Jump to content
Hundesonen.no

shepherd

Medlemmer
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

74 Excellent

1 Follower

About shepherd

 • Rank
  Nykommer

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kjønn
  Hemmelig
 • Hunderase
  Mix

Recent Profile Visitors

4803 profile views
 1. Sørlandet. Mulighet for å få oppleve vår. Her går det fra full vinter til sommer sånn ute i august en eller annen gang.
 2. Er det noen som har erfaring med emaljefeil/mangel hos storpuddel? Googler man dette så er dette ett problem på storpuddel i Sverige, og da er det nærliggende å tro at det også gjelder i Norge, eller? Hvordan oppdager man det, hvilken konsekvens har det for hunden på sikt, om alle tennene er rammet? Har også vært borti valper som er så trang i kjeven at hjørnetennene nede går rett opp i gommen, er dette ett økende problem hos den store? Leste en Facebook-tråd der det virket å være så vanlig at oppdretter nærmest fnøys av det som ett problem, og som syntes at tennene ikke måtte trekkes for det ville ødelegge voksenbittet. Altså valpen(e) skulle gå med disse trykkene opp i gommene/ganen til tannfellingen var over. Er det så akseptert i oppdretterverdenen på puddel at man avler valper som må gå med tenner trykket inn i tannkjøttet, eventuelt at valpekjøper får utgifter og bekymringer med trekking på lille valpen at man ikke tenker over hvor lite greit dette er for dyrevelferden? Det var liketil en oppdretter som skrev at dette var ikke noe å bry seg om, hun hadde levert minst 50% av valpene med tenner som gikk innsiden, altså inn i, og opp i ganen, og det gikk som oftest bra med voksentennene Hva er det egentlig som skjer med puddeloppdrettet?
 3. shepherd

  Masseslakt av høns...

  Ja de kan kreve den avlivet, men politiet bestemmer. Å ha en hund som har stukket av flere ganger, og til slutt topper det med tidenes jackpot en belønning du kommer til å slite med å toppe, det kan bli utfordrende. Han har børna rundt, skremt vettet av titals høns med mye lyd og flaksing, mens den har hoppet rundt i lykkerus over å ha funnet sin egen fantastiske leke- jaktplass. Dette vil nok trigge en fra før stor jaktlyst, og gjøre noe med hvordan din hund ser på potensielle byttedyr (katt, kanin, småhunder + ville dyr) i framtiden, din hund har vært ute og trent med stor suksess, og stor belønning. Dette er noe som ville ha skremt vettet av meg med en slik hund om det hadde skjedd, og jeg ville ha gjort alt som stod i min makt for at hunden ikke skulle kom seg ut på en eneste belønningstur på de neste to-ti årene, klarer du det? For det er ingen garanti at hunden din har en liten hundevenn, en annen sin hundevenn kan fort bli til ett lite byttedyr. For meg virker det ikke som om du er klar over hva du har i hus. For det første, det er bare på tegnefilm at du ser en understimulert hund legge ut på langtur, vinke til bestekompisene (som veldig ofte er en fugel) og dra avgårde. En vanlig hund uansett rase, som bor sammen med oss mennesker tar til takke med det som er morsomt i nærmiljøet, en golden ville kanskje tatt seg en tur bort på fotballbanene, en border collie gjete på biler, om de ikke hadd møtt på hønene først (for da kan det hende de også hadde koa seg der). Men en husky drar på jakt, den leter etter ett bytte! Og om en tur på 20 minutt hadde vært nok så hadde din hund kommet tilbake etter 20 minutter, ikke vært borte i timesvis.
 4. shepherd

  Felledekk

  En grei regel må være at man blir mere overrasket over at hunden reiser seg, enn at den ligger en hel fellesdekk. For hvor ofte har man ikke hørt; "Oi, den LÅ!", eller; "OK den reiste seg, det var som forventa". For fellesdekk/sitt er de eneste øvelsene i ett program der du potensielt kan ødelegge for andre. Det er der du møter unge hunder, og unge førere med nervene utenpå som har sin første opplevelse i sporten i de lave klassene Og når du da opplever at samme ekvipasje kommer gang på gang og starter og den pelskledde bare må bort og sjekke ut alle andre før eier (kanskje) får oppmerksomheten. Det er surt det!
 5. Er det noen som har erfaring med smal underkjeve på valp, og hjørnetenner som vokser opp i ganen (må trekkes, og skal trekkes, vet det), men resultatet for permanente tenner etterhvert, hvordan er prognosene for det. Dette er en storpuddelvalp.
 6. shepherd

  Akkurat nå mai

  Akkurat nå snyr vi ned, men hva gjør det når det annonseres nytt barnebarn på vei. 🔆 i ❤️.
 7. shepherd

  Akkurat nå mai

  Gul(l)ungen har fått løpetidlukt i frisklufta si. Vi går ei, eller to, morsomme uker i møte.
 8. shepherd

  Akkurat nå mai

  Akkurat nå; -lar våren vente på seg.
 9. shepherd

  Snøfrosts valpesommer (håper jeg)

  Solbris hadde vært ett fint tispenavn, og så kan hun hete Sol til daglig🔆💨
 10. Her står det en del om Welshen http://hundesonen.no/topic/82357-welsh-springer-eller-andre-forslag/#comment-2055550
 11. shepherd

  Liten hund med middels/høyt aktivitetsnivå

  Har du lyst på BC, har tenkt igjennom trening i hverdagen, og kan tilby aktivitet så kjøp deg en. De er ikke så umenneskelig å ha som enkelte skal ha det til.
 12. shepherd

  Et kull, flere problemstillinger...

  Hvordan går det med valpene, og valpemor?
 13. shepherd

  Valpegjengen 2015

  Tusen takk! Ja han er fin både utenpå, og innvendig.
 14. shepherd

  Valpegjengen 2015

  Han er her i fra; http://debbie.no
 15. shepherd

  Valpegjengen 2015

  Takk for hjelpa. Bruno er en border collie på 14 uker.
×