. DSGen er ikke så glad i viltre hunder, så hun skånes for Happy inntil Happy kan oppføre seg litt bedre, hehe. Tror ikke hun fikk gå løs med Blitz før Blitz passerte året. Det ble en koselig tur De der svingene er ikke så enkle å få med seg alltid, når man løper fortfort! Så var det å få par-bilde da. Ikke alltid dyra er like samarbeidsvillige Men det gikk på andre forsøk.
 7. Whippet! Forholdsvis stille hunder eller, de bjeffer hvert fall lite. Noen er mer pratsomme enn andre, men det er ikke snakk om bråkete hunder. Pelsstell er et ikke-tema, annet enn børsting i røyteperioden om du gidder(kommer litt an på pelstype hvor mye de røyter. Noen røyter en del, andre ingenting). Middels aktive hunder som er fornøyde så lenge de får løpt fra seg noen ganger i uka (men 1-2 timer tur om dagen er helt supert for en whippet). Stort sett veldig rolige og behagelige inne, mens de har mer fres ute. Veldig enkle og greie hunder synes jeg selv da. Mye futt og fart i de som valper og unghunder, men det roer seg betraktelig når de blir eldre. Som små kan de være rene terrorvalpene faktisk, men det er det ikke sikkert du kommer utenom med andre raser heller. Valp er valp liksom. De krever litt ekstra fokus på hverdagslydighet som innkalling som små. Det er ikke en rase som kommer ferdig dressert og som automatisk synes du er kulest i hele verden ute, det er noe man må jobbe litt for (men helt overkommelig). Man må også være obs på at det er en jakthund. Det varierer hvor sterkt jaktinstinkt de har. De fleste går imidlertid med whippetene sine løse. Så lenge de bare er en eller to, så holder de seg i nærheten. Men klart, løper det et rådyr foran de, så stikker de sannsynligvis etter. De trenger også klær når det er surt vær ute, kommer litt an på type. Noen tåler mer vær enn andre. Stort sett en frisk rase.
 8. Glad vi kun skulle levere elektronisk. Kunne da sitte å fikse på ting helt til innlevering, hehe. Leverte 1,5 time før fristen gikk ut, pga. totalt noia for at nettet skal ryke eller andre tekniske feil som kunne gjort at jeg ikke fikk levert i tide om jeg venta lenger Men kjenner igjen følelsen du sitter med. Prøver å tenke selv at jeg ikke får gjort noe som helst fra eller til nå. Det som evt. ikke ble bra nok får jeg forklare godt på muntlig eksamen. Mamma(tatt samme utdanning som meg for ikke så lenge siden), syntes oppgaven var bra da, så håper det går i mål. Vi får ikke lov til å sende mer enn 7 sammenhengende sider til veileder, så veileder har ikke sett så mye av oppgaven vår. Litt kjipt, men sånn er reglene. Vi får ikke veileder som sensor da, så det spiller sånn sett ikke SÅ stor rolle, selv om det alltids er greit med en vurdering av en akademiker innen samme fagfelt.
 9. Er det mulig å skjerme de enda mer fra hverandre? Felix er jo en stor valp og hun en liten hund. Kan godt være at hun har fått vondt når han har prøvd å leke med henne eller noe sånt, eller at han er uforutsigbar og det skremmer henne. Da jeg fikk Nemi, schäferen min, bodde vi sammen med ei venninne som hadde en kinesisk nakenhund. De to gikk ikke overens i det hele tatt når Nemi var valp. Han glefset og knurret etter henne bare hun så på han. Der skjerma vi de mye fra hverandre. Valpen fikk ikke lov å gå bort til den andre, og vi passet på at når kineseren lå og slappet av et sted, så fikk ikke valpen komme bort. På den måten lærte vi kineseren at han ikke trengte å forholde seg til valpen om han selv ikke ville det. Det gikk over og roet seg betraktelig når Nemi bare ble eldre og ikke så valpete lenger. Hun respekterte kjapt at kineseren var off limits. Så jeg ville bare prøvd å fortsette å skjerme Aqua og passe på at hun får nok fred og ro. Hvis hun sitter på noen av deres fang, så bør ikke valpen få lov til å komme bort. Jeg ville ikke gjort noe særlig med glefsingen enda. Det er jo tydelig at det ikke er dere som er problemet. Jeg vil tro det går bort av seg selv når bare Felix ikke er skummel lenger.
 10. Jeg vet ikke hvordan det gikk med TS, men valp i bachelorskriving gikk helt fint her. Igrunnen ikke noe stress. Nå i innspurten har hun blitt såpass stor at jeg har kunnet skrive i flere timer i strekk uten problem. For å si det med andre ord, det er ikke valpens skyld at det ble travelt i slutten
 11. Det kommer an på hvilke retningslinjer dere har for oppgaveskriving. Vi har et eget dokument på skolens hjemmeside som tar for seg akkurat det. Hos oss skal hvert kapittel begynne på ny side. Synes også det er snodig å operere med sidetall, det har jeg aldri vært borti. ____________________________________ Jeg leverte bacheloroppgaven i dag 14000 ord +/- 10 %. Endte opp på 53 sider totalt med alt. Jeg er helt ødelagt Vi var to som skrev sammen da, sånn i teorien hvert fall. I praksis har nok jeg skrevet en 70-80 % av oppgaven. Så er det bare å vente på sensuren, som vi får senest 24 timer før muntlig eksamen 7. juni. Blir oppgaven og muntlig eksamen bestått, så venter en jobb på meg etterpå, som jeg starter i 26. juni Nå håper jeg bare det ikke er noen store feil i oppgaven som kan gi grunnlag for stryk. Jeg må ikke ha noe toppkarakter, men bestått må jeg ha, ellers blir det så stress.
 12. Det er jo helt tullete. Ingen som kjøper brukshund og som skal bruke den til noe lar være å leke med den som valp. Kamplek og jaktlek er jo et av de viktigste verktøyene du har i trening ift. belønning. Det ville jo vært tullete å ikke legge grunnlaget fra de er små og er naturlig lekne. For meg høres det kanskje ut som om valpen din enten sliter med å roe seg på tross av nok aktivitet, eller at den får for lite aktivitet. Du har en schäfer, det er aktive hunder, selv som små. Jeg har et bitemonster av en annen verden hjemme selv, og det som funker best for å unngå vonde biteraptuser, er en sliten valp. En sliten valp som har fått kjørt seg både mentalt og fysisk finner på lite ugang. Når mine valper er 10 uker gamle er vi ute og går i skogen i rundt en time, da er de ganske kaputt når vi kommer hjem og holder seg noenlunde rolige i mange timer etterpå. Når jeg sier gå i en time, så mener jeg ikke å gå som for mosjonens del, men å være ute og tusle rundt. La valpen får løpe rundt og undersøke, øve på innkalling etc. Du skal ikke slite ut valpen slik at den er utslitt, men sånn at den er godsliten og fornøyd. Etterpå er jeg nazi-nøye på at valpen skal sove å slappe av. Noen kan få raptus pga. de er overtrøtt i starten når de får slike turer. Da holder jeg fast, stryker og roer ned valpen til den sovner. Når man vet valpen er sliten, lar jeg hvert fall ikke mine spole rundt, for jeg vil de skal lære at etter aktivitet så skal de sove. På den måten lærer du de å ha en avknapp.
 13. Jeg ville ikke tatt det bittet der så tung. Jeg har blitt bitt skikkelig av en liten papillon, han mente å bite meg og han flerra opp hele fingeren min. Kan tenke deg til hva en litt større hund kunne fått til om den virkelig mente alvor. For meg ser det ut som om hunden stoppa bittet så fort den merka hud, noe som er vanlig når hunder slåss på den måten. Mamma ble bitt av schäferen min da den og mammas hund røyk sammen. Vi visste de ikke likte hverandre, men det gikk OK å ha de inne sammen så lenge de var under kontroll. Min var under streng kommando og fikk ikke på noen måte provosere. Men så var det denne gangen da, at mammas hund fikk mat på kjøkkenet(helt dustete av mamma å gi bikkja mat mens vi var der i utgangspunktet) og schäferen min var matvrak, så hun sendte lengselsfulle blikk mot matskåla(men lå sammen med meg i sofaen flere meter borte). Det var nok til å prvosere mammas hund, så hun kom mot oss mens hun knurra. Da tente jo min på alle plugger. Jeg holdt min i halsbåndet, men hadde en annen hund i tillegg så jeg greide ikke holde mammas hund unna, som fortsatte å komme i mot oss mens hun knurra å bjeffa. Ente med at de røyk sammen mens jeg enda holdt min hund og mamma kom til for å ta sin. Mammas hund hadde halvstup på, så når mamma tok i halsbåndet, så vrengte bikkja seg ut av det for å angripe igjen. Mamma, dum som hun var, skulle sette på halsbåndet igjen for å dra henne bort og stapper da så klart hendene midt i mellom to slåssende hunder. Schäferen min bomma og beit mamma hardt. Hun hadde et bra tannmerke, såpass at det blødde litt, antagelig fra hjørnetenner, mellom pekefinger og tommel på begge sider. Det gjorde vondt lenge sa hun, flere uker. Det var så klart utrolig drit at min greide å få inn et bitt, men helt ærlig så var det mammas feil. Hun skulle tatt tak i bakbeina på sin egen hund i stedet for å prøve å sette på halsbåndet igjen. Jeg fikk kjempedårlig samvittighet, men det var aldri snakk om noe avliving fordi min hund hadde bitt. Hun beit jo ikke mamma med vilje og hun viste aldri antydning til å ville bite verken hunder eller mennesker etter denne hendelsen. Det var kun mammas hund min ikke tålte trynet på. Men klart, slike hendelser setter seg jo litt og det er noe man lærer av. Vi prøvde f.eks. ikke å ha disse hundene sammen inne igjen. Man lærer av det og tar forhåndsregler.
 14. Hiace blir alt for stort for meg. Jeg har to pinnedyr på type 12 kg. hver *ler* Jeg har på ingen måte behov for en så stor bil. Ser igrunnen bare den som upraktisk i byen når man ikke har behov for det, men takk for tips En "pizzabil" er nok et evt. alternativ til en SUV varebil for min del. Det kan gå. Må bare fundere litt mer på hvordan det blir for hundene. Hadde jeg hatt bedre pelsa hunder så hadde jeg nok ikke vært så bekymra. Det blir verken spesielt varmt eller spesielt kaldt her jeg bor over lengre tid, men whippeten har jo ikke underull og jeg ser at selv med isolert bil blir det kaldt for dem om vinteren av og til. Da vi var på ferie i Lillehammer og det var type 15 minus ute og bilen hadde stått ute over natta, var det grisekaldt for hundene å komme i bilen. De virkelig hata det. Da var det ganske greit å vite at varmen fra kupèen kom rimelig fort bak og fikk varmet opp bak hos hundene også. Jeg tror uansett at en stasjonsvogn utgår, med mindre jeg plutselig skulle komme over en som dekker mine behov til plass og komfort. En SUV registrert som varebil er nok det nærmeste jeg kommer en "personbil" med de fordelene det har. Kan jo være jeg kommer over en isolert pizzabil også, det ville vel kanskje vært det mest optimale.
 15. Takk for mange tips Jeg heller nok ganske mot å gå for SUV to-seter igjen, om jeg finner Får ta en runde på bruktbilforhandlerne i område og se hva jeg finner. Drømte i natt at jeg vant i lotto, men det var dessverre bare en drøm Så jeg får prøve å holde meg innefor budsjettet Den bilen vi har nå kjøpte vi for 250K og den har nesten alt jeg ønsker meg, så det burde jo ikke være umulig å finne en til? Ulempen med flere av varebilene er at noen(eller de fleste?) bare har vindu på ene siden bak, eller ingen i det hele tatt. Den bilen jeg hadde som leiebil hadde bare vindu på den ene siden, og det var grusomt når jeg skulle ut på motorveien og bytte fil, for jeg følte at dødsona var så stor på den siden uten vindu. Det er litt skummelt synes jeg.