Jump to content
Hundesonen.no

Irene86

Medlemmer
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Irene86

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 05/11/1986

Contact Methods

 • MSN
  irene_86_@hotmail.com
 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Blanding

Recent Profile Visitors

2538 profile views
 1. Oppdaget nettopp at hunden min har blitt hoven rett ved øyet. Det virker ikke som han er plaget, og han gjør ikke noe ut av at jeg tar i området. Virker som en væskesamling da det virker mykt. Dessverre er veterinærene rundt her stengt nå, men er drop in i morgen tidlig, så tar han med da. Skal egentlig dit neste uke for å trekke ett par fortenner og ta tannrøntgen. Men tenker at dersom det kom fra en tann så ville vel hele kinnet/større område være hovent? Er det noen som har erfaring med dette og vet hva det kan være? Mvh. bekymret hønemor
 2. Tusen takk for raskt svar! Har jo lett opp bilder som en gal, men kunne ikke finne lignende kreftkul med ruglete overflate som er så lite rødt/"hoven". Den sitter løst i huden, kjenner den ikke fra innsiden av munnen heller. Han er også 14 år, så er vel kanskje vanlig at de får slike på sine eldre dager 😅 Skal til vet for en helsesjekk til uka, så hører for sikkerhet skyld, men ble mer beroliget nå! 🤗
 3. Trodde jeg fant en flått på hunden, men så viste det seg at det var en utvekst av ett eller annet slag, han er en gammel herremann så blir jo bekymret. Skal til veterinær, men er det noen som har erfaringer med dette? Ser ut som en vorte med ruglete overflate, og den synes ikke før man tar pelsen til side.
 4. Irene86

  Avlivning💔

  Jeg kan love deg at du etterhvert vil føle deg bedre med valget du må ta for det er det riktige. 13 år er et fullverdig liv for en hund, og med tanke på innlegget ditt så kan jeg ikke tenke meg annet enn at hunden din har hatt et fantastisk liv med folk som bryr seg om han, og hva mer kan en hund ønske? ❤️ Vi må alle ta det grusomme valget en dag, det er ikke til å unngå. Tro meg når jeg sier at jeg vet den smerten du går gjennom nå, jeg har vært gjennom det før og jeg tenker på det hver eneste dag med min gamle hund at dagen snart kommer, men ingenting kan forberede deg på akkurat det. Man må bare være sterk og tenke at du gjør det for han. Om hunden din er nervøs for veterinærer så vil jeg på det sterkeste anbefale noen som kommer hjem til dere i vandte omgivelser. Det er umenneskelig grusomt. I ettertid ville jeg ha vært masse med andre, kom deg ut, og ikke sitt alene hjemme, det hjelper masse. Og ikke minst det å vite at hunden du tok til deg for så mange år siden har hatt et langt og fint liv. Det er en god trøst her i alle fall. Føler virkelig med deg ❤️ Det blir bedre, ikke minst når man vet at det er det rette, du slipper bekymringene og istedet kan du tenke tilbake på gode minner. Uff, blir emosjonell her 😔
 5. Supert! Da skal jeg gå til anskaffelse av den! Tusen takk! 🤗
 6. Takk for svar! Hvordan type infeksjonsmiddel brukte du? Jeg har forsøkt med litt saltvannoppløsning beregnet for linser bare for å få skylt det, men han blir helt vill med en gang jeg nærmer meg noe, bortsett fra bandasje. Så nå bandasjerte jeg det med en våtserviett med klorhexidin jeg fant i førstehjelpskrinet her som jeg la mot lomma og kloa og lar det være der bittelit før jeg tar det av igjen. En spray høres ut som en mye enklere oppgave 😅 Han får smertestillende og er vel på 5 dagen av 7. Ser det er litt puss der, men har ikke blitt forverret siden fredag.
 7. På mandag så hadde hunden min et uhell og fikk knekt halve ulvekloa på tur der halvparten sto ut i 90 graders vinkel, bestillte time til veterinær og fikk time dagen etter på tirsdag. Rett før jeg dro så så jeg at han hadde fått av resten av kloa selv, men bestemte meg for å ta han med så de kunne undersøke han. De besluttet å fjerne klokapselen slik at det var mindre sjanse for infeksjon, han ble bandasjert opp og jeg fikk beskejd om å la det være på i 24 timer. Dagen etter så fjernet jeg bandasjen og han viste tegn på smerter når jeg kom borti området, og skulle absolutt slikke på det, fikk dessverre ikke forhindret at han var borti noen ganger, men fikk kjøpt en skjerm som han har hatt på hele tiden, men så til min store fortvilelse at han hadde klart å få den av og lå og slikket på området da jeg kom inn på rommet han var på, så aner ikke hvor lenge han klarte det. Skylte litt med saltvann (slike øyedroper) som han virkelig hatet... Det er nå på dag 3/4 og selvsagt er det helg så får ikke ringt veterinæren i helgen, men synes "lomma" ser infisert ut da den er større (området er barbert). Fikk kun med smertestillende som han skal gå på en uke, men det virker som det gjør litt vondt (halter ikke, og er forholdsvis normal, men viser stor interesse for den blottede nerva og "lomma" rundt) Er det noen som har erfaring med dette og kan fortelle meg om dette er en betennelse eller ei?
 8. Irene86

  Fra en til to hunder?

  Har tenkt en stund på å anskaffe meg en hund til, men er usikker. Hunden jeg har nå er en veldig egen og sær hund på 8 år, vandt med å være i fokus, har ressursforsvar ovenfor andre dyr, og generelt vandt med å være alene. Har tidligere passet meget aktive, unge og store hunder noe han finner seg i, men ikke er videre fornøyd med da han føler seg overkjørt. Likevel føler jeg at han kan bli ensom, han er ikke mye alene hjemme, men tenker at hunder har godt av selskap av hverandre, både med lek, gjensidig språk, aktivisering, og generelt selskap ved å være alene hjemme, ikke minst på tur. Tenkte da å se etter en rolig liten hund på 8-9 år (noe han som regel går meget godt overens med) som kan matche han personlighetsmessig. Klaffer det så ville det vært fantastisk, men det er et stort skritt å ta føler jeg. Så er det noen her som har erfaringer? Noen som har anskaffet seg en hund til til tross for en litt sær eldre hund?
 9. Irene86

  Kiss the animals goodbye

  Er det mer etisk? Er det så mye mer respektfullt å spise dyrene som "luksus"vare uten å kanskje ofre en tanke på det? Nei, jeg er helt enig i at dersom man avliver et kjæledyr fordi man er lei, skal flytte, plutselig blir allergisk, ferie, man ikke har råd osv osv. så bør man ikke ha dyr i det hele tatt. Det er en forkastelig bruk-og-kast mentalitet jeg aldri kommer til å forstå. Eneste grunnen for at jeg kommer til å avlive hunden min når den dagen kommer er for hans eget beste. Skaffer man seg et kjæledyr så skaffer man seg også et ansvar den tiden dyret lever. Det var bare en tanke som har streifet meg flere ganger etter at jeg begynte å tenke på det.
 10. Irene86

  Kiss the animals goodbye

  Jeg er litt enig med FranskDogge her uten at jeg er vegetarianer selv. Man snakker så mye om avliving av friske dyr er feil og forkastelig (noe jeg er 100% enig i) Men det er tross alt mange tusen friske og spreke dyr som blir avlivet hver dag i kjøttindustrien. Har tenkt mye på det i det siste, hvordan kan jeg fordømme andre når jeg spiser kjøtt fra friske dyr som er blitt avlivet selv? Hvorfor er det så stor forskjell på en gris og en hund?
 11. Irene86

  Skal vi pakke inn hunden i bobleplast?

  Flass, dårlig pels, feilernæring. Jeg mener det blir som å rettferdigjøre det at man ga pinnsvin melk før i tiden, de tålte det ikke bedre da, man visste bare ikke bedre. Det er mye bedre næringstoffer i fòret man kjøper hos veterinær fremfor foret man kjøper på butikken, Butikkmat inneholder svært lite kjøtt, og inneholder for det meste kornsorter, salt og fett. Har vanskelig for å tro at fòret er skadelig i den forstand, hunder kan bli gamle på det foret også, men med tanke på hvor mye det er blitt på markedet, spesialfòr til hunder som smører ledd, diettfòr, fòr til hunder i høy aktivitet, jaktfòr. Jeg føler meg ikke hysterisk eller overbeskyttende fordi jeg velger HILLS til hunden min fremfor Pedigree. Middagsrester er jeg helt enig med deg i. Tror hunder bare har godt av å få det dersom de er vandt med det. Er jo mange som aldri har gitt hunden sin annet enn tørrfòr og når de får stjelt til seg en bit så blir de dårlige i magen i flere dager etterpå. Og med flere timers tur fra dag en? Snakker du da om valpetiden? Ser heller ikke på det som hysteri, men kunnskap man ikke hadde før. Nå vet man at valper som blir med på lange turer kan bli overstimulert, og få problemer med ledd i senere tid. blir stresset/utrygg. Halsbånd er bevist er skadelig for nakken, og utrolig mange voksne hunder har nakkesmerter, selv om det ikke alltid vises fysisk i hverdagen. Ellers synes jeg hunder skal få finne ut ting på egen hånd, og få lov til å være rovdyret som de er. Synes også veldig mange har blitt hysterisk på det punktet at mange har et sterkt prinsipp, biter dyret så er det rett til dyrlegen for avliving. En hund har en måte å forsvare seg fysisk og det er å glefse, sett at man ikke ser språket til hunden i forkant, virker som om mange glemmer hvor hunden kommer fra og at den skal fungere på den måten vi vil. Angriper en hund helt uprovosert og går virkelig inn for å skade så forstår jeg det, for da må det være en veldig ustabil og utrygg hund som umulig kan ha det bra fysisk eller psykisk. En annen ting er bur. Hvordan i all verden var det mulig å få en velfungerende, stabil og ikke minst levende hund før i tiden da bur ikke ble brukt til alt? Nå om dagen må hunder i bur for å ikke klikke når de er alene hjemme (passivisering er ikke bedre), valpen må i bur for å ikke gnage på ledninger, og inventar, i bur fordi de skal hustrenes (valpen må fortsatt på do, den vil bare ikke sove i sin egen avføring), er valpen/hunden slitsom=bur. Det er jo tross alt en "trygg hule" Hva skjedde med å jobbe med problemet fremfor det å legge et midlertidig lokk på det?
 12. Irene86

  10 på topp - dine favorittraser

  1. Saarloos 2. Xolo 3. Basenji 4. Bruksschäfer 5. Husky 6. Klee Kai 7. Jack Russel 8. Akita 9. Tervueren 10. Thai Ridgeback
 13. Irene86

  Ville du importert gatehund?

  Ville ha gjort det da mange hunder i enkelte land blir behandlet veldig dårlig, samt lever på gaten og har lite tilgang til mat og ly. Er mange hunder som trenger et hjem her i landet også, men flesteparten blir hvertfall behandlet på en verdig måte frem til de får et nytt hjem, eller blir avlivet. Derfor kan jeg ikke reise til land som Romania, Bulgaria eller Thailand, det ville nok blitt veldig dyrt :rolleyes2:
 14. Uff, denne tråden gjorde meg trist. Håper virkelig Zorro lever et friskt og lykkelig liv helt til hjertet hans stopper mens han gjør det han elsker mest... Ville nok valgt avlivning hos veterinær, eller at veterinæren kom hjem og avlivet han. Om det skulle ha blitt avliving med våpen så skulle det ha vært så kraftig at han garantert ville dødd momentant. Forhåpentligvis så er det noen år til jeg trenger å ta den avgjørelsen.
×